fbpx Skip to content

Bár most éppen mindenki WWDC lázban ég, mi mégis kielégítünk most egy igényt. Nagyon sokan kerestétek már a BT füleseket, végre sikerült az egyik legigényesebb márkával kapcsolatba lépnünk és feltölteni a készleteket. Jelenleg 4 típust találtok meg a Store-ban, kicsit bővebben kitérnék most kettőre ezek közül.

Plantronics Discovery 975

Régóta kerestem már magamnak egy iPhone-al is jól működő igényes fülest a kocsiba, jelentem megtaláltam! Szerintem a legszebb, legelegánsabb headset ma a piacon, a designon túl szerencsére a funkciói is kiemelik a mezőnyből.

Kicsit a formáról: Hosszúkás, elegáns, fém-bőr anyaga van, mi tökéletesen illeszkedik az arcunkhoz. Amint az a képen is jól látszik, nincsen fül mögé lógó “kampója”, van viszont 3 méretben kis szilikon betét hozzá. Mivel az egész tömege 8 gramm (!), ezért simán megtartja a fülben. A  2 hetes tesztelésem során egyszer se esett ki a fülemből a kocsiban, igaz futni nem próbáltam vele, de szerintem még azt is bírná.
Egy igazán különleges tartót is kapunk még hozzá, igényes puha anyagból van, ami a füles mobil töltője is egyben, hiszen van benne egy akkumulátor. Magyarán, ha feltöltjük a tokot, akkor utána 2x-3x képest feltölteni még a fülest, anélkül, hogy töltőre csatlakoztatnánk. Nem is értem, hogy mások miért nem kezdték még el a koppintását…

Az innovatívnak mondható megjelenésen felül a tudása is rendben van. Dupla mikrofonos, ami remekül kiszűri a szélzajt és egyéb nem kívánatos háttérzajokat. Gyári adatok szerint 5 óra beszélgetést és 1 hét készenlétet bír ki egy töltéssel, ezt nem próbáltam, mert mindíg a tokjába teszem vissza, ami egyből feltölti. (2 hét használat során 1 egységet csökkent a tok töltöttsége összesen) Spéci funkciója még, hogy képes egyszerre 2 telefonhoz is csatlakozni, ez nagyon hasznos azoknak akiknek van egy privát és egy üzleti telefonjuk is. Abba nem megyek bele, hogy lehet szabályozni a hangerőt is vele, meg mute, felvenni, letenni… ezt mindenki tudja 🙂

Akit érdekel nézze meg a Store-ban, csak ajánlani tudom!

Plantronics Explorer 210

 

A Plantronics egyik legegyszerűbb modellje, a Discovery-hez képest persze szolidabb, de meglepően kényelmes és jól használható volt. Ebben az árkategóriába (6.290 Ft) kifejezetten jónak mondható a hangminősége, nem recseg, nem sistereg, jár hozzá egy hálózati töltő, persze bármilyen micro USB-s autós töltővel is hibátlanul tölthető. Csak, hogy kollégámat idézzem “teszi a dolgát”.

Technikai részletek itt!

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Kedves Admin!
    Egy kérdésem lenne a cikkel kapcsolatban.
    Nézegettem ezeket a termékeket koràbban is.
    A kérdésem az lenne hogy a gyári Bluetooth-al működik? Vagy kell-e hozzá a celeste?
    Nekem 4.3.3 fut a telómon és ahoz ugye nem jó a celeste(Mikor lesz frissítve a celeste?).
    Ja még egy mikor lesz Cut the rope feissítés? 😀

  2. @dakota69: Celeste működik iOS4.3.3 alatt.
    A bluetooth hangeszközök működnek alapból is az iPhone-al.

  3. Discovery 975-öt több mint egy éve használok. Nagyon jó BT headset. Sajnos már nem olyan fixen csücsül a füemben mint új korában, de az is lehet, hogy a fülem nőtt. 🙂

  4. A celeste működik 4.3.2-n is?

  5. @MaxxisDH: A filmben motorolaként szerepel.

  6. Bocsanat az off-ert 🙂
    Hogyan mentsd el keszulekeden jelenleg futo ios SHSH-t? Legyen az 4.0x-vagy a legujjabb verzio!
    Hasznald az iFaith app-ot 🙂
    A redmondi pite jo falat 😉
    Nekem mondjatok videki gyereknek, hogyan javitsak iPhonet 😉

  7. Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Szetereo Bluetooth-os headset vásárlás előtt állok és kinéztem 3 db-ot de szeretném ha véleményt adnátok melyik az amelyik: zenehallgatásra, telefonálásra de inkább zenehallgatásra van a legtöbbet használva vagy lenne, és melyik a 3 közül az amelyik a legjobb erre:
    1) Jabra SPORT Wireless+ (JB-062)
    2) JBL Synchros Reflect BT
    3) Denon AH W200


Add a Comment