fbpx Skip to content

Úgy néz ki, hamarosan szoftveresen is függetleníthetjük az iPhone 4S készülékünket. Musclenerd, az iPhone dev-team egyik tagja ma bejelentette, hogy az A5 processzorral rendelkező iPhone 4S basebandben találtak egy hibát. Sajnos csak az iPhone 4S használ MDM6610 basebandet (a jelenlegi verziószáma 1.0.13) így az iPhone 4-et, illetve 3GS/3G-t ezt nem érinti. Jelenleg nincs hír arról, hogy ez a hiba jelen lenne a korábbi készülékekben. Ha sikerül a dev-teamnek ezt a hibát teljes mértékben kihasználni, és egy stabil függetlenítési eljárást létrehozni, akkor úgy, ahogy eddig Cydiából telepíthetjük majd a csomagot.

Arról nincs hír, hogy mikor jelenik meg, illetve arról sincs több információ, hogy mi a helyzet a jailbreakkel az iPhone 4S, iPad 2-höz 5.x rendszer esetén. Véleményem szerint a függetlenítés már nem annyira aktuális manapság, mint 2 évvel ezelőtt. Az emberek most már tudják melyik szolgáltatónál szeretnének maradni, illetve megvásárolják a független iPhone-t.

Olvasd el a hozzászólásokat is

72 Comments

  1. Szerintem ugyanúgy van létjogosultsága, mint eddig.
    Pl. telefon eladásakor nem mindegy…

  2. ha függetlenités várható, akkor gondolom azzal eggyütt Jailbreak is vagy tethered ami azt jelentené hogy az A5-ben találtak hibát vagy untethered tehát akkor meg userland alapú cucc lenne. jólenne már valamelyik

  3. Hát ha előre láttam volna, hogy a 4s-t nem tuják feltörni, illetve van rá eslyély, hogy nem fogják tudni feltörni, akkor biztos nem vettem volna meg. Nincs valami közvetett infó, hogy mikor lesz vagy egyáltalán lesz-e JB?

  4. Nincs infó semmiről, annyit tud mindenki, amennyi itt a blogon le van írva. Ha kijön a JB, legkésőbb egy órán belül innen letöltheted, fölösleges naponta húsz embernek negyvenszer megkérdezni.

  5. Szanalmas ez a siras a JB miatt. 200 ezret ki tudtal adni a telefonert? 200 Ftot meg sajnalsz egy nyamvadt programra?

  6. hmm, csodálkozom, hogy viszont nem írtok a Chronic Dev Team Greenpois0n blogján lévő bejegyzéséről, ami már jailbreak téma 🙂

  7. @Depiboy:

    Hát ez tényleg fontos kérdés. A guruk szerint lehet függetleníteni (volt már ilyen a múltban?) JB nélkül?

  8. @dnp:

    Te vagy a szánalmas: a JB nekem nem a progikra kell (van vagy 100 megvéve), hanem a rendszer használhatóbbá tételéhez….

  9. @RKG:

    Na mond már valami!

  10. @Majestic: hát ha jól emlékszem, bár a függetlenítés sosem kellett nekem, akkor nem volt olyan h volt függetlenítés de JB nem!
    De ehhez hozzátartozik, hogy olyanra sem emlékszem, hogy egy, főleg nagyobb, verzió JB-jére ennyit kellett várni / ilyen sokat kellett a teameknek dolgozni rajta!

  11. @Majestic: igazából volt, a 2G függetlenitéséhez nem feltétlen kell Jailbreak

  12. @Majestic: Nekem semmi sem hianyzik belole…

  13. @Majestic: nem lehet, csak gyári függetlenítéssel. az ultrasn0w-hoz jailbreak kell. a gevey meg nem megy 5.0-s vagy iPhone 4S basebanddel.

    @Depiboy: de kell.

  14. @Jadeye: attól függ mit értesz Jailbreak alatt, cydia nem kellett hozzá csak egy egyszerű Redsnow és bootloader

  15. @Depiboy:

    Hát ez gáz, de természetesen ez a te dolgod.

  16. Bocsi dnp-nek szántam :).

  17. @Depiboy: tévedsz. egyrészt a jailbreak nem egyenlő a cydiával, de akkor ezek alapján nem vagy tisztában azzal, hogy mi is a jailbreak. másrészt próbáld ki. ha nincs patchelve a lockdownd, akkor új, nem támogatott SIM behelyezésekor (de még másik AT&T-s esetén is) azonnal aktiválást fog kérni, hiába van megírva függetlenre a baseband (leegyszerűsítve “hardveres ultrasn0w”). a lockdownd patcheléséhez meg jailbreak kell.

  18. @dnp:

    Attól másnak még hiányozhatnak bizonyos dolgok.
    Én is megvettem ami nekem kellett, de attól még, hogy ” 200 ezret ki tudtál adni egy telefonért ? ” , attól még vannak hiányosságok, amiket csak akkor tudsz kiküszöbölni, ha JB-zed az iphone-od.
    Nem kell itt nagy extrákra gondolni, de nekem pl. alap, hogy kapjak sms kézbesítési jelentést. Van erre is app hivatalosan, csak éppen a magyarországi szolgáltatók közül csak a t-mobile-al kompatibilis.
    Nekem pl. emiatt kell a JB , az más kérdés, hogy nem sírok érte naponta, de ez a lényegen nem változtat.
    További szép estét.

  19. @Littlebacsi: kezd az SMS-t T-mobile esetén *A#-tel, Telenor/Vodafone esetén mínuszjellel, és akkor kapsz bármi nélkül jelentést róla.

    példaüzenetek:
    *A#ez egy példa SMS, amiről jelentést kapok T-mobile-on
    -ez egy példa SMS, amiről jelentést kapok Telenor/Vodafone esetén

  20. @Jadeye:
    Köszönöm a tanácsot kipróbálom, de ez csak egy példa volt, hogy miért használok jb-t.
    Megszoktam már, hogy az igényeimhez testre tudom szabni az iPhone-t, és akár tetszik, akár nem ehhez szükség van a JB-re is.
    Most én is csak várok, mert a 3GS-t lecseréltem és jelenleg az új készülékre nincs semmilyen JB, de azért megvagyok így is, csak így nem az igazi 🙂

  21. @Littlebacsi: Na akkor mondj meg1et, amiert JB kell, mert ez nem jott be. 🙂 Mellesleg meg sosem jutott eszembe sms ertesitot kerni… biztos az en hibam.

  22. @dnp:
    Tudnék mondani többet is, amiért nekem kell.
    A személyeskedésedre meg nem vagyok kíváncsi, azt hiszem én normálisan írtam a kommentedre és nem személyeskedően.
    Ha neked nem kell, akkor ne használj JB-t, de nem kell senkit sem fikázni azért, ha más a véleménye, mint a tied.

  23. @dnp:
    nekem pl sbsetting és iblacklist elengedhetetlen
    ezt old meg jb nélkül
    de az iblacklist ért megadnék pár 1000 appstore ba

  24. @dnp: sbsettings, sprintboard, activator, barrel, five icon dock, folderenhancer, ifile, itransmission, magyar bill fix (talán az egyik legfontosabb), manualcorrect, multitasking time, my3g, noo bookmarks, remove background, safari download manager, springflash, stayopened

    elég lesz? 🙂 és még a notification center tweakeket nem tudtam kipróbálni 😀

  25. jah és JB nélkül, most arra lennék kényszerülve, hülye céges exchange policy miatt, hogy 15 perc után be kelljen írnom passcode-ot 🙂

  26. @RKG: Egyiket sem ismerem, talan epp ezert nem is hianyoznak 🙂 (jojo 2-3 remlik, de tokeletesen megvagyok nelkule) SBS talan jol jonne NC-be integralva, de a tobbi hidegen hagy. Telcsin nem toltogetek le hatterben nagytetelben semmit, iblacklist sem ertem igazan mire jo. Beallitasz neki nulla csengohangot, nulla rezgest es csorgethet a nem kivant ember. Amugy meg ugyis csak azt veszem fel akivel szeretnek is beszelni.

  27. Ha már az sms értesítésnél tartunk , müködik az smsdelivery 5-ős rendszeren?

  28. Azért az szomorú hogy i4-re még nem találtak megoldást. Szerintem az a probléma aktuálisab mint a 4S esete bár ez nyilván nézőpont kérdése. Aki most vett/vesz 4S-t az amúgy is annál a szolgáltatónál veszi meg ahol használni akarja vagy vesz függetlent. Persze később amikor elkezdenek majd vándorolni a 4S-ek A-ból B-be akkor már érdekes lehet a dolog.

  29. @Manoo: nem megy.

  30. @dnp: most ez olyan h távirányító nélkül is lehet nézni TV-t, de sokkal kényelmesebb ha van!
    De futhatnánk pro contra pár kört a lényeg úgyis az h valakinek kell, én például nem is frissítek 4.3.1 fölé amíg nincs, valaki meg vígan el van nélküle, sőt azt se tudja mi az a jb!

  31. @ToniSlow: THX , megspóroltál egy újrainditást! Valami más program helyette?

  32. @Manoo:
    az iPhoneDelivery 0.5.1-7 az biztosan működik, nekem az van telepítve és tudja a dolgát 🙂

  33. @RKG: nah, már fáradt vagyok, szal:
    * Futhatnánk még pár pro contra kört a lényeg úgyis az h valakinek kell, én például nem is frissítek 4.3.3 fölé amíg nincs, valaki meg vígan el van nélküle, sőt azt se tudja mi az a jb!

    Más: miért írja ki minden kommentnél, hogy “úgynézki, hogy már van hasonló komment” vagy valami iylesmi!?

  34. @Manoo: Sajna nincs van egy SMSConfirmation nevű tweak de az csak figyeli hogy kimegy-e az üzenet legyen az sms vagy mms. Marad a fent leírt megoldás.

  35. Milessz má a szifoncenter nyereményekkel szifonosok?
    Arrol volt szó , hogy a héten ki lesz küldve.
    Most vasárnap este van…

  36. @ToniSlow:

    De megy állítólag, ezen a néven találod meg a cydiában:

    com.guilleme.iphonedelivery 0.5.0-4

  37. @Majestic: ez a repo címe: com.guilleme.iphonedelivery?

  38. És a verzió frissűlt: 0.5.1-7-re.

  39. @Majestic: THX, kipróbálom!

  40. Na ahogy elnézem a dolgokat ma igencsak érdemes az alábbi oldalt nézegetni:

    http://www.greenpois0n.com

  41. mondjatok mar valami jo jatekot inkabb 😀

  42. Dnp kicsit arrogánsan indította a témát el, de abban egyetértek hogy mostmár teljesen feleslegessé vált a JB is, illetve a függetlenítés is egy olyan dolog, hogy megkerülhető, szolgáltatóváltással blabla.

    Tényleg az emberre jellemző hogyha lehetne hat ujja is, biztos, hogy leláncolná magát, ha így megkapja. De mit nem lehet megcsinálni öttel….?

  43. Működik a delivery 5.0.1en, pár napja telepítettem.
    Amúgy én is tök sokat gondolkoztam, hogy kell-e egyáltalán JB, annyira jól összerakták ezt az iOS 5öt.
    Viszont, ha kicsit visszagondoltok, iPhone 4re sem volt egyből JB, várni kellett rá. Most ugyanez van a 4S-el. Más a hardver, más mód kell.
    Viszont RKG, a nagy verzió JB-je már megvan rég, csak 4Sre nincs, ettől még az iOS 5 megvan törve.

  44. Én is sokat warezoltam, de már másfél éve fizetek a progikért. Ez azt eredményezte, hogy kétszer is meggondolom, hogy mit veszek, meg előtte olvasok a progiról véleményeket. De! Továbbra is kell a jailbreak, mert a cydiából is vásároltam egy pár progit, ami nélkül nekem nem teljes az iOS. Mondok két pédát: iSmartdialer: nagyon jó tárcsázó progi, ActionMenu: a legtutibb vágólap.

    Most, hogy egy hónapja jailbreak nélkül használom a 4S-t csak megerősíteni tudom a hiányát. Szóval nem kell általánosítani, hogy jailbreak egyenlő lopás.

  45. A JB nem feltétlen lopás, de amint működik, minden blogbejegyzés tele lesz a problémás JBsek nyafogásával, mindig jön pár n00b aki felteszi a szokásos kérdéseket – akkor most? most akkor? hol? honnan? de ha nem? 1523as hiba? melyik repo? huna game? stb… – , páran elküldik őket a halál faxára a többiek jól-rosszul válaszolnak, szal csak mert van JB, ez egy OFF blog.
    Függetlenítés, na pláne.
    Nekem ennyi a bajom a témával.

  46. Sziasztok!
    Találkozott már vki olyan problémával iOS 5.0-5.0.1-en, hogy a rendszer leszívja az akksit, mintha vmi erőforrás igényes rendszerprocess pörögne ezerrel? Minden app-ot bezárva, wifit, location servicest kikapcsolva sem javul a helyzet, sőt restart sem segít. Azt hiszem restore lesz a vége…

  47. @dnp: dnp te egy igazi faszkalap lehetsz, egy kötekedő kis buzeráns majom!

  48. @dokk: Teljesen igazad van, arról nem is beszélve hogy rengetegen vagyunk szerintem akik még mindíg az att-s i4-et használjuk és szeretnénk ios5-öt használni ha másért nem is akkor a notification center miatt. A semi-tethered pedig nem éppen tökéletes megoldás ha úton van az ember. Ha pedig a cydiában találunk valami jó kis app-ot akkor azt is megvesszük, ergo nem lopunk. Szerintem pedig az lopás az Apple részéről hogy az ATT-s telefonokat nem volt hajlandó függetleníteni sokáig pedig már lejárt a hűség idő (tehát ki van fizetve a telefon) és nincs benne a letiltott imei-k között sem. Na ezért is kell a Jailbrake. És az is lopás az Apple részéről hogy a dollárt euroban számolja a készülékeknél, szerencsére az app store-ban nem! Amcsiban átszámítva i4 8Gb 131000Huf míg itthon: 155000

  49. az lehet, hogy nekem 1.0.11-es BB-t(modem) ír ki, mert 5.0-ás fw-m van és nem 5.0.1?

  50. persze i4S

  51. Tudnátok segíten?
    nagyon sugárzik az iPHONE 4-em. Lehet valamilyen programmal csökkenteni a sugárzást?

  52. @neszgy: az AT&T-s telefont te jóval olcsóbban vehetted meg kint, hiszen 2 éves előfizetéssel árulták, tehát semmi lopás nincs benne az Apple részéről, hiszen nem garantálja semmi, hogy aki kint megvette, az fizeti is a 2 éven keresztül a részleteket és a havidíjat, amiért cserébe olcsóbban megkapta.

    ha viszont hűségszerződés nélkül akartál iPhone 4-et venni, akkor már érdemesebb volt eleve gyári függetlent venni, hiszen árban már ez utóbbi nem sokkal drágább, cserébe legalább a függetlenítéssel nem kell szívni.

    a lejárt hűséges készülékek függetlenítésére AT&T esetén valóban nincs egyelőre lehetőség, de ez azért van, mert az AT&T-é a GSM szolgáltatók között a kizárólagosság egyelőre. viszont azóta már legalább lehet eleve gyári független készüléket is kapni, így elképzelhező, hogy lesz mód a korábban vásárolt AT&T-s iPhone-ok hivatalos függetlenítésére is.

    itthon meg azért drágább, mert más rajta az ÁFA (kint átlagban 8%, itthon már 27%), és van vámköltség is. az elmúlt évek függetlenítős/untethered jailbreakes körülményeskedései miatt aki még mindig szolgáltatófüggő készüléket vesz, az csak magával szúr ki.

    @davadka: 5.0.1 esetén már 01.00.13 a baseband, így igen, ha neked 5.0 van, akkor normális a 01.00.11.

    @Miklosh: hogy mit?

  53. @Jadeye: Az iPhone 4 telefonom sugárzását akarom csökkenteni. Nem bírom magam közelében tartani, olyan erős a sugárzása.

  54. @Miklosh: :DD???Te ezt mégis h a faszomba érzed??

  55. @cbdomi: Egyszerűen. Fáj tőle a fejem.

  56. @Miklosh: az alábbi lista az iPhone készülékek maximális sugárzási értékeit mutatja W/kg-ban. csökkenteni ezen te nem fogsz tudni. a tényleges sugárzási érték viszont ennél alacsonyabb lehet, ha jó lefedettségű az adott cella, tehát magasabb a térerő jelszintje.

    eredeti iPhone: 0.974
    iPhone 3G: 1.38
    iPhone 3GS: 0.79
    iPhone 4: 1.17
    iPhone 4S: 0.988

    az engedélyezett legmagasabb határérték 2.0 W/kg. esetleg érdemes lehet kipróbálni, mi a helyzet egy iPhone 4S esetén, mert az kicsivel kevesebb sugárzási szinttel rendelkezhet (persze ez is ugyanúgy függ az adott cella térerejétől).

    amellett a headset használata is sokat segíthet.

  57. tehát akkor, ha majd kijön a függetlenítés, akkor updatelnem kell 5.0.1-re, igaz?

  58. @Jadeye: Köszi szépen!
    Az eredeti iPhone-ommal nem volt bajom, a 3gs-sel sem, a 4-es sajnos headset-tel is túl erős. Sajnos ott tartok, hogy most már legalább 2 m-re kell tennem magamtól, ha csak simán készenléti állapotban van, akkor is:(

  59. @Miklosh: Huh ilyenröl meg nem is hallottam, h valaki ennyire érzékeny rá. De akkor zsebbe se tudod hordani meg semmi :S para

  60. Ha repülőgép módba rakod, akkor nem sugároz. Éjszakára érdemes úgy hagyni. Amúgy honnan tudod megállapítani, hogy a telefontól fáj a fejed? 😀

  61. @Jecy: Egyszerűen. Ha repülőgép módban van nem fáj a fejem. Ha telefonálok vele, kb 30 mp alatt megfájdul a fejem minden esetben! Egyébként soha nem fáj a fejem.

  62. Egy kis sugárzásmentes kérdés:D: Elfelejtett passcode, ha 25mp-ig nyomvatartom a home+sleep gombot tudom restorolni itunesban az i4-et?illetve ha feltölti a legújabb basebandet,függetleníthető-e?

  63. van valami fejlemény a 4S unlock-ról?

  64. Depiboy -t ismételném:

    Van vmi fejlemény a 4S unlock -ról?

  65. engem is érdekelne valami új fejlemény :/

  66. @Depiboy: nincs.

    @-=LTi=-: nincs.

    @davadka: nincs.

    ha lesz, írunk róla cikket. ez is ugyanaz, mint a mikorleszmárjailbreak. várni kell, felesleges napjában kérdezgetni, attól nem lesz hamarabb. lett jailbreak, lett cikk is. ha tudunk valamit, megírjuk. sajnos nincs azóta újabb, használható információ. ha nem olyan szolgáltatóval akarod használni a telefont, amivel kapható, akkor ne vedd meg, mert semmi garancia nincs arra, hogy egyáltalán lesz rá függetlenítés. vegyél gyári függetlent. tudom, hogy sokkal drágább, de nem is kell vacakolni vele.

  67. Üdv,
    “New R-SIM Unlock Turbo SIM Card for Apple iPhone 4s iPhone4s iOS5.0 5.0.1 Gevey”
    Ebayen kb 14000 Ft-ért árulnak ilyet, ami elvileg függetleníti az iphone 4s -t.
    Valaki hallott már róla?
    Köszi

  68. @cartmanz: leginkább megveszed, és kiderül.

    de iPhone 4S esetén pláne nem volt még szó olyan kártyáról, ami ezt lehetővé tenné, pedig elhiheted, hogy azonnal tele lennének vele a híroldalak.

    de kiindulva abból, hogy milyen kínkeserves évek óta a nemhivatalos függetlenítés, vagy hogy az ultrasn0w az iPhone 4 esetén is csak a kezdeti, 01.59.00-s basebanddel bírkózik meg, a gevey-t meg elkaszálták az 5.0 basebandjében, az iPhone 4S esetén meg eddig még semmi ilyenről nem volt hír, én azt mondanám, hogy nehezen elképzelhető, és nem éri meg függő telefont venni, mert csak a kínlódás van vele.

  69. Szép jó napot mindenkinek!!

    2 napja tesztelem az iphone 4s-m én megoldottam a problémát 🙂 tettem fel már rá igo-t is meg mostsygic gps programot mindent fel lehet tenni végre rá és nem kell fizetni 🙂
    Jó kis cydia


Add a Comment