fbpx Skip to content

A nagy iOS 5 láz közben szeretnék nektek bemutatni egy újabb magyar “gyöngyszemet”.

Nemrégiben meghívást kaptam a hazai A.S.K. Homework fejlesztőcsapattól, hogy teszteljem le legújabb játékukat, a Ball Towers HD-t. A magyar cég eddig még nem volt jelen az iOS piacán, de ettől az évtől nagy fejlesztésekbe kezdtek. Az első játékuk május 28-án jelent meg Ball Towers HD néven iPad platformra.

A játék alap koncepciója nagyon egyszerű, az iPadet döntögetve kell eljuttatni egy golyót a célhoz, úgy hogy közben az összes ellenőrző ponton áthaladunk.
Ez egy egyszerű feladatnak hangzik először, ennek ellenére ha elkezdesz a játékkal játszani az ötödik pályán már eléggé megizzaszt a dolog. Ráadásul nem elég eljuttatni a golyót a célig, hanem teljesítenünk kell egy bizonyos időt, így érhetünk el arany, ezüst, illetve bronz medált.
A Ball Towers első verziója a visszajelzések alapján olyan nehézre sikeredett, hogy a fejlesztők kénytelenek voltak könnyíteni a játékon.

Az alapjáték összesen 30 pályát tartalmaz, de most jelenik meg egy ingyenes frissítés, ami 39-re bővíti a skálát, amelyeket a fejlesztők három fő kategóriába soroltak. A legkönnyebb a Tutorial Pack,  majd ezt követi a Beginer Pack és az Advanced Pack.

Kiemelendő, hogy a fejlesztőcsapat saját fizikai és grafikai motort írt a játéknak, ami nagyon jól sikerült. A grafikája lenyűgöző, főleg iPad 2-n nézve. A most megjelenő frissítésben három új fícsőrt is kap a Ball Towers. Ezek az időlassítás, idő visszatekerés, és a golyó kisebbítés.

A fejlesztők gondoskodtak arról is, hogy tudjunk versenyezni egymással, az OpenFeint segítségével.

A játék alig több mint egy hét alatt Amerikában a Top20, Japánban jelenleg az első, Magyarországon Top3 az App Store-ban. (Az iPad-es ranglistában)

A nagy érdeklődés, illetve a visszajelzések miatt a fejlesztőcsapat egy hét alatt átírta a játékot, hogy teljesen kompatibilis legyen az iPhone-al is. A jövőhéten várható az iPhone megjelenés, Ball Towers néven, amely már minden frissítést fog tartalmazni, valamint az összes új pályát is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Nagyon szép a grafika.

    OFF:
    Nem tudjátok mi a neve annak a proginak ami több “feloldás” csíkot rak a lockscreenre ezzel nehezítve hogy illetéktelen bejusson a telefonba?!

  2. Sziasztok!!
    Nagy segítségeteket szeretném kérni, már 15ször próbálkoztam sikertelenül…
    volt nekem is 3g iPhoneom, mindig meg tudtam csinálni mindent.
    Most jött hozzám egy restoreoltuk, 4.2.1 volt rajta ha jól emlékszünk… valószínűleg…
    Kerestem a neten uj firmwareket, próbáltam alacsonyabbat,magasabbat,apple update restoret, de nem csinálja végig, 1015ös hibára hivatkozik…
    3g hez van az ipsw természetesen, és az összes tudtommal létező aktív jailbreakelő progi megvan, fele el se indul… mit kéne és hol letöltenem, hogy menjen, mert ilyet én még nem láttam… Nagyon megköszönném a segítséget

  3. Képes vagy első kommentelőként is offolni?!

    Nem hallottam már a játékról, és a videóból nem igazán jön le, hogy pontosan mit is irányítok, de a grafikája tényleg elég jól sikerült. Mindjárt meg is nézem, hogy van e belőle próbaverzió.. Kíváncsi vagyok..

  4. játék megvéve…

  5. @Norrbi: http://hu.jailbreak-me.info/

    Örülön a hazai fejlesztésnek, és bámulatos grafikát tudtak összedobni a fiú, az agyam eldobtam rajta, ráadásul simán ment iPaden. Nice
    Viszomt hiányolom a Magyar nyelvet, illene támogatni annyival a hazát hogy szépen Magyarul beszéljen hozzánk a cucc! Az OpenFeint mellé pedig a GameCenter se ártana, nagyba növeli az újrajátszandósági rátát, főleg ha raktok bele vagy 30 achievementet.

    Örülök a vételnek nagyon, de azért remélem nem a nagyok példáját követitek, és a HD-t univerzálissá teszizek ha már kiadtátok az iPhoneos verziót…

  6. Sziasztok, megvettem a jatekot, nagyon jo aranyos. Ha a fejlesztok latjak megolhato lenne-e hogy a nezeteket lehessen valtoztattni, pl lenne egy sima fps, klasszikus felulnezetes illetve a jelenlegi kamera nezett.

  7. “A Ball Towers első verziója a visszajelzések alapján olyan nehézre sikeredett, hogy a fejlesztők kénytelenek voltak könnyíteni a játékon.”
    +
    “Japánban jelenleg az első”

    Tipikus. Az egész világ szív, hogy milyen kemény egy játék, a japánok meg végigjátsszák uzsiszünetben. 😀

  8. Sziasztok

    OFF

    Ipod touch 4g tulaj vagyok és oylan kérdésem lenne hogy lehet e a hátlapra fóliát rakni. És angolul hogy nevezik? mert ebayen rendelnék. Köszi… Remélem ez a kérdés nem zavarja a szifon store-t ha igen bocsi.

  9. @Norrbi: Error 1013: a restore végén kapod, amikor egy korábbi firmware-t raksz vissza, vagy amikor a TinyUmbrella segítségével frissítesz iPhone 4-est gyári firmware-re. Ebben az esetben ez azt jelzi, hogy a baseband-et nem tudta írni, ami normális, hiszen a baseband verzója nem downgrade-elhető, illetve a TinyUmbrella megakadályozta a frissítését. A készülék ezután recovery módba kerül, amiből kiugrasztható rslite-tal (OSX) vagy iREB-bel (Win), esetleg TinyUmbrella-val (mindkét OS). Ezután 4.2.1 előtti rendszerek esetén a készülék bebootol, és használható. 4.2.1-es firmware esetén a rendszer recovery módban marad. A legújabb TinyUmbrella már ki tudja ebből ugrasztani. (Ha azt szeretnéd, hogy frissüljön a baseband, mert nem számít a függetlenítés, akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől, és nyomj a jobb alsó sarokban az Apply-ra. Vagy a hosts fájlból ki kell törölni minden olyan sort, amiben a gs.apple.com cím szerepel, majd törölve a DSN-cache-t, vagy újraindítva a számítógépet, egy újabb restore szükséges.)
    Error 1015: ugyan az a helyzet, mint az 1013-as hiba esetén, de abban az esetben is kaphatsz ilyen hibát, ha a készüléken iPad-es baseband van. Ebben az esetben tegyél fel custom firmware-t, mert az nem foglalkozik a basebanddel.

  10. Köszönöm sokat segítettél!!!
    MEgcsináltam gyakorlatilag sikeresen, de ugy nézem hogy t-mobileos a telefon, mert t-monbilos kártyával aktiváltam…. de nincs térereje a tmobilosnak. redsnowwal jailbreakeltem custom firmwaret nem én csináltam…
    mi lehet itt? 🙂

  11. Hali
    Hogyan tudok 3gs- en proxy-t beallitani?
    A lenyeg az hogy, van egy amcsi stream amit csak az usabol lehet elerni, es van egy amcsi proxym amit ha a chromeban beallitok tokeletesen muxik. Hogyan tudom ugyanezt mobil adatkapcsolat eseten 3gs-en megoldani?

  12. Nem emlékszem mi is kellett miután a redshow megvan illetve a cydia fenn van utánna mit is kell telepíteni a cydián belül hogy más forrásból szerzett programok is menjenek ennek a neve kellene légyszi segítsetek.

  13. Off:
    Sziasztok! Nem tudok update-olni az app store-on, egyszerűen nem reagál a “gomb” megnyomására!? Valaki találkozott már ilyen problémával?

  14. Megoldódott. Csak nem volt elég szabad helyem! Kár hogy ezt nem írja ki a frissítéskor, csak ha le akarsz vmt tölteni…hm!

  15. @balazs182089: Köszi működik minden 😀

  16. Megjelent 3GS, 4-re.

  17. en is megvettem, tenyleg nem egyszeru, de neha jo elinditani 🙂


Add a Comment