fbpx Skip to content

Ez volt röviden a lényege annak a beszélgetésnek, ami a Microsoft kutatásért és stratégiáért felelős vezetője, Craig Mundie, és a Forbes-os Eric Savitz közt zajlott le egy interjúban a múlt heti Techonomy konferencián. Mundie egyáltalán nincs elragadtatva a Siritől. Sőt, az a véleménye, hogy az Apple csak azért tette bele ezt az iPhone 4S-be, hogy dobjon valamit az egyébként gyenge frissítéseket felmutató készülék értékén.

Magában az interjúban igazából a Kinect kiegészítő jövőjéről kérdezte Savitz Mundie-t, de az interjú felénél a Savitz rákérdez az innovatív vezérlés kapcsán, mit gondol Mundie a Siri-ről, és a hangvezérlésről:

Mundie elmondása szerint tehát a TellMe, ami már a Windows Phone 7 megjelenése óta elérhető, pontosan ugyanazokra képes, amire a Siri: csak azt mondod neki, hogy küldjön üzenetet X-nek, mire visszakérdez, hogy mi legyen a szöveg, lediktálod, és már küldi is.

Persze ez túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen, így várható volt, hogy valaki készít egy side-by-side típusú tesztet, amiben ugyanazt a feladatot kapja a TellMe és a Siri.

Ennek eredménye az alábbi videó, ami azt hiszem, magáért beszél. Persze mondhatjuk azt is, hogy biztosan csak az akcentus volt a gond… Vagy nem? 🙂

Mondjuk ameddig nem tud magyarul sem a TellMe, sem a Siri, addig itthon nincs számunkra valódi jelentősége a dolognak.

Ti mit gondoltok? Használta már közületek valaki a TellMe-t? Használja valaki rendszeresen a Sirit? Nagyban megváltoztatná a mobilhasználati szokásaitokat, ha működne magyarul is bármelyik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Tény nem jött azaz áttörő újítás, amire mindenki várt, de körülöttem is mindenki irigykedve kritizálja az iPhone-t, mert nincs rajt bluetooth, nem lehet számítógépre kötni iTunes nélkül, stb. Szerintem ezek is mind mind irigykedő, szőrszálhasogató kritikák. Pl az a videó is ami az előbbi postban volt… Samsung reklám… Én a hangvezérlést most is használom az i4-emen zeneváltásra megállításra utcán. Ha meg a Siri is elérhető lenne, mivel jól tudok angolul biztos használnám.

  2. Én is ültem már versenyautóban. Nem nagy cucc. Tekergetni kell a kormányt és néha fékezni meg ilyenek. Nem tudom, hogy miért istenítik úgy a F1 pilótákat. Nekem már régesrég megvolt a jogsim mikor a Buttonnak még nem. 🙂

  3. Nekem egy Samsung Omnia 7-em van Windows Phone 7 Mangoval, és személy szerint az egész hangvezérlés dolog hidegen hagy. Sokkalta gyorsabban megcsinálok mindent az érintőképernyőn, minthogy utasítgassam a telefont.

  4. Én minden nap használom a sirit, van akikkel angolul sms-ezgetünk azóta, főleg amikor motorozom és jön egy sms (ha angolul) akkor elég jol tud jönni, hogy válaszolhatok… Ha zenét hallgatok megint csak motoron akkor is jó hogy nem kell nyomogassam a headsetet…

    TellMe-t próbáltam már, egyik haveromnak htc-je van (tepsi) mangoval, és a kettőt (i4S + HTC HD7) egymás mellé tettük és próbálgattuk, a wp7 csúnyán leszerepelt.

  5. ExtremeEdition: a sokszor hasznos tud lenni, ha nem akarod, vagy nem tudod elővenni a telefont valamiért
    Nyilván ha előtted van a telefon, akkor gyorsabb kézzel intézni a dolgokat, de pl egy hosszú SMS megírása lehet gyorsabb vele

  6. “Mert nincs rajt bluetooth, nem lehet számítógépre kötni iTunes nélkül, stb. Szerintem ezek is mind mind irigykedő, szőrszálhasogató kritikák.”
    Szőrszálhasogató… emlékszem még az első sonyericssonra, amiben már volt bluetooth, azóta eltelt 6-8 év és talán nem vissza kellene fejleszteni, hanem előre.
    Igenis idegesítő, amikor megkérnek, hogy küldjem el ezt meg azt, de én csak annyit tudok mondani, hogy boccs, de csak iphone-ra vagy itouchra tudok küldeni és arra is csak akkor, ha fel van téve mind a 2-re ugyan az a bluetooth filemegosztó program.
    Szerintem szánalmas dolog, mert közel sincsen mindenkinek apple készüléke.
    Ettől szerintem nem fognak többen fizetni a zenékért, pedig csak ez lehet az egyetlen céljuk.

  7. @VIP: Email?

  8. @VIP:
    Nem hinném hogy az iTunes miatt többen vettek volna meg egy-egy zenét.

    Bluetooth-ot meg megmondom őszintén, lassan 1 éve van meg az i4-em, jó ha egyszer vettem volna hasznát. Lehet másnak ez fontos, de nekem egyáltalán nem. Mellesleg baromi lassú azon átküldeni még egy képet is.

  9. A tellme előtt meg ott volt a voice control, szóval ez bukta

  10. @Sogi: A TellMe elvileg 2001-es, tehát a VC előtt volt. 🙂

  11. @VIP:

    Én meg ezen mosolygok jót! Hogyan használják itt egyesek a telefonjukat, ha még ezekre se tudják a megoldást?:)
    Hallottatok már a Celeste-ről, és az iFunbox-ról? Jaaa, hogy nem! Akkor meg ne panaszkodjon az ilyen ember. Persze az előbbi JB-et követel, hogy Cydia-ból fel tudd tenni, de a másik program tökéletesen működik anélkül is (és nem ez az egyetlen file manager ami létezik).

  12. Vagy egy standard dropbox. Tenyleg, nem az a szanalmas, h nincsen cd az airben, de hol a floppy??!
    Hol jo technika a bt filekukdesre? Hol? A haveroknal? Haladjunk.

  13. Attól még nem fájna, ha lenne néhány jó öreg technológia az iPhone-okban, és nem kellene hekkelni, vagy más prgramot venni, hogy pölö kapjak visszajelzést az sms kézbesítésről, vagy egy kib… Csengésprofil kiválasztása mondjuk, nem csak a némítás, oszt szevasz. Mai autókon is mind van kerék, pedig az is már elég régi találmány, de olyan kis… Hasznos 🙂
    Szal szeressük csak mint retardált de nagyon cuki kütyüinket… Hol a faxba is van a DEL gomb????.?.?

  14. Az lehet hogy a tellMe elöbb volt de szart sem ér!
    Öszintén meg engem ez a Bluetooth nem is zavar hogy nem tudok más nak küldeni!
    Ha akarnék akkor leszedném az iBluenova-t és kész! Nem mondogatnám hogy szar az iPhone!
    Meg azért nézétek meg a siri sokkal jobb mint a tell me! Egyiket se tudta a tell me a siri az összeset!

  15. Csakhogy a témához is legyen hsz. Ti megnéztétek a poszt 2. videóját, magát az összehasonlítást? 😀 Már az első kérdés/utasitás a WP-n 😀 K**VAGÁZ!!!

  16. @VIP: Szőrszálhasogatás igen! Mert egy képet, ahogy az utánad szóló is írta, emailban kb. 10 másodperc alatt át tudsz tolni. Zene meg nem hinném, hogy olyan fontos, hogy nem ér rá hazáig, ahol otthon fogod magad és letöltöd. És amit még egy másik kolega írt, h 1 év alatt talán egyszer volt rá szüksége… hát ha valaki emiatt más telefont vesz gratulálok. Igen ott vannak a cydiás appok, lehet arra is mutogatni, de sok embernek nem kell nem létfontosságú a bluetooth, és nem hinném h ez minősítené a telefont.

  17. Ennyi hülyeséget ritkán lehet egy topicban olvasni. 😀
    Aki azért vesz iphonet mert trend, az ne panaszkodjon. Aki meg a lehetőségei miatt, az hackelje csak rá neki szükséges baromságokat.

  18. Levi: 1. Igazad van, csupa hülyeség dgy helyen!
    2: másrészről én nem trendből vettem, se nem széttuningolni az agyát.

    Ha meg már itt tartunk Mindenki a társadalomnak akar megfelelni, de ebbe inkább bele se menjünk.

    A sirit én használtam, jó pofa, de megmondom őszintén a 4-6 villamoson felkiabálnI két hónaljszag között hogy STOP THE MUSIC…. vagy CALL Öcsi…. Próbáltam, ez nem létfontosság. Inkább előveszem és pötyögök.

  19. 3GS-em van, így Siri nincs, de használnám folyamatosan.

    Azért az jó lenne ha pl. csengésprofilokról hallott volna az Apple valaha.
    Most jailbreak-es megoldás van, elégedett is vagyok, na de miért nem tudja alapból.
    Csak ne kelljen már minden este átállítani hogy “ha néma, ne is rezegjen”, reggel meg vissza…


Add a Comment