fbpx Skip to content

Mint azt már korábban megírtuk, a Szifon.com idén is részt vesz a HVG éves blogversenyén, a Goldenblogon. Először is szeretnénk megköszönni a megtisztelő bizalmat mindenkinek, aki már szavazott ránk! Nektek köszönhetően a második helyig jutottunk, és napok óta kitartóan ostromoljuk a jelenlegi első helyezettet!

Az első helyezett viszont, megneszelve a közelgő veszélyt, nemrég egy hadicsellel az addigra már közel 2%-osra csökkent különbséget hamar visszaemelte több mint 6%-ra. Cikkünk írásakor mi épp 14%-on állunk, az első helyezett pedig 20,1%-on, de ez folyamatosan változik, hol ők szereznek 0,1%-ot, hol pedig mi vesszük azt vissza tőlük.

A verseny kimenetele csak rajtatok áll, és már nincs hátra csak talán a mai nap! Segítsetek tehát nekünk, és ha még nem szavaztatok, voksoljatok ti is ránk, osszátok meg Facebookon, és kérjétek meg ismerőseiteket is, hogy ők is szavazzanak, ameddig még lehet!

A verseny menetéről itt találtok részleteket. Pár fontosabbat kiemelnénk:

A szavazás egészen augusztus 21-éig tart, úgyhogy még bőven van ideje mindegyik jelöltnek felérnie a top 10-be. A közönségszavazás mellett pedig a zsűri is oszt minden kategóriában díjat. Úgyhogy mindenképpen érdemes versenyezni.

Eddig viszonylag kevesen szavaztak mobilról. Pedig a mobilon leadott szavazatokért különdíjat adunk. Nincs más dolgotok, mint a mobilotok böngészőjében ellátogatni a goldenblog.hu webcímre, és szavaznotok a kedvenc blogotokra.

“Szavazzunk, persze, de a nyeremény úgyis a tiétek lesz, miért lenne nekem ez jó?” – merült fel hozzászólásban. Valóban vannak nyeremények, de számunkra nem azok megszerzése a cél.

Ezért azt találtuk ki, hogy amennyiben leszünk olyan szerencsések, hogy épp a Galaxy Tab vagy netán épp a laptop jut nekünk, úgy az adott készüléket szeretnénk hasznos célra felajánlani, mert úgy érezzük, vannak olyanok, akiknek erre sokkal nagyobb szükségük van, mint nekünk. Így most azon gondolkozunk, hogy licitálásra fogjuk őket bocsátani, és az így befolyt összeget karitatív célokra ajánlanánk fel. Azért a licitálást választanánk, mert ezzel talán több pénzt lehet összegyűjteni, mintha csak piaci áron továbbadnánk a készülékeket.

Karitatív cél alatt pedig azt értjük, hogy az így befolyt teljes összeget felajánlanánk egy olyan alapítványnak vagy szervezetnek, akik ezt valóban hasznosan fel tudják használni. Viszont ebben is szeretnénk a segítségeteket kérni, mégpedig hogy kiket támogassunk. Akik nekünk megfordultak a fejünkben (sorrend nélkül):

 • Magyar Máltai Szeretetszolgálat
 • Peter Cerny Alapítvány
 • Gyermekétkeztetési Alapítvány
 • Bátor Tábor

A Ti segítségeteket a tehát szavazáson túl abban kérnénk, hogy adjatok ötleteket, szerintetek melyik szervezet lenne az, akiknek valóban szüksége lenne támogatásra, tehát nem egyébként is gazdag szervezeteket szeretnénk tovább pumpálni, hanem valóban olyanokat, akiknek ez tényleg segítség lenne. Ez természetesen lehet olyan szervezet is, amit mi nem soroltunk fel, hiszen a mi listánk csak amolyan “esetleges”. A végén pedig ezt összesítjük, és amennyiben nem jutunk dűlőre, szavazásra bocsátjuk.

Szavazni ide kattintva tudtok:

A szavazás állását pedig itt tudjátok megnézni. Köszönünk minden szavazatot! 🙂

(A nem ideillő hozzászólásokat kérdés nélkül törölni fogjuk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

 1. ez a kapálódzás szánalmas egy kicsit…

 2. Én azért szavaztam a másik blogra mert ott mindíg írnak minden nap, itt viszont van hogy napokig nem írtok semmit, most a hajrában viszont teletömitek a blogot ilyen cydias hülyeségekkel, amiket nyílván majdnem, hogy alig használ valaki..csak, hogy legyen valami kiírva. Bár hozzá kell tenni, hogy ti csak iphoneos témát képviselitek, amíg ők az egész apple témakört, így hát kevesebb a kapcsolódó hír amit postolhattok. Azért én szeretem ezt a blogot is és olvasom minden nap, de emmiatt, hogy ilyen olcsó trükkel próbálkoztok, inkább a másikra szavaztam:) ( nem minhta sokat számítana az én 1 kis szavazatom:) ) csak 1 vélemény lehet utálni, be lehet szólni..

 3. Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Sajnos a szifon színvonala a reklámok növekedésével arányosan csökkent.
  Mára elérte az üzleti blog kategóriát. Segítséget persze még adtok, de ezeknek a száma is csökken, a helyreigazítások, figyelmeztetések nőnek.
  Szerencsétekre igen erős alapokkal rendelkeztek, de mint egy házat, ezt is tatarozni, fel- és megújítani kell! Ha ezt nem teszitek, csak a profitra figyeltek, akkor az építmény szép lassan ledől. Ennek első jele ez a szavazás, melyet magasan vezetnetek kellene.
  Ideje lenne leszállni a magasból, tatarozni, és kifényesíteni a megfakult szifon nevet.
  Kívánok ehhez sok erőt, elszántságot, kitartást!

  Még reménykedve: Taky

 4. Igen, sajnos én is ezt tapasztaltam. Valahogy a minőség és a mennyiség is alábbhagyott mostanában egy picit.
  Meg az esetleges kérdésekre is jobb lenne ha kicsit kedvesebben válaszolnátok ahelyett, hogy “nem ide tartozik”.
  Ennek ellenére én titeket támogattalak, bár sajnos szerintem már nem nyertek. Majd talán legközelebb…

 5. Szerintem is hanyatlik a helyzet, a szavazástól függetlenül, mert nem tudom és nem is érdekel, hogy mi is ez… Idegesítő, amikor én veszem észre hetek után, hogy update jött ki a reckless racinghez, vagy hogy csak a fizetett (vagy nem fizetett) magyar játék-app hirdetések mennek, amikor tele az appstore (installous) jobbnál jobb dolgokkal… Amúgy persze nem csak rossz tulajdonsága van az oldalnak, mert itt minden nap megválaszoljátok ugyan azokat az idegesítő kérdéseket és követitek a jailbreak, update híreket.
  Szerintem nem csak a magyar fejlesztőkkel kell foglalkozni, hanem azokkal, amik jók is… Persze azért nem olyan rossz a helyzet, mert valamiért mégiscsak napi rendszerességgel látogatom az oldalt 😀

 6. mindenkit a profit hajt és ösztönöz főleg ebbe az “olcsó” világban. Mindneki közülünk a profit felé menne bár abban egyet értek az előttem szólókkal, hogy tényleg kevesebb hír jelenik meg jó erre lehet mondani hogy nincs megfelleő hír de amikor most megnéztem melyik oldal van az első helyen és rámentem arra az oldalra (még nem voltam ezen az oldalon előtte) egyből láttam egy olyan hírt amit szívesen elolvastam és lehet többeket is érdekelt voltna. Bár egyre több társ oldal jelenik meg azonos tartalommal na a lényeg amit a SZIFON is tud lehet beszólunk nekik fikázzuk de ugyis mindig visszalátogatunk ide ez olyan mint amikor azt mondta mindenki hogy én aztán nem nézem a győzikét de tudta hogy ki az a buksi vagy hogy épp mi történt abba a részbe :))
  a másik meg sajnos a profit az első mivel pénzből élünk és mindenhez pénz kell SAJNOS!

 7. @lumpy: @VIP: @celim: @taky1974:

  Taky te minden egyes postban lehúzod az oldalt, függetlenül az éppen miről szól, amint hozzászólsz az felénk negatív irányban hat. Most azért picit jobban kifejezted magad, elolvastam az összes hozzászólást idáig és átgondoltam.

  Először is, mi nem kuncsorgunk. Nem tudom feltünt-e a cikkben, hogy nem magunknak tervezzük ezt az egészet, SŐT minket nem is érdekelt volna a goldenblog, ha nem vagyunk a 2. helyen. Ha meg már a 2. helyen vagyunk miért ne csináljunk belőle első helyet. Persze még mindig nem fontos azaz első hely, de ha már első helyet csinálunk miért ne próbáljuk ezt hasznosítani, NEM magunknak, hanem ugye mint olvastátok másoknak. Ezt amúgy 1 hete már kitaláltuk, csak nem gondoltuk, hogy az Appleblog besz@rik és elhúz. Így meg kell lépni, hátha beérjük őket vagy többen szavaztok mobileról nekünk és még mindig segíthetünk a rászorulóknak. Mi ezért ügyvéddel tárgyaltunk átgondoltuk, többször leültünk átbeszélni, mit tehetünk meg a nyereménnyel. Magunknak? Nem.

  Kevés a cikk: Igen kevés. Nem nagyon van időnk cikket írni az utóbbi időben Jimny készíti ezeket, akinek igen hálásak vagyunk ezért. Szeptembertől ismét változik a dolog, mivel mindanyian hazatérünk itt leszünk és csináljuk a dolgokat. Ettől függetlenül a szifon.com-nak statisztikailag NEM csökkent a látogatottsága.

  Reklám: Igen reklámok vannak. Nem hiszem, hogy ez fájdalmas lenne bárkinek, ráadásul nem szappan reklámok vannak, hanem olyanok amiket TI is szívesen olvastok vagy próbáltok ki. Baj?

  Sok pénzünk van? Nem… nem értem miért csinálunk nektek redeem kódos játékokat, SzifonCenter-t, AppleTV-s játékokat, bármi olyat amiben NEM nekünk van nyereségünk. PL: SzifonCenter-t épp ezért hagytuk jelenleg abba, mert mindenki csak hőzöngött. Van még 3db AppleTV is itt mellettem csak nem tudom milyen játékkal ajánljam fel, mert NEKEM minek 3db.

  Szóval tessék egy picit a szifon.com mögé is nézni és tényleg értékelni azokat a dolgokat, amiket mi létrehoztunk ezalatt az 5 év alatt és nekünk ebből még is mennyi hasznunk származott és NEKTEK mennyi játékotok nyereményetek volt. Nagyon nem szeretjük azt amikor ennyire le tudjátok hurrogni a fejünket mert 5db reklám van kint az oldalon és nem nézitek meg mi mit csinálunk vagy dolgozunk az egészben.

  Amúgy, mint azt észrevettétek a Vodafone-nál rendkívül jó kapcsolatot ápolunk és NEM NEM kebelezett minket be egy multi, hanem kiharcoltunk egy jó flottát (Szifon.com flotta) nektek (Telenorosoknak), ami már éles, csak még egy pici munka van vele. Van ilyen máshol? Nincs… És ez csak az egyik dolog, amit mi egész nyáron szerveztünk.

  Kellemes Aug 20. mindenkinek.

 8. Szavaztam mobilról, és elnézést kérek azok nevében akik beszólogattak itt feleslegesen és a vállukat vonogatják ahelyett hogy segítenének.

  Akinek nem ez a kategóriában a kedvenc blogja és nem akarja, hogy a nyereményt valamelyik alapítvány kapja meg, az ne szavazzon.

 9. OFFF:
  “A Logitech vezeték nélküli napelemes billentyűzettel örvendeztette meg a Mac felhasználókat. A Mac verzió (Logitech Wireless Solar Keyboard K750 for Mac) az eredeti K750 napelemes billentyűzet díjnyertes műszaki megoldásaira épül, és azonos szolgáltatásokat is nyújt. A K750 beépített napelemeinek köszönhetően örökre elfelejthetjük az elemcserét, mert a billentyűzet áramellátását környezetének fénye biztosítja.” NEWS

 10. @lumpy: @VIP: @celim: @taky1974:

  Szep duma, csak az a baj, hogy szvsz parasztvakitas az egesz. Lehet kritizalni&csak AppleBlogot olvasni, mert ott ugye
  nincs reklam&csak kolbaszbol vannak a postok.
  A jo cél erdékben valo esetleges nyeremeny felajanlast szenzaciohajhaszasnak nevezni, meglatasom szerint tobb mint szuk latasmodra utal.

  Tovabbi jo munkat!

 11. @admin:
  @Az Időmilliomos Apuka:
  A nevemben ne kérj elnézést. Én nem kérek elnézést. Ez volt a véleményem, leírtam. Nem megsértődni kell, hanem elgondolkodni.
  Te ezt bántásnak veszed Gergő, de gondolkodj rajta a külső ember szemével.
  Engem nem érdekel, hogy ki nyaral, ki nem. Ha itt nem kapok híreket/segítséget, megyek máshová (tudom, menjek is).
  Tévedsz, nem csak lehúzlak Benneteket. De amikor valami béna, azt ideírom. Ennyi.

 12. @draft:
  🙂

 13. Ez pedig az én véleményem. Mindenki gondolkozzon el ezen is.

  A szifon.com oldal nem azért jött létre, hogy a megalkotói meggazdagodjanak belőle. Fanatikusok, akik értenek a weblapkészítéshez, az iKütyükhöz, alkottak egy olyan oldalt, melyben érthetően, kezdők számára is megemészthetően vannak leírva a dolgok, össze vannak gyűjtve a JB-s hírek, magyar leírások vannak posztolva. Ha Te/Ti ezt nem tudjátok értékelni, vagy csak leszarozzátok, akkor kérem szépen, lehet vásárolni domainnevet, és meg lehet alkotni egy ennél jobbat. Nem hisztizni, fikázni, mocskolódni kell idejárni, hanem olvasni. És ha nincs olvasnivaló, akkor keress máshol, mert az internet egy globális hálózat, információk felfoghatatlan mennyiségben állnak rendelkezésre.
  Elmennek nyaralni a srácok? Nehogy már meg legyél sértődve! Te nem nyaralsz? Folyamatosan a gép előtt ülsz? Osztogatsz bármiféle ajándékot? Tárgyalsz egyéb cégekkel? Nem? Mégis elvárod tőlük, hogy amikor kattolsz a könyvjelződre, legyen ott olyan hír, mely téged érdekel?
  Tessék ezen is elgondolkodni.

  Ez az én véleményem.

 14. @Belnir:
  Most, hogy ezt leírtad, elgondolkodtam rajta, igazad van. 🙂
  Az oldal nagyszerű, és hálás vagyok, hogy olvashatom.
  Bár régebben amolyan közösségi blog volt, mára picit megfakult. De nem baj, van másik oldal, ahol bár nyaralnak, van cikk naponta, van sorsolás (ha valakinek ez kell), és van segítség is.
  Tudom nem kell idejárni. Csak azt remélem, hogy felébrednek Gergőék, mert csúszik az oldal… Ennyi.

 15. @taky1974: “van másik oldal, ahol […] van segítség is”
  erre inkább nem mondanék semmit, de mégis azt hiszem, ezt joggal kérhetem ki magamnak.

  a csúszik az oldal kapcsán meg gondolom te is tudod, hogy az nem egy olyan dolog, amit egyik pillanatról a másikra egy huszárvágással meg lehet oldani.

  de én értem a véleményed, és hidd el, dolgozunk azon, hogy a negatívumokat megoldjuk. a konstruktív kritikát pedig köszönjük, elvégre azokból tudjuk meg, hogyan csinálhatnánk jobban.

 16. Gergőt az oldal indulás óta ismerem. Sztem, az oldal színvonala és a benne közzétett információk ugyanúgy fontosak ma is mind az oldal indulásakor. Véleményem szerint ez egy jól felépített, karbantartott, frissített és kezelt rendszer. Nekem napi szinten az iphone és ipaddal kapcsolatos összes információ hiányomat/érdeklődésemet 100%-osan ki tudja szolgálni és valszeg az oldal hasonló gondolatok miatt született meg…

 17. @Jadeye:
  Ennyit szerettem volna. Ha fikázásnak vettétek sajnálom. Nem annak szántam. Béke.

 18. @Jadeye:
  Még 1:
  Ha csinálnátok egyolyan rész (menüpont), ahol megtalálható lenne a leírás, mit hogyan, akkor kevesebb off, több látogató lenne (akik visszatérnek és hoznak másokat is).

 19. @admin: sajnálom, hogy rögtön az első 4 hozzászólás ilyen negatív volt… én nagyon nagyra becsülöm ezt az oldalt, szavaztam is, hajrá srácok! 🙂

 20. én meg szégyen teljesnek tartalak titeket… az összes post-otok (kb.) érdekböl van kirakva… könyörögtök h szavazzanak rátok ?:) SZ.É.GY.E.N.!!

 21. @SAMGUNS: osztom… Hasznot húztok az emberek rászorultságábol, tudatlanságábol, ez nagyon nem oké…

 22. Samsung: igazad van csak könyörögnek a szavazatért ! ! !

 23. jah bocs nem samsung hanem samguns 😀

 24. @erik077: no problem 😀

 25. Kissé radikálisak a hozzászólások így a vége felé, azt kell mondjam 😀
  Első felhívásnál direkt nem szavaztam, mert az oldal 5 év alatt nem jutott el arra a szintre, hogy megtudjon írni egy hírt ordító helyesírási hiba nélkül. Aztán jött a kis szavazós banner-izé a cikkek aljára, na ekkor még annyira sem. De most, hogy végül felajánljátok a nyereményt a rászorulóknak, így okés, s’avaztam én is 🙂 Egyébként nem a ti hibátok, hogy parancsszóra nem szeretek szavazni 😉

  Én az 5 évből 3 éve vagyok törzslátogatója az oldalnak és temérdek embernek ajánlottam már az oldalt, sőt köteleztem a mindennapi olvasgatásra! Ha iPhone, akkor szifon.com, ez vitathatatlan. Viszont a jó öreg moddolós-nehezen emészthető cikkek újra előkerülhetnének az unalmas lájkold ezt lájkold azt meg gagyi cydia tweekek helyett. Plusz 5 év alatt meghallgatásra találhatott volna már a közösség akarata, mely egy aprócska fórum, ahol szétoffolhatják az egész mindenséget a kezdők 🙂

  Ez pedig az én véleményem 🙂

  hepike

 26. No, vegyes érzelmekkel olvastam el mindezeket, de miután a hozzászólások közt a fikázók között láttam az általában is emeletes baromként viselkedő egyeseket, már csak azért is szavaztam. A cikkek elmennek, ami ledobja az agyamról a szíjat az a hsz halmaz, amely “nem ide tartozik de fontos lenne, és már mindenhol kestem és elkopott a dzsélbrék…” meg azok a keseredett, belefáradt ezerszer kopott válaszok, amiket páran reagálnak még rezignáltan… no ezek miatt megy le ez a blog, ha egyáltalán. Kell a. cikk, kellenek vele kapcsolatos gondolatok, ötletek a hszokban, nem ez az összehányt cigányputri mindenhol!!!

 27. Szerintem a fórum nagyon jó ötlet lenne, de azoknak, akik csak fikázni járnak ide, azt tudom mondani, hogy irigyek. Tudom milyen egy weboldalt szerkeszteni, frissíteni naponta többször (mert volt weboldalam) és elég nehézkes úgy megírni egy hírt, hogy az egyedi legyen (mert forrás azért mindig van), vagy kitalálni egy témát, ami sokakat érdekel…. Nyaralni meg nekik is kell, és nemhiszem, hogy ne járna nekik egy kis pihenés…a Ráadásul adminnak igaza van.. Nem maguknak csinálják. Rengeteg nyereményjáték, reedem code, stb.stb. volt az elmúlt évek során nekünk. A szerver bérléséhez meg domainhez pedig kell pénz, és látszik, hogy Ők nem a pénzre, hajtanak, hanem a weboldal fenntartására…. Igenis nagyon sok olyan teszt, leírás, bemutató van amit szívesen olvasok! És szerintem, ahogy én észreveszem, mindent értünk tesznek.

  Ja és még valami: Ha nem tetszik és van olyan oldal, ahol ezt jobban csinálják, jobb a közösség, és nem reklámoldal, akkor tessék azt nézni. Mert én úgy veszem észre, hogy vannak olyan emberek, akik csak fikázni járnak ide.

 28. @timcsi10:
  Ez elég gyenge volt.
  Kár rugóznod a témán. Páran elmondtuk a véleményünket, azt azért lehet gondolom.
  Lesz még jobb is ez az oldal, és ennyi.

 29. Azért azzal mindenki tisztában van, hogy ennek az oldalnak pozitívan fejlődnie kell a felhasználók javára, és nem elküldeni őket…de ezt leírtam anno, most már nem fogom.

  Ha most nem nyertek, akkor majd talán jövőre fogtok, de ahhoz változások kellenek itt.

 30. Azért azt még elmondanám, hogy a másik blogra azért nem szavazok, mert nem ismerem őket, nem szoktam olvasgatni – bár ezek után fogom. 🙂

  A Szifonra meg sajnos Jadeye kollégátok hozzáállása miatt nem szavazok.
  (gondolom mindenki tudja miért)

  Minden nap felnézek az oldalra, és csak az utóbbi 1 évet nézve, nem érzem, hogy megérdemelné a blog a 2011-es Golden blog címet.

  Talán majd jövőre!

 31. @taky1974:
  Igazad van, fejlődniük kell még, a hírek így lófütyik. De én azt mondom, hogy csomó mindent tesznek értünk, nyereményjátékokkal, reedem kódokkal, kedvezményekkel, stb.
  De azzal teljesen egyetértek, hogy fejlődni kell. Bevallom még én sem szavaztam, még meglátom mi lesz.

 32. @hepike: jaja kicsit technikailag ‘involváltabb’ (jó magyar szó valaki?) cikkek is jöhetnének, biztosan vannak páran, akik szvesen fogadnák ezeket.

 33. Régebben volt cikk az iPhone programozásról, az is abbamaradt.
  Ha nincs semmi említésre méltó, akkor is lehetne írni erről, egy két szösszenetet, okítani, vagy valami jó érdekesről, amit az átlag mezei user nem tud, de tanulhat belőle.

  Így az sem fordulhatna elő, hogy pl 5 napig semmi új cikk.

  PL: nagyon hiányzik egy olyan menüpont, mint a máshol a mai xxx. 🙂
  Ott lehetne kérdezgetni, válaszolgatni, támogatni a kezdőket, haladókat.
  De ezt leírtam anno.

 34. Ez nagyon szánalmas. Mi lett a régi jó kis szinból…. :/


Add a Comment