fbpx Skip to content

Az Apple néhány perccel ezelőtt elérhetővé tette a fejlesztők számára az iOS 5.0.1-es beta verzióját, ami több javítást is tartalmaz. A javítások listájából a következők érdemelnek külön említést:

iOS 5.0.1 beta contains improvements and other bug fixes including:

  • Fixes bugs affecting battery life
  • Adds Multitasking Gestures for original iPad
  • Resolves bugs with Documents in the Cloud
  • Improves voice recognition for Australian users using dictation
  • Contains security improvements iOS 5.0.1 beta introduces a new way for developers to specify files that should remain on device, even in low storage situations.

Időközben az Apple azt is megerősítette az AllThingsD-nek, hogy a túlzottan merülő iPhone-ok esetén szoftverhiba okozza ezt, amit hamarosan javítani is fognak.

Tehát az iOS 5.0.1 beta elsősorban javítani fogja azokat a bugokat, amik miatt a készülék abnormálisan fogyasztaná az akkumulátort. Ha tehát gondod van a készülék készenléti idejével, azt az 5.0.1 majd javítani fogja.

A másik jelentős hír, hogy az iPad-ek első generációja esetén az Apple engedélyezi ismét a Multitasking Gestures használatát! Így ez sokak számára ismét egy újabb indok, ami csökkentheti a jailbreaktől való függőséget.

Aztán vannak még más hibajavítások is, az ausztrál akcentus felismerésében is javítottak, és persze tartalmaz biztonsági frissítéseket is.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mikor jelenik meg hivatalosan.

Frissítés: 5.0.1 jailbreak

A módszer arcpirítóan egyszerű: mindössze az 5.0-s verzióra van hozzá szüksége a redsn0w-nak. A jailbreak persze az 5.0-hoz hasonlóan tethered.

Persze ha nem vagy fejlesztő, akkor ne frissíts 5.0.1-re, pláne ne jailbreakeld!

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. Örülök,de meg kell még szoknom IOS terén ezt az elsőre béta s majd később hivatalos dolgot…

  2. És az, hogy az alkalmazás csak úgy bezáródik magától? Vagy az, hogy Siri használata után abnormálisan hangos lesz a billentyűzet/zárhang és úgy minden egy pár másodpercig, aztán ez visszahalkul.
    És mi van azzal, hogy ha fülessel beszél az ember (iPhone 4s) akkor egyszer csak elkezd visszhangozni a vonal? Ez engem nagyon zavar! De találkoztam már autómatikus reboot-tal is! Zene hallgatás bluetooth fülesen + Cordy játék megnyitása során magától újraindult a 4s-em!

    Látszik kicsit, hogy nincs aki korbácsolja őket… 🙁

  3. @isty: ne aggódj, nem csak ios terén van elsőre béta, aztán hivatalos…
    @xedamen: reméljük idővel ezeket is javítják.

  4. Na de tudjátok mi lesz ez a javítás. Annyi, hogy kijavítják a Time zone beállítást, ami folyamatosan használta a GPS. Tehát aki eddig rájött, hogy azt érdemes kikapcsolni, annak semmivel nem lesz jobb.

  5. Már nagyon várom! 😀

  6. ha telozok a vonal nekem is visszhangzik,az appok néha kilépnek,ami elég idegesitö pl. amikor jatszom..az akksi viszont allati jol birja,legalabbis a 3GS-hez kepest. Eleg sokat nyuzom a telot,es estere marad kb. 30%. Csak ejjel töltöm…A 3GS-t napi 2x töltöttem.:)

  7. @Mateo87: nem agódok,csak mintha régen nem lett volna ilyen az IOS ek terén

  8. @dmkiraly: kizárt mert nem ez volt az egyetlen hiba.akinek ki van kapcsolva annak is nagyon merül kb szóval nincs igazad.
    hálózati problémák is vannak benne.

  9. OFFTOPIC ami másokat is érdekelhet:

    Erre a hétre jeleztétek hogy lesznek újdonságok a SZIFON kártyával kapcsolatban. Van valami újdonság e téren?

    Üdv, Stahl

  10. Sziasztok!

    Először merült le a jailbreakes Iphone 4 telóm 5.0-ával, próbálom just boot-ban újraindítani, de a sárga ananásznál beragad, kb 10 percig áll, majd magától újraindul, de nem jailbreakesen.. Van esetleg valakinek ötlete, mi a hiba? Köszi előre is.

  11. @isty: mindig volt az, csak mi nem tudtunk róla, mert valószínüleg a szifonék sem postolták ezeket anno…

  12. @Mateo87: nem mindig volt olyan beta, amiről érdemes volt beszélni. a fontosabbakról mindig írtunk, például 3.0, 4.0, 4.2, 5.0.

  13. Nem tud valaki híreket esetleg, hogy mikor lesz untethered jailbreak ios5-re? Vagy lehetséges, hogy későbbi frissítésekre, mint például ez az 5.0.1-nél előbb lesz?

  14. OFF Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ipad/iphone-hoz van valami flashplayer? mer ez a frash nevű cydia app nem működik 4.3.3 rendszeren!
    Várom a válaszokat 🙂

  15. hát már az 5.0.1 bétához kinntvan a fejlesztőknek a Redns0w 0.9.9b8 ugy, hogy akármilehet 🙂

  16. @florian1899: de! már mindenki tudja, csak direkt neked nem mondjuk el…

  17. 4Shez van már jailbreak? (láttam hogy pár napja volt post hogy még nincs de azóta eltelt pár nap 😀 )

  18. Akkor így lehetne egy iPad 2_független3g es iOS 5. szabaddá tenni?

  19. @Jadeye: Ha a tinyumbrellában kiválasztom hogy update iphone baseband, és a 4.3.3 at rakom fel, akkor a 4.3.3 basebandot rakja fel, vagy a legfrissebbet? Mert a tinyumbrella nem egyértelmű figyelmeztetést ad: “restoring with this option will result in your iPhone 4’s baseband being updated to the lastest baseband that TinyUmbrella knows about.”

  20. Hat nekem mind ki van kapcsolva, de így is merül nagyon 9 órából 7 óra usage.:(

  21. @norbesz74:
    Mindenkinek ez van reménykedünk a javitásban mert én már megbolondulok.
    i4en az volt pont a jó hogy amikor nem nyultam hozzá akkor szinte 0% akár éjjel vagy ha kaptam 10 emailt akor 2-3% de kb max ennyi.most meg 20-40% éjjel…szoval napi 2 ima a mielőbbi javitásért,és hogy ténylegesen javitson ne csak mérsékelje!

  22. Ez mind szép és jó! De nem felejtettetek el valamit? Pl. Iphone árakat ígértetek erre a hétre a szifon díjcsomagokhoz. Látom a cikk is törölve lett…

  23. @XCage: az árak nem rajtunk, hanem a Vodafone-on múlnak. türelmedet kérjük.

  24. @Jadeye:
    Ok, csak megijedtem, hogy az egész sztornó.

  25. Bocs az offért!
    Azt szeretném kérdezni hogy, hogyan tudom megjeleníteni pc-n az iphonom, látni szeretném a monitoromon azt amit az iphonon végzek.
    Vagy tudtok olyan appot ami felvételt készítene arról ahogy használom a szifont?
    ON

  26. de a SzifonCenter2 visszaigazolás talán lehet, hogy rajtatok múlik…

  27. @Jur3l

    Igen, engem sem igazoltak vissza…!!!!! Elég gáz…

  28. Off lesz de szeretném tudni, hogy a pusht hogy tudom működésre bírni? Működik a push doctor iOS5-tel? 3Gs, iOS5, hacktivált, eredetileg angol O2 függő.

  29. @jur3l, @xedamen: a visszaigazolások megtörténtek, elnézéseteket kérjük a késedelemért.

  30. Sziasztok!
    Segítségeteket szeretném kérni! Gyári független (UK-ből) i4-esem Home gombja szarakszik. Kb 2 hét múlva jár le a gari, amit az iStyle-ban, vagy a StarKing-ben tudok érvényesíteni.
    StarKingben 100%, h új készüléket fogok kapni, viszont ha iStyleba viszem lehet csak az alkatrészt cserélik, nem pedig az egész telót. Hova vigyem?
    Ha iStyle-ba viszem, és csak a gombot/alatta lévő panelt cserélik, akkor itthon vissza tudom rá rakni bármikor a 4.3.3-at untethered JB-kel. Viszont ha a StarKingbe viszem, akkor tuti új készüléket kapok, vagyis nem lesz hozzá shsh-m, így rá leszek kényszerülve az 5.0-a használatára.
    Márpedig itt volt 1-2 olyan hsz, ami alapján felmerült bennem a kérdés, h akarom-e már ezt az 5.x-es iOS-t…
    Földrajzilag szinte mind1 melyikbe viszem, mert ígyis-úgyis fel kell vonatozzak Budapestre.

  31. @Vikitorony: saját tapasztalatból mondom, hogy teljesen mindegy hova viszed, mindkét helyen vadonatújat fogsz kapni! NEM bonthatják meg a telefont senki!!! Ezért ellenörzésnél is csak kivülről nézik meg nem törött -e stb…. Tehát “sajnos” mindenképp vadi újat fogsz kapni! De én ennek örülnék…

  32. @Jadeye: kösz a választ

  33. Sziasztok!

    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy most ios5 van a telefonon, ha visszateszem rá a 4.3.3.-at, azt ugye már csak custom firmware-rel tudom csak ez eddig ok.
    A kérdés pedig ha felteszem, és utána szeretnék frissíteni ios5re annak mi a menete azt is csak custommel tudom vagy az rendesen restoreval megy majd?

    Köszönöm a segítséget!
    Tomi

  34. 3GS-en szintén túllóg.

  35. @limi: I4-en nekemis túllóg :S


Add a Comment