fbpx Skip to content

Az elmúlt hetekben többször láthattatok a Facebookon képet arról, hogy iPhone ikonok lógnak a falon az irodánkban. Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy ő festmény értékesítéssel foglalkozik, és mi lenne, ha legyártaná az iPhone ikonokat. Természetesen kíváncsiak voltunk, hogy mégis hogyan nézne ki egy ilyen a szobában vagy az irodában. Először valódi festmény formában, majd digitális vászonnyomatban kaptuk meg a 16db 20x20cm-es ikonokat. Hát mit ne mondjak, nem mindennapi, marha jól néz ki!

Végeredményben a digitális vászonnyomat tetszett jobban, mivel sokkal élesebb ikonokat kaptunk. A vászon nagyon jó minőségű, Olaszországból hozott termék, és nem mellesleg gyorsabb és olcsóbb a gyártás is. Az ikonok körülbelül 30%-ban eltérnek az eredetiktől, de ezt csak úgy ránézésre egyáltalán nem veszi észre az ember.

A méretek úgy lettek tervezve, hogy egybe és külön-külön is jól mutasson a falon. 16db 20x20cm-es ikont tartalmaz a csomag, amit akár egyenként vagy csoportosan is felrakhatunk.

Szerintem baromi jól néz ki egy ilyen, nem számít, hogy az ember hova rakja, és nem is túlzás. Eddig bárki, aki bejött hozzánk az irodába, meglátta és azonnal beleszeretett. 🙂

Tehát összegezve:

  • 16db “eredeti” iPhone ikon
  • 20x20cm méret
  • magas minőségű, digitális vászonnyomat
  • külön-külön is felrakható
  • egyedi, nincs ilyen a piacon

A termék mától megrendelhető a SzifonStore-ban!

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. Tök olcsó, megéri…

  2. Ez komoly? 35K??? Hát akkor fogok pár fotópapírt, kinyomtattatom valahol ahol van jó minőségű nyomtató, és megvagyok:D Lehet nem lesz olyan “szép” és “eredeti” de nem is 35K….Hova húzzák még le az embert 😀

  3. @jakabadam: Persze csak az nem éppen vászon és nem nyomdai minőségü lenyomat. 🙂

  4. 35k-ért mondjuk ez tényleg rablás 😀 bár az “elvetemülteknek” biztos megéri…
    De akár vászonra is fotó minőségben 10e körül max megoldható 1-2 nyomdában… oO
    10x10cm-be szerintem még kellemesebb lenne a dolog,
    akkor marad a házi készítés.

  5. Nekem vhogy nem jön be ez a szögletes style…

  6. 🙂
    Na ha ezt meglátja az Apple, akkor lesz a “művésznek” nemulass… Ezek szerintem védett ikonok. 🙂

    “Apple Logo and Apple-owned Graphic Symbols: You may not use the Apple Logo or any other Apple-owned graphic symbol, logo, or icon on or in connection with web sites, products, packaging, manuals, promotional/advertising materials, or for any other purpose except pursuant to an express written trademark license from Apple, such as a reseller agreement.”

  7. taky1974:Szerintem azért tér el minimálisan az eredetitől!
    Nekem tetszik!Stílusos!

  8. Azért kerül ennyibe mert a megrajzolt ikonokat legalább 150dpi-ben vagy vektorosan kellett megrajzolni ami nem kis meló!

  9. @ginger:
    Teljesen mindegy, hogy eltér. Ha egy picit hasonlít, akkor már plágium. Hidd el tudom. Ha van egy olyan termék (logo, icon, stb) ami nem teljesen olyan, mint az Apple terméke, akkor is rászállhatnak meg kellett semmisíteni (ha termék), mert az Apple jogi irodája rászáll.
    Úgyhogy ha erre rátalálnak, bukta.

  10. Szerinted mért zavarná ez az apple-t? Inkább örülnek neki 🙂

  11. Szerintem, ha valakire nagyon rájön az, hogy ilyet akar, akkor szerintem inkább megcsinálja magának, akár ugyan olyanra, akár lekerekítettre.
    Ha kisebbre akarja, akkor még egyszerűbben ki lehet nyomtatni…
    Persze akik valamiért mindig a legújabb bmw-kkel járnak, azoknak mind1, simán megveszik, csak ne kelljen vele szórakozni.

  12. nyilván más lenne a reakció, ha az androidban megjelennének az iOS ikonjai, de hát az ugye teljesen más helyzet, sztem ez így rendben van, habár 35k kétlem hogy áldozni fogok rá

  13. A naptár ikont pedig kérheti mindenki arra a dátumra amire akarja? Biztosan lenne aki pl Friday 13 -at szeretne, vagy amikor született, vagy bármit amire emlék köti, pl “kedvenc anyósa” 8.-án szerdán halt meg és ezt kitenné az ikonok közé! 🙂

  14. @Hds:
    Sajnos egyáltalán nincs rendben, de nem az én dolgom. Csak próbáld elfogadni, hogy nincs igazad, mert tapasztalatból tudom.
    Ha akarod, odaadom az Apple mo.-i megbízott jogi irodájának elérhetőségét, kikérheted a véleményüket.

  15. Jól néz ki, de 35ezret nem ér meg, akármilyen minőségű. Inkább nyomtatok egy pár ikont és felragasztom…

  16. nem azt mondom hogy nem perelhetnének, de minek?

  17. @Hds:
    Hát nem a pénz miatt, elhiheted… Egyszerűen nem tűrik a plágiumot. Ennyi.

  18. Persze, hogy rászállhatna az Apple, hiszen pénzért árulják ezeket a festményeket. Ha Te megcsinálod magadnak otthon, az persze senkit nem fog érdekelni. De 30%-os eltéréssel nem hiszem, hogy annyira megharagudna ezért az Apple…

  19. @Chris:
    Ez így van.

  20. Mégis mi a ***** árra számítottatok? Beszarás, hogy kinyomtatod papírra… gondolom, sok festmény van a faladon.

    Ja, egyébként nem veszek. Simán nem tetszik :).

  21. Ki az az ember, aki ilyent kitesz?? Az meg is érdemli, h vegyen 35k ért.. Kb képenként 350 ft-ért meg is éri… De ennyiért…. Olasz vászon.. 🙂

  22. Na igen.
    Valamiből fizetni kell azt a szép irodát. 🙂

  23. @samu: Ehhez igazán fannak kell lenni sztem, na meg olyannak akit nem érdekel 35e-Ft, mert pl a gyereke fan és megveszi neki ajiba! Biztosan lesz pár eladás ebből is, mikor valóban idiótaságokat is képesek emberek megvenni, csak mert Apple, vagy mert arról szól, stb! 🙂

  24. Ikonok alig hasonlitanak az eredetihez.. kb mintha lengyelpiacos alyfonrol rippeltek volna oket… es ezert kertek 35K-t? 🙂 Vicces na…

  25. Az egészet 5.000 Ft-ból ma megcsináltattam 10x10cm-es méretben. 3800 volt vászonra a nyomtatás és 1000Ft volt 9db 10x10cm-es, 20mm vastag bútorlap.
    Úgyis letörlik ezt a hozzászólásomat is így aki olvassa annak szerencséje van :)))

  26. hol csináltattad? illetve vászont ott kaptál?

  27. @expa: A kepeket a honnan szedted hozza? Gyariakat nyomtattatok ra? Vagy ujrarajzoltad nagyban?

  28. Nem foglalkozzatok a fikázókkal,nagyon is cool a cucc!
    Sajnos az árat én is magasnak találom,pedig tényleg tetszik,és nem járok BMW-vel 🙂
    Talán ha fele ennyi lenne az ára,akkor kikasztanám a nappalimba 🙂

  29. 35???? viccc mar ne is haragudjatok….

  30. @expa: Számoljunk! Ha a 10×10-es volt 5000 forint, akkor a 20×20-as négyszer ennyi, azaz 20000 forintba kerülne, ha csaka felületet számoljuk. Ha hozzávesszük a minőségi különbséget és, hogy ez nem bútorlapra van ragasztva, akkor egy kis nyereséggel össze is jött a 35000 forint. Mert ugye a munkáért és az ötletért is fizetni kell.
    Szóval lehet vitatni az árat, de pont expa akciója bizonyítja, hogy fölösleges.

    Személy szerint nekem tetszik az ötlet. Nekem van is ilyen összeállításom nem iPhone-os képekkel. 🙂

  31. @taky1974: Szerintem ha csak hasonlít, az nem plágium. Akkor rászállhatna az összes többi telefongyártóra is. Igaz a Samsungra rá is szállt, de reménytelen, hogy nyer az Apple.
    Nem is értem, mit képzelnek. Azért mert én használtam a napraforgót valamilyen ikonomban, akkor más már nem teheti meg ugyanezt? Hülyeség. A levédett ikonnal teljesen, vagy nagyon nagy mértékben meg kellene, hogy egyezzen az enyém, ha akar valamit, amúgy meg kussoljon.
    De itt le van írva, hogy “Az ikonok körülbelül 30%-ban eltérnek az eredetiktől”, tehát kussoljon az Apple!

  32. Print screen, kinyomtatod és felrakod a falra (50 FT) 🙂 És még az ikonok is lekerekítettek, ez messze van a valóságtól…

  33. JÓ minőségű max….
    :S:D

  34. @geucsa:
    Az Apple nem kezdi méregetni a %-os különbségeket. Azt nézi, hogy egy vásárló mit érzékel. És bizony itt azt, hogy ez “olyan, mint az iPhone menüje”.
    De nem fogok itt senkivel vitatkozni, tapasztalatból írom amit írok. Aki nem akarja elhinni, küldje el a jogi irodának ezt a szifon cikket, és kérje ki a véleményüket. Ennyi. Én csak segíteni akartam a hozzászólásommal…

  35. Egy Pro nyomdász ismerős is az ár kb 10-edéért prezentálná ugyanezt.. szóval izé…

  36. Kerestem nagy méretű ikonokat és fractal-al felhúztam nyomdai méretre. Ahol plakát nyomtatással foglalkoznak ott vászonra is tudnak nyomtatni.

  37. Esetleg fel tudnád őket rakni valahova, vagy emailben el tudnád küldeni? Vászon a nyomdában volt gondolom.

  38. @Hds:
    Raktam ide linket de törölték. Írj egy mél címet és elküldöm.

  39. kissbe05[kukac]gmail[pont]com

  40. Sziasztok, természetesen az Angry Birds! :))


Add a Comment