fbpx Skip to content

Az elmúlt napokban az iPhone 4S elindulásával szöget ütött a jailbreakes társadalom fejébe az, hogy vajon lehetséges-e más készülékekre is átültetni az Apple új személyi asszisztensét. Steve Troughton-Smith is nekiállt a dolognak, és a jailbreakelt, iOS5-ös iPhone 4-én sikerült is neki féligmeddig működőképes állapotba hoznia a dolgot. Persze még sok technikai nehézséget kell leküzdeni, hogy ténylegesen működjön, hiszen például az Apple ellenőrzi, hogy kizárólag iPhone 4S-ről lehessen hozzáférni a szolgáltatáshoz.

Erről itt írtunk bővebben: Siri iPhone 4-re is: portolás folyamatban

Aztán két napja jött egy ilyen, amiben csak egy kép volt, semmi más:

SonnyDickson
Siri for the iPad 2 (Still working on it) http://t.co/L4eyqrEr
2011.10.15. 9:56

Ezt hamar felkapták a hírportálok, és meg sem kérdőjelezték a dolog hátterét. Azt szinte biztosra lehet mondani, hogy a Siri iOS5-öt igényel minimum, hiszen az iOS5-tel debütáló iPhone 4S-ben integrálta az Apple először, így elég csekély az esélye, hogy korábbi rendszeren elindulna. Persze ez még akár el is képzelhető, de nagyon kevés az esélye, de igazából esetünkben nem is számít.

A fenti tweetben linkelt képről leszűrhető, hogy valóban iPad 2-ről van szó, hiszen ott a FaceTime ikonja a beállítások között – illetve látható az is, hogy ez iOS5, hiszen ott az iCloud, a Twitter és a Messages ikonja is:

Az egyetlen problémát mindössze az jelenti, hogy az iPad 2 viszont annyira speciális jailbreak szempontjából, hogy a 4.3.3 kivételével semmi esetben sem lehet jelenleg jailbreakelni, semmilyen módon, tehát még tetheredként sem. Így iOS5 esetén sem lehet mit kezdeni vele egyelőre, viszont jailbreak nélkül meg nem lehet módosítani a fájlokat az OS-ben.

Vagy ő már rendelkezik egy olyan jailbreakkel, ami még senki másnak nincs meg. De melyik a valószínűbb? Minden kétkedést azonnal el tudna persze osztaltni, ha közzétenne videót is, ahogyan azt Steve Troughton-Smith is tette. De nincs videó.

Ti mit gondoltok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. miért ne működhetne előző generációkon?? hisz a siri egy app volt.

  2. miután A5 -s chip van az iPad 2-ben mint az iPhone 4s-ben miért ne működhetne a siri ?

  3. miután a siri app ment iphone 4en miért ne menne iphone4en illetve iPad 1-en?:D

  4. @Ray: azt az appot felejtsd el, az Apple átalakította, és letiltotta a korábbi készülékeken, illetve az általuk az iOS5-be integrált Siri elődjét is leszedte a storeból.

    itt az a kérdés, hogy milyen esetekben tudják kibogarászni a rendszerből a mély integrációja miatt, és hogyan léphető át, hogy az Apple tiltja a hozzáférést iPhone 4S kivételével bármi más esetben.

  5. @macz: olvasd el a cikket, azért nem működhet *jelenleg*, mert iPad 2-re nincs iOS5 esetén semmi jailbreak, így a fenti kép nagy valószínűség szerint fake.

    arról nincs szó, hogy később, ha már lesz jailbreak, ne lehetne majd megoldani, mert ha iPhone 4-re meg lehet, akkor iPad 2-re is lesz majd.

  6. Tudom hogy felejtős már, október 15ig működött. De ha alapjaiban nézzük, ha az iPhone 4 elboldogult azzal, akkor az integrálttal miért ne?
    És nem tudod, hogy az iPad theme fontja miért pixeles??:/

  7. Ez a Siri hihetetlen pont ez hiányzott, semmi más 🙂

  8. @Jadeye: szia Jadeye!nekem olya kérdésem lenne hozzád,hogy miért nem tudok wifin szinkronizálni?ahogy rádugom a telomat az itunesra,nekem nem jelenik meg az a funkció ahol bekapcsolhatom ezt a wifi szinkron dolgot!már 2x ujratettem a telomat is (ios5) meg az itunest is ujraraktam teljesen (10.5) válaszodat előre is köszi!Oliver

  9. @R a y: Nekem is előfordul jógyakran.
    Miért van vajon??

  10. photoshop? sőt pait is elég lenne egy ilyen képhez lássátok be ti is…

  11. @kontibalazs: Nem tudom mitől lehet. De az a legrosszabb eset mikor pixeles. De van amikor olyan mintha az élsimítás nem nagyon menne. Tuti vmi bug.

  12. @kontibalazs, @R a y: ez a mobilfelületes plugin hibája, néha vacakol sajnos.

  13. Na szóval. Miért nem lesz iPhone 4-re SIRI (szerintem):

    Annak idején amikor a Voice Control-t próbálták portolni iPhone 3G-re, akkor abba a problémába ütköztek a modderek, hogy a CPU utasitáskészlete nem támogatta a voice control utasitást. Most pedig ráadásul az Apple saját maga csinálja a procikat, tehát ővék a teljes control, hogy ezt a Siri utastást belerakjám vagy nem. Szerintem az A4 proci ilyenről nem is tud. Prociba meg beégetni nem lehet..:)

    iPad más tészta, de nekem telcsin kell.


Add a Comment