fbpx Skip to content

Régebben már volt erről cikk, de most gondoltam ismét felelevenítem nektek. Biztos sokan hallottatok már az Emoji ikonokról. Ezek az iPhone “beépített” szmájliai. 🙂 Ezt előhozni iOS 5.0 esetén egy gombnyomás, de iOS 4.x egy alkalmazás szükséges hozzá.

  • Töltsük le az AppStore-ból az Emoji Free nevű alkalmazást.
  • Indítsuk el, majd pedig a Beállítások – Általános – Nemzetközi – Billentyűzet alatt kapcsoljuk be az Emoji-t. (iOS 5.0 alatt ez már gyárilag elérhető!)
 

Fotózzunk a “fülünkkel”!

Biztos sokat nem tudjátok, de iOS5 alatt most már az iPhone headset + gombjával is fotózhatunk. Ez akkor jöhet jól, ha éppen remegés-mentesen szeretnénk fotózni, vagy pedig egy koncerten feltett kézzel, mikor nem látjuk a kijelzőt, és nem tudunk rendesen hozzá érni. Ha van Bluetooth-os fülhallgatónk, azzal is érdemes kipróbálni, mert azzal akár távolról saját magunkat is fotózhatjuk egy tájjal, vagy barátainkkal.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Csak ugye az Emoji-nál vigyázni kell,hogy egy ilyen smiley nem 1 karakternek számít,hanem soknak…láttam már Emoji miatt kiküldött 180ezres telefonszámlát…

  2. headsettel való fényképezés nekem nem müködik..

  3. @bableveske:az érdekes, mert 180k forinthoz 50ft-os sms-árral számolva 3600 sms-t kell küldeni, ami egyúttal azt is jelenti hogy 576 000 karakter….Tételezzük fel tehát, hogy 1db emoji 5 karakter. Így mindössze 115 200 emoji-t kellene beszúrnod ahhoz, hogy ekkora számlát kapj emoji miatt….

    Szerintem azért ez esélytelen, azt is figyelembe véve, hogy az sms árak kb 30 FT körül mozognak. De ha olcsóbb az SMS akkor a számaim kicsik…

  4. @b3nk3: Nem számoltam utána, igaz amit írsz, nem tudom,hogy milyen időszakra lett ez a számla. Bár az a feltételezés,hogy 1 emoji 5 karakter az nem jó, mert megnéztem az illető telefonján és egy emoji beszúrásával a 160karakter/1sms leugrott 72karakterre. Egy sms-ben tehát több emoji karakter írása egy átlag sms-t nézve nem 1sms-nek, hanem legalább 4-5nek felelt meg. Így a 3600sms-ed elosztjuk 5-el, máris reális számot kapunk, mivel az illető inkább sms-ben kommunikál. Azt hozzátéve, hogy sokat külföldről, tehát az így kapott 720sms-t,nem 22ezer ft-ot kapunk.

  5. @bableveske: és ki az a barom, aki külföldről sms-ben kommunikál emojival? majd utána csodálkozik a 180ezer ft-os számláján?

  6. @bableveske: azért ugrik le 72 karakterre, mert átvált UTF-8-ra a kódolás. ugyanezt eredményezi, ha például “ő” vagy “ű” betűt írsz az SMS-be. nem az emoji miatt van.

  7. le az SMS-sel, ez már az iMessage, a Viber meg a WhatsApp ideje 😉

  8. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk.)

  9. Fotózás nekem sem megy 5.01 alatt. Kell valami beállítás hozzá? Help pls

  10. @Stamp: én már rájöttem a headset “+” gombjával kell fotozni ugyanugy mint a készüléken mikor oldalra fekteted

  11. @Jadeye: És a kódolást nem lehet manuálisan állítani?

  12. @bableveske: nem. másképp nem menne át az ékezet, akkor meg azon lenne a kesergés sokak részéről, meg jönne, hogy ‘azájfónmégeztsetudjadecikíííí’, mint anno az MMS-nél. ne írj emoji-t és ékezetet SMS-ben, ha nem akarsz érte többet fizetni. vagy ott az iMessage, a Viber, vagy más, cross-platform üzenetküldő appok, abban nem érdekes ez a kérdés eleve.

    más telefon esetén is ugyanez a helyzet, ha UTF-8-ban küldi. ha meg az állíthatósoknál átállítod a kódolást, az az ilyen ékezeteket eltávolítja küldéskor, ami a félig ékezetes, félig ékezettelen szavakat eredményezi, ami még rosszabb talán, mint eleve ékezet nélkül írni.

  13. @Jadeye: Most már világos köszi…én mondjuk egy saccper tizenpár éve megtanultam a nokiánál ezt, azóta sem használok ékezetet, csak nem volt sosem tiszta,hogy mi az oka. Mondjuk iMessage-ben írok már, ott meg mehet minden. 🙂

  14. Nos, remélem vmennyire ON, 5.01 óta vettem észre, hogy az Apple bluetooth billentyűzet mostmár iPhonehoz is csatlakoztatható, ez 4.x-nél még tuti nem ment, proóbálkoztam vele minden verzióváltáskor ahol hozzájutottam. Ja, 3gs, de szerintem mennie kell újabbakkal is.
    Jóval könnyebb gépelni, mint így 🙂

  15. Az kimaradt a cikkből, hogy az emoji-k csak és kizárólag Apple készülékeken láthatók.

  16. Nekem gyárilag ( 5.0.1) nincs ilyen emoji bekapcsolási lehetőségem …….

  17. Bocs ….. van 🙂

  18. @XCage:
    Különösön módon, tesóm Samsung Ace-n is ugyan ezek az emoticonok vannak:P:) és látjuk ha egymásnak küldözgetjük őket

  19. nekem 5.0.1 alatt vezetékes headsettel megy a fotózás, de Motorola HT820-as bluetooth headsettel sajnos nem, ha nem megy a zene akkor nem csinál semmit, ha megy akkor csak a zenét hangosítja. pedig milyen nagy királyság lenne, kb mint egy vezeték nélküli távkioldó 😀

  20. @Kapusij:
    Valóban láthatóak, de nem indegyik:
    Update:
    Reader Remy tells us in the comments that most (not all) Emoji icons work when he sends them to his friend who owns an Android based smartphone and he can view the ones sent by his friend as well. Thanks

  21. sziasztok!
    Nekem egy ideje az ikonok helyére üres négyzeteket ír.
    Mi lehet a hiba?


Add a Comment