fbpx Skip to content

Reméljük mindenkinek kellemesen telik a karácsony. Facebook-on már megkérdeztük mit kaptatok: az idei “sláger-termék” a Steve Jobs könyv, de az iPhone 4/4S sem elhanyagolható, illetve sokan iPad-et is kaptatok. Több mint 150-en válaszoltatok a kérdésünkre. Így arra gondoltunk, idén is írunk egy friss, összefoglaló cikket az alapokról az újdonsült iPhone tulajdonosoknak. Jadeye kolléga hamarosan kiposztolja nektek, de addig is nézzük mit ad nekünk az iTunes ajándékba karácsony után.

Érdemes letölteni az iTunes – 12 Days of Christmas alkalmazást, mert mától 12 napon át fantasztikus ajándékokat kapunk. Ez lehet könyv, játék, program, zene és videó. Bármi lehet az iTunes-on belül. Az app push-sol, így ha letöltöttük és engedélyeztük, biztos, hogy nem maradunk le az ingyenes letöltésekről. Egy adott ajánlat csak 24 óráig érvényes, tehát csak az adott napon ingyenes! Ha aznap elfelejtetted letölteni, akkor másnap már nem biztos, hogy elérhető ingyen.

Az első nap az iTunes Festival: London 2011 – Coldplay single ingyenes. Ezek az ajánlatok csak az európai iTunes Store-okban ingyenesek, így tehát nálunk, a magyar Store-ban is. Természetesen ezek az albumok amúgy is ingyenesek, nem csak az appon belül, én a Mac-en töltöttem le, miután megkerestem az iTunes-ban. (Amerikai accounttal ellenben felesleges próbálkozni, sem az app nem tölthető le a US Store-ból, sem az ajánlatok nem találhatóak meg ott.)

Az alkalmazás alapkövetelménye az iOS 4.3, de az adott ajánlat letölthető a számítógépen is, így maga az app valójában nem szükséges. A mai ajánlat számítógépen való letöltéséhez kattints ide:

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Remek!
    Már jön is le!

  2. tényleg jó! 🙂

  3. Tényleg jó. Csak kár, hogy az album letöltéséhez ios5-öt kér. 4.3-nál még biztos nem lehet zenét lejátszani 😉

  4. Srácok, tudna valaki segíteni, hogy hogy lehetne átállítani az accountomat USA Store-ról magyarra? Ha most nincs megadva bank kártya szám, muszáj megadni az átváltáshoz? És ez kerül pénzbe? Mmint mintha úgy olvastam volna, hogy ilyenkor kb ~600 Ft-ot zárolnak a kártyán.
    Köszi! 😉

  5. Itunesba alul beállitod h angolra és már írja is a továbbit, csak dombornyomatos kártyával megy a dolog v amiket felsorol.Van 1x díja.

  6. Sziasztok! Módosítottam az Apple id-m email címét. Azt szeretnem kérdezni, hogy az eddig vásárolt appjaim frissulni fognak-e maguktól vagy szükséges más beallitast is tennem. ( az iTunes a módosítás után a megvásárolt appokhoz az arat írta, nem pedig a letoltest, ill a régi appoknal meg a korábbi címem látható. Előre is köszönöm a segítséget!

  7. Már vagy 2 hete vártam, hogy mi lesz az első ajándék. Ekkora pofont régen kaptam. Kaptunk egy olyan cuccot, amit amúgy is leszedhetünk ingyen 🙂 Azt hittem, valami drágább app lesz ajándékba. Várom a következőt.

  8. Nagy parasztvakítás ez. 🙁

  9. @grimberden: http://szifon.com/2011/11/26/gyakori-kerdesek-itunes-store-account-ok-apple-id/

    @Dr Lecter: az alkalmazásaid automatikusan sosem frissülnek. de attól, hogy megváltoztattad a címet, még ugyanúgy megmaradnak természetesen a korábban letöltött appok esetén a vásárlások, így természetesen frissülnek, díjmentesen. ha esetleg mégsem így történne, akkor mindenképp érdemes megkeresned az iTunes supportot. de biztosan ingyenes lesz a frissítésük, tehát erre nem lesz szükség.

    @JeLo: ez az alkalmazás csak felhívja a figyelmet arra, hogy mik azok, amiket ebből az alkalomból ingyenessé tettek. ha nem lenne ez az app, akkor az adott tartalmak sem lennének ingyenesek.

  10. @Jadeye:
    Köszi, közben én is megcsináltam. Csináltam egy új email címmel egy magyar accountot, authorizáltam a gépem, most működik.
    Viszont így akkor egyszerre fog működni mind a két id? És amelyikkel be vagyok jelentkezve, azzal az accounttal fogja letölteni az appokat? Meg akkor ez így nem okoz gubancot a szinkronizációban, igaz?
    Köszi 🙂

  11. @grimberden: lehet egyszerre több ID-t használni. vásárolni mindig azzal fog, amivel épp be vagy jelentkezve. nem okoz problémát a szinkronizációnál sem.

  12. Én is Steve Jobs könyvet kaptam!!! 😀

  13. Valszeg mert nem ez a mai ajándék, hanem a Broken Sword…, de ez is még jó pár napig és már pár napja ingyenes.

  14. @Atthead: Furcsa, nekem az app (magyar kontróval, magyar IP-ről) csak a Top Geart mutatta, nyomogattam napközben is, hátha korrigálják, vagy azt elérhetővé teszik, de semmi.

    Sokaknak ez jött a bugázott kommentek szerint, a svédeknek viszont tényleg Broken Sword 2. Persze lényegtelen, amíg a csak figyelemfelhívó app nélkül is ugyanazt bezsákolhatjuk, a BS2-t én is már korábban leszedtem. Valószínűleg túl nagy figyelmet fordítunk az appre.

  15. @Chupacabra: Hmmm, nekem is teljesen magyar mindenem, ami csak lehet… Esetleg ez az app nem is olyan egyszerű, mint a sárga tányér, és valahogy több opciót is kínálhat vmi elv alapján? Mondjuk Neked eleve megvolt a BS, nekem nem, sőt nem is tettem fel, pedig tán más linket kaptam volna, ha meglenne?

  16. @grimberden: NINCS díja a bankkártya, hitelkártya megadásnak, csak zárolja az Apple minitegy kipróbálva, hogy jó adatokat adtál meg. A zárolás banktól függően pár nap max két hét és felszabadul az összeg. Ez a későbbiekben is néha előfordul, esetleg úgyis hogy egy 79 centes alkalmazás vásárlása elsőre 2 euros lesz zároláskor, ilyenkor jön is a flame a birkáktól azonnal, pedig ha megnéznék a tényleges levonást, az pontosan annyi, amennyi kell legyen.

  17. @Atthead:
    Köszi, értem, így világos.

  18. Időközben sikerült kiszaszerolnom a problémát, hátha még benéz valaki és hasznát veszi. Én nem teljesen magyarul használtam, kontó, IP, sőt email magyar, de megszokásból szeretem az OS-eket angolul hagyni.

    Egész pontosan a “Region Format” beállítás az, ami az app által adott cuccok régióját belövi, magyar store-hoz magyarra kell állítani. (Eredetileg például nekem egy angol nyelvű svéd könyvet adott mára, ami elérhető volt ugyan, de fizetősen, átállítás után jött az ingyenes Lion King mesekönyv, ez is angol persze.)


Add a Comment