fbpx Skip to content

MuscleNerd twitteren tett közzé néhány képet, és egy videót még tegnap, amiben az iPhone 4S és az iPad 2 iOS5-ös jailbreakjét mutatja be. A legfontosabb tehát, hogy lesz ezekre is jailbreak, de még rengeteg dolgot kell javítani benne, hogy kiadható állapotú legyen a dolog.

MuscleNerd
VERY preliminary 4S JB: http://t.co/5lgqpLHa http://t.co/2WOJ50zS (Huge missing pieces prevent public release. LOTS of work left)
2011.10.28. 8:46
MuscleNerd
Here’s a short video of current JB working on iPad2: http://t.co/0qbwhPab (Just like iPhone4S, lots of hurdles remain, no ETAs)
2011.10.28. 11:41

Arról jelenleg nincs információ, hogy ez tethered vagy untethered, illetve kiadási dátum természetesen nincs, hiszen még rengeteg vele a teendő. Annyi még sejthető, hogy userland alapú hibát használ ki majd a folyamat, ami hibá(ka)t korábban már a MyGreatFest-en bejelentett @p0sixninja.

A userland hibák az adott szoftververzió hibáját használják ki, így azt az Apple egy szoftverfrissítéssel általában javítani tudja. Pontosan ez történt annak idején, amikor a JailbreakMe 2.0 által kihasznált hibát a 4.0.2-vel, majd legutóbb a JailbreakMe 3.0 által kihasználtat pedig a 4.3.4 segítségével javították.

Erre viszont megoldást jelent, ha nem frissítünk, és persze mentjük az SHSH-t is az ilyen verziókhoz, mert akkor később, ha az Apple már nem engedné rá a restore-t, mert már nem írja őket alá, akkor az SHSH segítségével mégis lehetőségünk van visszatenni az adott verziót. (iPhone 4S esetén jelenleg nem lehet menteni SHSH-t, mert a TinyUmbrella még nem támogatja.)

Most tehát egyelőre várni kell, míg a Dev-Team kiadható formába hozza az új jailbreaket. De ahogyan fentebb is írtuk, ezzel kapcsolatban nincs kiadási dátum megadva, így ezt felesleges is megkérdezni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

 1. Sziasztok! iOS 5-re van mar untethered jailbreak i4-hez?! Koszi!

 2. Nem arrol volt szo, hogy egyelore ios5-nel nem ertelmezheto az shsh?

 3. @r-gabor: nincs

 4. @vtechun: nem kizárólag az iOS5 és az SHSH-ról volt szó, hanem hogy ha nem frissítettél a korábbi esetekben, akkor ott működik. az umbrella egyébként lementi az iOS5-höz is az SHSH-t.

 5. Akkor most ez userland JB lesz, vagy a srácok találtak iBoot-exploitot?

 6. csak ios5 GM-et ment az umbrella…

 7. @Jadeye: 4S-t még nem ismeri az umbrella, nem tudom lementeni az shsh-t…

 8. @KiCsi86: igen, ez így van. szerencsére ameddig nem jön frissebb iOS verzió, addig nem is lényeges. az umbrellát meg majd frissíteni fogják, szóval egyelőre nem gond.

 9. Sziasztok. Remélem nem off a kérdés, elég Láma vagyok:( mi a különbség a Greenpision és a redsnow jailbreak között? előre is köszi:)

 10. Tökre nem hiányszik a JB már, egyedül a navigációs progik hiányoznak, a többi, amit használok mind megvan. Tök jó ez az alkalmazás, ami figyeli, hogy a kedvenced mikor akciós 🙂

  Más, ha JB-z vki egy iOS5-ost, akkor a felhősdijével mi lesz?

 11. Srácok, adott 2 t-mobile-os 4S, ugyanazokkal a programokkal, 2 naposak. Mindkettő feltöltve nagyjából. Az egyik akksija reggelre 77%-os, a másik 6%-os! Szerintetek? Lehet ezt vajon gariztatni?

 12. KiCsi86: 100%-ról? ha biztos, hogy ugyanazok a progik akkor azonnal vidd vissza…94%-ot nem merülhet éjszaka még egy ébresztőóra progival sem ami egész éjjel meriti az akksit.

  Viszont nekem is lenne egy kérdésem. CFW, gevey-s ftlenités, a térerő kijelzésbél jelentkezik az 1 bar hiba… Azt olvastam, hogy az ultrasnow megoldja, de azt is, hogy valakiknek emiatt nagy mértékben merült az i4. Valaki tapasztalat?

 13. vycman: aha, ugyanazok. mindkettő 80% körül volt… megpróbálom kicseréltetni, de most olvastam, hogy nem egyedi a dolog, kint sokan írnak róla… 🙁

 14. @Eyesis:

  “Tök jó ez az alkalmazás, ami figyeli, hogy a kedvenced mikor akciós”

  Mi ez az alkalmazás?

 15. Tűkön ülve várom már.
  Egyedül az SBSettings szerű funkció kapcsolókat hiányolom a notificationök közül. 🙂

 16. Azért meg kell hagyni hogy jól csinálja amit csinál.

 17. Valaki tud arról nyilatkozni hogy IOS5 iPhone 4 el tethered jailbreak mennyire stabil?

  Üdv

 18. Sziasztok.

  Van egy 4.3.3-as iPad 2-m, jailbreakelve, viszont vissza kéne vinnem egy garanciális hiba miatt és szeretném restore-olni. Az iTunes viszont csak “Restore and update” módot ajánl fel, de én szeretném addig is a 4.3-at használni, amíg nem készül el az iOS 5 jailbreak. SHSH blobok megvannak, mi lenne a teendő?

  Előre is köszi!

 19. Nemszamit: teljesen stabil, semmi gond vele, nyugodtan “brékelj”.

 20. @LeGaS: ha visszaviszed garanciálisan, akkor azt ki fogják cserélni, mert az iPad-eket itthon nem javítják, hanem egyben kicserélik. nyomj rá egy restore-t, és ne állítsd vissza backupból sem, és úgy vidd vissza. aztán ha kicserélték, akkor már úgyis mindegy, mert az újhoz nem jó a régi SHSH-ja.

 21. @Jadeye: Rendben, köszi a választ. Reménykedjünk akkor, hogy minél előbb lesz iOS5 jailbreak. 🙂

 22. @Eyesis: Köszi! Tényleg szuperjó progi!

 23. sziasztok,

  próbáltam újra JBelni a 3gs-em, de folyton ezt az ünetetet kapom. Nem tudtok valami megoldást erre a problémára? (ios 5.0, 3gs, win7)

  “[FTL:MSG] FTL_Open [OK]
  AppleBCMWLAN::handleIOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 60000 ms!! Giving up…”

  köszi


Add a Comment