fbpx Skip to content

Az iPhoneTok.hu jóvoltából ismét kaptunk 5 db tokot szeretett telefonunkhoz kipróbálásra. A tokok egy friss alapítású francia céghez tartoznak, amely az iPhone 4-hez kezdett el prémium kategóriás tokokat gyártani. A francia designerek minimalista stílusú alumínium iPhone tokokat terveznek. A gyártás, ahogy már megszokhattuk, itt is Kínában történik. Az egész EU-ban először nálunk, Magyarországon lehet interneten megvásárolni a nere tokokat.

A nere.case 4 típusú fényezéssel kínálja tokjait, amelyek egytől-egyig újrafelhasznált alumíniumból készülnek. A tokok rendkívül vékonyak, szépen kerekítettek és kellemes tapintásúak. A belső részt bársony béléssel látták el, ami hatékonyan látja el a két fém test közötti rezgéscsillapítást, és védi a telefont a hajszálkarcoktól.

Fontos még, hogy ezen tokok nem csak az iPhone 4, hanem az iPhone 4S készülékkel is kompatibilisek. Elsőre talán ezt kicsit furcsa kiemelni, hiszen valóban nem történt az iPhone 4 és az iPhone 4S készülék között óriási dizájnváltás, ellenben a védőtokok kialakítása szempontjából fontos, hogy a gombokhoz megfelelően hozzá lehessen férni.

Az iPhone 4 és iPhone 4S modell egyedüli különbsége az antennarendszerben rejlik. A fenti képen jól megfigyelhető, hogy a hangerőszabályozó gombok feletti némító kapcsoló az iPhone 4S esetében kissé lentebb került, az antennarendszer felépítése miatt.

Ezzel azonban a nere.case modelljeinél nem kell foglalkoznunk, tökéletesen illeszkednek a telefon alakjához. Nem is nagyon láthattunk még ilyen megoldást eddig, a tok egyszerűen csak rászorul a telefonra és stabilan rajta marad. Nincs semmilyen sín vagy bekattintható fül, hanem arról van szó, hogy a tok oldalsó szélei alig észrevehető módon kissé befelé hajlanak és ilyen módon rászorul, és képes fixen a telefonon maradni. A bársony bélés miatt nem tesz kárt a telefonban sem.

Monolith

Az első a nere.case tokjai közül a Monolith nevet kapta. 3 fajta színben kapható, Dark Grey, Black, Chocolate. A szálcsiszolt alumínium felület ultravékony, így észre sem lehet venni, hogy rajta van a telefonkészüléken. A védőtok belső fele elegáns bársonyborítást kapott, mely megfelelő védelmet is nyújt a készüléknek.

A fém felület elsőre hidegnek tűnik, de a színek és a szálcsiszolt alumínium mindezért kárpótol, sőt ha hozzávesszük, hogy rendkívül tartós galvanikus fényezést is kapott, akkor egy kitűnő választás lehet az iPhone készülék védelmére.

Súlyra – bár nem mértem, – 10 gramm körül lehet, így a telefont belebújtatva észre sem lehet venni a különbséget.

Stripe

A következő modell a Stripe nevet viseli. Itt is 3 fajta színkombináció található, de jóllehet, itt már a dizájnerek játszottak picit. A nevet a tokon található vékony csík ihlethette, Black/Silver, Black/Gold és Black/Anthracite kombinációk érhetőek el.

A készülék hátulja minden esetben fekete, ezt azonban kombinálhatjuk a fent említett színek valamelyikével. A hátlapon lévő csík, valamint a tok oldalai is illeszkednek a színvilághoz.

Csakúgy, mint a többi modellnél, ez is tökéletesen illeszkedik a telefonra, itt is szálcsiszolt a kialakítás, a csík is megfelelően kiemeli a készülék vonalait. Aki nem szereti az egyszínű és egysíkú kialakítást, azok számárra javasolt ezen modell.

Duality

A harmadik változat a nere.case tokcsaládból a Duality nevet kapta a tervezőktől. Itt az előző két modell került ötvözésre. Bár csík nincs a védőtok hátulján, a készülék széleinél, valamint a hátlapon eltérő színeket találunk. Silver, Chocolate, Gray és Gold a választék.

Ezen a modelleken vettem észre először, de aztán kipróbáltam a többivel is, hogy egyáltalán nem látszik rajta az ujjlenyomat. A szálcsiszolt felület és a hűs fém mindezt megakadályozza. A fenti tokok mellett itt is van extra bársonyborítás, mely a hajszálkarcok ellen, és a telefon valamint a tok közé került portól is véd. Ez a tok is iPhone 4 és iPhone 4S kompatibilis.

Limited

És végül érkezzen az etalon a felhozatalból. A negyedik változat egy limitált kiadású modell, mely bár igaz, hogy egyszínű, de Gold, Copper és Red színekben vásárolható. A tartós galvanikus fényezés mellett egyedi fényezést is kapott az alumínium felület. Mondhatni ragyog, és feltűnően csillog is a telefonon.

A belső bársony borítás itt is kitűnően védi a készüléket. Próbáltam hajlítgatni, de egyáltalán nem sikerült. Függetlenül attól, hogy rendkívül vékony, extra erős tartása van.

Most az iPhoneTok.hu jóvoltából a limitált kiadású változat is ugyanolyan áron vásárolható meg, mint az előző három, Monolith, Stripe vagy akár Duality modellek is.

Az összes tok egy rendkívül igényes fekete dobozban érkezik. A doboz tejején csupán a nere.case felirat díszeleg, míg az alján a „make it simple” mondat.

A doboz belseje teljesen szivacsos kialakítású, mely magát a tokot is védi. Az összes tokra igaz, hogy fogásra rendkívül kellemesek, igaz a fém miatt elsőre hűvösek.

A nere.case védőtokok bruttó 11.990 Ft-ért vásárolhatóak meg az iPhoneTok.hu webshopjában.

Link: http://iphonetok.hu/iphone-4/iphone-4-tokok/nere-case (x)

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment