Libri: Steve Jobs Premier – LIVE

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

22:22 – Feltöltöttük a premieren készült képeket, itt találjátok meg őket:

20:20 – Az első 15 percben ötvenen vásárolták meg a könyvet. Mi ezzel most el is köszönünk tőletek, lezárva a live cikket, és hamarosan jelentkezünk egy összefoglalóval.

20:00 – Elindult az értékesítés, nemsokára az is kiderül, hogy hányan vették meg most frissen. (Hamarosan töltünk fel még képeket is, de nagyon akadozik a mobilnet.)

19:55 – 20:00-kor indul az értékesítés, addig mindenki szabadon lapozgathat a kitett könyvekben.

19:35 – Utolsó kérdés, utolsó bélyegnyeremény: Miért hívják a Macintosh-t Macintosh-nak? Mert az is egy almafajta.

19:32 – Handrás számára a könyv azért jelent sokat, mert bízik benne, hogy Jobs nem ok nélkül válaszotta az írót. Őszinte és személyes könyvnek tűnik, és sok olyan apró részletet megtudhatunk, amiből sokat lehet tanulni. Ha azt látjuk, hogy egy ember valami kiemelkedőt és nagyon jól csinál, abból mindenképp érdemes lehet meríteni.

19:32 – “Ha valaki tíz éve azt mondja, hogy az Apple lesz a világ (második) legnagyobb vállalata, konkrétan kiröhögtem volna.”

19:30 – A könyvről azt mondja, hogy aki ismerte Jobs munkásságát, sok újdonságot nem fog találni, de lesznek olyan részletek, amelyek még a tájékozottak számára is érdekesek lesznek.

19:28 – Megemlíti a Samsung reklámját, amiben az iPhone-t fikázzák. Ha a Samsung egyszer eléri azt, hogy a saját termékükért is így állnak sorba, akkor azzal magukat lőtték főbe emiatt a reklám miatt. Az Apple sosem kérte, hogy álljunk sorba a termékekért. Mégis elérte ezt.

19:22 – Mostanában kezd megszűnni az, hogy sznobnak tartják azt, aki Apple terméket használ. Egyre elterjedtebb az almások tábora, és inkább az ellentábor kezd el fanatizálódni. Aki Apple terméken gondolkozik, azt nem kell meggyőzni róla, tisztában van azzal, hogy almát akar, és meg is veszi.

19:19 – Handrás mesél arról, hogy Magyarországon hogyan is kezdődött el az Apple karrierje. “Steve Jobs úgy tudta előadni, hogy elhittem, hogy a Mac az egy baromi jó termék. És tényleg.”

19:10 – Most pedig az Apple megemlékezéséről szól a Coldplay zenéje.

18:55 – Most pár kérdés és bélyegnyeremény után Steve stanfordi beszéde jön, videón:

18:33 – Budaházy Árpád, a HVG könyvek részéről említett pár érdekességet a könyv kapcsán:

  • a könyv elhozatalához, és magyarra fordításához 18 ember munkája volt szükséges
  • 12 hónap helyett csak 4 hónapjuk volt a fordításra
  • a képek jogait egyenként, külön kellett megvenni a könyvhöz
  • a Disney-vonatkozású képek szerződését Mickey egeres levélpapírral és válaszborítékkal küldték
  • a HVG könyvek logó a borítóról lehet, hogy a második kiadásban máshová kerülhet
Sajnos közben elmúlt a netünk, így sok részlet kimaradt, de ezeket hamarosan összefoglaljuk.

18:17 – Az Apple a zenei forradalomba az iPod-dal lépett be. Ezt követte az újabb nagyobb lépésük, az iPhone. Majd az iPad.

18:13 – Eddig az emlékbélyegről beszéltek, az utóbbi 5 percben az Apple legnagyobb hatású, “1984” című reklámjával kezdődött videóösszeállítást nézhetünk épp. Ezt követte a Macintosh bemutatásáról szóló.

17:55 – Már csak pár perc van hátra kezdésig. Gyűlnek az emberek, illetve itt vannak már velünk a HVG fordítói is. Megpróbáljuk majd a kérdéseket/válaszokat közvetíteni nektek.

  1. Jópofa kis rendezvény volt…bár engem a legjobban egy jelenlévő nagyon csinos hölgy fogott meg! :-P
    (miniszoknya, csizma, barna haj, volt amikor szemüveg volt rajta. Sőt, fényképezett is :))

    Pedig tényleg szeretem az Apple-t, de ez most valahogy jobban megragadott! ;-)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!