fbpx Skip to content

Az apfeltalk.de fórumán vetődött fel tegnap előtt este a következő probléma, ami az iOS5-re  frissített iPad 2-t érintheti, amennyiben az megfelelően van beállítva. Ha követjük az alább leírt sorrendet, akkor az iPad 2 készülékünkön beállított jelkódzár (Passcode lock) átugrásával a lezárás előtt nyitva hagyott alkalmazásban találjuk magunkat.

Ez így kevéssé érthető, ezért a 9to5mac készített róla egy videót, amiben pontosan meg is mutatják, mit kell ehhez tenni, és milyen sorrendben. Megoldással is szolgálunk: mindezt a videó után.

Próbáld ki te magad is:

  1. Nyomd le a power gombot egyszer, vagyos tedd alvó módba a jelkódzárral védett iPad 2-t (a jelkódzár a Beállítások / Általános fül alatt kapcsolható be)
  2. Nyomd le a power gombot hosszan, amíg meg nem jelenik a kikapcsolást felajánló csúszka
  3. Csukd le a Smart Cover-t
  4. Nyisd fel a Smart Cover-t
  5. Nyomj alul a “Mégsem”-re

Ezzel már át is ugrottad a beállított kódot, és ott vagy, ahol a készüléket a lockolás előtt volt: ha a home képernyőn, akkor ott, ha egy alkalmazás volt nyitva épp, akkor ott.

Miért gond ez?

Az így feloldott iPad-en az épp aktív alkalmazás összes funkciója elérhető. Például Mail esetén küldhetünk is emailt (és így gyakorlatilag elérhetjük a névjegyzéket is), hozzáférhetünk az összes beállított Mail-fiókban található levelekhez, bármi. Ha az iPad például a Home képernyőn lett lockolva, akkor az alkalmazások ikonjait átrendezhetjük, mappákat hozhatunk létre, de még akár törölhetjük is a kívánt alkalmazást. Elindítani viszont egyiket sem tudjuk, és ugyanígy nem tudunk váltani a multitasking sávban lévő appok között sem.

Mi a megoldás, hogyan védekezhetek?

Ameddig az Apple ezt a hibát nem javítja, addig a legbiztosabb megoldás az, ha kikapcsoljuk, hogy a Smart Cover smart legyen, tehát letiltjuk, hogy a cover felnyitása felébressze az eszközt. Ezt a Beállítások alatt, az Általános fülön kapcsolhatod ki.

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. lol, es tenyleg 😀

  2. „iGENIUS: HOGYAN VÁLTOZTATTA MEG STEVE JOBS A VILÁGOT?” NOVEMBER 1-JÉN, KEDDEN 12.00, 17.00 ÉS 21.00 ÓRAKOR, CSAK A DISCOVERY CHANNEL MŰSORÁN.

  3. Csak nem én (is) küldtem nektek e-mailt? 😀 😛

  4. Sziasztok!Felraktam az új iTunes-t és azóta észre vettem, hogy az AppleMobileDeviceService.exe eléggé pörgeti a procit. Win7 Ultimate. Másnál is tapasztalható?

  5. @hohand: W7 Ult 64bit és nekem nincs is ilyen service, ami van az a AppleMobileDeviceHelper de az is csak 1-2%-ot eszik. Passz.

  6. Nekem csak azt mutatta,hogy valami 50%-ot folyamatosan fog,de a folyamatokban nem volt.Az eroforras figyeloben megnezve a cpu fulon,ott latszodott,hogy az hasznal 50% procit!Koszi a valaszt!

  7. szerintetek körülbelül mikor lesz untethered jb 5.0-ra iphonera ? meg ipad-emre is fel tenném 5.0-át csak jb nélkül azért mégse olyan 😀

  8. @beni1996: Pont akkor, amikor kiadják. Bocs’, de ilyen kérdésre, ilyen választ lehet csak adni…

  9. Hali lenne egy olyan kérdésem a 10.5 itunes-al kapcsolatban hogy nem tudja valaki hogy lehet kikapcsolni azt hogy automatikusan ne induljon el (nem a windows indulásával egyidőben) mert mindig magától bekapcsol. Wifisync ki van kapcsolva. Köszi

  10. Sziasztok! Jadeye!
    Erre lenne egy kérdésem.
    “iOS5-re frissített iPhone 4 és Gevey SIM: az iOS5 basebandjében javították azt a hibát, amit a Gevey kihasznált. Így ha frissítettél gyári iOS5-re, és a baseband így 04.11.08 lett, abban az esetben a Gevey nem fog működni. Az egyetlen lehetőség ilyenkor az, hogy megpróbáljuk visszatenni a gyári 4.3.5-öt, mert az az iPhone 4 speciális mivolta miatt vissza tudja tenni a korábbi, 04.11.01-es basebandet, amivel még működik a Gevey. Ez csak és kizárólag addig lehetséges, ameddig az Apple még aláírja a 4.3.5-öt, ha már nem, akkor a baseband-et nem fogja tudni visszaírni. Ha pedig iOS5-re frissítenénk, akkor custom firmware-t kell használni hozzá.”

    Ha umbrellán van meg az shsh akkor is meg tudom csinálni visszafelé?
    Mert eddig nem sikerült! 🙁

  11. @szebi: ott van leírva, te magad is idézed: “Ez csak és kizárólag addig lehetséges, ameddig az Apple még aláírja a 4.3.5-öt, ha már nem, akkor a baseband-et nem fogja tudni visszaírni.”

    de ezt miért nem lehet az adott cikknél megkérdezni….?

  12. @Jadeye:

    Bocs, mert nagyon hátul van és gondolom már lusták visszafele olvasni. Mindenki csak a “friss” témába írogat bele.

  13. @Jadeye:
    Jadeye, tudom, kicsit off, de mielőtt hülyeséget csinálok, inkább megkérdezlek Titeket. Szóval van egy 3G-m, 3.1.3-as szoftverrel, jailbreakelve. Mivel nemsokára oaadom másnak, aki vodás, így mondom hamar függetlenítem. Feltettem a blackra1n.com- repot és ott telepítettem a blacknsn0w-t.
    Ezek után a telefon bootolása megakad az alma logónál, és kb 1 percenként újraindul, de az alma logónál tovább nem jut.
    Egyetlen kérdés: Meg lehet fixálni RESTORE nélkül? Köszi!

  14. Van már valami lehetöség iPad2-öt jailbreakelni tethered/untethered (ha van!) iOS5-ön?

  15. @szebi: csakhogy név szerint nekem (is) címezted, én meg látom az évekkel ezelőtti cikkekhez érkezőeket is, és válaszlok is rájuk…

    @ans777: de nem értem, miért nem volt jó az ultrasn0w? egyébként célszerű lenne a restore, az a legjobb megoldás minden tekintetben. aztán meg ultrasn0w.

    @aang: nincs. ha lenne, már írtunk volna róla.

  16. @Jadeye: Jade, restore lett, nem baj, talán rá is fért. Igazad van, nem tudom miért blacksnow lett, ha meglesz a 4S-em, ultraval csinálom, de addig nem akarom tönkretenni. Köszi a választ!


Add a Comment