Újabb elrejtett funkció az iOS5-ben: autocorrect keyboard bar

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, gondosan olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért, vagy adatvesztésért nem tudunk felelősséget vállalni.

A 9to5mac korábban már írt az elrejtett panorámakép-mód bekapcsolásáról, amit mi szintén közzétettünk, most ismét náluk láttuk a tippet egy újabb rejtett funkció előcsalogatásához. Ez a funkció gépelés közben a billentyűzet feletti sorba kiteszi az automatikus javítás által felajánlott lehetőségeket, így onnan azonnal kiválaszthatjuk, amelyikre szükségünk van:

Bekapcsolásához még jailbreak sem szükséges. A következőket kell tenni:

 1. Töltsd le az iBackupBot alkalmazást, ez mind Mac OS X, mind Windows esetén elérhető.
 2. Készíts egy backupot iTunes-szal a készülékedről.
 3. Nyisd meg az iBackupBot appot, és válaszd ki benne a friss backupot.
 4. Keresd meg benne a Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist fájlt, és nyisd meg. (Ha nem vetted meg az iBackupBot-ot, és így nincs regisztrációs kódod, akkor majd nyomj egy Cancel-t az előugró ablakban, amikor azokat kéri.)
 5. Add hozzá a következőt:
  <key>KeyboardAutocorrectionLists</key><string>YES</string>
 6. Mentsd el a fájlt, és restore-olj ebből a backupból az iBackupBot segítségével.

Az iBackupBot egyébként több dologra is használható természetesen még ezen kívül, ezzel kapcsolatban hamarosan lesz egy hosszabb cikkünk is róla.

Ti mit gondoltok? Be fogjátok kapcsolni, vagy egyáltalán nincs rá szükségetek? De egy próbát azért megér? Vagy macerás a backupból való visszaállítás miatt, és egyszerűbb jailbreakkel, manuálisan, vagy majd ha valaki kiad hozzá egy patch-et, amit csak telepíteni kell?

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Ezek még érdekelhetnek:


 1. én megcsináltam manuálisan iFile-al. de használhatatlan beírom hogy szia és nincs is olyan lehetőség a bar-on de simán szóközt se tudok nyomni mert a bar-rol akarja kiválasztani xDD valami megoldás? :D

 2. Az auto correction az első amit ki szoktam kapcsolni ergo ezt sem fogom használni egész biztosan :) A panoráma funkciót remélem hamarosan üzemképessé teszik, nagyon jó lenne, viszont a videót nézve még van baja rendesen..

 3. @hu00043: úgy érted, beaktiváltad a cikkben leírtak alapján, majd frissítettél 5.0.1-re? mert akkor a cikkben leírtak alapján csináld vissza, és kész.

  ha a sima automatikus javításra gondolsz, tehát nem a fenti cikkben leírt autocorrection bar-ra, akkor azt az eddig megszokott helyen kell keresned: beállítások app, általános, billentyűzet.

 4. @Jadeye: Nem. 4.3.3 volt fent. Feldugtam iTunesra, frissítettem. S mikor kész volt., a billentyűzet fölötti autocorrect keyboard bar ott volt. Semmit nem csináltam. Kikapcsolni a beállítások, általános, billentyűzettel nem lehet, nincs benne ilyen opció. Az automata javitás pedig ki van kapcsolva.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!