fbpx Skip to content

Manapság jóformán semmi hír nem jön, legalábbis nem akkora, hogy annak cikk értéke lenne. Felesleges lenne írni öt sort arról, hogy Kis Béla már az ötödik Saturnban is iPhone iPodokat jailbreakel, és hogy mekkora szemét ember, mert nincs jobb dolga. Már csak azért is, mert ez a probléma megelőzhető lett volna azzal, ha az érintett bolt(ok)ban frissítik a kiállított eszközökön az iOS-t legalább 4.3.4-re, mert azzal már nem működik a JailbreakMe 3.0…

Skype for iPad

Megérkezett végre a Skype for iPad, így mostantól akár már videótelefonálhatunk is a Skype-ot használó ismerőseinkkel az iPad segítségével. Természetesen működik első generációs iPaddel is, és nem szükséges az előlapi kamera a videótelefonáláshoz – persze ebben az esetben csak mi látjuk a másik kameraképét, a mi képünk értelemszerűen fekete lesz. Wifi mellett itt is támogatják a 3G-n való működést.

A push üzenetek kezelésével azonban még van gond az új verzióban: ha az iPad mellett számítógépen is be vagyunk jelentkezve a Skype-ba, és épp csetelünk valakivel, úgy minden egyes elküldött üzenetünk után megkapjuk ismételten a másik fél által legutoljára küldött üzenetet. Ha három üzenetet küldünk, akkor háromszor, ha nyolcat, akkor nyolcszor. Tudjuk, hogy az ismétlés a tudás anyja, de így gyakorlatilag használhatatlan a push a Skype for iPad esetén. Vagy közben lépjünk ki a számítógépen.

A Skype for iPad természetesen ingyenesen érhető el az App Store-ban.

Még a Facebooktól várjuk, hogy végre hivatalosan is elérhetővé tegye az alkalmazása iPadre optimalizált felületét, és teljes lenne a jóság egy ideig. Nektek milyen alkalmazásokból hiányzik még az iPades verzió?

Most éppen októberben jön az iPhone 5?

Valójában most októbert 1. a dátum, ami szombatra esik. Az AT&T ezzel ellentétben azonban szeptember utolsó 2 hetére már nem ad szabadságot az embereknek. Így azt lehetne hinni, hogy a készülék szeptember második felében érkezhet, míg egy állítólagos belső levél alapján pedig csak október elején jöhet. Ezek a dátumok persze nincsnek megerősítve, de reméljük, a szeptemberi megjelenésből lesz valóság.

Ez persze szokás szerint nem jelenti azt, hogy Európában is elérhető lesz, mert ide szinte biztos, hogy pár hét csúszással fog ismét megérkezni.

Ti mit gondoltok? Mentek sorbaállni, bármi is lesz? Lesz szerintetek ebben az évben is valami launch-party a szolgáltatók részéről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Nekem egyelőre nagyon elég az iPhone 4. Biztos sorba nem állok, majd talán jövőre az iPhone 6-ért. 🙂

  2. Kérdés, hogy függetlent lehet-e majd venni. Nekem most is független angol készülékem van és semmi kedvem hűséget aláírni.

  3. amikor megjelenik , akkor egyből lehet rendelni az apple online store ból? ( Anglia)
    ha nem akkor jön a sorban állás 🙂

  4. biztos oda kell szólni a cikk elején más blogoknak? valahogy az icloud árakról sem sikerült írnotok 😀 ami nem baj, megtették mások. de így nyitni azok után hogy 5 napja nem írtatok semmit, az cinkes.

  5. én aláírnék t-nél, ha normális előfizetéssel is meg lehetne venni….(jó áron..:D)

  6. @onderon: türelem cikket terem. szerintem amúgy 3 mondat meg egy screenshot az árakról szintén kevés. várd ki a végét. 😉

  7. @foxyka: Én akkor vettem a 4est Angliában mikor két hónapot voltam kint. Akkor is fel kellett iratkozni és szóltak mikor lehet érte menni. De annyiból finomodik a dolog, hogy az iPad2 bemutatóra már nem kellett több hónapot várni. Remélhetőleg az iPhone5 bemutatója is ilyen lesz.

  8. Szerintem húzzák még egy darabig, már csak az ingyen reklám miatt is. Egyébként én is aláírnék hűséget, de annyira nevetségesek azok az előfizetések… Olyanok a percdíjak, hogy az valami vicc, és az alap előfizetés összege is kegyetlenül magas.
    Amúgy szerintetek a Telenornál esetleg várható az iPhone 5? Ott van előfizum, és nem is váltanék, de egyben meg nem tudnám megvenni függetlenítve.

  9. “Manapság jóformán semmi hír nem jön, legalábbis nem akkora, hogy annak cikk értéke lenne. ”
    Hát szerintem az iCloud árak eléggé hírértékűek… 🙂

  10. Bocs az offért, de egy kis segítségre lenne szükségem:
    downgradeltem 4.3.5-ről 4.3.3-ra, végén iTunes error (1), recovery loop, de nem szedi ki se a tinyumbrella, se a fixrecovery, se a recboot..
    A hosts fájlból kéne kitörölni a “azokat” a sorokat?? Nem hinném, hisz a fentebb említett leírás szerint ilyenkor ott van az a sor, és szerintem is az még kell oda, hisz azzal verjük át az iTunes-t…
    Szóval még minig recovery és nem tom hova tovább..
    Előre is köszönöm a segítséget.

  11. @crayo: Ez is?? /moderálásra várakozik/

  12. @crayo: ezt amúgy miért nem a 4.3.5-ös vagy a 4.3.3-mas cikknél teszed fel? ott nem lenne off, és ott is kapnál választ. no de mindegy, legalább azt írd le, hogy mégis milyen készülék, mert az kimaradt, úgy meg azért elég nehéz lesz.

    @teve: csak ugyanazt tudom mondani, amit már onderonnak: “türelem cikket terem. szerintem amúgy 3 mondat meg egy screenshot az árakról szintén kevés. várd ki a végét. ;)”

  13. Most pont ráérek. Hol lehet sorba állni?

  14. @onderon: már unatkoztunk 🙂 amúgy teljesen poén a dolog semmi extra.

  15. @teve: És? Mit kezdesz most az árakkal? Most veszed meg? Tök felesleges erről beszélni addig, ameddig nem tudod kifizetni és ameddig nem tudod kifizetni nem is gondolod át hány GB-ra van szükséged.

  16. Mar nem azert, de az iPhone-os verzioban is igy mukodott a push, nemde? Most probalgatom az iPaden is, de igy nem tunik masabbnak ilyen teren…Viszont el se tudom mondani, mennyire vartam mar h kiadjak 🙂

  17. @Jadeye: Már megoldódott. Amúgy i4.

  18. Hat,ezt nem hagyhatom szó nélkül. Szinte az oldal születése ota aktív olvasója vagyok ennek a “blognak”, örültem ahogy fejlődött,növekedett de egy ideje csak uresseget érzek amikor feljovok ide. Az egy dolog hogy minden ujdonsagrol későn írtok,és hogy azokat külföldi oldalakon ugyanúgy meg lehet nézni,ez csak természetes. De az utóbbi időben egyre kevesebb a cikk-pedig ti talán az ország legolvasottabb iPhone-os blogja vagytok-de az,hogy az oldal adminja,lényegében elküldi a fenébe azt aki meg meri említeni hogy talán az icloud arazasa

  19. Elnézést,mellenyomtam,itt folytatnam:
    Az icloud arazasa igenis hírértékű dolog,az nevetséges és szánalmas is egyben. Tudom hogy nem nekem szólt a válasz,de a mai nappal egy olyan olvasót vesztettetek el aki évek ota olvas(ott) titeket.
    (és igen,az uborkaszezonban az Apple boltban levő randirol,pizzazasrol és kecskebevitelrol kell írni)
    Üdvözlettel, csavar

  20. @csavar: ezt sajnálattal hallom.

    de azt is vedd figyelembe, hogy most nyár van, és egy kis pihenő mindenkinek jár, így nincs minden cikkírónk készenlétben. igen, uborkaszezon van ráadásul, és valóban nincs mindenről szó. de hidd el, ezen is dolgozunk, mert ez nekünk sem jó.

    iCloud árazás: szerintem, ahogy fentebb is írtam, egy három mondatos cikk és egy screenshot minden, csak nem elegendő erről. ha ennyit dobtunk volna ki róla, akkor meg az lett volna a baj, hogy “csak ennyi? ennél többet vártam volna…”, ez meg szintén nem opció. egy hosszabb cikk viszont nem 5 perc, így hiába tették ki tegnap délelőtt az árakat, ha nem jut rá idő megírni egy valódi cikket, akkor sajnos csúszunk. az iCloud meg épp pont egy olyan dolog, ami őszig úgysem aktuális, így szerintem egy nap csúszás nem életbevágó, hiszen hivatalosan el sem érik még az emberek a szolgáltatást.

    de kérünk egy kis türelmet. hidd el, nem ok nélkül nem írtunk róla 3 mondatos semmiséget 😉

  21. iPad-re feltoltam, én facebookra a MyPadet használom egész jó, ingyenes alkalmazás…Én személy szerint biztos megyek sorba állni mert most egy iPhone 3g-m van és már 4et akartam venni, csak nem tetszett a design stb….de 5-t biztos veszek:)

  22. Jadeye! a thunderbolt-ról nem akartok egy kicsit részletesebben írni, most jött meg az új mac minim és hozzá a spéci th-kábel, a th tárolom hétfőn érkezik az usa-ból…

  23. A bevezető hatalmas, majdnem lefordultam a székről a röhögéstől! 😀 Respect srácok! 😉

  24. @draft: de, fogunk. főleg, hogy mostmár látni is, hogy mire is lehet majd használni. 🙂

  25. @Jadeye: az az érdekes, hogy a promis tárolókban lévő vinyókat azonnal ki kell dobni és cserélni kell, őket mi is ezt fogjuk csinálni…. valamiért a gyengébb kategóriás vinyókat rakták bele és nem a server vinyókat…

  26. Sziasztok!

    lehet kérdezni a cikkel kapcsoltban is?? 🙂
    olyan bajom lenne, mivel nekem nincs dombornyomott kártyám, nem tudok regelni illetve letölteni az istore-ból semmit. hogy lehetne az amúgy ingyenenes skypét letölteni az ipad2-re?? sajnos az apptracr-os verzió valamiért nem koser 🙁

  27. @Dr.Zoo: sima regghez nem kell kartya, pl. canadai acc-hoz sem ker kartyat es frree softot tudsz siman letolteni barmikor, de sztem ez megy a hu acc-al is…

  28. @Dr.Zoo: az account létrehozását a Skype letöltésével kezdd el. ekkor meg fogja kérdezni, hogy belépsz, vagy új accountot hozol-e létre. itt az újat választod, megadod az adataidat, majd a payment option-nál ebben az esetben kiválaszthatod, hogy “none”, így nem kell bankkártya. minden más esetben, akárhogy máshogy csinálod, kell bankkártya. ezt már párszor leírtuk amúgy, volt róla külön cikk is. 😉

  29. @Jadeye:
    Kedves Jadeye!

    Gondolom azért írta, írnak ide, mert a jobb oldali hozzászólások felsorolásában, csak öt darabot látni.
    Jogosan tarthat attól, hogy a problémájára nem érkezik válasz, ha több van utána, mint 5 hozzászólás.

    Szerintem ahelyett, hogy leoltanád őket, minket, találjatok ki valamit erre a problémára.
    PL: Lehetne fölül, vagy valami jól látható helyen egy napi kérdések-válaszok “menüpont”, ahová a cikkekkel jelenleg nem kapcsolatos kérdéseket, és válaszokat lehetne írni.

    Vagy szerinted, hogy lenne az igazi?
    Mert az nem megoldás, ha “offolnak” és te lekezelően, kínkeserve de mégis válaszolsz nekik.
    Ezt Admintól is kérdezem, mert ezt a problémát valahogy meg kell oldani, mert többször látom, hogy átmennek 2 másik oldalra is, ahol nem probléma az, ha offolnak, és jobb esetben nem úgy kezdődik a mondat, “hogy ezt miért nem xxx helyre írtad”

    Tegyetek már valamit, és ne a kérdezők hibája legyen már ez, mert a végén depisek leszünk. 😉

  30. Moderálásra vár az üzenetem. 🙁

  31. Azt még csak-csak kibírom, ha októberig várni kell, de legalább derüljön már ki, hogy milyen lesz az új szifon…


Add a Comment