fbpx Skip to content

Újabb iPhone–prototípus veszett el!

Már vártam ezt a hírt. 🙂 A tavalyi botrány után idén is elveszett egy iPhone-prototípus. A különbség az, hogy ezt nem találták meg, és (még) nem adták el egy tech-blognak sem.

Na de mi is történt? A CNET számolt be arról, hogy még július végén a San Francisco-i Cava22 nevű bárban elhagytak egy tesztkészüléket, amit később állítólag eladtak a Craiglist nevű apróhirdetési oldalon 200 dollárért. Az elvesztés után az Apple képviselője azonnal értesítette a rendőrséget, mondván a készülék felbecsülhetetlen értékű, és vissza akarják szerezni. A Find My iPhone programmal a Bernal Heights egy házáig tudták a telefont követni. Ott beszéltek egy huszonéves fiatalemberrel, aki abban az időben járt a bárban, de nem tudott semmiről, viszont beengedte a rendőröket házkutatási parancs nélkül is, akik végül nem találták meg nála a készüléket. Végül az Apple képviselője pénzt ajánlott a fiatalembernek, ha visszaadja, és nem is kérdeznek semmit, de a férfi még így is tagadta, hogy tudna bármiről is.

A CNET megkeresésére a rendőrség is tagadta az Apple bejelentését, és a Craiglist sem válaszolt a kérdésre. A bár tulajdonosa arra emlékszik, hogy egy hónapja egy ember többször hívta egy elvesztett iPhone miatt, és bár megígérte neki a visszahívást, de nem talált semmit.

Lehet, hogy a készülék már a Samsung kezében van, és nagyban dolgoznak következő modelljükön? 🙂

Új iPhone-kép by Apple?

Az Apple előszeretettel bocsát ki szoftvereiből béta verziókat, így a fejlesztők a végső megjelenés előtt hozzá tudják igazítani programjaikat. Így tett a Photo Stream nevű fénykép-szinkronizálós alkalmazással is.

Éles szemű felhasználók a fényképek importálásánál lenti képet fedezték fel:

Ha jobban megnézzük és kinagyítjuk az iPhone ikonját, rögtön két szembetűnő változást veszünk észre.

  1. Nagyobb a képernyő.
  2. Változik a Home gomb alakja, így elfér a nagyobb kijelző.

Persze ezekről a módosításokról korábban is hallottunk, de én jobban hiszek egy Apple által megjelentetett képnek, mint a kínai kiszivárgott kiegészítők sejtelmes formáinak.

Újabb iPad reklám

Az Apple újabb reklámot jelentetett meg iPad 2–höz. Ebben a spotban a tanulást emelik ki, hangsúlyt kap az eBook-olvasás, egy csillagászati alkalmazás, egy sakkprogram, és egy nyelvtanuló app.

Nekem továbbra is bejön, hogy a felhasználhatóságot emelik ki, nem a GHz-eket, a vastagságot, vagy a konkurencia gyengéit.

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Erről a kis fekete fehér képről levágni azt hogy nagyobb lesz a kijelző meg más a home gomb:D Komolyan nevetséges. Szerintem inkább a lottó számokkal kezdjünk kombinálni annak több haszna van;)

  2. “Lehet, hogy a készülék már a Samsung kezében van, és nagyban dolgoznak következő modelljükön?” – HA HA HA. Én azon nem lepődnék meg, ha az iPhone 5-ben a Galaxy S2 hardveres tulajdonságai bukkannának fel (1080p videó, 8MPx kamera, nagyobb kijelző). Bár az biztos, hogy a cserélhető akksi és a memóriakártya bővítőhely nem egyhamar lesz beépítve Apple cuccokba.

  3. @user: te vak vagy ecsém vagy csak még nem láttál iPhone 4-et? 😀

  4. Ja, és mindezt úgy írom, hogy jelenleg iPhone 4 tulaj vagyok, és nem egy elvetemült applegyalázó samsungfan. Egy hétig használtam Galaxy S2-t is, ami hardveresen durván űberelte az i4-et (sajnos alkalmazás-támogatottság terén viszont az Apple jelenleg verhetetlen, ezért tértem vissza az iPhone-hoz).

  5. Ami az iPhone 5 “fotót” illeti: ha tényleg csak 3.7-es lesz a kijelző, akkor tutira nem fogom lecserélni a 4-est. Az S2 4.3-as kijelzőjét imádtam, és bár tényéeg nagyobb miatta a mobil, egyáltalán nem TÚL nagy! Sőt, sokkal könnyebb volt (és laposabb is), mint az i4. Örülnék ha az Apple is előrukkolna egy 4.3-as kijelzővel!! Talán majd a 6-osban…

  6. Nekem bejönne, ha így nézne ki az i5. Bár egy piktogramból nem tudom mennyire lehet levonni ilyen következtetéseket. Jó lenne.
    Az elhagyós dolog meg: már kb csak azért megéri nem megmutatni senkinek a prototípust, hogy évente legyen egy ilyen hír. Már ez akkor marketing, amekkorát még fizetni sem lehet:)

  7. @Buveszpapa: ÉS szerinted miért überelte?? Arra nem gondoltál, hogy a GS II 2 hónapos teló az I4 meg 1 éves??

  8. @tjuhi: Dehogynem. Viszont most a Samsung jár előrébb, és az Apple fogja “másolni”. Kíváncsi vagyok az iPhone 5 végleges specifikációira… szeretném ha nagyot ütne, de félek, hogy most csalódni fogunk. Én legalábbis biztosan többet várok az 5-östől, mint amit kapni fogunk. Bárcsak ne lenne jó a megérzésem! Szeretem amikor az Apple tényleg nagyot dob (pl. Retina kijelző). 🙂

  9. szerintem meg pont, hogy kényelmetlenül nagy a galaxy s2.

  10. Én sem gondolnám, hogy abból a kis ikonból lehetne bármire is következtetni. Illetve én is osztom a véleményt, hogy az S2 egy új telefonnak számít az i4 meg 1 éves. De majd összehasonlítjuk, az S2-őt az i5-tel…:D A nagyobb kijelző… nekem nem kell bőven elég az i4-é.

    Tegnap netes rádiót hallgattam épületen belül dobált le a 3G-ről, nem is volt ezzel gond, de miután meguntam és kinyomtam a rádiót, meleg volt, és az is maradt és szinte teljseen lemerült délután 2-re. kb. 1 óra netes rádió és 2 óra ipod volt a használatban. Reggel vettem le a töltőről. Mitől lehet?

  11. Azért nehogy már egy jobb kamera meg egy nagyobb kijelző másolás legyen.. Ha így fog kinézni (szerintem tuti nem) akkor a dizájn lesz másolva az SGS II-ről.

    Amúgy ha nagyobb lesz a kijelző, akkor mivel az appok miatt tartani kell a keparányt, max 3.7″ (vagy 3.8″) lesz hogy megmaradjon a 300+ dpi (ami a retina). És 3:2-ben az nagyobb mint a nexus one pl..

    Amúgy a samsungos poén nagyon ütött XDXDXD

  12. Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy nem tudja valaki a videón éátott programok nevét, elsősorban az anatómiás app neve érdekelne, előre is köszönöm!

  13. @oszvald42:

    Ez engem is érdekelne!! A nyelvtanulós progi is jónak tűnt, de úgy mindre kiváncsi lennék!

  14. Sziasztok!

    Először is bocs az off-ért!

    Olyan kérdésem lenne: hogy most cserélték garanciába teljesen új készülékre az iPhone 4-et, de az új készülék imei száma alapján a garancia a régi készülék által rögzített időpontig tart (apple oldalon néztem)
    A garanciának nem a mai naptól kéne újraindulnia 1 évig? vagy rosszul tudom?

  15. @RKG: Nem nem vagyok vak “ecsém” és láttam már iphone4-et is;) Én is a piktogramról beszéltem gyengébbek kedvéért.
    A másolós dologról meg csak annyit hogy annó ki is kezdte kiről másolni a design-t?:)
    Egyébként az én meglátásom szerint nem lesz egyéb csak egy ránc felvarrás. Ugyanaz lesz mint a 3g-nél és a 3gs-nél. Beletesznek egy nagyobb kamerát, nagyobb proci, esetleg nagyobb kijelző (de kétlem hogy sokkal nagyobb lenne ) és az 5-ös ios fogja adni az újdonság varázsát. Ettől függetlenül nem félek attól hogy ne vennék ezt is majd mint a cukrot:D

  16. Én eddig csak “páros” iPhone-t vettem. i3G most i4. Én teljesen megvagyok vele elégedve nem tudom ki hogy van vele. Tény, hogy az i5 szerintem nem fog akkorát ütni de a hologramos videó miatt ami terjed a neten tőlem elég sokan megkérdezték, hogy mi igaz belőle és emiatt is gondolják az “átlag” emberek, hogy durva lesz. Talán majd i10-be. Ami fog ütni az majd a 6 lesz. Nagyobb kijelző? Minek, ott az iPad. Nagyobb tárhely? Ott az iPod. Nagyobb proci? Vegyél Macbook-ot. Ráncfelvarrás? Meglehet de szoftveresen egyhamar nem hiszem, hogy leverik. Hiába igyekszik a google…

  17. @deddy: A háttértárral nem értek egyet! Sokszor kerülök olyan helyzetbe, hogy videóznom kéne és jönnek a kellemetlen üzenetek, hogy gáz van a csomagtérben… Ha belegondolunk, hogy esetleg az i5 -be fullHD -s videorögzítést is használhatunk, akkor az a 16GB nagyon kevés, de ha belegondolsz a 32GB sem sok, főleg ha szeretnél még pár APP -et is tárolni a telódon!

  18. Nemszamit. Igen rosszul tudod, mert a telora 1 év garancia van a vásárlás napjától de ha gond van vele, akkor csak 90 nappal hosszabbodik meg az nem kezdődik ujra az 1 év. Gondolom még nem frissitettek az oldalon az új határidőre.

  19. @athis1975: ebben nem lennék biztos, mert tudtommal ez csak abban az esetben van így, ha nem magyarországi forrású a készülék (kivéve, ha EU-n kívüli, mert arra az EU-ban nincs garancia, mert legutóbb megszűnt a világgarancia). de abban az esetben is úgy van, hogy az a garanciaidő számít, amelyik hosszabb, ha viszont már mondjuk csak 35 nap volt a garancia lejártáig, akkor 90 nap a garancia. ha még 223 nap van az eredeti garanciából, akkor 223 nap a garancia.

    de magyarországi, például szolgáltatótól történt vásárlás esetén viszont teljes készülékcsere esetén bizony újabb 1 év lenne a garancia legjobb tudomásom szerint.

  20. Az újrainduló garancia elvileg jogosulatlan gazdagodás a jog szerint, én emiatt nem lennék benne biztos. Hiszen a cserét is lehet javításnak keresztelni, csak elég ” alapos” javítás 🙂

  21. Sziasztok!
    Ma ez az üzenet fogadott: Mobil adathálózat nem aktiválható PDP hitelesítés sikertelen.
    T-Mobilos készülék, Telenoron használva, 4.0.1-es fv.

    Mi ez az üzenet?

  22. @mremil: reboot volt már? esetleg reset network settings? néha megesik, de egy rebootnak meg kellene oldania.

  23. @Jadeye: Köszi, volt reboot, végül a kártyát kivettem, betettem egy másik készülékbe, majd vissza.
    Most jó.

  24. @nemszamit:

    Nekem a volt 3GS -emet 4x cserélték ki újra (fődarabcsere T) új IMEI, és a garancia is minden alkalom után 1év volt… Mikor visszaadták, aktiválták boltba, és onnan indult újra az 1 év! (fél éve cserélték ki 4. alkalommal)

  25. Mazlitok volt akkor.4x cseréltek 3GS-t nekem és mindnel + 90 napot hosszabodott az 1 év. Utoljára ki se akarták cserélni, mert ez 3 nappal azelőtt lejárt. Aztán kivertem a dilit utoljára és kicsit fenyegetoztem az ugyfelszolgalaton és kaptam egy újat de azt is csak 90 nap garival. Inkább megszabadultam tőle gyorsan. Most a 4 esem haldoklik ( fura, mert összes havernak aki ugyanott vette ugyanazok a betegségek jöttek elő), most készülök megint bemenni cseréljék ki. Szóval ahogy előttem is írtak kétlem az újbóli 1 evet, mondom úgy bár külföldön elek de Eu-s országban.

  26. Remélem az iPhone képernyője nem lesz nagyobb… A játékok miatt is – lehet, h a régi iPhonokon kicsit össze lesznek nyomva….

  27. @okosember: tényleg okos ember vagy…

  28. Hali! Az a 3 erzekelo ott felul a hangszoro mellett, ami telefonalas kozben hasznalatos, az hova kerulne ha megis ilyen lenne?!


Add a Comment