fbpx Skip to content

Frissítés: dolgozik rajta a Telenor

A Telenortól azt a választ kaptuk, hogy tudnak róla, és a héten valamikor várható, hogy megjavul a dolog:

Telenor_HUN
@szifon van és ne izguljatok, ez ideiglenes és nem iPhone specifikus. Dolgozunk azon, hogy a héten visszakapjátok a Telenor Hu -t
2011.10.17. 17:48

***

Több helyről kaptunk olyan visszajelzést, hogy az utóbbi 1-2 napban egyszerűen eltűnt a telenoron használt (gyári független, jailbreak nélküli) iPhone készülékekről a szolgáltató neve a bal felső sarokból. Azóta az is kiderült, hogy ez nem csak iPhone készülékeket érint, tehát nem lehet az iOS5-re fogni, mert volt, aki Nokia e52-esen, volt, akinek 5230-ason is ugyanez történt, elég csak egy google keresést végezni az “eltűnt a Telenor felirat” kifejezésre, több találat is lesz rá, twitterről vagy fórumokról.

A másik jelenség, hogy ugyan van felirat, de egy @ kerül a szolgáltató neve mögé, ezt is többen jelezték az olvasóink közül:

 

Emellett az is érdekes, hogy egyes esetekben a hálózati listában a korábbi “Telenor HU” helyett sokszor “H pannon” szerepelhet:

Illetve ugyanez lehetséges a Settings (Beállítások) appban, a General (Általános) menü About (Infó) opciója alatt:

Magának a jelenségnek egyébként nincs káros hatása, a szolgáltatások ugyanúgy működnek, ahogyan előtte. Igazi megoldást egyelőre nem találtunk rá, noha iPhone-ok esetén egy restore és a végén set up as new iPhone átmenetileg megoldhatja.

Megkérdezzük a Telenort is, hogy ők mit tudnak erről, és frissítjük a cikket, ha kaptunk bármi választ.

Olvasd el a hozzászólásokat is

44 Comments

  1. Tegnap delelott pl nem voltam elerheto, holott max tererom volt pannon halozatban. Csak azutan tudtak hivni, miutan en hivtam valakit. Mintha lefagyott volna a halozat… fura. Es tenyleg H Pannon van kiirva 🙂 (2G fw.: 3.1)

  2. Telenor egy hulladék sajnos. ahogy lejár a hüségem megyek máshova.
    Használhatatlan.
    FaceTime nem megy
    iMessages nem megy
    mobileinternet lassu.
    nem valt at 3g-rol 2g-re amikor egy csik van.
    eldobja a halozatot
    stb..

    jo lenne ha tortenne valami

  3. “Igazi megoldást egyelőre nem találtunk rá, noha iPhone-ok esetén egy restore és a végén set up as new iPhone átmenetileg megoldhatja.”

    Gratulálni tudok annak az embernek, akit ez annyira zavar, hogy csak egy kis vacak telenor felirat hiánya miatt restore-ot nyom 🙂

  4. @littlezoe: senki nem állított olyat, hogy emiatt muszáj lenne a restore, de volt, aki más okból restore-olt, és az ezt is megoldotta.

  5. Sziasztok! Bocs, hogy ide irok. Probalkoztam a keresovel, de semmi..
    Problemam az, hogy ha elinditom az iBooks alkalmazast, par masodperc toltes utan kilep. Regebben olvastam valahol, hogy ez a DRM miatt van. Tudtok ra megoldast? Iphone 3gs, iOS 5.

  6. @Rotary: igen. ne jailbreakelj. más opció egyelőre nincs, de ez bármikor változhat.

  7. Facetime es iMessage tenyleg nem megy telenornal?

  8. @dnp: igen, de csak ha SMS alapon, mobilszámra aktiválnád. és ez a helyzet nagyjából az iOS 4.1 óta változatlan, annyi különbséggel, hogy az iMessage aktiváló SMS-e is kimegy ugyan a készülékről az Apple központjába, de az onnan visszaküldött válasz valahol elvész, pont, mint a Facetime esetén.

    Apple ID alapján aktiválnia kell viszont.

  9. @Jadeye: Ez hogy is mukodik pontosan? iPad 1-en fent van eredeti iOS5, es azutan mi a teendo? Hol kell aktivalo emailt/smst kuldeni?

  10. @dnp: Settings app, Messages menüpont, iPad 1-en értelemszerűen csak Apple ID alapján aktiválható.

  11. @dnp: Beállítások / Üzenetek , egyszerű 🙂

    nekem is H pannon van kiiírva de olyan szinten csak telefonnan használom azt az ősöreg iPhone 3G-t hogy fel se tűnt…

    a Telenorral pedig én tökéletesen meg vagyok elégedve, a hulladék vodánál voltam 10 évig, de epic fail az egész ahogy van…. Telenorral annyi gond hogy droid orientáltak…. :/

  12. Sajnos én is telenoros vagyok és nekem se megy iMessage aktiválás, de van a családban vodafonos kártya is. Ha beleteszem a független iPhone-ba a vodafonos kártyát akkor aktiválja nekem iMessage-t? Utána visszaccserélhetem a telenoros kártyára és aktiválva marad? Előre is köszi a választ.

  13. @h_tomcsa: persze! csak a vodafonos számra fogja pusholni az üziket, és ha az nem iPhone akkor olyan mintha a kukába menne 😀 miért nem jó az emailon keresztüli használat?

  14. @fleshman: köszi a választ, akkor inkább hagyom. emailen keresztüli használat is teljesen jólenne, de nekem még mindig “várakozás aktiválásra van” az Üzeneteknél. Hogy kell mailen keresztül használatot beállítani? Köszi a választ most is:)

  15. Szerinted ha valaki nem tudja melyik email címem van beállítva a FaceTimera vagy imassagere hogy fog elérni? Mar a kérdés feltevése is rossz maximum azt lehet mondani hogy alternatív lehetőség az egész WTF

  16. @fleshman: tévedsz. ha kiveszed a kártyát, újból aktiválni kell. ugyanez a helyzet a Facetime esetén is.

    @h_tomcsa: nem marad aktiválva, csak abban az esetben, ha Apple ID-val aktiváltad. az aktiváláshoz minden esetben célszerű wifin lenni.

  17. Sziasztok.

    Lenne egy kérdésem. Fel szeretném tenni az iOS 5-öt, de 6.15-ös basebandem van. Így gondolom hibaüzenetet fog kidobni, a restore végén. Eddig 4.2.1-em volt, ott volt egy olyan megoldás greenpoison-nal, hogy kidobta belőle, és a gyári fw működött. iOS 5 esetén is van ilyen megoldás, vagy csak cfw-t tudok használni?

  18. Azért annyira nem kell szidni a Telenort! Főleg, hogy ez a probléma most nem csak az iPhone-okon jelentkezik. Nem hiszem, hogy van még az országban olyan szolgáltató ahol 9 Ft/perc-ért tudnék telefonálni másodperc alapú számlázással… És ami nem sikerült a Telenornak az sikerült az Applenek már mint az extra szolgáltatások akitválása, nekem teljesen megfelel az Apple ID -val aktivált Face Time és iMessage.

  19. @Jadeye: Ertem, koszonom! Remelem ha lesz valami valtozas errol is lesz cikk! 😉

  20. valaki segítsen légyszíves! iphone4 ios5 ről lenne szó. Olvasom, hogy facetime / imessage aktiválható apple id alapján. Azt hogy kell? Settingsben message, imessage bekapcsolom, ugyan kéri, hogy jelentkezzek be, meg is teszem, elmegy 1 sms, de ennyi volt… Telenoros vagyok…

  21. illetve most megtaláltam, be is jelentkezek, de “An error occured during activation” dobja apple id vel is

  22. Nekem ezt írja ki: Telenor@ :)) És tegnap nálam is jelentkezett hogy eltűnt a felirat.

  23. Hello! Logofixek várhatók az iOS 5-re? 🙂

  24. @Jason: Mennek iOS 5 alatt.

  25. Nekem még mindig várakozás aktiválásra van:/ hol lehet aktiválni az iMessage-t apple ID keresztül? Telenoros 3gs

  26. Sziasztok!

    Nekem 4.3.3 CFW (iPhone4) van fent, nem tűnt el teljesen a logo, csak úgy jeleníti meg (kukaccal a végén), mint mielőtt feltettem rá a Carrier fixet! vacakoltam már minden félével, hálózati bellítások törlése, Carrier fix eltávolítás majd újretelepítés, teljes restore, de semmi vltozás!

    Csak azért írtam be, hogy elkerüljétek vele a fölös köröket…
    Mindenkinek további kellemes hétvégét kívánok!

  27. Hurrá Apple is hallott a Telenor fatöküségéről? Nem értem a telenort miért kell szopatni az Iphone tulajokat?? A mi pénzünk büdös? Egyébként a net tetthering ami vodán és trén megy, telénél még mindíg meg sem jelenik a menübe! Ezt miért kell???? Erre a funkcióra nagyon vártam, és sajnos még mindíg nagyon várok, tudnám hasznát venni. Apple lehetővé tette, telenor elvette 🙂 Ezért jailbreakeljek???NEM! Menjek T-réhez?? Mikor lesz megoldás végre???????????

  28. Na most delutan telenor@ lett a szolgaltato, es sokszor vagyok elerhetetlen.. mi az anyjukat csinalnak ezek az idiotak?

  29. @Jadeye: “Settings app, Messages menüpont…” Ok eddig megvan de itt nem latok aktivalast 🙂 ON-ra raktam es ennyi? Nem jott semmi megerosito push vagy email…

  30. Nálam rendszeres, hogy nem vagyok elérhető. Sms-t tudok fogadni, én tudok hívni, engem nem. Általában 10-20 percig tart a dolog, és végig full térerő. A készülék gyári független iPhone 4. Feleségem Nokia telefonján is és nálam is Telenor@ a felirat.

  31. @mikropit: +1 Ugyanez nalam is, de csak miota a carier logo szarakodik… koszonjuk telenor.

  32. @fakem28: Be kell aktválni a mobilhálózat alatt az apn-t onlinera és az internet tethering is online akkor menni fog a hotspot

  33. sziasztok, én is ujratettem, mert eltűnt, nem lett jó, cydiabol leszedtem egy progit, fake carrier, beírtam, hogy Telenor HU és működött, ill a logot visszarakta, de am nem történt semmi mikor eltűnt, működött a hűlózat.

  34. Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem.Iphone 4es ios 5 custom firmware
    01.59.00. Nem megy a mobilenet.Telenoros vagyok.Köszönöm előre is a segítséget.

  35. @davadka: “Magának a jelenségnek egyébként nincs káros hatása, a szolgáltatások ugyanúgy működnek, ahogyan előtte.”

    @greeco007: és beállítottad?

  36. Nem tudom Jadeye.Hálózat alatt csak 3g és mobil adatforgalom adat roaming vpn és wifi van. Régen itt lehetett beállítani.

  37. Megoldottam Köszönöm előre is a segítséget.

  38. @szorian: És azt hogy is kell pontosan? Meg jelenik utánna a menüben is? köszi előre is.

  39. @szorian: Már meg van 🙂 köszönöm az infót. Eddig sehol sem írták ezt meg. Működik!!!!

  40. Logo fix módosítható úgy, hogy az új Telenor@-t felismerje és kitegye a grafikus logót ismét?
    Köszi a választ!

  41. Tegnap este egy bejövő hívás után nekem is átváltott Telenor@-ra.

  42. Reggel bekapcsoltam a 3G-t, és kukacos lett a szifon(i4+jb). Ez még nem is zavar de kb a múlthét közepétől időnként megszakad a kapcsolat a hálózattal néhány másodpercre az ország bizonyos pontjain(sokat utazok egy adott útvonalon) kikapcsolt 3G mellett. Találkozott valaki hasonló problémával esetleg?

  43. Nekem visszaváltott Telenor HU-ra ma reggel.

  44. Logo fix várható iOS 5-re?
    Köszi a választ,


Add a Comment