fbpx Skip to content

Lassan ideje foglalkozni az iPhone 5-tel. Az utóbbi napokban igen sok információt kaptunk róla, és mint azt már tudjuk, szeptember végén – október elején várható a megjelenése.

Jöhet a kétféle iPhone? iPhone 4S és iPhone 5?

Az utóbbi napokban nagyon sok kép jelent meg bizonyos iPhone 4S és iPhone 5 darabokról, most erről készítenék egy listát.

A keret hasonlít a jelenlegi iPhone 4-hez, de itt már szépen javítva van az úgynevezett antennagate-probléma. A második képen pedig valahogy nem látjuk a home gombnak a helyét.

A következő képek egy korai iPhone 5 prototípus darabjai lehetnek. Első egy fehér hátlap, majd egy flex kábel, vibra motor, hangerőszabályzós flex kábel, és akkumulátor. Az eszközökön itt-ott látszik az N94 kódnév, amit ugye a 9to5mac is megtalált az iPhone SDK-ban mint a lehetséges új iPhone 5 kódnevét.

Eddig úgy volt, hogy az Apple majd áthelyezi a vakut a másik oldalra, de egyelőre nem így tűnik, viszont tisztán látszik a 8MPx kamera helye.


Power flex


Vibra


Volume flex


Akkumulátor

Az összes apró kis alkatrészen látni lehet, hogy az iPhone 5 erősen más lesz belülről. A fehér hátlapból még az is kiderül, hogy tervezik az azonnali fehér iPhone-ok szállítását is.

Következő képeken a hátsó kamera, majd az előlapi kamera:


Hátoldali kamera


Előlapi kamera

A következő két képen az iPhone 5 / 4S  alaplapot tekinthetjük meg.

Arra is utal az alaplap, hogy az iPhone 5-nél CDMA és GSM modul már alapból benne lesz a készülékben, és nem kell majd két különbözőt gyártani.

Az sw-box.com nagyon sok alkatrészt gyárt, de nem az Apple-nek, hanem nekünk. Ők is már elkezdtek szakosodni az iPhone 4S és 5-höz is. Ismét megfigyelhetünk pár technikai részletet.

Tehát nagyon úgy néz ki még is lesz Home gomb, de lehet hogy csak a i4S-nél?

Szóval, ameddig nem hagyják el egy bárban az új iPhone 5-öt, addig csak alkatrészenként juthatunk hozzá, és rakhatjuk össze. 🙂 Véleményem szerint nem lesz egy rossz eszköz, de mint mindig, ez is az új OS-sel fog debütálni, ami egy kiváló rendszer lesz az új telefonhoz. Igazából nem is tudom mit várunk az iPhone 5-től, mi az ami nagyon hiányzik.

Ti mit tennétek bele logikus keretek között az új iPhone 5-be, technikailag?

Olvasd el a hozzászólásokat is

66 Comments

  1. a Vibrás képen szerintem hangszorók vannak…

  2. Csak egy jó aksit légyszi! Mondjuk bírjon annyit mint az iPadé

  3. Kizártnak tartom, h iPhone 4S lesz a neve, mert az kimondva iPhone for ass, ami valljuk meg nem lenne túl bíztató:D

  4. Olyan angolt még nem hallottam, ahol az S bötűt ne “esz-nek, hanem “assz”-nak ejtették volna… 😛 Eléggé erőlködés szaga van ilyesmit belemagyarázni. 😉

  5. fm rádiónak tudnék örülni.. meg persze memória kártyának. ezeket biztos beleraknám, + bluetooth fájl küldés/fogadás bármely eszközről, de gondolom kizárt, hogy ezek belekerüljenek sajnos.

  6. ott a pont, mibe kerülne egy rohadt fm tunert belerakni? értem én, hogy így több pénz van a zeneeladásból, meg netkapcsolat kell a rádióhoz, de azért mégis…
    nord, te most Stifler93 bejegyzésére reagáltál? mert ha igen, akkor nem érzem jogosnak 🙂

  7. @andras0000: Mivel fotózom nekem is a microSD olvasó jól jönne alkalomadtán. 8mpx camera szinte már biztos és ugye ezzel együtt jön majd a fullhd videó. Biztos már a gyorsabb A5 vagy 6 processor, illetve a több memória. Más ötletem nincs, hogy mit lehetne még belerakni.

  8. Nehogy már nekünk kelljen kitalálni, h mi kellhet nekünk. Bővítőhely jól jönne, de tuti kitalálnának egy új kártya típust, proci erősebb kisebb, aksi nagyobb sokkal erősebb. Részemről nem kellene, de akár két Sim kártya. Nagyobb kijelző, hozzá megfelelő felbontás, NFC technológiát remélem belerakják! (Kártyás fizetés)
    Elvileg van valami 4G ami felváltja a 3G-t nem?

  9. a legfontosabb: tudjon kávét főzni …

  10. @draft: es lehessen hosszu vagy presszo… ja es persze nyaron frappet is adhatna, jeghidegen.

  11. nekem semmi más nem hiányzik a mostani készülékemből, igaz már ios5-el megy amióta van béta…

  12. @draft: én is így vagyok vele. 🙂

  13. @dnp: egy jó kis indukciós “rendszer” lehetne benn, más gyártónál már rég van…

  14. toltesre gondolsz? kihagynam 🙂

  15. 64gb, nfc, nagyobb kijelző, led-es home gomb (állapotjelzőnek)! 🙂

  16. SD card reader iphoneba???
    erre azt kell mondanom, hogy az SD card megjelent 1999-ben
    notebookokban elkezdtek beepiteni 2003 ban,
    a macbookokban megjelent 2009 ben…

    az elso micro SD Kartyat 2005 ben keszitettek el,
    az elso iphone megjelent 2007 ben
    szoval van még kb 5-6 evunk hogy microsd olvaso keruljon az iphone-ba

  17. itthon az nfc helyből halott lenne…

  18. @nord: Nem tudom, te milyen angolt tanultál, vagy hallottál, de biztos valami skót felföldit, mert semmilyen angolban nem mondjak ASSZnak…:D

  19. Állapot LED mindenképp. Erősebb proci nem kell, ha cserébe többet bír az akksi.
    Inkább a stock headsettet cserélném le egy in-ear típusra, aminek a vezérlőjét fejleszteném (a mostani elég hamar tönkre tud menni) nem kell annyira szipiszupi mint amit most is kapni külön.

  20. @RKG: led-es home gomb (állapotjelzőnek)! ez valóban jó dolog lenne, feltéve ha lesz egyáltalán home gomb…

  21. Igen kiejtésben a segg és az “s” ugyan úgy hangzik angolul… Ebbe hülyeség volt belekötni 😀
    Így már énis meggondolnám, hogy ezt a nevet adnám-e neki.

  22. ja hát nem nagyon mondják “assznak” 😀 max. , ha azt mondják, hogy “arse” de az se teljesen úgy hangzik.

  23. @draft: Egyre több helyen használható! Már egész kis boltban is láttam.

  24. NFC technológiát a népnek, meg erősebb aksit, és a jó kis 8Mpixeles kamerát tuti bele tenném és a sávszélességet emelném, ok, hogy LTE még nincsen kis hazánkban, de HSPA+ hálózatok már most rendelkezésre állnak, ergo a névlegesen 7,2 helyett a 42Mbitet kezelhetné… 😛

  25. @SPEED001: tudom, mi forgalmazunk ilyen technológiát és biztosítunk is hozzá nfc berendezéseket, mikor a bolt azt kéri, hogy napi 5eFt legyen a korlát – nos ezen nevetni szoktam -, pay-pal karóráknál pl. rendszeres a napi alacsony értékű vásárlási határ (kb. 5eFt az általános)… odakinn általában 500-1000EUR a napi korlát pay-pal karóránál…

  26. Hogy mit tennék bele? Elől-hátul gorilla glass, 1GB memória, 8mpixeles kamera, alap a 2 magos iPad 2 proci, LTE, 64 és 128GB -os változatban tudnám elképzelni!

  27. @mythbuster: Még kiegészíteném szabadon sugárzott TV csatornák befogásával és FM rádióval!

  28. @nord: Ja és ha valamit menteni akarnak akkor úgy ejtik, hogy “szewassz”?

  29. @nord: a helyes kiejtés az “essz” (legfeljebb a britek mondják néha “ássz”-nak), szóval jogos az “iPhone for ass” észrevétel! 🙂

  30. Én pontosan ezért gondolom azt, hogy a 4 még bőven elég mindenre, mert úgy kell keresni hogy mi hiányzik belőle 😉

  31. egy működő FMrádió jólesne.

  32. Egy érintős home button nem lenne rossz pl. scrollozásra – mint a Blackberryknél! Digitális rádiónak örülnék, de nem tudom, hogy beleférne-e?

  33. 3D kijelző + 3D kamera mert ez a jövő, nehogy már az Apple maradjon le. Erősebb, gyorsabb lesz? PFFFF minek? Újdonságot akar a nép nem ráncfelvarrást….
    @admin Kártyaolvasót meg miért? vegyél egy EYE-FI kártyát 🙂

  34. Remélem nem lesz annyira vacak az üvege, mint a 4-é. Szerdán kiesett a zsebemből [kb fél métert esett], és bepókhálósodott az egész. 38e ft-omba került..

  35. @Kovi87: Használtan vetted? Lehet utángyártott hátlap volt rajta, én ejtettem el a metróba, az ellenőrök miatt véletlenül kihúztam a zsebemből a bérlettel együtt és lement a vaslépcsőn pár fokot… A kijelzőn fölül a hangszórónál lett egy fél centi hosszú karc amit csak napfényben bizonyos szögben lehet észrevenni, persze marhára zavar na meg ha egyszer észrevetted utána látni fogod…

  36. HOME gomb legyen érintős és a fehér négyzet ami benne van az villoghatna mikor jön egy SMS MMS mail vagy nem fogadott hívásnál! A5 proci 1GB memória és a 8mpx kamera alap…

  37. Nekem elég ha egy lekerekített 4 es lesz, de nem baj ha kihúzzák a széléig a kijelzőt!

  38. @mada: Szerintem nem lenne jó az érintős home gomb, gondolj csak bele netezel, vagy nézel valamit, és így elhúzod a kezed rajta, kilép, elég idegesítő lenne… Szerintem jó az öreg veterán Home gomb.

  39. Home ellen nalam az szol hogy mindent csak eppen simogatsz, ezt a home gombbol meg meg kell nyomni izombol. Ezert inkabb beallitottam activatorral a home gombot egy statuszbaron jobbra huzassal ra.

  40. komolyan csak engem zavar hogy másfél évet váratnak és nem képesek egy új “dizájnnal” előrukkolni az apple-nél???! ha tényleg úgy fog kinézni mint az iphone 4 akkor örökre megrendül a hitem az apple-ben

  41. @andreis: 3g 3gs? nem tokugyanolyan volt? Na es a 2G? Csak hatlapban kulonbozottt… egy hujevel kevesebb rohangal apple cuccal, ha nem veszed meg. Koszonjuk Emese!

  42. @dnp: Meg mindig számtalan embert, üzletembert tudok aki a formája miatt nem vette meg a 4est. De azok is akkor biztos tök hülyék, magamat is beleértve. Jó a nagy felbontás, de kényelem sok embernek fontosabb. Olyanok is vannak a körömben akik 3gst vettek pedig siman belefért volna a 4es is.

  43. @JEROME: Nem arrol van szo, hogy jo-e vagy sem a 4-es design, hanem hogy ugyanolyan lesz-e a kovetkezo. Ertelmezo olvasas, altalanos also tagozat….bar az uzletembereknek gondolom penzert megvan az is.

  44. @dnp: Te egy igazi jófej vagy. Biztos sok barátod van.

  45. Es ok altalaban tudnak olvasni is… bar nem uzletemberek. Munkaval keressuk a penzt itt az alsobb szinteken teccik tunnyi.

  46. @dnp: Azt hiszem félreértettél az üzletemberekkel kapcsolatban, nem arra a főként kisebbségi rétegre gondoltam akik fém kereskedelemmel illetve építészettel foglalkoznak. Az értelmesebbik fajtájára, akit a munkájáért és az eszéért fizetnek. Akik azért vesznek iphonet mert szükségük van rá , és nem azért mert menő. Ráadásul én nem vagyok sem üzletember sem kisebbségi. Veled ellentétben belém szorult egy pici szerénység és cseppnyi jóindulat is, kicsit olvasgasd át az egész beszélgetést hátha rájösz mi is a hiba a kommunikációdban…

  47. @JEROME: Nekem perpill meg a regi jo 2G van, amit meg akkor vettem, amikor itthon hire-hamva sem volt a dolognak… a nehez hozzajutas legalabb megszurte a kozonseget, nem volt minden pistikenek ajfonja, akik kb lof*aszt sem ertenek hozza csak JB legyen meg warez… most meg itt verdodik az idiotaja, hogy leirja magat nala az apple, ha ketszer egymas utan hasonlo lesz a telefon. Szanalmas.
    Feled meg Peace 🙂

  48. @saybo: 3D kijelző + 3D kamera biztos nem lesz egyenlőre mert nagyon gyerekcipős még a dolog, az EYE-FI kártyát meg minek??? nem a digit.géppel csinált képek/videók továbbítása-lementése a gond hanem az iphone-nal készített képek/videók mem.karin való tárolása, aminek az előnyeit gondolom nem kell ecsetelni.

  49. @dnp: Gratulálok! sikerült a személyeskedés terére elvinni egy egyszerű problémafelvetést. Öcsém te nagyon intelligens lehetsz ha csak úgy tudod bebizonyítani az igazad hogy lehülyézed a másikat. ja igen ha már itt tartunk lehet hogy nagyobb dioptriára kéne váltanod hogy feltűnjön a 2G és a 3G/3Gs formája között igenis van különbség és nem kompatibilisek egymással a kiegészítőik. És te vajon a 2G-del akkor jani vagy hogy 100%-ban ki tudod használni az apple nyújtotta lehetőségeket? ja nem bocs ez nem lehet mert megszűnt a terméktámogatás 3.1.3 után. uuuupsz… szánalmas vagy… és már tudom hogy nem fogod szó nélkül tűrni hogy belegázoltam az egódba, de ahellyett hogy a véleményedet mondanád el sértegetsz mindenkit, gratulálok méégegyszer. Egyszer még el lehetett játszani ezt a játékot hogy nem változtatunk szinte a telón, ez 2009-ben volt tudjuk be a válságnak (bár az aligha érintette az apple-t), de kétszer egymás egymás után egy ilyen nívós cég szerintem ezt a luxust nem engedheti meg magának főleg ha másfél évet váratja a vásárlóit egy termékfrissítésel.

  50. Tehat akkor, hogy is fog kinezni az iPhone 5?
    Kosz a felrevezeto cimet…

  51. @andreis: Legyel mar felhaborodva mert masfel evig nem ad ki uj telefont az apple. Nem lehet villogni vele a kiccsajok elott vagy mi? Vegyel androidos sz*rt, abbol naponta dobnak ki ujat, az valo neked.

    Kepzeld, rajottem, hogy jo ideje nem tamogatjak a 2G-t, es? Megvan ra minden ami kell, kb 1 eve ra sem dugtam a gepre. Telefonalni boven jo igy is. Minden egyebre ott az iPad.

    Azert ha megnezed, a 2G – 3G kozott a hatlap anyagatol eltekintve sokkal tobb hasonlosag van, mint 3G es iP4 kozott… de biztos csak kepzelodom.

  52. @dnp:1. Ki mondta hogy fel vagyok háborodva??? 2. látod? mondtam, hogy nem vagy képes értelmes felnőtt ember módjára beszélni. 3. ha androidos telót akarnék nem lennék itt. 4. a 3G-nek szélesebb az üvege is és nemtom feltűnt-e de domború a hátlapja. 4. ha telefonálni kel mér nem maradtál a nokia 3410-esednél az tényleg arra való.

  53. @andras0000: Hát Nintendo meg LG már meglépte… Én az LG-t nézegettem és nagyon ígéretesnek tűnt. Ha ezen az Almások dolgoztak volna másfél évet akkor attól a “One more thing-től” mindenki fenékre ülne a bemutatón. Kamera meg nem túl bonyolult csak két objektív kell és az eredmény elképesztő. Youtube már felkészült a támogatásra. Mondanom sem kell hogy a játék és szoftverpiacot is piszkosul meglódítaná a 3D 🙂

    Nem értem akkor a memkaris dolgot. Azt hittem fényképezőről kellett volna gyorsan gép nélkül netre vagy felhőbe tenni a képeket. 🙂 iPhone képe nem elég hogy iPhotoban egyből ott van? Minek a kártyával bohóckodni??? Persze JB miatt meg olcsó házi tárhelybővítés miatt úgysem lesz benne soha kártya. :S

  54. @andreis: 3210-esem volt 🙂 O volt a legelso… aztan jott par, de az utolso egy 6680-as volt az iPhone elott…
    Ha mar “ertelmes felnott beszed”, a mondatokat szoktuk nagy betuvel kezdeni, valamint a kell az ugye 2 L 🙂 “Nemtom” feltunt-e hogy a nemtom nincs benne meg a magyar helyesirasi szotarban. Es neha nem art vesszoket is tenni a tagmondatok koze.
    Csak gondoltam szolok 🙂 Joejt.

    P.S.: Heten suli, kezdhettek koran lefekudni gyerekek.

  55. offtopic: Ha már itt tartunk: a magyarban ékezeteket használunk. Ja és nem láttam még embert aki az akadémiai magyart beszélte volna csak és kizárólag azokkal a szavakkal amik a helyesírási szabályzatban vannak. Pár a te helyesírási hibáid közül: a tök ugyanolyan 2 szó mivel jelzős szerkezet bár nincs benne a szabályzatban; a különbözött 2 t és nem 3; a hülye nem pontos j; a felesleges vesszőhasználat ugyanolyan hiba mint ha elhagyod; a hogy előtt vesszőt szokás tenni mindig; a kiccsajok, és a teccik tunnyi kifejézst sem találom a szabályzatban; … után is illik nagybetűvel kezdeni az új gondolatot. Tudod csak gondoltam szólok. 😀 Ja igen és “értelmes felnőtt beszéd” alatt én a stílust értettem bár rajtad kívül ez szerintem mindenkinek leesett. Ennyit rólad, befejeztem. Azért kíváncsi vagyok még mindig mások véleményére a design-ról.

  56. Én el tudnék képzelni egy alapból 32 és 64 GB -os modell variációt és remélem meg is van rá a sansz.

  57. @saybo: az LG készüléke volt már a kezemben, valóban lenyűgöző hatást kelt a 3D de csak és kizárólag szemből, és 1-2 kollégának 5perc nyomogatás után megfájdult a feje, szóval van még hova fejlődni. Remélem, hogy az apple dolgozik már ezen a technológián és ha megfelelő lesz a technika alkalmazni fogja.

    A mem.kari ügyben lehet én olvastam félre, ha csak mint kártya olvasó funkcióra van szükség akkor igazad van, az általad említett termék valóban jó megoldás fényképező és iphone/ipad közötti szinkronizálásra. Az új iphone várhatóan 8mp kamerájával készített képek és videók méretei miatt és adat mentés végett is a legegyszerűbb a mem.kari, hisz nem kell ide-oda töltögetni az adatokat csak kiveszed-beteszed 🙂 szerencsére neked erre nincs szükséged de én biztos hasznát venném csak tuti, hogy iphone-ban nem lesz.

  58. Minek kell memória kártya? Itt van nem sokára az iOS 5. Ott a Cloud. Ne haragudjatok de egy iPhone net nélkül nem sok mindent ér… szerintem. Szóval már azt sem ártana előfizetni. Ha kell a hely és a kép is akkor töltsd fel a felhőkbe és nem kell vele többet foglalkoznod. Ha kell a zenének a hely vegyél iPod Classic 7. generációs készüléket a 160GB-os merevlemezzel….
    Másfél évente új készülék? Az engem nem érdekel de mégis tiszteletet parancsol az alma jel 😉
    Sok érv van itt amit fel lehetne hozni.
    Jahm és egy blogon amit olvasnak jó páran az egymás oltása a szánalmas… erről ennyit!

  59. No, “excuse my French”, de nem huznátok el a faxba egymást piszkálni, dnp, meg az ovistársaid?
    A cikk címe valódi bulvárosra sikerült, hogy fog kinézni az iPhone5 végülis???
    És akkor ON: nagyobb aksi, állapotjelző LEDek az oldalán, hogy ha hason fekszik is lásd, hogy villog, 3GS külső… ennyi

  60. Egy INFRA PORT. Miért nincs benne. nagyon sok jó dologra lehetne használni. Pl távirányítónak. És az állapotjelző LED, az is hiányzik, valamint a DUAL-SIM-es megoldás, de talán ilyen sem lesz benne soha.

  61. @deddy:
    Icloud?!? Elvileg jó lenne, DE!!! Kép sync csak wifi-n megy, na pont ott nem lesz wifi, ahol a képekkel kellene maceralni, otthon meg kábel is van, na meg, ha nem wifi, akkor a puszta közepén, ahol edge is alig-alig van, felejtos az egész cloud. 🙁 sajnos. Szóval jó ez a sync a nagy városi dzsungelben, de amint kilepsz, sync majd csak akkor lesz, ha vissza érsz. 🙁 sajna. 🙁 a darabonként több megas kepek syncelese, mert minőség romlást ugye nem akarsz, a lassú hálózaton felejtos. 🙁

  62. @mythbuster: Újonnan vettem T-ből, és a kijelző üveg tört be, nem a hátlap. Hátlapot megúsztam volna kb 3e-ből ha netről rendelek újat. Kijelzőt meg ugye csak egybe lehet cserélni mert ragasztott.

  63. Bocsánat az Off-ért de nagyon sürgős ! Mivel tudom a 3GS-t kiugrasztani DFU mód bol ???????????????????????????

  64. @NIQ:
    Sajnos sehogy, kidobhatod a telefont. És a Googlen sem találsz semmi hasznos infot, meg se próbáld a keresést! Világért se!

  65. Dnp: Dr. House, maga az? Egy igazi seggfej vagy. Viszont baromi jol szorakoztam.

    Szerintem az iPhone pont igy jo, ahogy van. Vasari, szemfenyveszto, egyszerhasznalatos funkciok nelkul.

    Hogy mi kell meg? Harom szo. Akkuido-akkuido-akkuido… Minden mas az almaerzes resze, mely igy kerek es csabito. Pontosan olyan, amilyennek lennie kell.

    Egy dolog megis van. Kene belole meg egy nekem, nehogy iPhone nelkul maradjak barmikor is! Uff!

  66. @forregand: abszolút egyetértek. Egyetlen fícsör, amiben semmi fejlődés nem lenne elég, az az akkumulátor-kapacitás.
    Persze nekem is lennének igényeim… A telefon mérete és dizájnja ne változzon, nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a 3-as széria. A kijelző viszont lehetne nagyobb, amennyire belefér ezekbe a dimenziókba, “faltól-falig”. A sebességnövekedés oké, bár többre értékelném a takarékos üzemmódot. A kamera javuljon, de nem felbontásban, hanem képminőségben (már az 5MP is több, mint szükséges). Az operatív memória is nőhetne, de csak annyiban érdekel, hogy gördülékenyebben induljanak/fussanak az alkalmazások. És az aksi, az aksi, az aksi…


Add a Comment