Lehetséges a FaceTime és az iMessage aktiválása Telenoron!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pár perce kaptuk a tippet, hogy lehetővé vált a FaceTime és az iMessage aktiválása a Telenoron használt iPhone-ok esetén is! Ez azért nagy jelentőségű hír, mert nagyjából azóta, hogy megjelent az iOS 4.1, erre nem volt lehetőség: a készülék csak annyit írt ki, hogy várakozás, majd bizonyos idő után azt, hogy sikertelen.

Az iOS5 megjelenéséig viszont semmi módon nem lehetett aktiválni a FaceTime-ot Telenoron, még csak jailbreak után sem, és erre nem volt semmi magyarázat, hogy miért nem.

Az iOS5-ben viszont lehetővé vált az Apple ID alapú aktiválás, ami egy köztes megoldás csak, hiszen így egy újabb azonosítót kellett megadni másoknak, hogy azon elérjenek, hiszen mobilszám alapján nem ment a dolog. Ez főleg az iMessage esetén volt bosszantó solog, hiszen ott az SMS-t ugye alapból mobilszámra küldjük, viszont ilyenkor a rendszer automatikusan felismeri, ha egy szám regisztrálva van az Apple központjában, és akkor automatikusan átvált az ingyenes iMessage-re (mobilnet vagy wifi szükséges).

Most viszont elérhetővé vált Telenoron is az SMS-alapú, mobilszámra történő aktiválás, így mostantól a Telenoros kollégák is elérhetőek lesznek FaceTime-on, és iMessage-en keresztül a mobilszámuk segítségével! 🙂

 

Teendők: pöccintsd át a készüléked menüjében az aktiválás gombot, és várj pár percet, míg az Apple központjából visszaérkezik az aktiválási válasz. Az iMessage-re akár több percet is kell várni, míg aktiválja!

Figyelem: ha kiveszed a kártyát a készülékből, miközben az be van kapcsolva, akkor utána újra kell majd aktiválni. Ha kikapcsolt állapotában veszed ki a kártyát, és nem kapcsolod vissza közben, akkor elvileg nem kell újra aktiválni.

Azt sajnos nem lehet tudni egyelőre, hogy ez meddig marad így, de jelenleg működik, és reméljük, így is marad.

Tipp: ha olyan valakinek próbálsz iMessage-t küldeni, aki most aktiválta, de nálad nem kékül be az üzenet a küldésnél, és így SMS-ként megy el, akkor indítsd újra a készüléked, és onnantól mennie kell. Az iMessage ugyanis “megjegyezte”, hogy az adott számra nem tud küldeni, de egy újraindítás után ezt ismét leellenőrzi. (A készülék újraindítása után az iMessage-et és a FaceTime-ot nem kell újból aktiválni!) Ha továbbra sem akar bekékülni, akkor nyiss egy új üzenetet, és úgy próbáld meg – ezt az új üzenetet az iOS automatikusan hozzácsapja a korábbi üzenetváltáshoz, de így biztosan újra leellenőrzi a rendszer, hogy el tudja-e küldeni iMessage-ként, vagy nem.

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

 1. Nem lehet, hogy azert van, mert elfogadja mostmar az apple kozpont a magyar telenoros szamokat? Ami elvileg azt jelentene, hogy szerzodesben allnak. Persze csak remenykedek, de most mindenesetre felcsillant egy ici-pici remenysugar 🙂

 2. …és a FaceTime sem megy (Mac-iPhone hívás egyik irányban sem működik, iPad-iPhone iMessage szintén nem küldi egymásnak az üzeneteket).

 3. FaceTime természetesen wifin ment volna. Most újraindítottam, várakozás aktiválásra… FaceTime alatt ott van a számom és az Apple ID-m, iMessage alatt csak az Apple ID.

 4. sőt még a 3g sem kell elég ha van mobilinternet,annyi h ha képet küldesz imessage-en akkor kicsit tovább tart de most tényleg egy 5-ös az Apple mérnökeinek, ma próbáltam ki a az imessaget először, tetszik h a kék bubi alatt ott van h “delivered” akik először próbálják azoknak ajánlom h előszőr kapcsolják ki a “ha nem elérhető akkor küldés sms-ként funkciót” így nem terhelődik be egy sms ára..jah és megjegyzem h telenoros vagyok . Facetime aktiválás kb 2 percett vett igénybe ,ill. annyit várakoztam.

 5. Újra beaktivált, az iPad-emről küldenék a telefonra, de se e-mailre, se számra nem küld semmit… FaceTime szintén nem megy.

  Két dolog jutott eszembe: van egy freemail-es és egy gmail-es Apple ID-m, mindkettővel próbálkoztam – jelenleg a gmailt a telefon alatt “használom” FaceTime-ra és iMessage-re, a freemailt pedig az iPad-en. Két iPad-del már próbáltuk a dolgot, tökéletesen működik. Viszont a telefonon is jelentkeztem már be mindkettővel, nem lehet, hogy ugyanaz a hozzátársított telefonszám zavarja a képet?

  A másik hibalehetőség ami eszembe jutott a Gevey, bár szerintem ennek nem kellene gondot okoznia.

 6. gmail a magyar, freemail a US Store. Most az iCloudos acc-omat is regisztráltattam a magyar Store-ba, mindkét helyre ezt az egyet fogom megadni, aztán meglátjuk, hogy mi lesz (balazs.andirko@me.com)

 7. @Jadeye: nem halok egyébként bele, ha nincs FaceTime és iMessage – gyakorlatilag tesómnak tudnék ingyen SMS-t küldeni, akit amúgy ingyen hívok… a Personal Hotspot hiánya fájóbb. Ilyenkor van tele a tököm, és belátom, hogy a kártyafüggetlen vas lenne a legideálisabb…

 8. Működik! Kösz a tippet! Igaz én nem frissítettem, de most valóban aktiválja. Gyári független iPhone 4 (iOS 4.3.3), Telenor hálózatról működik a Facetime. Kipróbáltam egy T-s i4-el és Macbook-al is.

 9. Gyári független i4-et, 4.3.3-mal sikerült beaktiválni! Kb 30 mp-ig kellett várni. Még annó a gyári 4.1-gyel sikerült beaktiválni, de utána 4.2-vel már nem…
  Köszi az infót!

 10. iPhone 4, 4.3.2 , AT&T-s, Gevey, Telenor

  Tegnap este a Facetime-ot beaktiválta és hibátlanul megy Mac-iPhone, iPhone-Mac hívás is (iPhone-iPhone hívást még nem próbáltam)

  Ja, még valami: My3G telepítése után 3G-n is megy minden.

  Nem tudom kinek, de köszönöm 🙂

 11. Hello
  nekem sikerült mindkettő, de a facetimot még hétvégén csináltam apple idval most telefonszámmal csinálnám de nem tudok teloszámot megadni törölni meg nem tudom az ID-t így csak azzal megy pedig én számra akarnám cserélni valami ötlet ?
  Előre is köszi

 12. Szerintetek van rá esély,hogy a telenor is elkezdi valaha árusítani az iphone-okat?én flottába vagyok és sajna 20 előfizetésünk van cégesen,ja és a legkedvezőbb a tarifájuk….de nincs kedven horribilis összegekért veszegetni a telókat…

 13. @luteran: erről nincs információ. a telenor értelemszerűen nem fog nyilatkozni róla. de kiindulva abból, hogy hemzsegnek az androidtól, nem tűnik valószínűnek.

  @sabaduba: akkor kapcsold ki az iMessage-et, készüléket kapcsold ki, majd vissza, és próbáld újra bekapcsolni, de most ne adj meg Apple ID-t.

 14. @Zolcsi: Szeritnem nem erről van szó hogy lenne Telenoros szerződés, mindössze annyi hogy most már ők(Apple) is árulnak itthon független telefont így nem zárhatnak ki senkit a rendszerből bármelyik szolgáltatónál van. így lettek a Telenoros aktiválások engedélyezve

 15. Lehet hülye kérdés, de a Telenorosoknak, miért nem jó az Apple ID vagy e-mail aktiválás, mint egy ipod touch vagy ipad 2 tulajnak? És utána csak az adott emailt kell hívni.

 16. Sziasztok!
  Örömmel erősítjük meg a hírt, tényleg működik a Facetime a Telenor Magyarország hálózatán is tegnap óta.
  Kipróbáltuk mi is, illetve egyeztettünk az Apple-el és megerősítették, hogy az iMessage/Facetime telefonszám alapú regisztrációját kijavították és most már a +3620-as előhívószám is szerepel a listán.
  Szép napot és jó Facetimeozást a telenoros Apple felhasználóknak!

 17. @adi: ez le van írva fent a cikkben, kérlek, olvasd el, ez a bekezdés az: “Az iOS5-ben viszont lehetővé vált az Apple ID alapú aktiválás, ami egy köztes megoldás csak, hiszen így egy újabb azonosítót kellett megadni másoknak, hogy azon elérjenek…”

 18. Sziazztok!

  Két problémám lenne:
  1. ios5.0-ra való frissítés és jb után eltűnt a beállításokból az APN beállításának lehetősége, sem mms-t nem tudok beállítani.
  2. Telenor-os vagyok, ID-vel még múlt héten aktiváltam a facetimot és az imessaget, most, hogy lehetne telefonszámot is regisztrálni nem ajálnja fel ezt a lehetőséget.
  Amúgy a telefon gyárilag független.
  A vállaszt előre is köszönöm!
  Üdv: Galamb

 19. @Galamb: apn, mms: reset network settings volt már? az legtöbbször megoldja.

  a FaceTime és iMessage-hez meg kapcsold ki őket, és mikor visszakapcsolod, alapból SMS-alapon, mobilszámra kell neki aktiválnia (ez néhány perc is lehet).

 20. @Jadeye:
  Köszönöm a gyors vállaszt! Volt már reset nem változtatott semmit, átmenetileg megoldottam a problémát APN Carrier Setting-el.
  Face Time: kikapcsoltam őket, telefon újraindít majd bekapcsolom és egyből az ID-val aktiválódva lép be.

 21. @Galamb: akkor vedd ki a sim-et, miközben a készülék be van kapcsolva, akkor mindenképp újra kell aktiválni ezeket, tehát annak meg kellene oldania.

  ha a carrier beállítások, az apn szerkeszthetősége nem jönnek vissza a reset network settings ellenére sem, akkor érdemes lehet egy restore, és set up as new iPhone, mert másképp visszakerülhetnek a korábbi, hibás beállítások.

 22. Segítsetek ha tudtok kérlek, (elolvastam a fentiekben irtakat szóval mielőtt bárki azzal gyanusítana h nem)
  Nekem sem müködik az iMessage. Probáltam a reset network settings-t, nem volt hatással, probáltam a simet ki-be, deaktivál ujra aktivál iM reboot semmi. Tegnap este is a google-n logtam olvastam probáltam megoldást keresni ott is többféle módszert irtak amit kiprobáltam, de nem hozott eredményt egysem. továbbra is csak a kis piros felkiáltó jel jelennik meg. Az érdekes tény h haverom akivel probáltuk állította h tudott nekem küldeni iM-et h nézzem már h kaptam, hát mondom én semmit nem kaptam. megint csak nem értem.

  Teljesen értetlenül állok és kifogytam az ötletekből.

 23. SZiasztok,

  Remélem valaki még olvassa ezt a régi topic-t. Vállalati környezetben próbálunk kezelni 200 db Iphone-t (5s).
  A készülékeken – egész pontosan a SIM -en – aktiválva van az úgynevezet fix hívás lista PIN2-kóddal. (Csak SIM fix hívás listájába rözített számokra lehet hívást indítani vagy fogadni.)

  A készülékeket ezzel az előre aktivált / feltöltött fix hívással korlátozott SIM-el adjuk ki a dolgozónak.

  A probléma: amennyiben a fix lista aktiválva van az iMessage szolgáltatás nem tud aktiválódni. Várakozás aktiválásra.. (A probléma hogy a fix hívás listát nem lehet iphone-n keresztül aktiválni vagy deaktiválni, ki kell venni egy SIM-et, és vagy egy andoirdos / régi nokias készülékben vagy számítógépről lehet ki/be kapcsolni.)

  A kérdéseim:
  – hogyan működik az aktiválás? A háttérben kimegy egy aktiváló SMS? Ha igen akkor ez hová megy? Van egy fix szám vagy számok amiket felvehetek a fix listára?
  – hogyan működik az iMessage miután aktiválta magát? Van egy periódus vagy valamilyen esemény aminek hatására újra aktiválja magát? Úgy tűnik, hogy aktivált iMessage -el kiadott telefonon valamennyi idő eltelte után a felhasználó azt tapasztalta, hogy aktiválásra várakozik az iMessage..mintha “újra” próbálta volna magát aktiválni.

  Köszönöm a tippeket.

 24. @Krisztián Botás: “hogyan működik az aktiválás? A háttérben kimegy egy aktiváló SMS? Ha igen akkor ez hová megy? Van egy fix szám vagy számok amiket felvehetek a fix listára?”
  igen, küld egy silent SMS-t az alábbi számok egyikére, majd onnan kap vissza szintén egy silent SMS-t:

  +447537410207
  +447537410217
  +447537410227
  +447537410237
  +447537410247
  +447537410257
  +447537410267
  +447537410277
  +447537410287
  +447537410297

  ezek a számok a szolgáltatói beállításokat tartalmazó carrier bundle-ben, azon belül is a carrier.plist-ben találhatóak meg egyébként a PhoneNumberRegistrationGatewayAddress kulcs alatt.

  újraaktiválást magától nem kellene tennie, viszont az iMessage működéséhez az internetkapcsolat mindenképpen szükséges. (a SIM esetén legyen beállítva a hívószám a Settings, Phone, My Number alatt.)

  céges környezetben egyébként érdemes lehet az Apple Configuratort használni: http://help.apple.com/configurator/mac/2.0/
  https://itunes.apple.com/hu/app/apple-configurator-2/id1037126344?mt=12

 25. @Jadeye:

  Először is köszönöm a gyors és részletes válaszod! Nagy segítség lesz ez!
  Másodszor “a szolgáltatói beállításokat tartalmazó carrier bundle-ben” ez mit is jelent? Hol lehet ezeket “lekérdezni” megnézni?

  Harmadszor: Amit sikerült az internetről már magunkba szívni azzal indultunk, de nagyon sok van még hátra.
  Jelenleg először egy alap konfigot töltünk fel egy MAC-ről az Apple Configuratorral majd teszünk rá egy plusz profilt szintén ezzel, majd hozzákapcsoljuk egy MDM-szoftverhez ahonnan az alkalmazásokat és a céges profilt kapja meg.

  Negyedszer: Az apple configuratorral sok mindent be lehet állítani, de messze nem mindent. Az lenne a kérdésem, hogy ha én manuálisan írom meg a konfigurációs XML-t akkor az utolsó kapcsolóig minden manipulálhatok? CSak a példa kedvérét: A konfigurátoton keresztül ha jól rémlik nem lehet a hívásvárakoztatást ki-be kapcsolni. Van erre plist amit manuálisan beleríok az XML-be? Ha igen akkor tudnál segíteni, hogy hol találom meg az elérhető plisteket?

  Köszi

 26. @Krisztián Botás: a Telenorhoz tartozó 18.1-es verziójú bundle innen tölthető le: http://appldnld.apple.com/iOS8.1/CarrierBundles/031-09048.20141020.qsCtu/Telenor_hu_iPhone.ipcc

  az IPCC valójában egy ZIP, tehát csak nevezd át, és már ki is fogod tudni bontani, és láthatod, hogy mi van benne. ami számodra érdekes lesz, az a fájlok közül a carrier.plist. most nincs előttem 9.3.4-et futtató készülék Telenor SIM-mel, de elképzelhető, hogy azóta az iOS-szel együtt már frissült a carrier bundle is (az iOS 10 beta 7-ben már például 25.0 a verziója). a PhoneNumberRegistrationGatewayAddress alatti számok ugyanakkor elvben nem szoktak változni.

  az MDM-et sajnos passzolom, azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom.

  a manuális XML-lel kapcsolatban: elképzelhetőnek tartom, hogy az MDM-mel való használathoz az elkészített profilt alá kell írni – az viszont egyben azt is jelenti, hogy csak úgy nem nyúlhatsz bele a fájl forrásába, mert az érvénytelenné teszi az aláírást (ugyanez a helyzet a carrier.plist módosításával is egyébként). azt megpróbálhatod, hogy kitöltesz minden opciót a Configuratorban, amire szükséged van, majd utána a kész profilfájlt megnézed egy szövegszerkesztővel.

  a hívásvárakoztatás állapotát szerintem azért nem lehet beállítani, mert az valójában hálózati szolgáltatás, amit a készülék menüpontja igazából csak USSD-kóddal lekérdez a háttérben, majd a menüpont visszadobja a beállítás állapotát – ezt láthatod is, hogy a menüpontba lépve a kapcsoló állapota helyett a töltést jelző spinning wheel van pár pillanatig.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!