fbpx Skip to content

Délelőtt az Apple elfogadta a Szifon.com alkalmazást, ami nem más, mint a blog natív appja. Ugyan van iPhone-os és iPades felületünk is, de már nagyon régóta érett egy alkalmazás készítése. Azonban sajnos a WordPress (ami jelenleg blog motorja) teljesen alkalmatlan erre. Így az illion csapattal közösen egy nagy átalakításba kezdtünk bele, aminek csak az előfutára az iPhone alkalmazás. A Szifon.com app jelenleg 1.0-s. Ez azt jelenti, hogy még nagyon az elején járunk, és azt szeretnénk, hogy Ti is segítsetek az alkalmazás fejlesztésében. Egy alapötletet adunk most, amin már el tudtok indulni, és közösen folyamatosan fejleszthetjük, hogy a lehető legtöbbeknek megfeleljen az alkalmazás.

Jelenleg az alábbiak érhetőek el az alkalmazáson belül:

  • Hírek: A Szifon.com hírei, a frissítés automatikus, de mi is frissíthetünk, ha lehúzzuk az ujjunkkal.
  • Kedvencek: A híreket elmenthetjük a kedvencekbe, ami offline módon is olvasható, azaz nem kell hozzá internet.
  • Szerviz: Gyors segítségkérés, ami azonnal beérkezik hozzánk. Egyszerű és kényelmes.
  • Shop: A SzifonStore-ból akár az alkalmazáson belül is rendelhetünk.
  • Impresszum: Rólunk, illetve az alkalmazásról néhány mondat.

v1.1, v2.0 – Mi az, amit mi tervezünk:

  • Social – Facebook/Twitter megosztás.
  • A cikkek szebb formázása, egyéb lehetőségek.
  • Push értesítés a friss cikkekről.
  • Kategóriánkénti listázás.
  • Hozzászólási lehetőség, és a meglévő hozzászólások olvasása.

Érdemes még tudnotok, hogy ugyan most is eléritek a szifon.com oldalt mobil felületről, de az alkalmazással gyorsabban és kevesebb mobil internet használattal tehetitek ezt meg. Ez főleg azoknak lehet hasznos, akiknek “csak” 100-200MB mobilinternet áll rendelkezésre. Az alkalmazás v1.0, és tudjuk, hogy vannak benne hibák, de azt szeretnénk, hogy Ti véleményetek alapján fejlesszük tovább, és a végére egy tökéletes alkalmazás váljon belőle.

Az app alapkövetelménye 4.0 lett, ennek technikai okai vannak. Szerettük volna 3.1-es kompatibilitással is ellátni, de a 4.0-ra azért volt szükség, hogy az átalakulás végén az új oldallal is kompatibilis legyen az alkalmazás minden (új) funkciója. Akik 4.0 előtti rendszert használnak, azok számára a mobil felület webes alkalmazásként továbbra is elérhető marad.

Természetesen a Szifon.com app ingyenes!

A Szifon.com alkalmazását az illion.hu készítette és fejleszti.

Eddigi visszajelzések

Az alábbiakban a hozzászólásokban felmerült hibákat vagy javaslatokat gyűjtöttük össze, amelyeket lehetőség szerint figyelembe is fogunk venni az alkalmazás további fejlesztése során:

  • funkcióigény: képek nagy méretben való megtekintésének lehetősége
  • funkcióigény: natív felület a shophoz
  • funkcióigény: beágyazott videók
  • funkcióigény: kereső
  • dizájn: alsó menüsor ikonjainak szürkéje túl sötét
  • dizájn: picit fakó a narancs nyíl
  • hiba: szerviz, rövid i-vel
  • hiba: a képek nem mindig jelennek meg
  • hiba: a linkek eltűnnek a szövegből

Ha valami még eszetekbe jut, kérjük, jelezzétek, hogy javíthassuk, vagy bővíthessük vele az alkalmazást! Köszönjük a visszajelzéseiteket!

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Hagy gratuláljak!!!ismét egy lépés ami csak növeli az elismerésem felétek!!!

  2. gondolom moderálva lesz,de ipc könyebb kidolgozatabb.App kb. ugyan az ,mint webes nézedt,csak itt van pár csili-vili cuc,ami több adatforgalmat generál.
    sajnos ez így kevés ,de 2.0-át várom 😉

  3. Javaslatok: A képeket lehessen megnézni eredeti méretben is.
    Ahova videók vannak beágyazva azokat meglehessen nézni, ne pedig egy “semmi” legyen ott.
    És nem mindenhol jeleníti meg a képeket. (még kis méretben sem)

  4. @P1zSi.: Plusz lehetne keresni a cikkek között. És nálam Nov 3. cikk a legutolsó. Jó lenne ha régebbi cikkeket is olvashatnánk.

  5. Sziasztok!

    Gratulálok, hogy megjelent az alkalmazás most ezzel egy szintet léptetek! 🙂

    Igazándiból ami jó lenne az a kommentelési lehetőség és az hír postolásakor push értesítés de ezt iratok így, hogy tervben van.

  6. Gratula. Egy a baj ill ketto: nem lehet kommenteket olvasni es nekem a masodik inditasnal mar nem jeleniti meg az legutobbi cikket csak az elso harom-negy sort.

  7. Csatlakozom, szeretnék gratulálni az apphoz!

    Amiket leírtatok, h mit terveztek bele, azzal együtt már tényleg remekül használható lesz mindenféle szempontból.

    Egyetlen dolog szúr csak szemet talán, (de ez ilyen szakmai ártalom), hogy alul a footer menüben ahhoz a kékhez nem nagyon megy az a szürke szín (inaktív menü), illetve a picit fakó narancs nyíl, ami picit még kilóg a sorból.

    De egyébként korrekt, szép volt fiúk.

  8. Gratulálok! Nagyon nagy respect Nektek is (sok munka van márcsak a fejlesztőkkel való konzultáció miatt is, nomeg ők sem dolgoztak, gonodlom, ingyen), illetve a fejlesztőknek is! Csak így tovább! 🙂
    (Pluszpont, hogy ingyenes az app. Tudok *bizonyos blogokról*, akik a felhasználóikból akarnak meggazdagodni, és az oldal alkalmazása fizetős…)

  9. jó hogy csináltatok egy appot, teljesen megörültem , letöltöttem, majd rájöttem hogy semmi értelme eddig,le is töröltem
    1 , ha internetezek a telon a könyvjelzőben benne van a szifon rábökök és bejött az oldal,sokkal gyorsabb szerintem, majd ha lesz éretesítés új cikkről akkor már izgalmasabb lesz a dolog
    2, kedvenceknek semmi értelmét nem látom ,mert egy cikket max 1 szer olvasok el
    3,a szerviznek se látom értelmét ,mert ha olyan baja van a telonak akkor általában nem is működik, szóval nem tudom elküldeni a hibámat
    4, a shopra meg külön alkalmazást csináltam volna, vagy valami másféle nézetet, nem tudom hogy miért de ez így nem szimpatikus

    5,eltudnék még képzelni benne külön jailbreak menüpontot , hogy mi is az , illetve jelen pillanatban hogyan lehet és milyen készülékekre csinálni ,gondolom ezt az apple annyira nem díjazná
    az ikon az tetszik

    nem a munkátokat akarom leminősíteni ,hanem csak segíteni szeretnék ,hogy tényleg egy napi szinten használható app legyen , engem nem győzött meg

  10. @P1zSi.: igen, ezek is tervben vannak, de jelenleg a wordpress miatt sajnos még nem megoldhatóak.

    @ans777: köszi, a grafikai elemeken valószínűleg változtatni fogunk.

    @H2CO3: mi mindenképp ingyenes appot akartunk, az fel sem merült, hogy fizetős legyen. (ráadásul én ragaszkodtam még a 3.x támogatásához is, de sajnos az nem megoldható technikai okokból.)

    @foxyka: igen, ez még csak a v1.0, hogy felmérjük, mire is lenne leginkább igény. a legtöbb, általad jelzett hiányosság a wordpress miatt adódik, de dolgozunk azon, hogy ez ne így legyen.

    a kedvencekbe például a gyakori kérdések cikkeket lehet érdemes betenni, de ha nincs rá szükséged, akkor nincs rá szükséged. a shopra is ez csak egy kezdeti megoldás. 🙂

    jailbreak menüpont viszont biztosan nem lesz, mert nem lehet, azt az Apple azonnal visszadobná.

  11. @Jadeye: egyébként, ha a wordpress miatt vannak a gondok: ezekszerint a WordPressnek van valamilyen API-ja (csak mert nekem is szükségem lenne ilyesmire…)? Vagy az app csak RSS-ből szedi a cikkeket?

  12. Jadeye: A sima honlap ipad feluleterol levehetnetek ezt a sz*r mobil skint. Kb semmivel sem tolt kevesebbet mint az eredeti oldal, viszont cserebe otvarul nez ki, es hasznalhatatlan. Tudom at lehet kapcsolni, de nem jegyzi meg, na es ahoz bele kell mennem egy postba, ledaralni a 200 komment moge, hogy atkapcsoljam. Szoval pls… iPhonnal ertehto, de iPadnal pont semmi ertelme.

  13. @H2CO3: nem API-val csinálja, és nem is RSS-ből, de pontos technikai részleteket nem tudok.

    @dnp: erre lehet kiteszünk egy szavazást.

  14. @Jadeye: 🙂 Remelem leszavazzak a mobilskint 🙂 Koszi!

  15. @H2CO3: “Tudok *bizonyos blogokról*, akik a felhasználóikból akarnak meggazdagodni, és az oldal alkalmazása fizetős…)”

    Ugyan már… sorold fel nekem azokat a “BLOG”-okat amik a felhasználóikból akarnak meggazdagodni és kizárólag fizetős natív alkalmazásuk van. Pffff…..

  16. Csak hogy én is hozzászóljak a dolgokhoz egy kicsit !
    WP-re egyszerűbb megírni egy appot pont a mobil nézet miatt !!
    Amiket itt leírtak, hogy jó lenne ha lenne és a mostani dolgokat kb 2 óra alatt meglehet írni !! Mielőtt valaki írná, tapasztalatból tudom mert megcsináltam !!!
    JB cikk részt meg simán kilehet játszani úgy, hogy az apple rá se konyít !!

    Szevasz Robi 😀

  17. Hi. Gratulálok, nekem bejön. Amit hiányolok belőla az az h nem látom h mik vannak a cikk alá commentelve és h én se tok alá commentelni ha ezt megvalósítanátok a következő verzióba annak nagyon örülnék.

  18. Bocs az OFF-ér de ha van egy apple id m ami gmailes és van az icloud hoz egy @me s cimem akkor van arra lehetőség hogy megsazbaduljak a gmailos cimtől és a @me st használjam apple id m ként is?
    Keresgéltem a neten de semmi használhato infot nem találtam.. Szoval ha tudnátok segiteni azt nagyon megköszönném..

    ON:
    Az alkalmazás jó lett igy elsőre várom a frissitéseket.:)
    Főleg a kommenteket és a pusht.

  19. @Jadeye: Olvastad ezt Jadeye, amigt ide írtam? “Újabb Gameloft játékhírek: Tintin, Modern Combat 3, Brothers In Arms 2” Rég volt már, de nem kaptam rá választ! A telót már visszaadtam annak aki találta, nem érdekelt tovább, nem tudtam vele mit kezdeni! Csak ennyit akartam.

  20. Szerviz rövid “i”-vel.

    Amúgy, hiánypótló volt, már nagyon vártam.

  21. .. éngömet nem enged be..!! nem ismeri a név/jelszo párosomat, weben mwg ign

    mit b@xok el??? grr&@#@#&@@

  22. jópofa az app de nekem nem ad semmi + értéket mivel nem tudok kommentálni és a kommenteket sem lehet olvasni. Ha ez javításra kerül én azt is el tudom képzelni, hogy akár fizetek is az app-ert jó lenne ipad felület is vagy csatlakozom az előttem szolokhoz kapcsoljuk ki ipad-en a mobil nézetet mert van olyan, hogy nem hajlandó normál nézetre válltani és szét van csúszva a képernyő elvezhetetlen az oldal.

  23. @hiper: mi nem enged be?

  24. @szorian: Rendben megnézzük ezt az iPad nézetet. Azt hiszem 2 hete frissítettük és akkor javították ezt benne, sőt ki is lehet már kapcsolni. Mostanában próbáltátok?

  25. Ahogyan előttem szóló is már említette: a „szerviz” rövid „i”-vel írandó.

    Egyébként, gratula az alkalmazáshoz!

  26. Legyszi az appban is legyen sorkizart a formazas! Koszi!

  27. @admin: igen de én utálom állandóan ki be kapcsolgatni sőt nem képes megjegyezni a felhasználó nevet és jelszót nem úgy mint a normál nézetkor automatikusan ki van töltve és már logolhatok is be.

  28. iPad verzió ? mert kinagyitva ez valami horror 🙁

    Azt hittem kompatibilisre csináljátok …

  29. tetszik de jo lenne ha a kommentek olvashatok lennenek mert nalam nem jelennek meg

  30. Sziasztok! Előre is bocsi az offért! Egy gyors kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni: most nyertem egy iPad 2-őt, hazahozom, erre pixelhibás, persze semmilyen papírt nem kaptam mellé, csak egy kézfogást és annyit tudok, hogy a cég, akiktől nyertem, ausztriából rendelték. Lehet érvényesíteni a garanciát papír nélkül sorozatszám alapján? Akkor is ha Ausztriából van?
    Segítségeteket előre is köszönöm!

  31. @Palermo: tökéletesen elegendő hozzá a készülék sorozatszáma, nem kell számla, meg semmi. vidd be például az iStyle-ba.


Add a Comment