fbpx Skip to content

Az iPhone 4S egyik újdonsága az új kamera. Nem csak szoftverben, de hardverben is megújult a kamera rész. Az új 8 Megapixeles szenzor (3264×2448 px) 73%-al több fényt fogad be, miközben egy infra szűrőnek köszönhetően jobbak lesznek fotónk színei, és az 5 elemből álló optika 30%-kal élesebbé teszi az elkészült képeket. Egy Apple által tervezett ‘Image Signal Processor’ (képfeldolgozó) segítségével 26%-kal jobb lesz a fehéregyensúly, és képes lesz a készülék arcok felismerésére is. Természetesen gyorsaságban sem marad el az iPhone 4S a konkurenciától, az első kép elkészítése 1.1 másodpercig tart (minden ezt követő újabb kép elkészítése 0.5 másodperc), ezzel a leggyorsabb mobilos kamerát létrehozva, mely fontos lehet, ha egy téma lekapására kevés idő áll rendelkezésre. Videót 1080p HD-ban vehetünk fel vele, képstabilizátorral és zajszűréssel. Az Engadget szerint nagyon jó minőségű az eredmény, talán egy kicsit a színek túlságosan erősek.

Most pedig következzenek a videók:

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. Sztem abszolút meggyőző.. Egy telefonhoz képest meg kimagasló. Ennyi.

  2. Szerintem az egész Iphone úgy ahogy van lejárt téma. Néhány éve még az a “beszarokdejó” érzést keltette, de most már vannak sokkal olcsóbb alternatívák, (Galaxy s II ugyan az a hardver) mellesleg az android rendszer klasszisokkal nyíltabb, mint az iOS. Jómagam is voltam iPod tulajdonos 1 éve, azóta váltottam androidra és meg mondom őszintén, nem bántam meg.
    (szerintem az) Android:
    Sokkal nyíltabb
    Sokkal fejlettebb
    Nagy választékú
    Egyes modellek jobb hardverezésűek
    A Multitasking is True Multitasking, nem úgy mint az iOs os API-s megoldás
    A több gombos (menü, kilépés, vissza) androidos megoldás nekem sokkal jobban bejött, mert az egyes alkalmazás opcióknál nem kell a képernyőn a beállítás menüpontot keresnem, hanem rendszerezetten a menü gombbal hívhatom elő az opciókat.
    Sokkal jobban testreszabható
    A gyorselérési felület nagy előnyei: Widgetek, lehúzható állapotsor (ja upsz az Apple nyomott egy Copy Paste-t 🙂 )
    Nagy hátránya: A kiegészítők. Mivel az Iphone-t csak az Apple gyárthatja, ezért a kiegészítő gyártók csak 1-2 eszközre kell összpontosítaniuk.

    Természetesen ez az én személyes véleményem és semmi szándékom nincs az iOS-t támadni, csak az én véleményeimet, érveimet “sorakoztattam fel”.
    Akinek nem számít az ár és nem akar testreszabhatóságot és nyíltságot kapni, az nyugodtan vegyen Apple iPhone-t.

  3. Egész korrekt egy telefontól. Tud valaki arról valamit, hogy 28-án t-nél mikortól és hol lehet hozzájutni (sorban állni) i4s-hez?

  4. @domson: Domson, egészen biztos vagyok benne, h az Andriod is teljesen korrekt. Én sem vagyok vak apple fan. Engem speciel azért is fogott meg az apple, mert ha valamihez hozzányúlnak, akkor biztos, h kihozzák belőle a maximumot, ha létezett előtte is a dolog, ha nem.

    @Sur1G: ez engem is érdekelne, bármi infó. előrendelés szokott lenni? hány nappal előtte lehet várni?

  5. Ezt a “nyíltság” dolgot valaki elmagyarázhatná, hogy mit hoz a gyakorlatban. (nyugi az elvet ismerem).
    Nagyon sok Androidos ismerősöm van. A 90%-a semmi olyat nem csinál rajta, amit iPhone-on ne lehetne a “zártsága” miatt.
    Persze a gadget-wizardok napestig sorolhatnának ilyen-olyan utilokat, amiket az iPhone csak jb után futtat le és persze amiknek egy részét Androidon is csak root után lehet felrakni, de ezeket az átlag okostelefon felhasználó alapvetően leszarja.
    A true multitasking is érdekes kérdés. Mi a tököt futtatsz egyszerre egy telefonon? Mondjuk 3D-t számoltatsz vele miközben excel-táblát töltesz ki?
    A több gomb érdekes kérdés. Van külön menü gomb és kilépés gomb? Miért a kilépés vagy a vissza gombbal az esetek 90%-ában nem a menübe jutsz? 🙂
    Nekem kimondottan tetszik a Galaxy S II meg a HTC-k, de semmi olyannal nem találkoztam ami miatt váltani kéne, pedig sok ilyet használnak körülöttem.
    Ellenben anélkül, hogy bármikor is dicsértem volna az szifonom, már többször elbizonytalanították őket, amikor valami nálam gond nélkül ment, náluk meg varázsolni kellett, hogy működjön. Apróságok, de sokszor pont ezek az apró dolgok keserítik meg legjobban az ember életét.

  6. @domson:
    Amúgy ezt kérdezte valaki ? :DD
    Elhiszem, hogy rossz idő van kint, nincs hova menni, de flamet direkt csinálni mi értelme ?

  7. Domson:Van egy rossz hírem!Nem android kopi!:D Android úgylátszik jailbreak-elte a céges iPhone- és ők kopiztak…

  8. Szerintem a nyíltság az kifejezetten fontos pl.: akár egy letölthető tartalomnál az interneten -> nem kell semmiféle download managert stb…-ot letölteni egy zeneszám letöltéséért, hanem egyszerűen a stock browserben letöltöm és a stock file manageremben rákeresek és megnyitom.
    A másik dolog amit kiemelnék az a Jailbreak nélkül játék feltelepítése bármilyen “online tescoból :D” nem okoz gondot, értelemszerűen aki nem akar jailbreakolni (tatni) annak ez egy nagy pozitívum az androidban.
    Nyilván én egy “advanced user” vagyok és ezért még az androidomat is rootolom, hogy egyéb OC-ket és módosításkat teszteljek.
    Egyéb: http://www.engadget.com/2011/10/18/google-announces-nfc-based-android-beam-for-sharing-between-phon/ ez brutális…

  9. A pereskedések pedig szerintem teljesen értelmetlen irányba mentek:
    Apple:
    Bizonyítékot hamisít PS-ben
    stb…
    Samsung
    Nem tud messziről különbséget tenni a saját és a konkurencia terméke között xD
    stb…
    Google bepereli saját magát 😀
    Szerintem ez az egész SZÁNALMAS…

  10. @slynevem: semmi szándékom flamet csinálni nem egy anarchia keltő típus vagyok 😀 A szövegemben kihangsúlyoztam, hogy az egész csupán véleménynyilvánítás és semmi támadás 😀 Peace

  11. @domson: A zenéket tessék megvenni, és ne letölteni torrentelni stb. Te se örülnél ha a munkahelyeden a munkádért lóf@szt se adnának. Az android pont a nyíltsága miatt kedvez a wareznak ami a JB iPhonokra is igaz. Amióta van már magyar iTunes is azóta ez az egyetlen legális út, hogy letöltsd a zenéket nagy választékban.

    Tessék támogatni a művészeket és tessék támogatni a programozókat. Egy kenyér árába nem hal bele senki ha kifizeti az alkalmazásért. Kivéve az Androidosok 90%-át akik agyon rootolják a telefont, hogy lophassák a programokat, zenéket.

    Gratulálok a jövő generációjának. Éljen az Android 😉

  12. @Roland: -.- Hallottál már a legális zeneletöltésről? Google zenebolt? Amazon zenebolt? Promó számok letöltése? A rootolással csak mélyebben tudunk belenyúlni a rendszer/hardver-beállításba (elmondod nekem, hogy ebben mi a lopás, az hogy a saját akaratom szerint állítom a kifizetett telefonom processzorának az órajelét? -.-)
    Nagyon örülök az android “hozzánemértő” emberek flamekeltő, android leszarozó iOS os véleményeinek -.-
    Azért van agyunk, hogy használjuk, nem azért, hogy meggondolatlan értelmetlen commenteket írjunk…

  13. Az IOS vs Android rivalizálásából a felhasználók járnak a legjobban. Mindig jobbat akarnak csinálni a másiknál. Az hogy melyik milyen ötletet lop a másiktól nem igazán érdekel ha számomra komfortosabbá teszi a készüléket. 🙂

  14. Ez egy iOS-sel foglalkozó oldal!Ha nem tűnt volna fel!Muszáj itt emlegetni azt a sz.r robotot?Menj fel egy android fórumra és írj ódákat ott,h milyen jó!Az ember bárhol olvas hozzászólásokat,mindig itt kötünk ki!Lehetne,hogy legalább a szifon.com-on ne hasonlítgassuk össze?

  15. sziasztok
    ez most nagyon OFF lesz de muszáj megkérdeznem mert sehol nem találtam róla infót és fontos is lenne
    szóval vettem egy simet.. micro simet kértem de a hülye t-s pi**a hagyományos simet adott… és utána néztem hogy ugye körbe lehet vágni és akkor minden jó de a micro simeknek nagyobb a chip része mint ennek a simnek amit kaptam és félek hogy nem lesz jó ha körbe vágom.. mit gondoltok működhet?

  16. @domson: Domson inkább csak lépj le innen… Mondod, hogy semmi támadás nincs a hozzászólásaidban, viszont direkt úgy fogalmazol több helyen is, hogy bizony az támadó 🙂

    Felfogtuk, hogy az androidra cuppantál rá, de nem hiszem, hogy bárki kérdezte volna akár az elején már, mikor elkezdted sorolgatni a dolgaid..

  17. @kakos88:
    Értelmes kis hozzászólás, telis tele észérvekkel. De tudod a hozzászólás azért van, hogy megvitassunk dolgokat, véleményt nyilvánítsunk.. Bármennyire is elvakult apple fan itt mindenki (én is), azért érdekes tudni azt is, hogy más téren mi a helyzet. Ha teljesen elzárkózol a többi telefontól-információtól, akkor honnan tudod, hogy az, amit te használsz olyan jó?
    Ha szerinted egyáltalán nincsen igaza, mert csakis az apple, akkor mitől vagy ilyen ideges?

  18. @VIP: Honnan tudod,h elzárkózom?Az előző hozzászólásomból is kiderül,h több hasonló oldalt olvasok.Amúgy elolvasom a konkurencia készülékeinek tesztjeit is,viszont egyik android párti oldal fórumába sem írom,h “attttya ég,de jó az iPhone és mennyire lejárt az android”! Nem vagyok/voltam ideges,csak tényleg bármilyen oldalon olvasgatsz,mindenhol találsz ilyen hozzászólást,h mennyire fos az iPhone az androidhoz képest. Hát nem tudom okostelefonok közül 63% futtat iOS-t. A többi pedig a maradék oprendszeren osztozik.Jah, és ne felejtsük el,h az apple mennyi telóval van a piacon és mennyivel az android!Szóval Mr. Android a számok még egyenlőre az iOS felé kacsintgatnak inkább…

  19. Srácok ízlések és pofonok, de nekem 2évig volt 3gs-em és most tervezek váltani, de már egyre kevésbé tetszik az iphone. 2007óta gyakorlatilag nem változott a felület, egyszerűen unalmas már. Sivár és unalmas.
    Nézzetek meg élőben egy Galaxy S II-őt vagy egy HTC HD7-et WP7-el. Utána nyomkodjátok megint kicsit az iphone-t is. Kíváncsi lennék az arcokra és a benyomásra. Én egyből azt gondoltam hogy milyen kicsi a kijelző és milyen gyermeteg a GUI a szifonon.
    Nem kérdés hogy az iphone zseniális, nagyon jól használható, de a felülete 2011-ben már szerintem kevés. Ebből is látható hogy eszméletlen mekkora hatása van a marketingnek és a státuszszimbólumoknak.

    Szívesen fogadom a véleményeket ellenvéleményeket, kíváncsi vagyok mit mond a többi apple fan (én is az vagyok) 🙂
    üdv

  20. Off.
    Lenne egy kis gond a telommal,iphone 4 4.3.2vel gyarilag fuggetlen.tegnap pta egyfolytaban eldobja a halozatot es nem bir felcsatlakozni sem.otlet?

  21. @domson: csak két kérdés, mert én egyszerűen nem értem, mi ebben a jó.

    1. azt írod: “A Multitasking is True Multitasking, nem úgy mint az iOs os API-s megoldás”
    tehát a true multitasking lényege, hogy az app úgy fut a háttérben tovább, mintha az előtérben futna, és minden erőforrást elér, nem csak azt a korlátozottat, amit az iOS esetén lehet, ugye? de miért jó az, hogy olyan erőforrásokat is lefoglal így egy alkalmazás, amire voltaképp szüksége sincsen? ha ezek elérésére lehetősége van, az egyben arra is lehetőséget ad, hogy a fejlesztő hibázzon, és beragadjon a háttérbe egy app, ami csak eszi az erőforrásokat.

    2. nyíltság. bármi appot bárhonnan feltehetsz például, zsírlézer. de miért hallani rendszeresen a hivatalos marketről telepíthető androidos malware-ekről, amik felhasználói adatokat lopnak, stb, és amiket csak akkor szednek le a marketről, ha már kellőképpen sokan megjárták, és elegen jelentették? feltétlenül jó az ilyen nyíltság?

    @busman001: amit te gyermetegnek mondasz, az valójában minimalista. 😉 én megnéztem pár átlagos, androidos samsung GUI-ját, és néha razfilmesen mókásnak találtam. de hát ez ilyen, ízlések és pofonok. 🙂

    kicsi kijelző? emlékszem, mikor mindenki arra gizdult, hogy hú, neki apró 8310-es nokiája van, és nem akkora téglája, mint egy 3310. meg hogy kinek vékonyabb vagy könnyebb a telefonja. 😛 most ez megfordult. megint jön az, hogy kié a csicsásabb, a nagyobb, vagy hogy ebben már 8 mag van, és 4GB RAM, és 256GB háttértár, ami persze memóriakártyával tovább is bővíthető. de minek? 90%-át sosem használod ki. egyszerűen csak azt hisszük, hogy attól, hogy több van benne valamiből, már rögtön jobb is, noha legtöbbször egyáltalán nincs ez így.

    amúgy ha tényleg nagy kijelzőt akarsz, akkor ott az új galaxy note. az más kérdés, hogy telefonálni, vagy csak fél kézzel nyomogatni mennyire lesz kényelmes. vagy csak simán zsebretenni, és onnan kivenni. 😉

  22. @domson:

    “domson írta:
    2011 október 20, 20:52

    Szerintem a nyíltság az kifejezetten fontos pl.: akár egy letölthető tartalomnál az interneten -> nem kell semmiféle download managert stb…-ot letölteni egy zeneszám letöltéséért, hanem egyszerűen a stock browserben letöltöm és a stock file manageremben rákeresek és megnyitom.”
    Ezt nálunk úgy hívják iTunes megvesszük letöltjük hallgatjuk ,pontosan te melyik zene áruházra gondoltál itt ?

  23. Kint vannak az árak a t-mobile oldalán
    h t t p : / / webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?catalogId=2001&storeId=2001&langId=-11&productId=354067

  24. @Jadeye:
    Minimalista nem minimalista, nekem sokkal jobban bejön egy wp7, sokkal szebb. Az iphone gui nagy újítás volt 2007ben, de eljárt felette az idő, legalábbis számomra.
    Én nem pár átlagos samsung gui-ra gontoltam hanem a Galaxy S II-re vagy a WP7 rendszerre vagy a Galaxy Nexus-ra. Nyilván van gagyibb android samsung amiről nem érdemes beszélni, most hihg-end telefonokról van szó.
    Én nem mondom hogy több giga ram meg dual core kell a telefonokba, egy szóval sem, hiszen pontosan tudjuk az iphone óta hogy nem a hardware a lényeg, de a megfelelő hardwarrel, már több telefon is hozza az iphone féle smoothságot sőt túl is szárnyalja. Ezt amúgy magam is csak akkor hittem el amikor saját szememmel és ujjammal tapasztaltam.
    A nagyobb kijelző meg egyértelműen jobb, egy ésszerű határon belül, nem véletlen várt mindenki (gondolom te is) nagyobb kijelzőt az iphone 5-be és volt csalódott amikor nem kapta meg.

  25. Azon gondolkodtam, vajon én miért nem járok androidos oldalra…
    1, nem szeretek fanyalogni, főleg mikor savanyú a szőlő.
    2, nem szeretek szopni amikor egy egyszeru vibert v skypet szeretnék használni, mondjuk egy blutuszos fülessel.
    3, nem érdekel a nyíltság maszlag, főleg amikor 3 verziót reszelhetek mire működik. Nekem teljesen jó amikor egy gombóc fagyiért tökéletesen működő megoldást kapok…örökre.
    4, utálom érezni amikor a sw nem repül együtt a hw-el… Hiába erős a hw, ha laggol 2 weboldal megnyitása után.
    5, volt idő amikor kihívás volt egy rendszert egész nap reszelgetni. Azóta a megoldásokat jobban szeretem.
    6, megértem aki egy win rendszer után élvez a droidra. De fejlődött ám a világ a múlt századi ipodok óta 😉

    …csak azt nem értem, hogy akinek annyira tökéletes az android, az minek olvasgatja a szifont? Talán 1-es pont? 😉

  26. @busman001: samsung galaxy sorozat? hátőőizé. galaxy s-t néztem anno. nekem nem tetszik az amoled kijelző, lehet akármilyen szép, mert van egy kékes-zöldes árnyalatú beütése. galaxy s 2-t nem láttam, így passz, hogy azon mi vagy hogyan változott, de úgy általában nem is éreztem belső indíttatást, hogy megszemléljem. a htc-k felülete már inkább érdekes, de valahogy az is olyan túlzottan rajzfilmes. a wp7 más kérdés, az egy elég új dolog, de az meg szerintem kissé kusza ezzel a metro ui-val. ott nekem valahogy nem tetszik az, hogy minden olyan szögletes, szinte semmi kerekítés sehol.

    én nem vártam nagyobb kijelzőt. 🙂 az én ujjaim hosszához pont kényelmes az iPhone, mert ha csak egyik kezemmel tudom épp használni, akkor nem kell nyújtózkodni, hogy a hüvelykujjammal elérjem a kijelző másik sarkát, hanem kényelmesen megvan jóformán minden pixele.

    de hát ízlések, és pofonok, kinek mi. 🙂

  27. Off.
    Lenne egy kis gond a telommal,iphone 4 4.3.2vel gyarilag fuggetlen.tegnap pta egyfolytaban eldobja a halozatot es nem bir felcsatlakozni sem.most meg vissza jott csak ugy.

  28. Még annyit hozzátennék, hogy:
    3 éve van iPhone-om, de az idejét se tudom már mikor fagyott le utoljára… Ezzel szemben van egy Huawei IDEOS S7 Slim tabletem, meg az asszonynak egy Xperia X8-asa amiken ugye Android fut. Kb. heti kétszer tuti úgy lefagynak, hogy csak az aksi kivétele segít rajtuk… A rengeteg különböző hardver, kijelzőméret, processzor-architektúra, grafikai chip meg csak inkompatibilitást szül… Minden komolyabb 3D-s játékbak 8-10 verziója van, mire megvan az, amelyik fut az adott telón, eltelik egy fél nap…
    Az iOS progik ezzel szemben: kiválasztom, letöltöm/telepítem és működik…Ez az egyszerű dolog a nagyszerű benne…

  29. @zenoka: hmmmm…azert mondjuk el hogy kukacos mar az az alma … raferne egy fazon frissites es feregtelenites … unalmas sajnos. En folyamatosan hasznalom mind a ket op rendszeru keszuleket… az android lepeselonyben van, pont az tesreszabhatosag miatt….de hat kinek a pap kinek a papne …az igazsag odaat van 🙂

  30. Döbbenetes mind a fotó, mind a videó. Egy hete folyamatosan fotózok.

  31. @Jadeye:
    A kérdéseidre a válasz:
    1.A True Multitasking az egy high-end hardvernél és egy jól optimizált rendszernél kifejezetten fagyásmentes, gyors. Például, ha futtatok egy nagy erőforrást igényelő játékot, és eszembe jut, hogy ahh elfelejtettem megírni SMS-ben bármit, akkor nem kell a játékból teljesen kilépnem, hanem multitaskinggal átmegyek az SMS programomra és megírom az üzenetet.
    2. Az android marketes malware-k már rég óta megszűntek. Már vagy egy éve.

    @zenoka: A szifont azért olvasgatom, mert attól, hogy androidos telefonom van és megtetszett, attól még megnézhetem, hogy hogy áll a konkurencia csak, hogy képbe legyek.
    Az Iphone feléért kapod meg az ugyanolyan hardverű Galaxy S II-t, ami hardveresen kb. megegyezik, helyenként még jobb is. Namost a Galaxy S II-n található Touchwiz 4.0-ás kezelőfelületes Gingerbread android szószerint addig optimizálták, hogy egyrészt benchmarkon a piac jelenlegi legjobb készüléke, másrészt az egész rendszer 2 magra van optimizálva.
    A másik megjegyzésedre: Az Android Marketen nem kell semmiféle “verziókat” keresned, ahhoz hogy egy app működjön “egy fagyi áráért örökre”.
    @Szpisti: láttál te már 100000+ árú androidos tableteket Honeycombbal? A megjegyzésedből azt tudom leszűrni, hogy nem.

  32. Téged nem az érdekel, hogy áll a konkurencia…. Téged egy dolog érdekel csak: a vita.

    De tudod mit? Igazad van. Az android sokkal jobb. Motorola xoomon feltettem a csúcs marketbol egy vibert. Gondoltam megprobálom a plantronics 975-el használni. Nem is laggolt, hanem konkrétan újraindult. De végülis nem mindig hiszen csak akkor csinalta, ha telefonálni akartam vele. Skype detto.
    Micsoda hülyeség nem? Viberrel meg skypeal telefonálni. Ilyen marhaság csak egy ipad után juthat eszébe szerencsétlen apple-fannak. Manapság mikor már a postagalambot is feltalálták nem?

    Figyi amúgy csak a barátság kedvéért: írd már meg melyik droid oldalt nyomod, néha benézek majd kicsit beleszarni a ventillátorba :d

    Ja képzeld el, amég ezt írtam a ball towers hd fut a hattérbe…. Ja és ugyanonnan fogom folytatni ahol abbahagytam :d
    De ezt leszámítva xar ez az ios. Főleg az ötös :d

  33. @zenoka: Aki nem tudja elfogadni másnak a véleményét, az támadásnak véli…

  34. …vagy idejön xart keverni.


Add a Comment