iPhone 4S és iPad 2 jailbreak: még sok vele a munka

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

MuscleNerd twitteren tett közzé néhány képet, és egy videót még tegnap, amiben az iPhone 4S és az iPad 2 iOS5-ös jailbreakjét mutatja be. A legfontosabb tehát, hogy lesz ezekre is jailbreak, de még rengeteg dolgot kell javítani benne, hogy kiadható állapotú legyen a dolog.

MuscleNerd
VERY preliminary 4S JB: http://t.co/5lgqpLHa http://t.co/2WOJ50zS (Huge missing pieces prevent public release. LOTS of work left)
2011.10.28. 8:46
MuscleNerd
Here’s a short video of current JB working on iPad2: http://t.co/0qbwhPab (Just like iPhone4S, lots of hurdles remain, no ETAs)
2011.10.28. 11:41

Arról jelenleg nincs információ, hogy ez tethered vagy untethered, illetve kiadási dátum természetesen nincs, hiszen még rengeteg vele a teendő. Annyi még sejthető, hogy userland alapú hibát használ ki majd a folyamat, ami hibá(ka)t korábban már a MyGreatFest-en bejelentett @p0sixninja.

A userland hibák az adott szoftververzió hibáját használják ki, így azt az Apple egy szoftverfrissítéssel általában javítani tudja. Pontosan ez történt annak idején, amikor a JailbreakMe 2.0 által kihasznált hibát a 4.0.2-vel, majd legutóbb a JailbreakMe 3.0 által kihasználtat pedig a 4.3.4 segítségével javították.

Erre viszont megoldást jelent, ha nem frissítünk, és persze mentjük az SHSH-t is az ilyen verziókhoz, mert akkor később, ha az Apple már nem engedné rá a restore-t, mert már nem írja őket alá, akkor az SHSH segítségével mégis lehetőségünk van visszatenni az adott verziót. (iPhone 4S esetén jelenleg nem lehet menteni SHSH-t, mert a TinyUmbrella még nem támogatja.)

Most tehát egyelőre várni kell, míg a Dev-Team kiadható formába hozza az új jailbreaket. De ahogyan fentebb is írtuk, ezzel kapcsolatban nincs kiadási dátum megadva, így ezt felesleges is megkérdezni.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Tökre nem hiányszik a JB már, egyedül a navigációs progik hiányoznak, a többi, amit használok mind megvan. Tök jó ez az alkalmazás, ami figyeli, hogy a kedvenced mikor akciós :)

  Más, ha JB-z vki egy iOS5-ost, akkor a felhősdijével mi lesz?

 2. Srácok, adott 2 t-mobile-os 4S, ugyanazokkal a programokkal, 2 naposak. Mindkettő feltöltve nagyjából. Az egyik akksija reggelre 77%-os, a másik 6%-os! Szerintetek? Lehet ezt vajon gariztatni?

 3. KiCsi86: 100%-ról? ha biztos, hogy ugyanazok a progik akkor azonnal vidd vissza…94%-ot nem merülhet éjszaka még egy ébresztőóra progival sem ami egész éjjel meriti az akksit.

  Viszont nekem is lenne egy kérdésem. CFW, gevey-s ftlenités, a térerő kijelzésbél jelentkezik az 1 bar hiba… Azt olvastam, hogy az ultrasnow megoldja, de azt is, hogy valakiknek emiatt nagy mértékben merült az i4. Valaki tapasztalat?

 4. vycman: aha, ugyanazok. mindkettő 80% körül volt… megpróbálom kicseréltetni, de most olvastam, hogy nem egyedi a dolog, kint sokan írnak róla… :(

 5. Sziasztok.

  Van egy 4.3.3-as iPad 2-m, jailbreakelve, viszont vissza kéne vinnem egy garanciális hiba miatt és szeretném restore-olni. Az iTunes viszont csak “Restore and update” módot ajánl fel, de én szeretném addig is a 4.3-at használni, amíg nem készül el az iOS 5 jailbreak. SHSH blobok megvannak, mi lenne a teendő?

  Előre is köszi!

 6. @LeGaS: ha visszaviszed garanciálisan, akkor azt ki fogják cserélni, mert az iPad-eket itthon nem javítják, hanem egyben kicserélik. nyomj rá egy restore-t, és ne állítsd vissza backupból sem, és úgy vidd vissza. aztán ha kicserélték, akkor már úgyis mindegy, mert az újhoz nem jó a régi SHSH-ja.

 7. sziasztok,

  próbáltam újra JBelni a 3gs-em, de folyton ezt az ünetetet kapom. Nem tudtok valami megoldást erre a problémára? (ios 5.0, 3gs, win7)

  “[FTL:MSG] FTL_Open [OK]
  AppleBCMWLAN::handleIOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 60000 ms!! Giving up…”

  köszi

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!