fbpx Skip to content

Az Éva magazinról húsvét környékén hallottunk utoljára, amikor a magazin először jelent meg iPaden. Úgy tűnik a kiadó nem állt le az iPades fejlesztésekkel, mert szerdán megjelentette a gyerekekről szóló különszámát, az Éva Kölyök magazint. A termék továbbra is az Adobe keretrendszerével készül, ami azonban sokat fejlődött az elmúlt pár hónap alatt. Nem probléma többé a magazin nagy mérete (420MB), mert néhány másodperc után már kezdhetjük is az olvasást, közben pedig a háttérben töltődik a magazin többi része. Ezenkívül belekerült a magyar nyelv támogatása is a magazinolvasóba, valamint a push notification, ami értesít minket ha bármilyen újabb kiadvánnyal jelentkezik az Éva. Ennyit az új keretrendszerről, és most nézzük a magazint.

Az alkotók arculat dizájn és funkció szempontjából magasra tették a mércét az előző kiadvánnyal, ám nem vallottak szégyent most sem. Annak ellenére, hogy az újságban meglehetősen sok szöveges anyag van, ez mégsem megy az interaktivitás rovására. Nagyon jól kihasználták a digitális magazinok nyújtotta előnyöket. Szinte minden oldalon van valami amit megérintve újabb tartalmat, információt kapunk.

A magazin egyébként az Éva természetéből adódóan inkább nőknek szól, de a téma igazából izgalmas lehet minden szülőnek és leendő szülőnek. A készítők az előző magazinhoz képest több videós tartalommal leptek meg minket, így megnézhetjük, hogyan készült a gyerekek fotózása, a címlapfotózásba is bepillanthatunk, vagy megnézhetjük ahogy Kicsiház blog szerkesztője a szemünk láttára készít el egy asztalt. Szóval mint említettem a húsvéti számhoz hasonlóan jó magazint kaptunk az Éva Kölyökkel. Csak ajánlani tudom a szülőknek, leendő szülőknek és a nem szülőknek is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment