fbpx Skip to content

Reggel felébredve éreztem, hogy valami fontos dolog fog történni a mai nap, végre elérkezett a december 15-e, amit már sokan várhattatok, hisz mától érhető el az új Grand Theft Auto 3 átportolt változata az iOS platformon is, amit az App Store-ban már el is érhettek. 😉

Munkába menet, már megnéztem a telefonomról a demo képeket és a leírást, és vártam, hogy egy Wi-Fi hálózatra végre rácsatlakozhassak, és tölthessem is le a 462MB-os játékot. Bár a Gangstar Rio 818 MB-os mérete után gondoltam ez lesz 1 vagy 1,5 GB, de mondom nem a méret a lényeg. Miután letöltötte és feltettem az iPhone 4-re, izgatottan vártam, hogy végre kipróbálhassam és játszhassak vele. És tényleg megcsinálták! Tényleg átportolták az egész játékot! Ahogy elkezdődött a játék, ugyanaz a rész köszönt vissza, mint anno mikor elindítottam a számítógépen a GTA3-at. Újra Liberty City-ben! Az kell hogy mondjam, hogy remek munkát végeztek a Rockstar Games-es srácok, tényleg nagyon pöpecre sikerült, öröm volt újra felidézni a régi emlékeket.

Az iPhone 4-en a játék jól produkált, csak néha szaggatott be, de nem vészesen, nyilván egy iPhone 4S-en vagy egy iPad 2-n még gördülékenyebb lehet. Hogy 3GS-en is elérhető lesz-e vagy csak a mostani készülékeket fogja támogatni a játék, azt még nem tudom egyelőre megmondani, mert semmi információ nincs még róla, de mintha régebben olvastam, hogy később majd a régebbi készülékekre is támogatott lesz, de nem szeretnék semmit biztosat mondani ez ügyben.

iPad 2-n a játék gyönyörűen fut:

A játék magyar fordítása!

Ahogy azt várni lehetett, egyből amint megjelent a játék, a GTA fanok és hackerek próbálgatták, hogy mit lehet moddingolni rajta. nCore-on az egyik felhasználó hívta fel a figyelmemet arra, hogy hogyan lehet a játék angol szövegeit kicserélni magyarra.

Lépések:

1. Letöltöd ezt a fájlt: http://www.magyaritasok.hu/downloads/download/9
2. A zip fájlban van az “american.gxt” fálj, amit ki fogunk cserélni, illetve felülírni az eredetivel.
3. Egy fájlkezelővel megnyitod a telefonod tartalmát, például az i-funbox programmal. (http://www.i-funbox.com)
4. Megkeresed ezt: var/mobile/applications/gta3/gta3.app

5. Amit letöltöttünk magyarítást, az “american.gxt” fáljt azt ide bemásolod (felülírod).
6. Készen vagyunk, élvezzük a magyar GTA3-at! 🙂

[forrás:  FearFmHardstyle]

Modding: egyedi kocsik, térkép, stb.

Mint ahogy a számítógépes játékban, itt is lehetőség van az autókat átalakítani kedvünkre, bár ez kicsit nehezebb, de itt találtok egy részletes leírást róla, akit érdekel: MOD GTA 3 FOR IOS WITH CUSTOM CARS, MAPS, SKINS, AND MORE (NO JAILBREAK REQUIRED)

Illetve egy videó ami megmutatja mit hova kell másolni, átírni, hogy jobban megértsük:

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Megy 3GS-en.

  2. Mac-en mivel lehetne ugyanígy magyarítani a GTA3-at?

  3. Multi Mod ? …. akkor lenne csak igazán p0wn3D =D

  4. @Vinbalazs001: Tényleg? 😀 akkor a Rockstar Games valamit nagyon elírt a játékleírásban.

    Itt a hivatalos link: http://itunes.apple.com/app/grand-theft-auto-3/id479662730?mt=8

    És ez van benne: “Grand Theft Auto III is supported on iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 4, iPad 1 and iPad 2.”

    Kinek megy még 3GS-en? Próbáljátok ki, és akkor frissítjük a cikket!

  5. Tökéletesen megy a magyarítás 🙂

  6. @Tian: Én azt olvastam,hogy elfut 3GS-en és touch 3G-n is,de eléggé szaggat.

  7. @Vinbalazs001: Igen, mások is írták hogy megy nekik. Csak így hirtelen meglepődtem, mert a múltkor ugye mikor az első screenshot-ok megjelentek a játékról, akkor egyenesen a Rockstar Games írta, hogy neem neem 3GS–en nem fog futni, csak iPhone 4 és erősebb készülékek. Meg ugye a hivatalos oldalon is az van, így kicsit vicces. 🙂

  8. http://www62.zippyshare.com/v/73250019/file.html

    Pár dolgot javítottam a fordításban, és kicseréltem a Spanyol nyelvre, hogy ne az angolt kelljen felül írni. Bármi probléma lenne vele jelezzétek, és használjátok egészséggel. (:

  9. 3Gs-es sztorit megerősíteném, valóban elfut rajta, cirka 14-20 fps között zötyöghet a játék, de nagyobb akció még nem történt, csak kocsikáztam a városban
    (iOS 5.0.1)

  10. @fearfmhardstyle: A dolog igen egyszerű!

    Beszéltem Tian kollégával, azt mondta, hogy reggel próbált privát üzenetben is keresni téged, azt hiszem, többször is. A cikkben feltünteti a nevedet, illetve hogy ez nem az ő szerzeménye, innentől kezdve ő mindent megtett annak érdekében, hogy ne legyen ebből probléma. Szerintem tök felesleges a felháborodás.

  11. @fearfmhardstyle: Hello! Pontosan 13:18:50-kor írtam egy üzit nCore-on:
    2011-12-15 13:18:50
    “Hello! Csak azért írok, mert láttam hogy a GTA3 iPhone-os torrentnél a hozzászólásokba írtad, hogy hogyan lehet magyarosítani. Szifon.com-ra most írom pont a cikket és gondoltam megkérdezlek, hogy felhasználhatjuk-e a forrásokat, illetve ha gondolod, akkor a nevedet is odatesszük, hogy köszönet a magyarosítást “FearFmHardstyle”-tól!”

    Tényleg ne haragudj, ha gondolod akkor kicseréljük, hogy ne legyen probléma.

  12. hmm hát lehet az nc*re-al van a baj de nem kaptam üzenetet. zavarni nem zavar csak eléggé meglepödtem mikor 1 konkurencia oldal közölte hogy képeim / irásom megtalálható itt. ha kérhetem akkor a hozzászolásomat töröljétek / nem kell modositani a postot igy jó ahogy van még anyit hozzáfüznék hogy

    lehet mapot / autokat modositani mint ahogy a hirben is benne van. viszont 100%osan csak i4s-en müködik. sima i4-en és 3gs-en nem müködik.

    idézném az iletöt:
    “Jordirexman
    Collapse
    Ok i have good news and bad news.
    The good news i got a fix.
    The bad news. You better not do it because your game will crash if your MODDDED car has damage.
    This is only on the single core idevices. This is because it uses an extra file

    So for people who the fix.
    Search in the app for OLD_VEH.dir and the corresponding img
    If you have replaced the Kuruma in the gta3_pvr.img you have to delete the kuruma files in the OLD_VEH.img and rebuild. Then copy the .dir and .img back to have your modded car.

    This is because the A5 powered (iPad 2 and iPhone 4S) use the car files in the gta3_pvr.img and the A4 powered uses the old_veh.img

    I didnt try to put any modifiaction mod but since they are the same (A5 and A4) it may work to replace buildings. I will try to fix the crash bug. As for now close all apps in the Multi-Tasking bar and if you have an RAM increaser use that to.

    Greetz Jordi”

  13. @fearfmhardstyle: Igen, nekem is azt jelzi, hogy olvasatlan :/ de átküldöm ha gondolod e-mailen és ne haragudj mégegyszer, nem akartam semmi rosszat. :/

  14. Tian fel a fejjel nincs semmi gond 😉 grat a cikkhez 🙂

  15. Sziasztok, köszi a cikket. meg is vettem a progit és szeretném felrakni a magyarítást, de nem találom az iFun-Box-ban a var mappát. Nincs feltörve a telefonom, de elvileg nem is kell, legalábbis a cikk azzal kezdődik hogy “magyar fordítás, modding – jailbreak nélkül”. Mit csinálok rosszul, hogy érhetem el a var mappát, nekem olyanom nincs a iFun-Box-ban.

  16. áá, közben meglett. 🙂 köszönöm, szuper a fordítás.

  17. 4S-en szaggatás mentesen fut robbanó kocsikkal a háttérben is:D

  18. Zenéket is lehet cserélni hát ez nagyon nagy…

  19. Szerettem volna megnézni iTunes-ban a játékot, de..

    Másnak is van gondja az iTunes-ba való belépéssel magyar és amerikai account beírásakor ? Engem valamiért nem enged be egyikkel sem most 🙁 azt írja hiba a jelszó v. fh.név beírásakor..lehet most romlott el valami ? eddig nem volt gondom vele…

  20. Engem csak az idegesít, a magyarításnál legjobban, hogy a térképen minden : missing…Ezt jólenne javítani.. tehát h Jakuza negyed..stb..:D

  21. én jailbreakelt ipod touch 4-el szettem le installoussal a játékot, de valamiért mindig kilép a gameből pár másodperc játszás után, tud valaki megoldást erre?

  22. Macen mivel magyarithatok ??????

  23. Akinek kilépeget játék közbe az indítsa újra elötte a telót/ipodot. iPod 4G-n azóta meg nálam, de azért érdemes idafigyelni h a háttérbe ne fusson túl sok app. Ha értesítés érkezik akkor néha beakad, de jól fut.

    @godan: Zenét h lehet cserélni benne?:S

  24. látom a screenshot készítője is banshee-val nyomja. 😀 első dolgom az volt, hogy a jól megszokott helyről (autókereskedés) lopjak egyet magamnak és berakjam a garázsba. a szokás hatalma. 😀

  25. Méér lép ki folyton??!!:S 2 percet se tudok vele játszani h ne lépjen ki:S és mindig uj játékot kezdhetek nagyon idegesitő…mér csinálja?

  26. phoneview-val sikerül macen a magyarítás, köszönöm 🙂

  27. nálam nem világít a féklámpa, pedig nem 3GS-em van, hanem 4… Ez miért lehet?

  28. én nekem nincs olyan mappa a var/mobile-ban, hol találom meg?

  29. kódok vannak erre?:)


Add a Comment