fbpx Skip to content

Az alábbi cikket handras írta a blogján, de átvennénk tőle egy az egyben, mert fontos lehet azoknak, akik Telenorral használnak iPhone 4S-t:

Sokan írták, hogy az IOS 5.0.1 update nem oldja meg a Telenoros SIM problémát iPhone 4S-ben. Arról van szó ugyebár, hogy a független iPhone 4S egész egyszerűen nem hajlandó működni ha Telenoros SIM kártya kerül bele, viszont más kártyákkal tökéletesen működik, de megmagyarázhatatlan módon ha az ismerősünk Telenoros kártyája kerül a készülékbe, azzal simán felcsatlakozik a hálózatra a készülek.

Kicsit utánatúrtam a fórumokban, és úgy néz ki megvan a megoldás.

Akinek jelentkezik a fenti probléma az sétáljon be a Telenorhoz, és kérjen SIM cserét, de nagyon fontos, hogy 128 KB-os kártyára cseréljék a meglévő kártyát. Az ügyfélszolgálatos meg tudja nézni a rendszerben, hogy melyik kártyájuk 128 K-s, ilyet kérjünk. Ennyi.

A telefonokat nem érdemes cseréltetni, egyértelműen nem a készülékkel, hanem a régebbi kártyákkal van a gond, azoknak akiknek kicserélték az újabb kártyára a meglévőt, megoldódott a probléma.

Remélem tudtam segíteni.

Neked van ilyen problémád?

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. sziasztok.

    Egy gyors kérdés, az Apple aláírja még a 4.3.5-t?
    Elnézést, hogy ide írtam. Választ előre is köszönöm.

    CRaNk

  2. @CRaNk: szerinted aláírja, amikor már régen 5.0.1 van, és már az 5.0-t sem írja alá?

  3. Sziasztok!

    A fenti történetet az alábbi érdekes szösszenettel egészíteném ki, lehet érdemes lenne ezt is a cikkbe belevenni…

    Két Iphone 4-ünk van egy fehér, és egy fekete. Mindkettő független. A fehér amerikai 32 Gb-os, a fekete európai piacra készült 16 Gb-os. Asszonynak is, és nekem is telenoros SIM kártyánk van. Mindketten kivágattuk, mert eredetileg nem micro SIM volt. A feketében mindkettő hobátlanul működött, a fehérben viszont csak az enyém ment, asszonyéra minden esetben SIM kártya hibát adott ki a telefon.

    Hozzáteszem egyszer sem fogadta el, egyszer sem állt fel a hálózatra, csak annyit írt ki, hogy SIM kártya hiba. A fekete Iphone-ban viszont tökéletesen ment, használni is tudott minden funkciót, egyszer sem szakadt le a hálózatról.

    Bementünk a Telelnor-ba, kicseréltettük a kártyáját micro SIM-re, és azóta is boldogan élnek párom, a Telenor és az Ő fehér Iphone-ja.

    Szóval anomáliák vannak a Telenoros SIM-ek környékén. Nem is kicsik…

  4. Jajj bocsánat ez kimaradt: Még az 5.0 sw volt a telefonokon akkor, és mindkettőn ugyanaz volt. Szóval szerintem nem csak a firmware okozhat gondokat…

  5. Én csak annyit tudok hozzátenni hogy korulottem az osszes telenoros sir hogy nincs terero es nincs mobilnet es hogy megszakadnak 2 percenkent…nem veletlen nincs a telenornal iphone:(

  6. Én azt se értem miért vannak egyáltalán még telenornál előfizetők? Nem elég, hogy drágább a szolgáltatásuk, de fele annyira sem megbízható, mint másnál és még az ügyfélszolgálaton is át akarnak vágni, vagy egyáltalán képben sincsenek, vagy lezárnak ha felhívod őket problémával.

  7. Sajnos a nálam sincs minden rendben. iPhone 4 T-Mobile-os. 5.0-óta folyamatosan dobálja a mobil netet hiába van ott a 3G. Néha magátol elmegy a térerő hiába fullon van. Bekapcsoláskor mikor beírom a pinkódot utánna kiírja hogy nincs szolgáltatás majd keresés és utánna jön meg a logó. 4.3.5-nél nem volt ilyen. Én a BB-re gyanakszom, remélem javítják majd ezeket is.

  8. @Jecy: ez az amit én sem értek…mindenki panaszkodik rájuk de még mindíg ott vannak…lehet, hogy csak a hűség miatt, vagy valami full-full flottába vannak benn.

  9. OFF:
    sziasztok. Feltoltam egy legújabb sn0wbreezel készült custom 5.0.1et az ipademre, azóta nincs hangja a készüléknek. Billentyűhangok, lezárás hangok játékoknak sincs hangja… Tud valaki erről?

  10. @Jecy, @Adikahhh18: flottakötöttség, vagy hűségnyilatkozat. azt nem mondhatod fel csak úgy.

    @Hibernius: nem értem, miért szenvednek egyesek még mindig a sn0wbreeze-zel, mikor windowsra is elérhető a redsn0w? mondjuk restore 5.0.1-re, majd redsn0w.

    ha továbbra sincs semminek nincs hangja, az olyan, mintha beragadt volna a fülhallgató mód: kihúz-bedug, kifújkál jó néhányszor, és ha ez a helyzet, a hangerőszabályzó gombok nyomogatásakor is azt írja ki, hogy headset.

  11. Megoldottam: az oldalkapcsolot atallitottam hogy ne forgassa az asztalt, azt visszaallitottam nemitasra, huzigaltam a gombot, voila van hang!

  12. @Jadeye: Hibernius gondolom azért használt snowbreeze-t mert a win-es redsnow-al nem lehet custom-ot csinálni.

  13. Nálunk 4db telenor-os sim van, mindegyik 4s-ben és egyiknek sincs semmi baja…

  14. @ToniSlow: nem érted. minek egy iPad-hez eleve custom? felesleges. felrakod a gyári rendszert, jailbreak, és kész. minek a custom? miben jobb? a baseband frissülése ugyebár nem érdekes, mert még ha 3G-s is az iPad, az kártyafüggetlen. ergo teljesen felesleges a custom. pláne a redsn0w-val készült custom az nem is jailbreakelt, összesen csak a baseband frissítését szedi ki belőle a redsn0w, tehát utána még mindenképp jailbreakelni kell.

    @draft: normál SIM levágva, vagy gyárilag micro?

  15. Nekünk semmi gondunk nincs azóta, hogy asszony SIM-jét kicserélték a Telenorral. Neki gyári mikroSIM, nekem vágott SIM-em van. Minden tökéletes. Nincs nethiba, hálózatdobálás.

    Nekünk gyári független Iphonjaink vannak. Nem lehet, hogy a fügettlenítettekkel van csak gond?

    Amúgy tényleg szar a Telenor. van 1500 ft lebeszélhető havidíjunk, minden irányba max 9,90 Ft a bruttó percdíj másodperc alapon, és 2500-ér van 5 giga korlátlan hipernet, amit ha túlforgalmazunk csak lassítják… Nem is értem miért vagyunk ennél a szar Telenornál…

  16. Én meg azt nem értem minek jailbreakelni az 5.0.1 et.

  17. @Norrbi: Nem gondoltam volna hogy ilyet írok, de Norrbi kollégának igaza van, az 5.0.1 szinte már mindent tud ami miatt pl én jailbreakeltem az ipad-ot. persze azert várom rá a jailbreak-et de addig jailbreak nélkül is simán élvezetesen használható. 5.x szoftver jol sikerült, ami miatt még jól jönne a jailbreak az a widgetek hiánya, cydiában van egy pár. Kár, hogy az SDK-t az Apple nem adta ki:(

  18. Lehet, hogy problémák vannak ott, ám rá szeretnék mutatni a sajnálatos tényre, hogy a Vodafone-nál a 28.-i megjelenés óta még mindig nem elérhetőek a 32/64GBos I4S-ek… Elég rossz fényt vet rájuk, én személyesen egyre feszültebb vagyok emiatt, hogy a versenytársnál azonnal elérhető volt, a Vodafonenál még mindig nem.

  19. @ToniSlow: Jól mondod, az iPhone 3gsemre is megpróbáltam customal rápakolni az ios 5.0.1et de kb ugy 96%nál megáll a telefonon a töltés és semmit sem csinál (a havas töltés végigfut és utána amikor az iost tölti na aznem megy). Tud valaki valami okosat erről?
    Ja és köszönöm Jadeye-nak a jó ötletet az iPadel kapcsolatban!

  20. @Jadeye: A Sn0w tud jailbreakelni is és a basebandet is megtartja. minek használjak 2 programot ha azt egy is el tudja végezni. Amúgy mi a probléma a Sn0val?

  21. @Molab: Ez alap díjcsomag, vagy speciális flotta? Mert flottából én is tudok mondani ilyen percdíjat T-nél. Pl Tnél a bárki számára elérhető Like díjcsomag is 1500 és ott is asszem bruttó 15 ft a percdíj, plusz 3 számot ingyen hívhatsz. 2500 ft mobilnetért nagyon drága. Max 1000et adok érte, ha nincs bennefoglalt az előfizuhoz. Itthon itt a sok megabites net, max úton használom.
    @fedan445: Ne aggódj, T is csak kirakta a nagy modelleket webshopba. Haverom elrakatott még megjelenés előtt a 32gigás 4Sből, és még most sem kapta meg, mert nem érkezett szállítmány.

  22. OFF
    Nekem nem SIM problémám van. De tanácsot kérnék én még előrendeléssel vettem meg az iPhone 4S-t Tnél. Nekem az a gondom, hogy amikor hívnak és rezeg közben nagyon hangos zörgő hangot adki. Mintha az üveg rezegne viszont ha erősebben megnyomom az üveget a home gomb melett és úgytartom akkor elmúlik. De amint elegedem zörög. ami nem lenne baj de ha lenémítva vagyok és hívnak akkor nagyon hangos és pont azért van lehalkítva, hogy ne lehessen hallani..

  23. sajnos en is azert vagyok a telenornal mert flottaban vagyok. igaz olcso meg minden de ha iphone-t nezem akkor jobban orulnek egy t-mobilenak :S

  24. A kártyaváltás mennyibe kerül a Telenornál? (egy másik kártyámmal vannak problémák még)

    Amikor mikrosim-re akartam váltani azt hittem, hogy kicserélik ingyen, vagy jelképes összegért. Ehelyett 5.000 Ft-ot kértek (több Telenor üzletbe is próbálkoztam) és az adatátmásolás sem történt meg. (vagy nem úgy ahogy kellett volna)

  25. Sziasztok!

    Elővenném ezt a témát, mert sikerült érintettnek lennem. A teló 4s, iOS 5.0.1-el. Telenornál ahány ügyintéző, annyifélét mond. Volt olyan, aki szerint egyáltalán nincs microSIM-jük, és volt olyan is, aki olvasta ezt a bejegyzést, és állítása szerint néhány darab 128K-s microSIM-el rendelkeztek.

    @wiky3991: a SIM cseréről itt ír a Telenor: http://www.telenor.hu/micro-sim/

    Szóval nekem kicserélték 128K-s normál SIM-re, mert 2 évnél régebbi volt. Méretre lett vágva, telóba betéve: először SIM hiba, de újraindítás után már feljelentkezett a Telenor hálózatra. Jött a próba: hanghívás indít, nem sikerült – ráadásul volt hogy érvénytelen SIM hibát is jelzett a készülék. Hívás fogadás: kicseng rendesen, hivószám azonosítás is működik, de ahogy felveszem már dobja is el a kapcsolatot – és jön az érvénytelen SIM.
    Felhívtam a 1220-at, kértem a menüből az ügyintézőt. A 1220-at egyáltalán nem dobja el, tökéletes hangminőségben beszéltem az ügyintézővel. Az ügyintéző látja a SIM kártyám adatait. Namost erre varjon valaki gombot! Mi a különbség a mobiltechnológiában ha a szolgáltató ügyintézőjével akarok beszélni, vagy ha bárki mással??????? (Ok, azt elismerem hogy a 1220 egy rövidített szám – de SIM kártya nélkül vagy érvénytelen SIM felirat esetén ezt sem tudom felhívni)

    Ha valakinek esetleg van még ötlete, pozitív tapasztalata, kérem ossza meg!

  26. besetaltam ma a tmobile nevu intezmenyhez:
    – jonapot kivanok, szeretnek egy legolcsobb domino csomagra befizetni, de microsim kartyaval kerem
    neni, majd kis ido mulva vissza:
    – sajnos microsimet domino csomagban csak ugy tudunk adni, ha net csomag van rajta, de azzal telefonalni nem lehet
    – dehat en akarok hanghivast is, akkor most mi van?
    – sajnos nekunk nincs, talan valamelyik kisebb kirendeltsegen kellene megprobalni, de max csak kifuto keszletek lehetnek. esetleg ha lenne egy regi de meg aktiv kartya, akkor azt ki tudnank cserelni.
    – nincs, viszlat

    olyannyira, hogy bolttol eltavolodva ugy 10 metert eszembe jutott a nagy otlet. vissza is mentem, es mivel nem volt tul nagy forgalom gondoltam huzok megint sorszamot, kivarom amig azonnal bekongatnak. igy is lett, es a sorszamosztonak hala egy masik ugyintezohoz kerultem:
    – jonapot kivanok, tudom hogy nem tud csak ugy egy dominos microsimet eladni nekem, de mi lenne ha vennek most egy normal simet, majd mint “regi ugyfelnek” mar kicserelheti microsimre.
    – igen ezt teljesen igy szoktuk csinalni, kerek egy szemelyit
    – node a kolleganoje a foldszinten alig 5 perccel ezelott ezt nem tudta igy megcsinalni?!?!?!?!?!
    – akkor most megcsinaljuk…

    a tortenet folytatasa hogy a microsim is bekerult a helyere, es amit a telenor nem tud, azt a tmobile tudja: lehet a telefonnal telefonalni…

  27. Akkor kiegészíteném a hozzászólásomat még: működik már Telenor hálózatban is a 4s! A trükk annyi, hogy megfelelő ügyintézőhöz kell kerülni…
    Amit elsőre adott az ember, mint 128 K-s kártya, az valami mobilfizetéses bigyó volt. Direkt hangsúlyoztam, hogy 4S-be kell és nem érdekel semmi extra szolgáltatás, telefonálni lehessen a kártya használatával – ja, és 128 K-s kártyát kérek. Hozta, díjmentesen kicserélte mert régi sim-em volt, majd közölte hogy vágjam körbe ahogy akarom, és azzal a kártya már hibásnak fog minősülni, ingyen nem tudják majd cserélni. Na ez nem is működött.
    Majd bementem megint – másik ügyintézőhöz sikerült kerülnöm, előkerült egy másik “spéci” kártya. A kettő között a legszembetűnőbb különbség, hogy ami __tényleg működik az teljesen fekete__! Vagyis mind a két oldala fekete – míg amit először kaptam cserekártyát, annak csak a chip felőli oldala volt fekete. Leányzó elővette a microsim gyártó készüléket, egy katt és már meg is volt a megfelelő méret. Készülékbe betesz – és láss csodát, működik! Egy dolog még említést érdemel: ezzel a kártyával a mobil fizetéses rendszer nem működik – ez engem nem érint, de ha esetleg valaki ilyenre is használná, számoljon ezzel.

  28. @foreftes: na hát én mikor legutóbb cseréltettem SIM-et a telenornál, az előtte konkrétan megdöglött, de direkt mondtam az ügyintézőnek, hogy kedves “nőinév”, mindenképpen 128kB-os kártya kellene, mert iPhone 4S-ben szeretném használni. ha van microSIM-ben, az lenne a legjobb, de ha nincs, akkor majd körbevágom, nem gond. rögtön a fullfekete (normál méretű) kártyát vette elő. mondom neki, és ha esetleg nem működne rendesen, akkor ha körbevágtam is, szintúgy díjmentes a csere? azt mondja, igen. működik gond nélkül. a mobilfizetéses dolgot meg nem használom. 🙂

  29. minden microSIM 128KB-os?

  30. @cortx: a telenor microSIM-jei jellemzően nem 128kB-osak. azok full fekete elő- és hátoldalúak, és normál méretűek, amik 100%-ig működnek.

  31. @Jadeye: általánosságban kérdezem, nem csak telenorra vonatkozóan

  32. @cortx: más esetben nem érdekes, a t-mobile és vodafone kártyáival nincsen olyan gond, ami telenor esetén lehetséges.


Add a Comment