fbpx Skip to content

Ötszázezer iPad gyártása eshet ki

A múlt heti robbanásban hárman életüket vesztették, sokan megsérültek. A vizsgálat szerint a polírozó üzemben keletkező por berobbanása okozta a tragédiát. A Foxconn további vizsgálatokig minden üzemében leállította a hasonló munkálatokat, így kiesés várható az iPad 2 gyártásában.

Az IHS iSuppli elemző cég szerint a kieső termelés elérheti az ötszázezres darabszámot is, de a szám függ a gyártás újraindításának időpontjától is.

Egyébként az elemzői vélemények megoszlanak, vajon a kieső chengdu-i gyárban vagy Shenzenben gyártanak-e több iPad-et. Más forrás szerint a kieső darabszám akár 1.8-2.8 millió is lehet.

Persze ez az elvesztett életek mellett eltörpül.

Ötszázezer alkalmazást hagyott jóvá az Apple

Lassan három éves lesz az App Store, a világ legnagyobb alkalmazásboltja. Egy-egy alkalmazás megjelentetéséhez az Apple jóváhagyása szükséges, így minden programnak a cég szűrőjén kell átmennie.

A legújabb hír szerint a jóváhagyott alkalmazások száma elérte az ötszázezres határt. Ez óriási szám, egyelőre még egyetlen más alkalmazásbolt sem képes vele versenyezni. Persze jelenleg „csak” kb. négyszázezer alkalmazás érhető el, mivel közben a szabályok be nem tartása miatt elég sokat rúgott ki az Apple, vagy pedig a fejlesztők vonták vissza önként a programjukat.

A lenti infografika elég szemléletes módon mutatja be a három éves növekedés történetét. Főbb következtetések:

  • Az összes alkalmazás 36 %-a ingyenes, a fizetősök átlagára 3.64 dollár.
  • Ha valaki az összeset meg kívánja vásárolni, akkor csaknem 900 ezer dollárt kell érte fizetnie és 7 terabájtnyi tárolóhelyre lenne szüksége.
  • Messze legsikeresebb alkalmazás az Angry Birds, jelenleg 275 napot töltött az első helyen.

Az persze más kérdés, hogy ebből a négyszázezerből mennyi értelmes alkalmazás…

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Szerintem ez betesz az i5 startjának is sajnos……. 🙁

  2. @Put2: De türelmetlen valaki… 🙂
    Nagyon jól halad az app store! Csak így tovább! :):)


Add a Comment