fbpx Skip to content

Frissítés #4

Keresünk olyanokat, akiknek: külföldi Apple Store-ból, vagy hivatalos hazai Apple viszonteladótól, legálisan, számlával igazolhatóan vásárolt, gyárilag kártyafüggetlen iPhone-ja van; esetleg a T-mobile-tól vagy a Vodafone-tól vette, és hivatalosan függetlenített készülékről van szó, szintén igazolható eredettel; és akiknek így most nem működik a készüléke Telenor kártyát használva.

Ha nálad ez a helyzet, keress meg minket az [email protected] címen! (Adataidat természetesen bizalmasan fogjuk kezelni, harmadik félnek nem adjuk át.)

Frissítés #3

Mit szólnátok ahhoz, hogy ha lenne erre a problémára megoldásunk? 😉

 

Frissítés #2

A Telenor “hivatalos” válasza?

Frissítés #1

Két újabb levelet kaptunk:

Tárgy: Válasz: kérdés
Dátum: 2011. augusztus 4. 3:50:45 CEST
Címzett: Szifon.com” <[email protected]>

Szia! Nagyon koszonom, hogy foglalkoztok vele!

Kozben annyi fejlemeny van, hogy ujra felhivtuk a telenort akik azt mondtak, hogy a telefon imei szama a rendszerukben nemzetkozi tiltolistan van.

Ezt mondtak legeloszor is amikor ketten alltunk a panaszunkkal hetfon a szemelyes ugyfelszolgalaton az Astorian, csak mikor kertunk szakvelemenyt es irasos megerositest, akkor megvaltoztattak a velemenyuket es technikai hibara hivatkoztak. Most utoljara is kertuk, hogy irjak le hivatalosan, hogy miert van letiltva a telefon, de azt mondtak erre nincs lehetoseg… Beszeltunk az iStyle-al es ok is megerositettek, hogy nagyon sok telefont vittek be hozzajuk az elmult napokban Telenor halozati problemaval. Tovabba beszeltunk a Nextel-el akiktol a telefont vettuk es a Gsmline-al akitol a masik panaszos srac vette, es ok is azt mondtak, hogy tomegesen viszik be a telefonokat hozzajuk azzal a hibaval, hogy vagy egyaltalan nincs terero, vagy nem megfelelo a halozat Telenoros simmel. Sot a Gsmline-nal azt a tajekoztatast adtak, hogy az ugyvezeto beszelt a Telenornal valami magasabb beosztasu emerrel aki megerositette, hogy a Telenor halozataban van a hiba…

Tobb kerdes is felmerul… Ha valoban imei tiltott a telefon akkor a listarol miert tartott 3 napig ezt kinezni? Miert hitegettek 3 napig, hogy tudnak a problemarol ami a rendszerben van es probaljak megoldani? Nekem miert imei tiltast mondtak es a Gsmline-os fonoknek miert elismert halozati hibat?? Egy biztos… Vasarnap reggel ota rengeteg iPhone nem csatlakozik orszagszerte a Telenorra. Hogy miert az rejtely!

Info peldaul itt vagy a Telenor facebook oldalan tobbektol is:

És itt a másik levél is:
Tárgy: Válasz: kérdés
Dátum: 2011. augusztus 4. 9:35:50 CEST

Sziasztok!

Hajnalban írtam, hogy tegnap este azt mondták a telefonos ügyfélszolgálaton, hogy IMEI tiltott a telefon.

Most hívtam fel őket újra, mostmár legalább tudtak egyből az iPhone problémákról azonnal és nem kellett 10 percet várni, hogy választ kapjak. Azt mondták, hogy “hálózati probléma, megoldás alatt van.” Kétszer visszakérdeztem, hogy “ezek szerint mégsem IMEI tiltott a telefon, mert tegnap este azt mondták”, a hölgy azt válaszolta: “Nem, nincs baj a telefonnal, nem kell visszavinni, hálózati probléma van, meg fogjuk oldani!”.

Az enyém azóta sem működik. Viszont voltunk kint Szlovákiában és ott gond nélkül ráállt az Orange SK-ra. Majd hazajöttünk és újra kakukk.

***

Az alábbi két levelet kaptuk a mai nap olvasóinktól, személyiségi jogaik védelme érdekében a nevük és az emailcímük nélkül, de más módosításokat nem alkalmazva, tehát változatlan formában közöljük őket:

Tárgy: kérdés
Dátum: 2011. augusztus 3. 12:37:38 CEST

Sziasztok!

Nem tudom, hogy hallottatok-e róla, de szombatról-vasárnapra virradóra a Telenor Hypernet hálózati frissítése közben jópár telefont sikerül lekorlátoznia a Telenornak.
Félhivatalos információ szerint (a Telenorban mondták, de azóta nincs más hír), bizonyos telfonok, de 90 %-ban iPhone 4-esek “beragadtak egy lebontott cellába”.
A telefon gyári független, más szolgáltató kártyájával tökéletesen működik, csak Telenoros kártyával nem és nem csak az enyémmel, hanem egyetlen egyel sem.
Az írja ki az infóban, hogy “a telefon nem engedélyezett”. Állítólag nem a sim ragadt be, hanem az IMEI valahogyan.
Van valami ötletetek, hogy ezzel mit lehet kezdeni? A Telenornak 72 órája fogalma sincs, én azóta nem vagyok elérhető. Több 100-an vagyunk így.
Kaptam már több javaslatot, hogy kézzel próbáljam kiválasztani a T-mobil hálózatát, majd vissza a Telenort hátha akkor másik szektorba jelentkezik,
de mivel a sim csak egy hálózatot támogat ezért fel sem jelentkezik ugye a T-mobil-hoz, tehát nincs honnan “visszajelenkeznie”. Azt is mondták,
hogy vigyem ki külföldre a telefont és próbáljam meg ott, mert ott a sim támogatja a többi hálózatot is és enged feljelentkezni rá.
Ezt még nem próbáltam, mert nem olyan egyszerű azért.
Van más ötlet? Javaslat? Találkoztatok már ilyennel? Más szólt-e, hogy hasonlóval szenved?

Köszi a választ előre is!

Gondolhatnánk azt, hogy ez csak szimpla hiba a Telenornál, amit okozhat a bővítés/frissítés, de ha ez egyszerre több száz ügyfelet is érint, ezt nem tartjuk kifejezetten valószínűnek. Ezt tűnik megerősíteni a következő levél, szintén ma kaptuk, és szintén a feladó nevét és címét eltávolítva, de egyébként változatlan formában közöljük le:

Tárgy: Segítségüket kérem minden Telenoros iPhone user nevében
Dátum: 2011. augusztus 3. 18:05:06 CEST

Kedves Szerkesztőség!

Megelégedett olvasójukként fordulok Önökhöz, egy problémával ami sajnos túlnő az én hatáskörömön. Történt ugyanis, hogy a tegnap este folyamán illetve a ma délután szerettem volna Telenoros előfizetésemen a mobilinternetet igénybevenni, de készülékem a “Mobil adathálózat nem aktiválható” üzenettel fogadott. A tegnap estét betudtam műszaki hibának (ha jól tudom mindhárom szolgáltatónál jelentős fejlesztések folynak) de ma délután már felkerestem az Ügyfélszolgálat Hibabejelentő részét, ahol készségesen közölték velem, hogy átálltak egy új műszaki platformra és az én készülékem (és az összes iPhone) egyszerűen nem támogatott.

Ami különösen felháborító (amellett hogy több éve vagyok előfizetőjük), hogy a hálózat IMEI szám alapján dönti el azt, hogy melyik készüléken nemfut a mobilnet. Tehát gyakorlatilag semmilyen probléma nincs műszakilag a telefonommal (a HSDPA, 3G, EDGE ugye egy mindenhol elfogadott szabvány) de lévén, hogy iPhone nem megy a mobilnet, mert a kedves Telenor így döntött. Továbbá megerősítettek abban is, hogy ahol már megtörtént (cellánként haladnak) az átállás ott nemlesz támogatott a készülék.

Ezzel kapcsolatban kérem Önöket, mint tapasztalt újságírókat szólaltassanak meg illetékeseket az ügyben, nagyon kíváncsi lennék, hogy mi áll ezen döntés hátterében, illetve miért pont az iPhone készülék tulajdonosokat érinti ez a változás. Annak fényében pedig különösen rossz, hogy a Telenor ugye nem forgalmaz iPhone-t így akik Telenorral használják a készüléket rendszerint hűségük miatt többet költöttek a készülékre (gyári függetlenül ugye sokkal drágább mint egy előfizetésés konstrukcióban).

A fent olvasott hibát egyébként Nyíregyháza belvárosában tapasztaltam, mind 3G mind EDGE hálózati beállítás esetén.

Segítségüket előre is köszönöm, illetve írásaikat folyamatosan nyomon követem a fejleményekről.

Kedves Telenoros kollégák! Kérjük, jelezzék, mégis mi ez, és mikor lesz erre megoldás?

Kiegészítés: ha neked csak a mobilnet nem megy, ellenőrizd a beállításokat: Settings, General, Network, Cellular Data Network alatt a “net” APN-t írd át “online”-ra, majd kapcsold ki és vissza a készüléket, és nézd meg, úgy működik-e. Többen jeleztétek ugyanis, hogy ez *esetleg* megoldja a mobilnet problémáját. Ha viszont a készülék a hálózatra sem jelentkezik fel sehogy, arra jelenleg nincs megoldási javaslat…

Ha nektek is bármi problémátok lenne, a Telenort az alábbi elérhetőségeken találhatjátok meg:

Olvasd el a hozzászólásokat is

221 Comments

  1. hát ez szép volt a telenortól

  2. Szerintem ebben az esetben lesz néhány más szolgáltatóhoz átlépő kollega. 3G adat kapcsolat a XIII. kerületben MÉG működik.

  3. A Telenor most ásta meg a saját sírját….

  4. A telenor meg cseszhetné magát tragédia mait csinálnak:-(

  5. Na akkor most szerzi meg a 2. helyet a voda…ez undorító lépés, már nagybátyám is panaszkodott a telenoros készülékére, ő is szolgáltató váltásra hajtja valószínűleg a fejét.

  6. Én is elhatároztam már egy ideje, hogy szolgáltatót váltok. Jövő év márciusában letelik a hűségszerződésem és most már biztosra is veszem, hogy agyő telenor.
    Gusztustalan amit csinálnak, nem baj, majd vesztik el szépen az ügyfeleket, de meg is érdemlik !

  7. Nem értem mi volt amiért még emberek eddig a telenornál maradtak?!
    Nekem mind 3 nál volt telefonom párhuzamossan. De mikor a t beajánlotta az iPhone 4 et akkor dobtam a másik 2 öt.

  8. Valószínűleg nekem is ugrik az előfizetés amint lejár a hűség.

  9. A home gomb es a kikapcsolo gomb egyszerre, hosszan valo megnyomasaval, restartig nem probalkozott?

  10. nem tudom mi lehet a gond, nekünk 9db telenoros céges számunk van, ebből 4en engedélyezett a mobilnet és az összes számunk hibátlanul működik

  11. Az unokatesóm lánya is ugyanezt tapasztalta vasárnap óta, hogy a 4-s szifon nem találja a hálózatot… Nyaralásból jött haza Romániából és egész hétfő estig nem tudott hálózatra sem fölmenni. Ő a hibát a 22 kerületben tapasztalta szintén független készülékben Telenoros kártyával…
    Azt hogy a Telenornál utálják a szifonokat én is alá tudom támasztani ugyanis dolgoztam nekik és azt mondták, hogy a Telenor termékkínálatában számos olyan okostelefon található amilyen tudással rendelkezik egy almás teló… szégyen!

  12. ez elég gusztustalan. mert ha így is van legalább egy rohadt sms-t dobnának, h halóóó, jövő hónaptól nem lesz neted.. hahahaaa… válts telefont, vagy akármi…
    mondjuk egyszer már kicsapta a biztosítékot amikor az általuk ideglenesen csökkentett árat csak úgy meg egyik hónapról a másikra megemelték, se sms, se semmi…

  13. Én is szívesen váltanék szolgáltatót, mert a Telenor tényleg katasztrófa néha. De sajnos több mint 200 száma van a cégnek, nem egyszerű a váltás…

  14. nálam is ugyan ez van vasárnap hajnal óta a 3GS-el…újraraktam a telót is,de semmi…útóbbi időben csinálta többször is ezt,de most véglegesen annyi van..

  15. @ajonas74:
    Szerintem bármelyik szolgáltató tárt karokkal fogadna egy ekkora flottát, de persze ez csak a privát véleményem 🙂

  16. Ezek az emberek nem csak netezni nem tudnak, hanem telefonálni sem. Azért az kicsit mást mintha csak a net nem menne a szifonon!!

  17. @ajonas74: Nekünk 300 van. Hidd el gyorsan megy ha lejárt a szerződés én már utánajártam 🙂 Tárt karokkal fogad a T.

  18. @ajonas74: adj egy kontaktot, hogy kit lehetne megkeresni ez ügyben és kidolgozunk egy kedvező T-s ajánlatot… 😉

  19. De nekünk még van 1év szóval tovább szívunk 🙂

  20. Én is a hozzá állásuk miatt hagytam ott őket 3 éve, 10 év pannonozás után:-((((

  21. @exon: Nálam is van ez a probléma és (szerencsére) csak a mobilnet nemjó Vasárnap óta.

  22. Nyugi, tavaly is volt egy hasonló eset a T-Mobile-nál, amikor vihar miatt nem ment a 3G sehol, csak a Lágymányosi-híd központ környékén ment… Se telefonhívás, se net, se SMS egy pár óráig, majd kb egy napig csak telefon, SMS, mobilnet nuku…
    Lehet, hogy ez is csak átmeneti probléma, amit nem kezel jól a Telenor, és persze mi vagyunk a hibásak, akik “szar iPhone-t” vettünk! :-@
    Bezzeg Amerikában, amikor a szolgáltatók beszüntették az AMPS szabványt, akkor bizonyos helyeken, ahol még ilyen régi telót használtak, szerződést küldött a szolgáltató, hogy a régi telefonja leadása után a felhasználó új technológiás telefont kap, vagy, ha ezt nem szeretné, akkor az adott tornyot X dollár fejében nem bontják le egy fél évig, Y dollárért egy évig, stb., ahol az X és Y ár az adott toronynál lévő ilyen “nem váltok!” felhasználó számától függően változott…
    Persze aztán 2008-ban végleg lebontották az összes tornyot bizonyos állami tornyok kivételével…

  23. valjuk be őszintén,ha megbízható szolgáltató kell akkor az a t-mobil.
    persze az is egy cég,és ő is azt nézi hol lehet átbasni,de odafigyelésel nem olyan vészes:)

  24. Nálam megy -még- minden, pedig múlt hét elején, egyik reggel fél óráig nem volt térerőm.

    Akyboy111 is ebben a cellában lakik, mint én, és neki megdöglött a térerő.

    Ultrasn0w unlockom van i4-en, carrier fix telepítve.

  25. Emberek, ez kamu. IMEI szám alapján nem tudja a szolgáltató, hogy melyik telefon iPhone és melyik Nokia (elvileg). Nincs az GVH, Fogyasztóvédelem, bármi, ami ne csinálná ki ezért a Telenort.

  26. A Telenor online-on ha megnézem szám alapján a csoportunkban lévő bármelyik előfizetést kiírja milyen telefonban van a kártya. Szóval valami alapján eldönti. Nálam pl. kiírja, hogy iPhone4.

  27. @macportal.hu: Így van. De szüleimet is áthozom valamelyik másik szolgáltatóhoz. Kell a fenének ez a telenor hozzáállás…

  28. Nekem nem jelentkezett ilyesmi probléma. Igaz nem is nagyon netezek max wifin. Telefonálással semmi gondom nem volt.(Pécs)

  29. Nálunk a háztetőről vittek el két Telenor-os dobozt, akkor a hétvégén szintén nem ment a telefonálás (nem iPhone-al sem!)… Azóta minden rendben… Nem kell túl aggódni! 😀 Főleg, hogy a szerződésben benne van, hogy joguk van ilyet csinálni! 🙁

  30. Én meg Facetime-ról álmodozok a Telenornál . Hmmm lehet , hogy holnap már telefonálni sem tudok . Mert ezt az aktíválási dolgot még lenyeltem , de azt híszem pont elég volt belölük

  31. @ajonas74:

    Ha váltani akarsz szolgáltatót, keress meg, egyénre szabott és igen kedvező konstrukciók közül tudsz választani!

    És nem csak hogy használhatod az iphonedat, de akár még részletre is vehetsz újat… 🙂

  32. tocso, azért a t-mobile (egyáltalán a magyar telekom) nem igazán a korrekt és jó szolgáltató… persze mindenki a saját tapasztalatai alapján ítélkezik…

    szerintem neked eddig csak szerencséd volt… 🙂

  33. Valószínűleg ez egy átmeneti időszak. Mibel az iphonosok generálják a legtöbb adatforgalmat, lehet hogy az új torony végleges üzembehelyezéséig az iphone IMEI számokat blokkolják

  34. @endy: Rosszul tudod, IMEI alapján pontosan megállapítható a készülékek márkája, sőt típusa is, egyes esetekben a gyártási dátummal együtt.

    Próbáld ki:

    numberingplansPONTcom/?page=analysis&sub=imeinr

  35. @vdiablo:

    Ez hülyeség, hogy az iPhone-ok IMEI számát blokkolnák.
    Szerintem az új tornyok, átjátszók szoftvereiben van valami BUG.

  36. @vdiablo: Ez elég gáz. Csak az iPhone tulajok is ugyanannyit fizetnek a szolgáltatásért mint bárki más… Meg amúgy az Android és a WP7 is elég sok adatforgalmat generál ha kihasználod a tudását, ráadásul darabszámban ugye több van belőlük, mint az iPhone-ból, tehát ez nem lehet indok…

  37. Az én cégem is a Telenornál van, két iPhone-t használunk, januárig van hűségünk, gondolkozás nélkül a T-mobile-hoz visszem át az összes céges számunkat.
    Vonzó volt a menedzser 4000 tarifacsomag, hasonló csomag a T-mobile-nál drágább, de már látom, hogy megérte volna. Sajnos januárig kötve vagyunk.

  38. hívtam őket az előbb,azt mondták,h augusztus 1-től,kitiltják azokat az iphone-okat amiket az apple is kitiltott a rendszerből,ami egy nagy baromság,miért tiltanák ki a gyári független telókat?…szóval nagyvalószínűséggel lemondom az előfizetésemet..

  39. @szlaszlo: Szia. engem kell keresni. ajonas kukac freemail pont hu Köszönöm!

  40. Múlt héten hazajöttem a nyaralásból és ez az SMS fogadott:

    Tàjékoztatjuk, hogy tarifacsomagjàba foglalt adatforgalmàt kizàròlag az online APN kivàlasztàsàval tudja igénybe venni. Beàllìtàshoz hìvja a 1220-at! Telenor

    Néztem, hogy ez mi, a beállítások jók voltak. Felhívtam az Ügyfélszolgálatot ès azt mondták, hogy azt a cellát ahol bejelentkeztem, már átállították és az APN-hez nem ‘net’ kell, hanem ‘online’. Átállítottam, mindkettővel működött.
    Viszont pár napra rá nem akart a hálózatra feljelentkezni, az Airplane mód és a sim ki-be rakása sem segített, csak az újraindítás.
    A számlát rendesen fizetem, ha le merik tiltani a készülékemet, szétperlem őket.

  41. @RSdiver: Szia. szlaszlo-nak megírtam az e-mail címemet. Nem tiszta, hogy Te melyik szolgáltatónál dolgozol, de szívesen veszem a leveledet a megadott címen. Köszönöm.

  42. @jimny: Szia. Ilyen nekem is volt, és átállítottam online-ra, azóta működik.
    Ja, jut eszembe, amikor a fentivel kapcsolatban beszéltem a Telenor kiemelt ügyfélszolgálatával, és mondtam hogy van egy készülékem, amiről nem megy a nem, a hölgy egyből mondta: igen, látom, egy iPhone-nal próbál netezni. Jó, hogy az ingem színét nem tudják. Még…

  43. Üdv. Nekem is iPhone 4 telefonom van és Telenornál vagyok. Nekem semmi problémám nincs. Jól megy az Edge és a 3G is. Cegléden és Budapesten is kipróbáltam. Nem tudom mi lehet a baj.A magyar Telenor nem is akar és nem is fog forgalmazni soha iPhone-t. Senki nem tudja miért… Az Androidba bíznak abban látják a jövőt. Belső információ alapján én úgy tudom, hogy javítani fogják a hibát és minden meg fog oldódni. Folyamatos újjítások vannak, amíg a Vodafone és a T-mobile egymással van elfoglalva bizonyított tény, hogy a Telenornak lesz a leggyorsabb mobilinternetje. Ezt a gondot meg orvosolják.

  44. Nekem se akar működni. Sőt hálózat se nagyon van pl a lakásba csak ablak mellett van a ház közepén már nincs.3GS 4.2.1 valakinek valami ötlet?

  45. én már ott tartok, hogy elővettem a szerződéseket, de 185e kötbért kell fizetnem, ha egy éven belül mondom fel a szerződést.
    Ha nem tudom az iPhone-al használni a 3G hálózatot, amit a szerződés tartalmaz, szerződésszegésnek minősül? :S
    nagyon felhúzott ezzel a lépéssel a telenor!

  46. Nem teljesen ide tartozik, de hátha küzd más is ilyennel:
    Én is Telenoros vagyok, Angliából származó gyári független iPhone 4-em van. Kíváncsiságból feltettem a ios5 beta 4et. Telenornál az APN hez elvileg “net” szót kellene írni, de én ebben a verzióban egyáltalán nem találtam APN megadásra lehetőséget. A szokásos beállítások>általános>hálozatban egyszerüen nincs ilyen lehetőség…
    (Ugyanakkor a 3G-t, EDGE-t érzékeli, tehát nálam a fenti probléma pont nem jelentkezett…egyenlőre? :S )
    Valaki nem tudna valami megoldást ios 5 b 4,telenor net beállításra?

  47. @Donahodi: Hát öregem, csak kb két hsz-al fentebb van leírva vagy 2x, hogy online Ezt kell beírni, nem net. 🙂
    Egyébként meg Beállítások-Általános-Hálózat-Mobil adathálózat és ott kell beírni.

  48. Én is telenoros vagyok, iPhone 3G-m van és nálam is jelentkezett a probléma. Független iPhoneom van. Vasárnap hajnalban dobott le a hálózat azóta nem tudok telefonálni és netezni sem… Jó lenne megoldani minél hamarabb…..

  49. csoda történt… valami oknál fogva kitörlödött az APn beállitásaim, vissza írtam, hogy online és már megy.. 😀

  50. Nekem 3gs van, gyárilag független telefonom van és vasárnap engem is ledobott, azóta nem enged fel… Mindennel megy, csak Telenorral nem. Ma hívtam az ügyfélszolgálatot és ott nekem azt mondta a hölgy, hogy: igen, ők korlátozták az iPhone készülékeket. Kérdeztem, hogy most mit csináljak és azt mondta, hogy ahol vásároltam a telefont ott kérjek korlátozás-tiltás feloldást… Csak én külföldön vettem és nem itthon… De gondolom ha bemennék és kérném ezt, csak néznének rám nagyokat, hogy mit akarok én… Valószínűleg szolgáltatót váltok. Ha nem kell nekik az előfizetésem, hát nem…

  51. @janoka05: Settings->general->Network->Celluar Data Network és ott minden APN mellé azt írd be, hogy online.
    Pontosítok megint magamon, hálozat van, de se telefonálni se netezni nem tudok, csak csatlakozott a hálozathoz….

  52. Valakinek nincs valami ötlete az én gondomra nagyon gyakran ledob a hálózatról. az lehet a gond hogy a Baseband 06.15.00 van rajta?

  53. nekem nem jött vissza…:(

  54. @xSuperChargerx: Vagyis érdekes, mert a térerő visszajött ugyan, minden olyan, mint régen, de mégsem lehet vele felhívni senkit és ha hívom ugyan úgy azt mondja, hogy nem kapcsolható

  55. Üdv. Nekem osztrák T-s gyárilag, de Gevey simmel használom telenor hálózaton. Eddig semmi gondom, pont most próbáltam. Megy a 3G is. Lehet, hogy a Gevey miatt jó még mindig? Vas megyei régió.

  56. Én pont a hasonló és egyéb dolgok miatt jöttem el a Telenortól! A T-hez mentem át, így nem kell foglalkozni a függetlenítéssel sem. A Telenor már egy jó ideje le van maradva, pedig elég sokáig náluk voltam. Ezzel sem szerzett sok jó pontot magának!

  57. bocsánat h témobilosként beleszólok de a k.u.v…. anyjukat!
    Ez a pofátlanság világrekordja. Ha tényleg tiltják. Szerintem tényleg be lehetne perelni őket.

  58. Azok után, hogy sokszor nem volt térerő, illetve ha volt is akkor sem működött nagyon sokszor, így hálálják meg hogy letiltogatják az iPhoneokat? Nekem még nem tiltották le, mondjuk djuice-os vagyok, ami késik nem múlik. Én személy szerint nagyon mérges leszek ha letiltják, mert nekem munkaeszköz, amihez a mobilnet is elengedhetetlen.

  59. Szoval komolyan azt gondoljatok, hogy a telenor direkt figyeli az imei szamokat, azok alapjan kideriti, hogy melyik az iphone-os, es azon keszakarva letiltja a mobilnetet? Az, hogy ilyen hir jelenhetett itt meg, es a hozzaszolasok nagytobbsege az egesz oldalt es latogatoit minositi, ilyen nevetseges elmeletet meg soha nem is hallottam. Ez alatt nincs is semmi, szanalmas.

  60. Nemtom mi igaz mi sem, de amit én tudok, hogy van két haverom is akiknek iphone 3G-jük van is állandóan szopnak a telenorral, nem lehet őket elérni, van térerő, de nem csöng ki a teló (igaz az egyiküknek nokia-val is produkál hasonlót)… ha hazudtam, akkor ő utánuk tettem…

  61. @scarface: Inkább úgy néz ki, hogy te minősíted a hozzászólókat és az oldalt… Olvass már vissza, hogy nem egy embernek megmondta a telefonos ügyintéző, hogy milyen készülékről telefonál éppen… Sokaknak kerek perec megmondták, hogy igen, ők tiltották le…
    Azt nem hinném, hogy az új “hipergyors” technológia miatt, hiszen olyan telefon még nem is nagyon létezik ami tudja a HSPA+ 21Gb/s sebességgel… Akkor minden más mobilt is letilthatnának…

  62. Bocsesz 21Mbit/s… Elírtam.

  63. @scarface: Idióta vagy!

  64. @cifrakdaniel:
    Az a helyzet, hogy nem igazán tudod bizonyítani ( sajnos ), így elég valószínű, hogy a pert is elvesztenéd 🙁

  65. Ez azért van mert a Telenornak értesíteni kellett volna mindenkit hogy kapcsolja ki a telefont mert nem biztos hogy fog találni halozatot mi kaptunk emailt kikapcsolták és működik most mertem 5,5 Mb letöltési és 2Mb feltöltését a nyugatinal

  66. @janoka05: Hello ezt ird már le bővebben,hogy mi alapján korlátozták le a telefonodat!Nem fiezttél be valamit vagy mi is történt?

  67. Több barátom keresett ilyen okok miatt más szolgáltatót és sokkal jobb kondíciókat kaptak működő hálózat mellett.
    Ha valaki vállalkozó, akkor igyekszem segíteni neki, ha ír nekem
    igyekvo kukac indamail.hu

  68. @scarface: egyetértek

  69. Na hát…. akkor csak nem én vagyok a hülye!
    Én is hetek óta szenvedek 3GS mobilnet-terén. Egyszerűen lementem horgászni, és nem akart internetre felmenni… Előtte 2 héttel jó volt. Hívtam őket.Azt mondják nincs semmi gond… hát nincs a f… nincs..
    Közben 4-6-oson meg bkv-n utazva is ugye mit csinálnék, ha nem mobilneteznék. Oktogonon elmegy az egész térerő+mobilnet , ezt eljátsza még a Kolossy Téren is, és pár csomóponton, nem is jegyeztem meg. Én is újratelepítettem a készüléket. Most jelenleg amúgy is levagyok korlátozva, de a 22.kerületben van még mobilnet , igaz hogy csak 9 k-s.. . Mellesleg már rég észrevettem hogy a t-s iPhone-on sokkal gyorsabb a net. Egymás mellett a kettőt ég és föld.. Én is megyek át a T-hez amint kidobják az i5-öt

  70. @scarface, @gabor94: láthatóan egyikőtök sem olvas utána semminek.

    korábban már többször volt szó például arról, hogy még az AT&T-nél is bevett gyakorlat az, hogy a hálózatukon iPhone-os előfizetés nélkül használt iPhone-okat IMEI által beazonosítják, és az azokban használt előfizetésekre automatikusan netszolgáltatást aktiválnak, ha nincs rajtuk. persze mindezt az előfizető előzetes kérése vagy tudta nélkül.

    és itt nem elsősorban a mobilnet a lényeg, azt okozhatja az előfizetők értesítése nélkül megváltoztatott APN is, inkább az a lényeg, akiknek az új “online” APN esetén sem működik, vagy akiknek eleve fel sem csatlakozik a telenor hálózatára a gyári kártyafüggetlen (ergo nem lehet letiltva!) készüléke, ami a hálózatbővítés előtt probléma nélkül működött.

    IMEI alapján nem nagy tudomány beazonosítani egy készüléktípust, pláne a szolgáltatónak, akinek megvannak erre a megfelelő eszközei.

    DE: ha megnézitek, maga a telenor állítja azt, hogy igen, ők csinálták ezt. na ezt mégis mivel magyarázzátok?

    amellett, ha megnézitek, ez két olvasói levél, amiket Ti, olvasók küldtetek be, saját tapasztalataitok alapján. mi nem állítottuk, hogy valóban ez történne, hanem felvetettük a kérdést, amit a cikk végén magától az illetékestől is megkérdeztünk.

  71. @Jadeye: és gondolom az illetékes még nem adott választ

  72. már nem azért, de ez a kurvagyors internet, amit most a Pannon be akar vezetni, az a 21 Mbit/s vonal? Ezt már a Tré is árulja rendesen, szaal megint le vannak maradva.

  73. Jó lenne ha minél szélesebb körben terjedne ez a hír és végre jól megvágná a Teleszart valamelyik hatóság mert kurva idegesítő amit művelnek.

  74. kedves hozzászólók! frissítettük a cikket az alábbiakkal, tegyetek egy próbát, ha csak a net nem menne:

    Kiegészítés: ha neked csak a mobilnet nem megy, ellenőrizd a beállításokat: Settings, General, Network, Cellular Data Network alatt a “net” APN-t írd át “online”-ra, majd kapcsold ki és vissza a készüléket, és nézd meg, úgy működik-e. Többen jeleztétek ugyanis, hogy ez *esetleg* megoldja a mobilnet problémáját. Ha viszont a készülék a hálózatra sem jelentkezik fel sehogy, arra jelenleg nincs megoldási javaslat…

  75. A Telenor abba nem gondolt bele, hogy multikkal is szerződésben áll, egész flották üzemeltetésére, ahol bizony nem kevés esetben a felsővezetésnek iPhone-jai vannak.

    Ezek után feltételezem hogy számíthatnak tömeges flotta áttelepítésekre más szolgáltatókhoz, ha nem lépnek.

    Lett tuti hipernet, cserébe elveszíthetik a legnagyobb előfizetőiket.

    Nálunk is minden vezetőnek iPhone-ja van (és van akinek letiltották az IMEI-jét, holott független a telefon), tehát nem légből kapott az ötletem 🙂

  76. Reméljük O. Viktor is szifont használ, mert akkor lesz megoldás hamar 🙂

  77. Szerencsere engem nem erint, de 8 evig en is telenoros (pannonos) voltam. IPhone miatt valtottam a T-re, de ugy nez ki, jol tettem. Ha ez igaz, akkor ez a lepes gusztustalan.

  78. Ja, igen. Buszos vagyok a BKVnal, es itt is telenor a ceges flotta. Ha a fonokok itt is szifont hasznalnak, akkor elkoszonhetnek tovabbi 5000 elofizetestol. Hacsak nem oldjak fel az o IMEIjeiket, mert ugye az is megeshet.

  79. sziasztok.
    Nekem csak sima 3G-m van és semmi probléma vele (Dombóvár,Pécs,Kaposvár). Valahol a szerződésben megemlítik a Telenotosok, hogy jogukban áll korlátozni milyen készülékben használhatod a kártyájukat? Erről még soha sem hallottam. Ha pedig nincs benne az ködbér nélküli felmondás szerintem. Nekem nem sok fizum van (8db), de eddig azért nem tágítottam a Telenortól, mert sajnos jobb ajánlatot nem kaptam a egyiktől sem. 20 forintos percdíj másodpercalapon, ingyen egymásközt,külön előfizetéssel. Szerintem árban a legjobb bár nekem sem egy problémám volt már velük.

  80. Tegnap este azt mondták a Telenor telefonos ügyfélszolgálaton, hogy IMEI tiltott az iPhone (gyári független, no JB, eu gari) azért nem működik. 96 órája, vasárnap reggel óta nincs térerő. Ma reggel azt mondták, hogy mégsem imei tiltott hanem hálózati probléma van, amit próbálnak megoldani. Most 5 perce megjött a térerő, de el is ment 1-2 perc után, közben 5-ös térerőnél nem lehetett elérni.

  81. Még annyi, hogy mivel valami új cucc van ezért a régi kártyák nem működnek. Nekem egy Samsung Galaxy S 2-m is van és egyszerűen nem érzékelte a hálózatot-kihagyott. 1998as kártyám volt. Állítólag az nem tud egy két dolgot ezért nem tudtam vele netezni.Kicseréltem és tökéletesen működik minden vele.

  82. @Shark: Na ja, de a micro sim eleve nem lehet régi………

  83. enyém még rendes nagy…

  84. Remélem, a T nem fog ilyent csinálni, mert ha nem fognak működni a Motorola International 1000 (’91), és 3200 (’93) telóim, akkor vérengzés lesz! 😀

  85. MicroSIM is lehet régi, ha ’98-as kártyát vágtál körbe, és nem a telenornál cseréltetted ki… 😀

  86. Sziasztok!
    Én 3GS-t használok, Nyíregyházán, és minden hibátlanul működik! A telo is, és a mobilnet is. Most próbáltam ki a város több pontján!

  87. Facebook: “GsmLine: Azért a Telenor-t sem értem?! Elsőnek hivatalosan elmondják az itt leírtakat (azért írtuk ki mint hírt). Ezek után ma új hír jött, miszerint az Apple körlevelet küldött, hogy tiltsák ezeket az iPhone-okat?! De akkor mi van a Galaxy GIO-al? Hál isten nekünk nincs ilyen problémánk még, mert csak két ember panaszkodott, akiknek inkább kicseréltük a készüléket, de most miként tovább, a Telenor csak azokat a telefonokat fogja engedélyezni amelyik Ő adott el a felhasználónak?! Vajon ez így jó?”

  88. @iphoneka: ez aztán jellemző, hogy inkább az Apple-re keni a telenor, az egyszerűbb: “az Apple körlevelet küldött, hogy tiltsák ezeket az iPhone-okat”… amúgy ez marhaság, remélem a telenor sem gondolja ezt így komolyan, mert ilyen intézkedésre még soha nem volt precedens. az Apple-nek az az érdeke, hogy megvedd a készüléket, ha meg a szolgáltatód nem árulja, csak a független marad, azt meg nem fogják letiltani. kavar valamit a szolgáltató, vagy az inkompetens ügyfélszolga, megesik. erre kellene kiadni egy hivatalos sajtóközleményt, ami persze nincs…

  89. @Jadeye: Most beszéltem az iStyle-al, azt mondták ők nem tudnak semmi ilyesmiről, hogy az Apple bármilyen tiltólistát kiadott volna. Kérdésükre, hogy milyen információt adjanak a panaszos ügyfeleknek, némi mellébeszélés után azt mondta a Telenor, hogy küldjön be minket egy ügyfélszolgálati pontra, ahol ha bemutatjuk a számláját az iPhone-nak akkor feloldják az IMEI korlátozást… Most indulok.

  90. Kipróbáltam, nálam rendben működik a 3g, semmi, az előbbiekben leírt problémát nem észleltem a napokban. iPhone 4-em van, gyárilag független, és “praktikummal” használom. Ja, és a régi “net” APN-nel.

  91. @iphoneka: ha ez is a helyzet, hogy letiltották, én továbbra sem értem, mégis milyen alapon vagy jogon tilthatnának le olyan készüléket, amihez gyakorlatilag semmi közük (oké, maximum akkor, és csak különlegesen indokolt esetben, de leginkább akkor, ha lopottnak jelentették, vagy ha bizonyítottan veszélyezteti a hálózat működését). max akkor lehetne ez esetleg indokolható, ha általuk forgalmazott készülékről lenne szó, mert azon nekik a hűséged lejártáig van költségük, mert ugye kedvezményesen vetted a készüléket. viszont a gyári függetlenhez semmi közük ilyen téren.

    szerintem mindenképp kérj valami hivatalos igazolást tőlük, hogy mi volt a készülékkel, és addig ne menj el az üzletből, amíg ezt meg nem kapod, üzletvezetői aláírással. mert ha tényleg letiltották, akkor még akár fogyasztóvédelem is lehet belőle. írd meg, mi lett a vége, remélem, megoldódik.

  92. hát ez tök jó. a barátnőm kb egy hónapja kapja az smseket a telenortól h nem megfefelő a hálózat beállítása, és nem is működik úgy, ahogy kellene. most már értem legalább. hát fantasztikus.

  93. Négy nap kitiltás után még az embernek kell elmászni a köcsög Telenorhoz és be kell mutatni a számlát, hogy telefonálni tudjanak? Mi a rák közük van hozzá mit és hol vettem? Én tuti nem mennék be max az ügyvédemmel. Vagy ha ott vagytok kérjétek már el tőlük, hogy mennyibe volt a ZTE fejlesztés számlája mert az meg engem érdekel. 🙂

  94. Rendben. Az a baj, hogy ott állok egyedül, nincs mögöttem az iStyle, nincs mögöttem a többi ember akiknek mind más információt adnak és szintén hibás a telója és egyszerűen leráznak a francba. Megpróbálok erőszakos lenni, de kétlem, hogy eredénye lesz… Már 2x kértem, hogy írásban indokolják az IMEI tiltást és azt modták “erre sajnos nincs lehetőségünk”. Ezek után mit csinálhatnék, láncoljam oda magam míg meg nem írják? 🙁

  95. Valamilyen papírt csak adnak arról, hogy mit csináltak ott veled. Én megkérdezném még mielőtt csinálnak bármit is, hogy kapok-e erről valami jegyzőkönyvet vagy ilyesmit ha igen akkor ok ha nem akkor felhívnék egy ügyvédet. Ha adnak valamilyen papírt akkor meg írnék egy szép hosszú levelet az egész esetről csatolva a papírral és elküldeném az NMHH-nak. Ők tuti kivizsgálják és nem te leszel az egyetlen panaszos az tuti.

  96. @exon: Milyen ügyvédet? Azt is a saját pénzemen hívjam oda, míg be nem bizonyosodik, hogy elcsesszintettek valamit? 🙁 Egyáltalán ki az aki feláll a fotelből és odajön a Telenorba, mert nem adnak papírt valamiről? :(( Majd meglátjuk, írok mi volt.

  97. @iphoneka: Ügyvédet nem érdemes vinni. Debrecen egyik legjobb ügyvédje, amikor csináltattunk vele egy szerződést pont a szolgáltatók ÁSZF-ét hozta fel példának hogy szinte megtámadhatatlan, gyakorlatilag bármit megcsinálhatnak veled :S

  98. nekem itthon (Szolnok külterülete) tökéletesen működik…. mondjuk mint hivatalos telenor képviselet nekünk még nem szóltak h kib@sznak az iPhone-al de ha így lesz telenoros létemre szerzek egy Tré-mobilos kártyát az is biztos…….

  99. nekem a ‘net’ helyett ‘online’ már hosszú hónapok óta “játszik”, azóta nem ment fel ‘net’-tel amióta a 4.2.1-es cfw-t feltettem a 4.0.2 helyett, de az ‘online’ működik… 4.3.3 alatt dettó! ‘net’ nem ment, ‘online’ OK! 🙂

  100. én nem értem ezeket.nem mindegy nekik mibe van a kártya?örüljenek hogy az ő szolgáltatásukat használjuk és náluk hagyjuk a pénzünket. ennyiből más készülékeket is letilthatnának mert nem náluk lett véve….

  101. Nem értem ezt a vitát.
    Szolgáltatót kell váltani.Pont.

  102. @Shark: Énsem értem ezeket. Most gondoljunk bele egy olyanba, hogy mondjuk a Telenor Android helyett elkezdi nyomni a WP7-et (persze most erre kevés az esély, tehát csak elméleti síkon) akkor mondjuk az Androidosokkal játsza el ezt és mondjuk letiltja az összes olyan Androidos gépet amit nem forgalmaz?

  103. @Endrusz83: ez nem mindig ilyen egyszerű. csak két szó: hűségnyilatkozat vagy flotta.

  104. @Jadeye: Így van, ha nem lenne hűség akkor egyik pillanatról a másikra drasztikusan lecsökkenne az előfizetések szám. De így csak szépen lassan csökken.

  105. @Endrusz83:

    ill. nincsenek olyan jó ajánlatok a másik két félnél.

  106. @Shark: Ja, mert csak jobb ajánlat van a másik kettőnél! 🙂

  107. @exon:

    akkor légy szíves ír nekem vmi jót mert körbekérdeztem a vodafone-t is és a t-mobile-t is.egyik sem tudod jobbat mondani mint amilyen most nekem van.

  108. Én flottás vagyok és a Tmob tud annál is jobbat mint ami most van. A Telenor a legkisebb fos szolgáltató még világviszonylatban is. Régen azzal szereztek ügyfeleket, hogy nagyon jó árakat mondtak mára ez már nem elég.

  109. @exon:

    érdekes.hívtam őket és nem tudtak jobbat mondani. 20ftos másodperc alapú díj.ingyen egymásközt, 8 ftos vezetékes hívás, 20ft sms, teljesen lebeszélhető.most néztem végig. nem találtam jobbat.8 kártyám van.

  110. @exon:

    de ha tényleg tudsz jobbat szívesen meghallgatlak mert nekem pont most járt le a hűségem.
    [email protected]

  111. Na a telenor most elvágta magát 3. szolgáltatóból a kiesettek mezőnyébe kerül! nem baj a partvonalról is lehet szurkolni 😀
    amúgy azért volt ez a mostani lépése mert anó ő ment az apple-hoz telő forgalmazási jogért csak nem kapott így android fan lett de gondolom ebből meg nem jön neki elég bevétel és most arra gondolt, hogy kilövi az iphone-kat és majd mindenki rohan androidos telót venni! de bukni fogja!

  112. @ispo: Korábbról tudom, hogy a Telenor anyavállalat régóta tart iPhone-t a kínálatában, nem látom okát, hogy egy leányvállalat miért nem kapna az Apple-től forg. jogot. Ez az érvelés talán akkor stimmelt volna, amikor még a TMob. egyedül forgalmazta. De hogy a Voda is tartja már, sztem. az Apple csak jól járna, ha mind3nál volna. A Telenornál inkább az lehet, hogy az “androidos lobbi” nem akarja, hogy befészkelődjön oda is az iOS. Biztos tejelnek is rendesen ezért..

  113. megkérdeztem nálunk de nem tudnak róla, hogy letiltás történt volna ill. olyat sem tudnak, hogy a szerződésben lenne készülék használat kizárólagosság. így bármilyen készülékben használhatod a kártyájukat.ők bontottak ezzel szerződést.

  114. @Shark: Sajnos nekünk több száz előfizetésünk van és ott másak az árak. De ha megmondod mondjuk a Tmob-nak, hogy van 8 számod és ezekért a számokért már átmennél szerintem lesz megoldás. Sokkal több a készülék, olcsóbbak és van bónusz is az évek alatt. A Telenor-nál semmi sincs csak drága és szar készülékek.

  115. Tegyünk rendbe két dolgot:
    1, A Telenor a “HIPERNET”-et 14 MB/s-re fejleszti, a T-Mobile és a Voda 21-re, de még nincs olyan eszköz kereskedelmi forgalomban, ami ezt tudja. 14-es már van, és működik is. A T-Mobile FELÁRAT kér az emelt sebességért! A hálózat fejlesztés cellánként megy, tehát a rendszer egy része még a régi, egy része már az új berendezésekkel üzemel.
    2, Ma egy jó flotta 15 Ft/perc másodperc alapon és egymással ingyen beszélünk és magánszemélyként is szerződhetek módon működik… a hűségidőre meg rengeteg megoldás létezik…
    Ha segítség kell, keress meg: rsdiver kukac me pont com.

  116. Hát, ez kemény! Szerencsére mi már jó régen eltávolodtunk a Pannontól Telenortól, elég furcsa ez a viselkedés is (azért látszik, hogy van valami turpisság, legalábbis nem mondják el az igazat, hogyha egyszer bevallott technikai probléma, máskor viszon user errorra hivatkoznak… szánalom).

  117. Telenor facebook oldalán a következőt írták:
    “Sziasztok! Megvizsgáltuk a Telenor ügyfélszolgálatára vasárnap óta bejelentett iPhone készüléket használók panaszát, és rendszerünk szerint azért kerültek ezek a készülékek korlátozásra, mert adminisztrációs rendszerünk alapján egyedi azonosítójuk (IMEI) nemzetközi tiltólistán szerepelnek. Az érintett felhasználókat kérjük, hogy lépjenek kapcsolatba a készülék eladójával.” – ergo minden egyes embernek(több száznak) lopott telefonja van?? Kétlem…

  118. @Hunforchalad: pláne gyári független készülékek, és szinte az összes… hát persze. viccnek is rossz.

  119. @Jadeye: A gyári független készülékekhez is csak mobil szolgáltatón keresztül juthattak hozzá. Simán elképzelhető, hogy az eredeti szolgáltató kéri egy gyári független készülék tiltását, mert mondjuk betörtek egy üzletébe és ellopták, vagy bármilyen más illegális/törtvénytelen cselekedethez kapcsolódik. Tudtok olyan a Telenor által letiltott (fel sem tud jelentkezni a hálózatra) gyári független készülékről, amit valaki személyesen, legális módon, hivatalos helyen vásárolt?

  120. Most voltam az iStyle-ban, cserélik a készüléket!

  121. @tco92: Ez a kérdés. Mert ha kétes eredetű iPhone-okról van szó akkor lehet igaza a telenornak is…
    Szerencsére én T-nél vettem 🙂 Szeptember végén lejár a hűségem, függetleníttetem hivatalosan és eladó lesz amint jön az 5-ös 😉
    Szóval ha valakit érdekel az szóljon. Kb 4.0.2 OS óra SHSH mentve van 😉 ja és dev reg is van rá.

  122. @tco92: megvehetted te külföldön hivatalos Apple Store-ban, de még talán itthon is a Premium Resellereknél, kártyafüggetlenül, ezek közül egyik sem mobilszolgáltató, és olyat nem tiltanak, amit ők adtak el, szép is lenne…

    had ne állítsak neked össze listát arról, hány darab legálisan vásárolt, gyári független készülék van itthon… ezt ugye te sem gondoltad komolyan?

    mellesleg meg ha a telenor letilt egy készüléket, az onnantól a magyar szolgáltatók közül csak vodán fog menni még egy darabig, majd ott sem, mert a voda ritkábban frissít tiltólistát. ezek meg mennek tmobilon is, ahol szintén nem kéne neki. egy nemzetközi tiltólistán lévő készülék jóformán SEMMI szolgáltatón nem megy, ezek meg mennek.

  123. @Jadeye: Voltam délelőtt a Telenornál. Ugyan azt mondták, ami mostmár fent van a Facebookon is, hogy az IMEI tiltólistás. Kértem, hogy ezt írásban igazolják, pecsét, aláírás. Azt mondták erre nincs lehetőségük. Kértem a felettest, nem küldték ki. 15 percig kitartottam, magyarázatot kértem (hivatalost!), nem tudtak adni. Majd azt mondták, hogy felvesznek az IMEI-re egy kérelmet, hogy vizsgálják be, hogy valóban feketelistás-e jogosan és ha nem akkor feloldják a tiltást. Kérdésemre, hogy ezt a vizsgálatot miért nem azelőtt tették meg, mielőtt letiltottak többszáz készüléket a hálózatról nem tudtak válaszolni. Azt mondták a vizsgálat minimum 2, maximum 30 napot vesz igénybe. Én megmondom őszintén feladtam… Visszamentem ahol vásároltam és nagyon rendesek voltak, mert kicserélték, annak ellenére, hogy nem volt hivatalos papírom arról amit a Telenor dumál. Most van egy telóm ami jó… de meddig? Amíg újra nem lesz ismeretlen főmufti által leküldött lista?
    Engem csak az érdekel, hogy ezt a szupertitkos kiadhatatlan listát miért pont a Telenornak küldték el először, az egyetlen szolgáltatónak aki nem árul Magyarországon iPhone-t? És eddig miért nem küldtek ilyet soha az iPhone forgalmazása óta? Miért pont most amikor frissítik a hálózatot…?
    Az iStyleban amúgy tényleg cserélik a Telenoros letiltós iPhone-okat én is megkérdeztem. Ennyi.

  124. @Jadeye: Persze az is lehet, hogy csak a telenor (az egyelen iPhone-t nem értékesítő nagyar szolgáltató) olyan szemfüles, hogy figyeli a tiltott iPhonok nemzetközi listáját! 😀
    @tco92: a 220volt hivatalosnak számít? (van számlán=legálisan vettem és én voltam a boltban személyesen átvenni)

  125. @iphoneka: ha az itthon a garanciát kezelő iStyle meg a többi visszaveszi, és cseréli a készüléket, akkor nem lehet arra fogniuk, hogy illegális lenne, hiszen akkor ugrik a garancia is, és nem cserélné a forgalmazó. az meg, hogy miért pont csak a telenor értesül erről a tiltólistáról, na ez is elég gyanús, igen. de mondom, ameddig a hivatalos szervizek kicserélik garanciában, addig a telenor állítása alatt elég alaposan rezeg a léc…

  126. “Frissítés #3
    Mit szólnátok ahhoz, hogy ha lenne erre a problémára megoldásunk?”

    Képek értelmezése:
    1. Az a megoldás, hogy egy piros tornacipőben lévő lábat odatesztek az iPhone 4 mellé? És akkor működni fognak a letiltott telefonok?
    2. Fehér asztalra teszem a telefont, és akkor működni fog.
    3. Váltok Vodafone-ra, mert piros cipő=Vodafone, és akkor működni fog.
    4. Kikapcsolom az iPhone-t, és akkor működni fog.

    Akkor most melyik?

  127. Én T-s vagyok engem nem érint ez a probléma, de mégis felb…! Értem én ezt a hivatalosnak mondott választ, csak kérdem én hogy akkor azoknak akik megpróbálták más magyar és külföldi szolgáltatókkal is, miért működött? 😀 Külföldön nem ismerik a nemzetközi tiltólistát? 😀 Nem hinnem hogy valamiben is a Telenor ennyiben az élen járna…. De azt sem értem, hogy attól még hogy ők nem forgalmazzák miért gond nekik az hogy az ő hálózatukon akarják használni? Ilyen bődületes f@szságot még nem láttam…. És ha még létezik is ez a titokzatos fekete lista, akkor a T-mobil és a Voda szemét miért nem bántja? Mert szerintem nekik mind1, a lényeg hogy fizess nekik…. Én azt javaslom minden kedves érintettnek, hogy mennyenek az első T-s kereskedésbe és vegyenek egy kártyát vagy fizessenek elő! Aztán a Telenor meg csessze meg az annya……….. 😀 😀

  128. kezdjek en is felni akkor?gyari fuggetlen telom van de ezek szerint az se szamit…. csak jarjon le az a rohadt huseg komolyan valtok szolgaltatot

  129. amugy belegondoltatok mar, hogy vajon idaig miert nem ellenoriztek a lopot telefonokat? Vajon miert nem kerulnek meg azok a telefonok amiket ellopnak? lazan be lehetne merni oket, lazan el lehetne kapni a tolvajokat.
    Azokat a felhasznalokat nem tudom sajnalani akiknek tenylegesen lopott telefonjuk van

  130. @reconka: igen lehet tenylegesen lopott telefonjuk de mivan ha azt gsm boltba vette???marpedig ezek szerint sok ilyen lehet hoyg megvette rendessen csak eppen a gsm bolt beszerzese volt nem hivatalos…. ilyenkor is a felhasznalo a hibas???
    nem ertek egyett veled

  131. Sziasztok!
    Ha a Telenornak ez ennyire ráér + még te járkáljál utána, hogy mit csesztek el egyik pillanatról a másikra, akkor számhordozással 4 napon belül meg kell jelenni egy másik szolgáltatónál. Még a hűségidőt is megéri kifizetni, mert a másik szolgáltatónál kapott kedvezményes iPhone hasznából kijön. Aztán ezek után majd lehet, hogy másként vélekednének a hozzáállásukkal kapcsolatban. Miért ragaszkodtok annyira ehhez a Gyökér céghez, aki arra nem képes, hogy iPhone-t tudjon adni a kezetekbe.

  132. @norbx32: ezt a boltosnak kellene ellenorizni, illetve, nem ilyen lekapcsoljuk a lopott telefonokat c. jatekot kellene jatszania a telenornak, hanem amikor bejelentik a rendorseg fele, egybol letiltani a telefont, igy ha tovabb akarjak adni, akkor egybol kiderulne, hogy a fuggetlen iphone sajnos nem tud felcsatlakozni a halozatra.

    A dolog a cegeknel van elbaszva.. az a jo ha vasarlo nem megtalalja a telefont, hanem ujjat vasarol, ez jo a telenornak, illetve a mobil cegnek is (jelen esetben apple)

  133. Vicces, hogy pont aug.1-en valtottam nagy boldogan tmobile-rol telenorra 😀 Lekopogom egyenlore muxik a telom (i4 – ultrasn0w)

    Mielott itt sokan elajulnak a tmobile-tol, zarojelben jegyzem meg, hogy egy nagy kalap szarnak tartom. A ket ev alatt olyan soxor volt veluk es a meregdraga szolgaltatasukkal problemam, hogy ha a panaszleveleimet beramaznak, akkor tarlatot nyithatnanak beloluk…

  134. @retekcs: ez nem lehetséges az eredeti iPhone 1.0.2-es frissítése óta. iPhone 3G óta meg pláne nem, nemhogy iPhone 4 esetén.

  135. Igazából az egész csak arra megy ki, hogy vegyél androidos telót a jól bevált iPhone helyett 😛

  136. @Jadeye:
    A hűségnyilatkozat max 2 év és legalább 3 éve sírnak a Pannonosok, hogy szar minden.Azóta már minden szerződés lejárt. Ha a filléres árkülönbségek miatt megéri akkor szenvedjetek a Telenorral.
    Egyébként akinek van pénze iPhone-ra legyen pénze egy havi 5000Ft-os ikon 200 csomagra is szerintem…

  137. @Endrusz83: ez tény, de a flottások akkor is szívnak, vagy elhagyják a flottát, vagy más nincs.

  138. @Endrusz83:

    lehet neked mindegy a percdíj.nekem is van iphone-om de megválogatom.míg másodperc alapon beszélek kb 5000 forint.perc alapon az simán lenne 7-8000 forint.azért mert iphon-om van az azt jelenti hogy kőgazdag vok és sz.rok a kiadott számlaforgalomra?hát nem. 60-100.000 forintos számláim vannak.ott spórol az ember ahol tud….

  139. @reconka: de erted megevszed sok penzert xy gsm boltba es letiltkaj namost kerdezem en honnan tudja a boltos is hogy honnan szarmaznak a telok ha pl minden rendben van a papirokkal es kesobb kiderul jelen esetben igy hogy kitiltjak.a beszallito meg pl lopta vagy mar eleve ugy vette o is.ezt igy nem lehet kiszurni ha utana meg fel evig megy a telefon minden gond nelkul.az enyem pl oktoberben lesz 1 eves es most derulne ki hogy lopott???? szerencsere nincs bajom egyenlore de ezek utan mar nem bizok en ebben…

  140. Shark, küldtem neked is levelet…

  141. @Potee: very likely es zoldben van majdnem a vegen mindket itthoni iphone ez akkor jo?

  142. Nekem szintén very likely. elméletileg a nemzetközi imei adatbázisban néz utána az imeinek. (kérdés mennyire friss az adatbázis). szóval biztos (szerény véleményem szerint) hogy belső telenoros ténykedésről van szó. Összeesküvés elméletet nem akarok gyártani, de valami androidfeléhajlunkéssemmialmaaboltjainkban megtorlás szaga van. számomra 🙂

  143. Hát ez fasza. Holnap kapom meg az i4-est, ami gyári független. Én ezért nem fogom elhagyni a Telenort, mert nekem a Flottás csomagom 11 Ft a percdíj, a vezetékes meg 6 Ft. Inkább eladom az I4-est. Nem vagyok Telenor Fan, de nekem többet ér a Flottás csomagom, mint az i4.

  144. @Endrusz83: Nekem van pénzem iPhone-ra, de nem fogok váltani emiatt. Gondolkozz ember! Többszáz vagy ezer ember lehet ma Magyarországon, akik Flottában, Céges előfizetésben vannak a Telenornál és iPhone-t használnak. Szerintem ezek majd mérgelődnek és ha nem tudják megoldani a problémájukat, akkor eladják a szifont és vesznek egy másfajta telefont. Akik meg céges telefont használnak iphone-nak és nem lesz térerő, azonnal cserél, mert nincs neki ideje azzal tökölni, hogy mikor lesz neki térereje.

  145. nekem is very likely! Az engem is érdekeln, hogy mennyire friss, viszont én már 2 éve vettem iphone-m (3GS) és eddig semmi probléma nem volt :S

  146. Ha megnézitek azt a weboldalt, ott van, hogy mikori az adatbázis: http://www.numberingplans.com/?page=databases
    Ezek szerint 2011 július 5. De augusztus első hetében – azaz ezen a héten – fogják frissíteni.

  147. @Szpisti: akkor elvileg jo mert mar reg rajta lenne a telefonom

  148. @Jadeye: Ezt találtam:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Central_Equipment_Identity_Register
    Azt írja: “network operators to share their individual black lists with one another so that service is denied for the particular devices that appear on that blacklist. Thus, network operators have compiled one global black list through the IMEI DB.” Eszerint megosztják egymással az infót a szolgáltatók és ha egy tiltja, akkor semmilyen hálózaton nem működőképes a telefon! Éredekes…

  149. az enyém is “very like”. iPhone 3g-m van, bocs srácok, de nem volt kedvem végig olvasni mind a 200 üzenetet. Én elvielg nem vagyok tiltó listán, ezzel a besorolással mégse fogom tudni használni az iPhoneom? wtf?

  150. Nekem még az tűnt fel, hogy a H Telenor nálam átállt H pannonra és kaptam két szép sms-t is: Tájékoztatjuk, hogy tarifacsomagjába foglalt adatforgalmát kizárólag az online APN kiválasztásával tudja igénybe venni.”
    Illetve: “Hibás csatlakozási kísérletet érzékeltünk hálózatunkon, ezért informáljuk a helyes beállításokról.”

    Ez mégis mi akar lenni? mobilinternet működik!

  151. @Jadeye: javíts ki, ha rosszul tudom, de mind a lockdown daemon, mind az iBoot (az nvramon belül) tárolja az IMEI-t. Nem lehetne bootrom exploitot használó jailbreakkel ugyanúgy spoofolni, mint a MAC címet?

  152. @H2CO3: a technikai részleteknek utána kellene néznem, mert most így fejből nem tudom, de ha ilyen egyszerű lenne, már megcsinálták volna a srácok.

  153. @bence2005:

    Elkezdtek dolgozni rajta. 🙂

  154. @chips:

    Akkor ez is a többi problémával együtt jár?! :S Azt hittem, valami egyedi problémával állok szemben :S Köszi!

  155. Kedves Jadeye!
    (ide is bemásolom, módosítva, mert eddig nem kaptam választ!)

    Gondolom azért írta, írnak ide, mert a jobb oldali hozzászólások felsorolásában, csak öt darabot látni.
    Jogosan tarthat attól, hogy a problémájára nem érkezik válasz, ha több van utána, mint 5 hozzászólás.

    Szerintem ahelyett, hogy leoltanád őket, minket, találjatok ki valamit erre a problémára.
    PL: Lehetne fölül, vagy valami jól látható helyen egy napi kérdések-válaszok “menüpont”, ahová a cikkekkel jelenleg nem kapcsolatos kérdéseket, és válaszokat lehetne írni.

    Vagy szerinted, hogy lenne az igazi?

    Ezt Admintól is kérdezem, mert ezt a problémát valahogy meg kell oldani, mert többször látom, hogy átmennek 2 másik oldalra is, ahol nem probléma az, ha offolnak, és jobb esetben nem úgy kezdődik a mondat, “hogy ezt miért nem xxx helyre írtad”

    Tegyetek már valamit, és ne a kérdezők hibája legyen már ez, mert a végén depisek leszünk. 😉
    A telenorban meg nem csalódtam, rég ott hagytam őket.

  156. Na, ismét moderálásra várakozik….

  157. Vagy ennyire sz@rtok bele? 🙁

  158. “Az érintett felhasználókat kérjük lépjenek kapcsolatba a készülék eladójával”

    WTF? Mégis mit írjak az apple-nek? Sziasztok almások, szívatnak Magyarországon, eddig is szívtunk eleget de most már az egyik szolgáltató is sz*pat! Tegyetek már valamit! Ez jó lesz? 😀

    Mellékesen nem nekem van telenor kártyám egy szifonba hanem rokonnak!

  159. @hazse: vagy rájönnek, hogy a szar telenoros flottáknál vannak jobb megoldások a másik két szolgáltatónál…

    ugyan már…

  160. Habár még megy a telóm, megy a net, de jönnek a fura SMS-ek.
    A visszaszámlálás elindult: augusztus 24-től T-s vagyok, 3000 Ft/hó átalánydíjért+Net, az országba bárhová ingyen telefonálhatok. Igen jól érted, nincs percdíj. Bye Telenor…

  161. Voda-s vagyok nálunk ugye semmi de bármi lehet.
    Most akkor csak a hivatalos kereskedésben vett telók a jók?
    Mi van a 220-al vagy az extremdig.-el? Ők elég nagy cégek még is illegális ha tőlük veszem?
    Ez az IMEI ellenőrző link nekem még kicsit félős, ez nem vmi gyüjtő oldal?
    (vagy ez már túlpara?:))

  162. @hazse:

    légy szíves írd meg hol tudom megnézni telenoros flottát.köszi

    [email protected]

  163. Egyébként letöltöttem az adatbázist mit kell nézni, mert konkrétan semmi nincs benn.

  164. Én azt nem értem, miért nem árulja a Telenor az iPhone-t.

  165. @chips: igen, ennyire… szerinted?! feltűnik, hogy kicsit fontosabb dolgok is vannak tegnap óta, minthogy épp ezzel ráérjünk foglalkozni? hidd el, fogok válaszolni érdemben, amint lesz rá időm… türelem. köszi.

  166. VISSZAJÖTT A TÉRERŐ…NEMTUDOM,H ÉN CSINÁLTAM-E,MERT ONLINE-T ÍRTAM NET HELYETT AZ INTERNET BEÁLLÍTÁSOKBA VAGY SIKERÜLT MEGCSINÁLNIUK A HIBÁKAT..

  167. megint no service..úgylátszik dolgoznak a hibákon..

  168. HWSW fórumáról:
    “Gyári független telefon, Én vásároltam személyesen store-ban, még bőven garanciális… Telenornál nem működik.. Az apple is lopott cuccot árulna?”

  169. Ez azért elgondolkodtató. Tehát összefoglalva: A Telenor azt állítja, hogy egy adott készülék IMEI száma nemzetközileg tiltott. A felhasználó ezért visszaviszi a forgalmazóhoz, aki ezt meghallva VISSZACSERÉLI a készüléket. Ez több mint gyanús. Szerintem itt a forgalmazónak nem biztos, hogy tiszta a lelkiismerete. Ne feledjük, hogy ez itt a balkán széle, a régió legkorruptabb országa, ha vannak ilyen “kamionról leesett” készülékek, akkor jó eséllyel itt landolnak. Persze lehet, hogy nem így van.

  170. @CSE978: szerintem a hwsw-t hagyjuk, tele van doktorurakkal és tanárnőkkel, avagy előjött mintaszerűen a 10 millió focibíró, és jogász, és szakértő országa tétel. 😉

    @Ugyankerem: csakhogy ha logikusan végiggondolod, ez hülyeség. mert például az iStyle is ugyanúgy visszacserélt egy rakás ilyen készüléket, ami viszont nem történhetett volna meg, ha a készülékek lopottak ugyebár.

    viszont akkor ez ellentmondás, hiszen az iStyle hivatalos forgalmazó és szerviz. ha ők elfogadják a fent jelzett hibát cserére, akkor az garanciális hiba, viszont ha lopott, akkor azt nem cserélhetnék vissza. mégis megtették. ezek alapján viszont úgy tűnik, alaposan rezeg a léc a telenor állítása alatt.

  171. Értem, persze.
    De ha olyan logika mentén megyek, hogy azért cserélik azonnal, mert nem akarják, hogy vizsgálódás legyen a vége. Ha viszont így van, akkor a vatera nemsokára tele lesz független 4-es szifonokkal….. 🙂
    De azt is megértem, hogy egy hivatalos forgalmazóról nem feltételez ilyesmit az ember.

  172. @Jadeye: Mi a tanácsod? Mit csináljak? (Én a 220volt-nál vettem a telcsimet) Visszavigyen a 220volthoz, vagy várjak, amíg a telenor az az IMEI tiltó táblázatában jó helyre másolja a tiltott telefonok oszlopát??

  173. @Ugyankerem: azért azt te is érzed, hogy ha a hivatalos viszonteladó és szerviz elfogadna lopott telefonokat, és megpróbálná az Apple-nél becserélni őket, akkor annak elég csúnya következményei lennének, nem? 😉

    @inti19: jó tanácsot itt nehéz adni. bemehetsz a 220voltba megkérdezni, hogy ők mit javasolnak, és ha cserélik, hát cserélik, vagy beviheted az iStyle-ba is, ők is kicserélhetik neked. ameddig a telenor nem képes egy hivatalos állásfoglalást tenni, addig ez sajnos jó kérdés. egy facebookon elejtett kommentjük, vagy bárkinek adott válaszuk nem elegendő itt szerintem, minimum egy hivatalos sajtóközlemény már igazán indokolt lenne. az meg gyanús, hogy ez miért ilyen nehézkes nekik. ha valóban az lenne, amit mondanak, akkor nekik van igazuk, ergo kidobják a sajtóközleményt, és kész, hiszen nem állítanának valótlant.

    ha csak emiatt kicserélik a készüléked, akkor kapsz elvileg egy vadiújat, új akku, új készülékház, stb, elvileg újabb 1 év garancia is, de ezt nem tudom biztosan, viszont nem lesz például 4.3.3-hoz SHSH-d, ha ez szempont, tehát mérlegelj. én inkább kivárnék még pár napot, addig meg használnám a kártyám más készülékben.

  174. kérdés: ha cserélik akkor az új készülék működni fog?akkor most a lopottakat tiltják vagy az összes phonet?mert akkor felesleges a csere….

  175. @Shark: mivel a cserekészülék még nem volt a telenor hálózatában, hiszen új és bontatlan, így bármi okból is vannak most az egyes készülékek tiltólistán, ameddig ugyanaz elő nem fordul, ami miatt azok tiltásra kerültek, addig az új készülék biztonságban van. persze ha azt feltételezzük, hogy a hivatalos szerviztől lopott, és így letiltott készüléket kapsz… na ugye hogy ez milyen hülye indok? 😉 de ha az új készülékedet is letiltják, szerintem az már alaposan fogyasztóvédelem lehet.

  176. @Jadeye: NEM HIVATALOS (TELENOR BELSŐ) INFÓ SZERINT ELKEZDI VISSZAKAPCSOLNI A TELENOR A TELCSIKET ÉS EGYESÉVEL VIZSGÁLJA MEG AZ IMEI ÉRVÉNYESSÉGEKET!! Az enyém már működik!!!

  177. @endy: Milyen díjcsomag ez amibe váltasz?

  178. Nem értem. Olyan, hogy “feketén” szoftveresen függetlenített iphone4 nem létezik. A függetlenítés “feketén” nem csak gevey simmel lehetséges? (ipad bb-vel, de akkor meg nincs gps) Ha ilyeneket tiltanak, akkor reklamációnak nem sok oka lehet. De ahogy olvasom az eredetileg gyári független készülékek is tiltva lettek.

  179. Ha elegetek van, abból, hogy elhajtanak titeket, akkor szerveződjetek össze, hogy a lehető legtöbben bementek a problémával a Telenor egyik irodájába. A tömeggel nem tud mit kezdeni sem a biztonsági szolgálat, sem a pultos, ezért a vezetésnek mondania kell valamit, ha nem akarja azt a kínos szituációt, hogy esetleg a sajtó is megjelenik az üzletben egy riporterrel..
    Magyarul: menjetek tüntetni a Telenor ellen!

  180. Bye Bye Telenor…

    Tud valaki ajánlani jó T-s díjcsomagot? +Jó lenne ha lenne mobilinternet is, túlforgalmi DÍJ NÉLKÜL!

    Jelenleg 1000ft havidíj ami lebeszélhető(percdíjas)
    -10ft kapcsolási díj minden hívás után
    -ingyen hívhatok Intercamusos ismerősöket
    -10ft hálón belül
    -15ft hálón kívül
    -20ft /sms
    +havi 990 a 100mb os internet túllépési díj nélkül.

    Nagyon jó tarifacsomag szerintem, máshol nem kapnék ilyet (hűség nélkül vagyok), de mit ér, ha nem tudok telefonálni…

  181. @pilu0001: A GeveySIM az egyik megoldás, a másik pedig a régi 01.59.00 BB UltraSn0w-al függetleníthető. Az iPad BB-t meg nem lehet feltenni iPhone 4-re, csak 3G-re és 3GS-re, inkompatibilitás miatt. Esetleg az iPad 2 BB-jét lehetne rátolni, de az sem függetleníthető.

  182. Telenor Online on mit jelent ez?:
    Kártya titkosításának mértéke: szám adatbázis tiltással

  183. @pr94: “Tüntetés” lehetőségét lekezelte a telenor azzal, hogy visszakapcsolta a készülékeket és -elvileg- egy újabb és részletes viszgálat után csak azokat tiltja, akiket kell. Azok pedig ne hőbörögjönek… Szvsz vasárnapra valaki elb..ta a IMEI tiltólista telenor rendszerbe importálását és mostanra jöttek rá… (Tudom, hogy ez nem így működik, de miért nincs/nem volt hivatalos közlemény??)

  184. úgyemléxem nemrég a szifonnak is ki volt írva h technikai hiba van, legyünk türelemmel! akkor miről beszélünk? és elárulom, hogy valóban az elöttem szólónak van igaza. most azok a telefonok vannak csak letiltva, amik a nemzetközi tiltólistán szerepelnek, aki nem tudja igazolni h eredeti iphone-van, az megszívta és az ne is sírjon. elég nagy hülyeségnek tartom azt a feltételezést, hogy a telenor most szivatja az iphonesokat, hogy androidot vegyenek…
    @pr94: igazi szerencsétlen vagy… -.-‘ aki meg nem ért a dolgokhoz és csak zenét hallgat a telefonján meg játszik az meg ne okoskodjon szerintem.. felesleges kavarni a szart.
    am nekem is iphone-om van 🙂 és hibátlanul működik a telenor hálózatán.

  185. VAN megoldás, el kell menni a STÍLUSOS viszonteladóhoz, nekem a szervizesek megoldották a gondom, 2-3 munkanapot mondanak, de többnyire hamarabb megvannak vele.

  186. @Loki1984:
    És hogy oldották meg?

  187. Milyen adatokra van szükség a Frissítés#4-ben kért levélben?

  188. @inti19: :)) ezt talán előre kellett volna megcsinálni, mielőtt lekapcsolták az IMEI-ket. Ezt mondtam nekik az Astorian, mikor közölték, hogy felvesznek egy visszakapcsolási kérelmet és leellenőrzik, hogy valóban feketelistás-e a telefon… MIÉRT NEM ELŐRE VIZSGÁLTÁK? EZEK SZERINT EGY NEM 100%-OS INFORMÁCIÓRA LEKAPCSOLTAK 300 TELEFONT? 😀 NORMÁLISAK???

  189. @Jadeye: Nekem kicserélték egy újra a forgalmazónál a telefonom. Mielőtt kibontottam a fóliát felhívtuk együtt a Telenort és cinikusan rákérdeztünk, hogy feketelistás-e az IMEI és, hogy el fog-e indulni… Ez is egy megoldás…

  190. @RSdiver: Ha át tudsz tenni a jelenlegi flottából egy jobb flottába, ahol 11Ft minimum a percdíj és 1500 HUF a korlátlan net az 1400 Ft-os havidíj mellett, akkor oszd meg velem kérlek.

    Mailom: hazse75KUKACgmailPONTcom

  191. Velem a következő történt pár hete: telenoros lévén, állandóan ledobott a hálózatról, szinte sosem talált bérerőt, többször kellett újratelepítenem az ultrasn0w-t. (angol O2, 3gs, Ebay, custom fw 4.3.3) Aztán csak úgy kiváncsiságból beleraktam a feleségem szintén telenoros kártyáját, azzal: csodák palotája, tökéletesen működött. Csere vissza meg megint vissza, ez még párszor de semmi… Erre felhívom az ügyfélszolgálatot, modom nekik, hogy bész@rt a simem. Aszondja a hölgy, hogy nincs semmi baja a simnek, technikai problémájuk támadt nagy hirtelen a hálózattal, kapcsoljam ki egy kis időre aztán jó lesz! Így is lett!

  192. “Szvsz vasárnapra valaki elb..ta a IMEI tiltólista telenor rendszerbe importálását és mostanra jöttek rá…”… szerintem is valami gyanús az ügyben. Ha van egy hivatalos lista, akkor nem hitegetnek 4 napig, hogy dolgoznak a problémán és tudnak róla, csak nincs megoldás. El nem tudom képzelni, hogy a Telenor kap egy tiltólistát, valaki egy emberként ezt beveszi, letiltja a telefonokat, majd nem küld belső körlevelet a társosztályoknak (ügyfélszolgálat, személyes ügyintézési pont), hogy miről tájékoztassa az ügyfeleket ha érdeklődnek. Fogalmuk nem volt róla az ügyintézőknek és ok, legyen ez egy hiba, hogy nem tájékoztatták őket, de mikor felhívja a technikai háttércsoportot, az sem tud róla… Valaki letilt 300 telefont szombat éjszaka és nem mondja el senkinek??? 🙂 Ez érdekes azért. Ráadásul, hogy felveszik a visszakapcsolási kérelmet és elkezdik feloldani a korlátokat… Tehát akkor egy félinformációra ami nem 100% lekapcsolnak 300 telót? Egy sms-t nem küldenek, hogy “hülyegyerek tiltott az imei, bocs holnaptól nincs szolgáltatás?” Ez micsoda??
    Akkor azt az embert kell előszedni aki minden egyéb tájékoztatás nélkül (kollegák és ügyfél) letiltott szombat éjszak 300 iMEI-t egy félinformációra hagyatkozva… Ha meg rendszer csinálta automatán akkor azt aki engedélyt adott erre és nem szólt senkinek… De ilyen nincs azért Srácok, hogy egy ekkora volumenű dologról nem küldenek egymásnak belső körlevelet… ilyen nincs… Meg olyan sincs, hogy ha ez hivatalos, akkor a kérésemre nem ad róla írásos pecsétes papírt 🙂

  193. @inti19: csak írd meg nekünk, hogy neked milyen készülék van (apple store-os, vagy szolgáltató által legál függetlenített), de valószínűleg kell majd a számla másolata, amivel ez bizonyítható.

    @iphoneka: mostmár konkrétan megmondták, hogy ennyi készüléket tiltottak ki állítólag? vagy honnan van ez a 300?

    kihez vitted végül, és amúgy mit mondtak arra, hogy a telenor által lopottnak minősített készüléket cserélnek ki épp neked, aminek egyébként semmi más baja nincs, és hogy erre vajon mit szól majd a beszállító? a telenor tudott érdemi választ adni, hogy az új készülék akkor nem szerepel a listájukon?

  194. @davadka: “elég nagy hülyeségnek tartom azt a feltételezést, hogy a telenor most szivatja az iphonesokat, hogy androidot vegyenek…”
    Nos azért ez nem teljesen hülyeség, csupán egy rendkívül jó marketingfogás a telenor szemszögéből.
    Ha a 300 ember közül csak 80-90 teszi ezt meg, már megérte, mert ügye akkor hűségidőt írnak alá valószínűleg az új készülékhez(plusz a készülék árának egy része). Akinek lejáratlan hűsége van, az pedig nem tud ugyebár elmenni, csak ha bizonyítani tudja, hogy a szolgáltatást nem teljesítik (Ez meg ugye nincs, mert kizárólag a letiltott telókkal van ez, ha berakod másik telefonba rendbe van).
    Aki meg vált, annak meg eleve nem volt hűségnyilatkozata, azaz bármikor ott van a telenornak az a rizikó, hogy a 2 nagyobbtól kapnak ajánlatot és elmennek. Szal azért lehet ez csűrni, csavarni.
    Az, hogy ez most direkt volt-e vagy csak vmit elb*sztak, az országban maximum 10 ember ha tudja jelenleg. De a marketingesek elég sok mindenre képesek…….Azt meg kötve hinném, hogy a Telenor az aki elsőként megkapja és frissíti az IMEI feketelistákat.

  195. @Jadeye: A 300 az egy hozzávetőleges szám, amit az internetes cikkekben írnak több helyen. Én visszavittem oda ahol vettem (nem szeretném leírni a nevét), nagy megbízható cég. Nem lettek volna kötelesek kicserélni anélkül, hogy a Telenor papíron nem igazolja amit mond, viszont azt mondták, hogy akkora presztizsveszteség nekik, ha hagynak engem elégedetlenül elmenni, hogy inkább beviszik és majd leboxolják a beszállítóval. Annyit tudtam meg nem hivatalos forrásból, hogy ez a beszállító adja el majdnem az összes kis- és nagy gsm boltnak a telefont még Média Markt méretűeknek is…
    A Telenor készséggel válaszolt és közölte, hogy ez az IMEI nincs tiltólistán. Bár megkérdezte, hogy miért kérdezzük, de az eladó közölte velük, hogy: azért mert a kedves vásárlónak nem akarok olyan IMEI-s telefont eladni amit véletlenül maguk letiltottak…
    Az, hogy a beszállító-e a ludas, vagy a Telenor igazat mond, lehet, hogy soha nem fog kiderülni, de egy biztos, rezeg a léc a Telenoros történet körül.
    Ha első nap mikor megkérdeztem tőlük, hogy mi a baj a telefonnal azonnal mondták volna az IMEI tiltást és nem változtatták volna meg a véleményüket 4 nap alatt 8x, valamint adtak volna egy pecsétes papírt erről, én szó nélkül visszaviszem a forgalmazónak a telefont egyből és ráborítom az asztalt.

  196. @iphoneka: így-így, bizony. köszi az infókat.

  197. @VTomi87: Tegnap belinkeltem ide a wikipédiáról, hogy tulajdonképpen mi is az a IMEI feketelista. Eszerint van egy úgynevezett Central Equipment Identity Register, ami a Központi IMEI feketelista. Azt írja, ha egy telefon ezen a listán szerepel, az egyik szolgáltatónál sem működik. Maga a rendszer úgy működik, hogy ha bejelentik, hogy a telefon lopott, akkor rákerül erre a listára és onnantól használhatatlan lesz az összes hálózaton. A szolgáltatók ezt a listát megosztják maguk között így áll össze a globális feketelista.
    Szabadfordítás innen: Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Central_Equipment_Identity_Register
    A telenor viszont eltitkolja a szupertitkos forrásból származó nem publikus listáját mások elől…

  198. @Jadeye: Én nem egy teljes listát kértem (egyébként nem kértem, csak kérdeztem) hanem azt, hogy tudtok-e egyetlen 1 darab olyan telefonról, ami igazolhatóan hivatalos forrásból származik és a Telenor letiltotta, a #4-et elnézve nem tudtok ilyet.
    Arról az apróságról meg nem kellene elfeledkezni, hogy a tiltó lista az ügyfelek védelmében van, persze ettől függetlenül a Telenor probléma kezelése és kommunikációja a témában elfogadhatatlan.

  199. elárulom, hogy minden szolgáltató ki és be tudja kapcsolni az imei ellenőrzést! 🙂 és ha be van kapcsolva és a blacklisten rajta van a telefon akkor kampó ha nincs akkor ok.
    am meg tudtommal ki lehet cserélni az imei számot, legallábbis az iphone-oknál igen.
    és előbb utóbb a többi szolgáltatónál is le lesznek tiltva… de kár ezen vitatkozni…

  200. @davadka: Mi nem vitatkozunk, hanem próbáljuk megfejteni az ügyet. A bontatlan dobozos iPhone-oknál hogy cserélsz IMEI-t?

  201. @tco92: van több ilyen ember is, de szerinted ha csak mondjuk 5-10 ilyen emberrel állunk oda, az kevés. ezért több kell. ezért tettük ki, hogy legyetek sokan, mert azt komolyan veszik.

  202. @iphoneka: Egyről beszélünk sztem 🙂
    Kizárt, hogy ez véletlen. Van feketelista sztem,….a Telenor saját feketelistája, amivel megpróbálnak rövid távon a nyári ‘holt’szezonban eladást növelni….:)
    Örülök, hogy a piros szolgáltatónál vagyok, azért 🙂

  203. Én használtan vettem 3GS-t 4.2.1-es iOS JB.s független és én nem tudok ki elé oda állni hogy cseréld ki. Igen is engem is bosszant.hisz 3 éve előfizető vagyok de szerintem ennyi volt váltani fogok.(esetleg az nem lehet a baj hogy baseband 06.15.00 van rajta és azért rossz a hálózat?)

  204. nekem 3g-m van és 06.15.00-ás baseband és működik. amúgy ez elvileg csak a 4-nél okoz problémát.meg amúgy azért lehet az h a telenornál áll fent ez az eset, mivel telenornál nem kapsz iphone-t és emiatt mindenképp máshonnan vásárolt telefon kell legyen amit használsz kivéve ha gyárilag független. és az is kérdéses h az nem lopott-e. mert ha az és bejelenti az aki elhagyta akkor akármelyik szolgáltatónál van tiltva lesz, ha az apple-nél is be van jelentve akkor meg bárhol lehetsz le lesz tiltva, mert az a készülék azonosítója. http://www.iclarified.com-on fentvan h tudod megváltoztatni. jó oldal használjátok.
    olyan esetben is tilthat az apple, pl. ha valaki részletre vette a telefont és meglép és nem fizeti ki vagy időben nem fizet, és hiába gyárilag független.

  205. Sziasztok!

    Érdekes a dolog. Nekem hivatalosan T-mobil üzletben vásárolt szifonom van de Telenornál használom… 🙂

    Szóval tegnap délutánig “Telenor HU” kijezés mellett egy pálcás volt a térerő (Győr).
    Majd később láttam, hogy már “H Pannon” a kijelzés és full. lett a térerő. Ezzel együtt én is megkaptam az sms-t a beállítások megváltoztatásáról. De nekem egyébként ment minden, csak a térerővel voltak gondok. Akkor itt azért a hálózatfejlesztés is benne lehet a dologban. Ezzel együtt a feleségem is megkapta ugyan ezt az sms-t a kártyafüggetlen NOKIA-ra… Csak Ő neki még a beállításokat is elküldték sms csomgaba amit csak le kellett mentenie.

  206. akkor erről ennyit! 🙂

  207. Még jó hogy kedden jön a fehér 4esem függetlenül.

  208. Hello! Nekem megjött tegnap az iphone 4 gyári függetlenül, aktiváltam is, de nem megy. Kiírja, hogy Telenor Hu, max térerő, aztán leszakad, vagy magától, vagy néhány próbálkozás után. A Telenor az IMEI számra hivatkozik. A 220volt.hu (tőlük vettem) elküldött a szervízbe, az iStyle vissza a 220volt-ba. Ördögi kör. Van valahol elérhető nemzetközi tiltólista, amiből kiderül, hogy tényleg IMEI hibás-e? Egyébként normál méretűből készített micro SIM kártyával használom, lehet ez a gond? Vegyek a Telenortól hivatalos micro SIM-et, vagy felesleges?

  209. @domianna: felesleges a telenoros MicroSIM, nem fog menni azzal sem, ha a telenor az IMEI számot emlegeti. az iStyle-nak szerintem ki kellene cserélnie, ha érvényes az Apple szerinti garancia.

    a 220volt miért nem cseréli ki, mit mondtak?

    a tiltólistát egyszeri halandó nem érheti el. amit esetleg megtehetsz, az az, hogy megpróbálsz kérni egy írásos igazolást a T-mobile-tól és a Vodafone-tól, amiben leírják, hogy megnézték a tiltólistán, és szerintük nem szerepel. persze nem biztos, hogy tudsz ilyet szerezni… de az tuti, hogy a telenor ilyet nem fog neked adni, ezt már próbálták többen, eredmény nélkül.

    ha pedig mindenki csak küldözget mindenfelé, leginkább csak a fogyasztóvédelem marad.

  210. @Jadeye: Akkor most mégsincs 2 hét türelmi idő? Mégis tiltva vannak IMEI-k? (domianna) érdekes…

  211. @iphoneka: jó kérdés, mi lehet a dolog háttere, de ha a telenor neki is az imei-t emlegeti, akkor lehetséges, hogy valamit megint kavarnak… passz. 🙁

  212. A T-Mobile-nál nem szerepel tiltólistán, úgyhogy szerintem a telefon legális. Ha más hálózatban működik a telefon, akkor nem hiszem, hogy a készülékben van a hiba. És akkor a 220volt-nak és az iStyle-nak igaza van, hogy nem cserél.
    Marad a fogyasztóvédelem!


Add a Comment