fbpx Skip to content

Vissza-visszatérő dolog ez a téma minden oldalon, hogyan alakítsuk át iPhone készülékünket a legegyszerűbb módon úgy, hogy világítson a hátoldalán az alma, mintha csak egy MacBook lenne. Az átalakítás azonnali garanciavesztést okoz, ezzel jobb számolni.

Az eljárás lényege, hogy 42 dolláros áron a kínai gyártó küld egy kis szeretetcsomagot, ami tartalmaz egy világító panelt, egy hátlapot, aminek átlátszó az almája, és egy 3M matricát, amivel rögzíthetjük a dolgokat. Ha még ez nem lenne elég ennyi pénzért, akkor pluszban azt is állítják, hogy ez a procedúra otthon 5 perc alatt végrehajtható. Az utóbbi része sántít a dolgoknak, hisz egy bejáratott kínai alkalmazottuk a videón 5 perc alatt működőre hozza össze a dolgokat, így a kevésbé rutinosak számára saját részről inkább egy szerviz igénybevételét ajánlanám.

Megvásárolni innen lehet a terméket, de mivel a Szifon.com a kínai gyártóval semmilyen kapcsolatban nincs, így felelősséget sem tudunk vállalni értük.

A végére még egy videót is berakunk, ahogyan a mester dolgozik, természetesen az átalakításból valamiért semmit nem lehet látni, de a vége legalább bíztató, és a zene relaxáló sokadik végighallgatásra is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. “ez a procedúra otthon 5 perc alatt végrehajtható. Az utóbbi része sántít a dolgoknak, hisz egy bejáratott kínai alkalmazottuk a videón 5 perc alatt működőre hozza össze a dolgokat”

    Ja, nekem akinek a fólia felrakása is 20 perc volt és nem is lett szép, tuti 3-4 óra lenne és utána csak zseblámpának tudnám használni a telefont 😀 Annyira elbasznám!

  2. szép és jó, csak sajna az iphonem 100%ban állandóan keblár tokban van…

  3. @draft: Akkor ezt nyilvánvalóan nem neked találták ki. Köszönjük…

  4. Tényleg elég szerencsétlen szögből sikerült felvenni a videót

  5. @KekszNET: Ez a komment foldobta a napom 😀

  6. @KekszNET: OFF a fólia felrakásához ajánlom az APPsolute-ot. 3 vagy 4e-ért felteszik előre hátra, hibátlanul! Ráadásul nem is 20 perc alatt, hanem csak a töredéke kell hozzá. 🙂

  7. Ezt a videót akár ki is hagyhatták volna, amilyen rossz szögből ezt felvették…:)

  8. @KekszNET: isten király komment, de nem vészes az átalakítás valóban, ha valaki látott már iPhone 4 et belülről simán vállalható 😉

  9. Aki ezt megcsinálja, legalább az alapvető ESD elleni védelmet biztosítsa ennek drága készüléknek 🙂

  10. FONTOS INFO:
    Mivel alma logos termeket hozol be, rendelkezned kell az ehhez szukseges jogokkal.
    Mindenki aki megrendeli szamitson arra, hogy a Berczes ugyvedi irodaval lesz egy kellemetlen levelezese, tovabba 25000Huf+afa megsemmisitesi koltseget es + valamennyi jogi eljarasi dijat kell fizetnie.
    Ha a vamon a “kockak” nem szurjak ki, akkor szerencsed van.

  11. Sziasztok! Szerintem is kell a védelem “ESD”, de szerintem a por sem tesz jót neki. Az volna jó ha valaki garival vállalná, mert én régóta szeretnék ilyet.

  12. @hurricane: Nyilvan 1db-nal nem feltuno.

  13. Így is sokan panaszkodnak az akku időre, nemhogy egy ilyen hátlappal…

  14. Ismerve a kínai vállalatokat, előbb írják rá, hogy “nagyi házi babcsíralekvárja”, minthogy Apple cucc. Amúgy meg rendeltem már párszor külföldről itthon nem elérhető kiegészítőket és soha nem leveleztem ügyvédekkel, max ha kiszúrták, hogy ez nem “used” és májusban tuti, hogy nem “Xmas gift” akkor 20% körüli vámot és áfát és szevasz.

  15. @hurricane: ez az év vicce vagy reklám akar lenni ?!

  16. @CodeRed:
    Nem azt nezik, hogy ki mennyit rendel. Ha ez mondjuk postaval jon, es jott aznap 4769 db csomag, akkor abbol mondjuk 477 db-ot megvizsgalnak.
    Minden vedjegy oltalommal rendelkezo cegnek van lehetosege ugymond “figyeltetni” az adott orszag vamhatosagaval a termekeit. Igy tesz az Apple is. Ha megtalaljak, megy az adott ceg jogi kepviseletehez az ugy jovahagyasra.
    Ha van engedelyed Apple logos cuccok importjara, akkor behozhatod.
    Erre akkor van lehetoseged, ha pl Te vagy az Apcom:)

    @Fizikus:
    Barmit rairnak, a vamosnak pedig barmiben joga van ketelkedni es kibontani.
    Nem azt mondom, hogy ha most itt 100-an rendeltek ilyet, akkor mindenki megszivja, de a nagy szamok torvenye alapjan lesz aki igen.

    @draft: nem vicc. Kb 50 oldalnyi levelezesem van errol, benne tobbek kozott az apple nem tudom milyen lajstromszamu 10+ oldalas levelevel, arrol, hogy mi az amihez CSAK NEKIK VAN JOGUK AZ ALMAVAL.
    És miert lenne reklam? Kit reklamozok? A NAV-ot?:)

    Felreertes ne essek, nem akarok senkit lebeszelni az itthon nem kaphato cuccok importjarol, egyszeruen egy realis veszelyre hivtam fel mindenki figyelmet.
    En szivtam vele sokat, buktam is. Lehet lesz aki tanul a karombol.

    Mellesleg voltam egy szemlen a NAV raktaraban, es mutattak pl iPod FORMAJU mp3 lejatszot.
    NEM VOLT LOGO, NEM VOLT IPOD FELIRAT, NEM VOLT APPLE, SEMMI!
    A lejatszo, mint termek FORMAJAT vedette le az Apple. Lefoglaltak.
    Megsemmisiteset elvegzik, az Apple pedig helybol kirendeli ra a jogi kepviseletet, akik 25+ afaert hivatalosan is igazoljak, hogy a termek megsemmisitesre kerult.
    Ezt NEKED KELL fizetni.

    Szoval ennyit a tapasztalatokrol.

  17. Itt szerintem van egy kis félreértés. Nem vagyunk már kommunizmusban, amikor a külföld egy külön bolygó volt és mindenki nyugati cuccokat akart, amik elérhetetlenek voltak. 2011-et írunk még kb. 2 hétig, ergo ha valamit rendel valaki Magyarországon külföldről, akkor nem fogják azt szétboncolgatni. Megnézik, hogy a csomagban lévő cucc bontott-e, ha nem akkor ÁFA és vám grátiszba jár hozzá amikor kiviszi a postás. DE ki fogja vinni. Bárki azt hozhat be az országba (persze csak a jogilag nem tiltott dolgok közül) amit akar. Az Orczy téren sokszor voltam, de pont nem érdekli őket milyen márkák mozognak ott, csak az ÁFA és a vám.

  18. Hurricane-nak valahol igaza van, nem tudom konkretan az Apple logos termekekkel mit tesznek, de egyszer rendeltem eBay-en Kinabol egy Peugeot-citroen diag eszkozt es szoftvert, az ara 1000 USD volt, es egyszer csak kaptam egy levelet a DHL-tol, hogy csomagom jott, de kerik a papirokat stb.
    Majd kaptam egy levelet a NAV-tol, hogy szerzoi jog megsertese miatt eljaras ala vontak, mert nem eredeti a termek. Be kellett mennem “kihallgatasra” is.
    Ha igazolod, hogy nem tudtad, hogy nem eredeti, ejtik a vadat, ha nem akkor szopas van, nem is kicsit. Hal’ istennek telleg nem tudtam hogy nem igazi, felmentettek, de sajna eleg komolyan veszik itthon ezeket a dolgokat…
    Nekem mondjuk nem kellett fizetnem a megsemmisitesert, de teny hogy bezuztak, errol ertesitettek is.
    Szerencsere az eBay volt kedves visszautalni a termek arat.

  19. Hurricane-nak valahol igaza van, nem tudom konkretan az Apple logos termekekkel mit tesznek, de egyszer rendeltem eBay-en Kinabol egy Peugeot-citroen diag eszkozt es szoftvert, az ara 1000 USD volt, es egyszer csak kaptam egy levelet a DHL-tol, hogy csomagom jott, de kerik a papirokat stb.
    Majd kaptam egy levelet a NAV-tol, hogy szerzoi jog megsertese miatt eljaras ala vontak, mert nem eredeti a termek. Be kellett mennem “kihallgatasra” is.
    Ha igazolod, hogy nem tudtad, hogy nem eredeti, ejtik a vadat, ha nem akkor szopas van, nem is kicsit.

  20. @Fizikus:
    Nem azt mondtam, hogy mindent szetboncolnak.
    De ha megnezik es van benne olyan, ami markavedelem alatt all, akkor “kozvetlen vamfelugyelet” ala helyezik a jogi dolgok rendezeseig.
    Ha bejott a cuccod, akkor orulj neki, csak ne allitsd azt, hogy ez teljesen veszelytelen.

    Ha egy mindenfele logo nelkuli cuccot hozol be, ami nem all formai vedelem alatt, akkor valoban max vam es afa terhelhet.
    Viszont az Alma logo nem ilyen.
    Mint ahogy a HelloKitty, EdHardy, Ferrari, Microsoft, stb sem johet siman.

    Mellesleg az ilyen cuccokat szlovakian keresztul erdemes az EU-ba behozni, mert ott sokkal kevesbe nezik.

    Magyarorszag pedig elviekben nem “kommunista” szabalyokat, hanem EuropaiUnios vamszabalyokat kovet.
    Mert ugye az EU resze vagyunk. Ha nem is anyagi szinvonalban:)

  21. @Attila:
    Szerencsed van:)
    Marmint, hogy itthon nem kellett fizetni.
    Ez a jogi kepviselotol fugg.
    Illetve, ha tudod igazolni, hogy te “eredetit” rendeltel, illetve legalabb azt, hogy nem hamisat.
    De ugye itt egy kifejezetten utangyartott cuccrol beszelunk, nem vedheto….

  22. Most komolyan ez minek jó?

    1. Csak akkor működik, ha a kijelző világít.
    2. Buktad a garanciát.
    3. Hamarabb merül az aksi.
    4. Akár tönkre is teheti a telefont.
    5. Most a telefon hátlapját bámulod, vagy a kijelzőt?
    6. Vagizni akarsz sötétben? Ki a f@szt fog érdekelni??

  23. chips-nek van igaza, és ott a pont!!!

  24. @hurricane: Így már értem a helyzetet.

    @chips:
    1; És utána még 15 mp-ig
    2; Igen, de mivel 1 év gari van az iPhone-okra általában, így az iPhone 4 tulajok nagyrésze már kiesett, mivel 1 éves a készülék maga
    3; Ennél gyorsabban fizikailag képtelenség, hogy merüljön az aksija, így is napi kétszer dugom hálózatra a semmiből hozva vissza
    4; Benne van a pakliban
    5; Néha forgatom a kezemben és akkor látom a hátlapját
    6; “Modding = olyan csicsásítás ami nekem nagyon bejön és buknak rá a népek” néha funkcionalitással egybekötve

    Viszont egy apró dolgot kihagytál, az pedig a diszkrét értesítés: ha pl. egy megbeszélésen ülök engem nagyon idegesít ha rezeg vagy csörög a telefon, sokkal jobb és elegánsabb lenne, ha csak felvillanna az alma 10 mp-re…

  25. Szerintem, ez egy kis diszkrét újítás. Elegánsan fest, akarok ilyet. Remélem valaki olyan is kommentel aki kipróbálta, szerintem biztosan jobban tudja nem? Ha és a pocskondiázó ” minek az ilyen butaság ” nemár

  26. Gyari kiadasban lehetne ilyen… magamnak nem szivesen hekkelnem a 180 ropis telcsimet 🙂

  27. azért nincs baj a határnál, mert nem 100db ot fogsz rendelni és az almalogót egy papírdarabbal leragasztják, hogy ne látszódjon. Én eddig mindent így kaptam meg, és sose volt baj az almalogóval 😉

  28. Es ha rendelek 10 mazsa jonatant, akkor is szivoznak tessekmondani?

  29. Csak az idareddel

  30. Engem főként a működése érdekelne. Honnan veszi hozzá a tápot? Milyen megoldással?
    Amúgy tetszik:)

  31. És mi van azzal a logóval amin Jobs úr arca látható profilból?azt is lefoglalják?

  32. Modding. Kaptatook két alma matricát, azt teccik felrakasztani a telefon elejére s hátuljára. Szép..

  33. hurricane! Akkor nekem miért nem kellett a trackpad a magic mouse az ipad smar cover és stb… után bármit is fizetnem?
    Ebay és hozza a postás, semmi nincs ráírva a csomagra hogy mi van benne. egyszerűen ajándék van ráírva és 20-40dolcsi ennyi.

  34. @Pisti1300: Egyszerűen rácsatlakoztatják a képernyő áramellátására.

  35. 3GS- re miért nincs ilyen ?? :((

  36. @Kukibmx: Van ilyen, csak ők nem árusítják, majd megkeresem a linkjét. A probléma az egyébként a 3GS-el, hogy míg a 4-től felfele elég egy sima lapot kicserélni hátul, addig a 3GS-nél az egész hátulját, a fém kerettel együtt kell berendelni, ami sokkal drágább és körülményesebb megoldás.

  37. Aki megcsinálta az irjon mar ide kommentbe. Köszi
    😀

  38. @KekszNET: engem nem nyomsz le, én negyed órát azzal töltöttem, hogy a védőfóliát védő védőfóliát felapplikáljam a kijelzőre… Iszonyú nehezen ment, mert nagyon nagyon vékony és elektrosztatikusan ráugrott az üvegre, de végül sikerült. Kicsit anyáztam, miért olyan buborékos, de gondoltam, idővel majd lejön.
    Aztán valahogy leesett, hogy mi a faszt csináltam, ez újabb tíz perc óbégatós röhögést jelentett, végül még egy ideig eltököltem a tényleges fóliával is… 🙂
    Viszont a rokkant 3Gs-em kijelzőjét pár perc alatt kicseréltem.

    Hogy ontopic is legyek, nekem tetszik a mod, annak ellenére, hogy kicsit bicskanyitogatóan feltűnő és tartok tőle, hogy túl fényes. Ha egészen diszkréten világítana (és persze gyárilag támogatott lenne, különböző funkciókkal, mint valaki írta is már), akkor igazán klassz lenne.

  39. @Fizikus: Azt nagyon megköszönném, ha megtalálnád nekem a linket!!!! Köszkösz

  40. @KekszNET: Jeee 🙂 Pedig ezek a fóliák maguktól felmennek. Életem első fóliafelrakása a 4S-emre volt. Kb 10 másodperc alatt sikerült. Először buborékos volt, de mire újra ránéztem a telóra, teljesen kisimult.

  41. vagy alternatívának sufni tuning, vékony foszforeszkáló matrica, lézerrel vagy valahogy halélpontosan körbevág, ragaszt

  42. Ha valaki megcsinálta már akkor egy videót tolhatna fel illetve szerintetek Magyarországon valamelyik “hivatalos” szervíz megcsinálná úgy hogy az még garanciás is maradjon?

  43. @iPali: semelyik. ahogyan a cikkben szerepel: “Az átalakítás azonnali garanciavesztést okoz, ezzel jobb számolni.”

  44. @Fizikus: Megtaláltad nekem a linket esetleg?? 🙂


Add a Comment