fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az iOS 4.3.3-mas verzióját, ami a korábban már ismertetett, a helymeghatározásnál használt cache-fájl hibáját hivatott javítani. Jelenleg nincs információ arról, hogy mást is hozott volna a frissítés, de elképzelhető, hogy valamennyit javít a készenléti időn, és a korábban szintén említett, de nem részletezett iPod-os bugokon is (ezek a bugok az iPod app esetén értendőek, és nem az iPod Touch-okra vonatkoznak).

A frissítést ismertető ablakban következő hibák javítását írja:

  • csökkentett adatbázisméret a helymeghatározást segítő cache-fájl esetén;
  • az adatbázisfájl már nem kerül tárolásra iTunes backup esetén;
  • az adatbázis törlésre kerül, ha a helymeghatározás ki van kapcsolva.

Ez tehát csak egy bugfix-release, így nem feltétlenül életbevágó feltenni, csak ha nagyon zavar a “locationgate” – viszont ha jailbreakelsz is, akkor mindenképp várj a frissítéssel, mert jelenleg nincs rá jailbreak!

Ahogy minden alkalommal, most is nagyon fontos, hogy ha valaki még nem tette, azonnal mentse az SHSH-kat a 4.3.2-höz, mert az Apple hamarosan nem írja majd azt többé alá! Az SHSH-kat akkor is érdemes lementened, ha nem jailbreakelsz, mert így ha netán összeomlik a rendszer, vagy bármi más okból újra kell tenned, az SHSH nélkül kizárólag a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware-re tudsz majd restore-olni!

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Ha frissítéskor bármi hibaüzenetet kapnál, akkor itt érdemes szétnézned: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Az iOS 4.3.3 nem feltétlen jelenik meg mindenkinél azonnal, de aki szeretné letölteni, az az alábbi, közvetlen linkeken keresztül teheti meg egyelőre, és a megszokott módon betallózva tudja azt feltenni (OSX alatt ALT, Windows alatt SHIFT lenyomása mellett kell kattintani az Update vagy a Restore gombra az iTunes-ban).

Közvetlen letöltési linkek:

Jailbreak?

A jailbreakről egyelőre nincs pontos információ, de annyit már tudni lehet, hogy a korábbi, @i0n1c által felfedezett hibát az Apple szerencsére nem javította, így elvileg egész hamar várható lehet, hogy lesz rá jailbreak, hiszen valószínűleg csak frissíteni kell a fájlokat az új OS-hez, és kész:

comex
.@i0n1c’s bug is not patched in 4.3.3. #whatisthisidonteven
2011.05.04. 20:15

Kiadási dátum ugyanakkor nincs, így türelmet kérünk mindenkitől, amint lesz pontosabb információ, természetesen közölni fogjuk veletek! Esetleges új függetlenítésről ugyanakkor semmi hír nincs. (A 3GS esetén az esetleg feltett 06.15-ös iPad-es basebandet a 4.3.3 sem frissíti!)

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

63 Comments

  1. Ha megjelenik a frissített fájlokkal a redsnow, az támogatni fogja még a korábbi firmwareket is, vagy az adott verziót kell majd letölteni? Tehát kvázi visszafelé kompatibilis?

  2. @Hds: egy bizonyos szintig kompatibilis a korábbiakkal, de azonnal kiderül, ha betallózod bele a firmware-t, mert amit nem szeret, arra azt fogja írni, hogy “Unable to recognize IPSW”.

  3. és a többi szoftver is? snowbreeze, greenposion pl?

  4. @Hds: ha megtartod belőle a régi verziót, akkor tuti. mentsd le mindegyik szükséges szoftverből az aktuális, és számodra megfelelő verziót, és akkor meglesznek, ha bármikor kell.

  5. Sziasztok cydiaban hol kell lementenem a shsh? Köszönöm
    timumberla siekrült.4,7kb file csinált a ishshsHit meg 58Kb most melyik a jó shsh.:)

  6. @norbesz74: cydiában egyetlenegy alkalommal kellett a kis szívecskére nyomni, ha azt megtetted, ott további teendőd nincs.

  7. @mate6: hacktivalva van. ra kell tolni egy wildcard os cuccot jadeye már leírta kismilliószor.. el is feljtettem:D izee naa ööö

  8. Kérdés: 4.3.3 ról vissza lehet állni 4.2.1-re ha ez is meríti az aksim?
    SHSH fájlok természetesen mentve.

  9. @Godlike: Vissza lehet menni, de a baseband marad.

  10. @Jadeye: nekem sosem volt szívecske amire rá lehetett volna nyomni, és a Cydiában nincs is csak 4.2.1+ és 4.3b2 .
    Nem is értem, pedig Tinyumbrellával 4.1 óta az összes SHSH mentve van.
    Ilyenkor mi van, vagy mi a teendő???

  11. @twingo16v: a cydiában található kijelzés változatlanul cache-elt, tehát nem naprakész. ha egyszer umbrellával a cydián keresztül lementetted, az a szívecskére nyomással egyenlő.

  12. @Jadeye: a Cydián keresztül való mentéshez meg kell nyitni iPhone-on keresztül C-t? Amúgy ha új windowst rakok, akkor elvesznek az SHSH-k Tiny Umbrellánál, vagy ezek függetlenek egymástól? (Win 7 64bit). Illetve mi a megoldás az említett rendszerre, hogy az iTunes Libraryt tudjam menteni? Mert elég rossz, hogy a gépen nem jegyzi meg, ahogy mappákba rendezem az appokat…mellesleg lehet szentségtörést fogok elkövetni, vonz ez a Galaxy S II 😀 valaki beszéljen le róla 😛

  13. @DrJuris:
    SHSH fájlok: C:\Users\*felhasználónév*\SHSH -innen tudod kimenteni a fájlokat másik háttértárolóra!

    Mindenkinek a saját privát dolga, hogy milyen telefont vásárol, de én mindig a minőség híve voltam, valahogy jobban szeretem a 100% üveg-acél ötvözet alkotta i4 -met mint a szomszéd galaxy S II -ét, ami műanyag, recseg, ropog, memóriakártyás, lassú, és minden nap más kernel van rajta… Ha egy iPhone -al jelensz meg valahol akkor felfigyelnek rád(észrevételeim szerint), ha egy x márkával akkor azt mondják, hogy hagyományos, már mindenkinek androidos van, unalmas… Ha ne adj isten Nokiával szembesülnek, akkor “úristen…”, kivételt képeznek ez alól a nokiás dobozok, ha politikus ad át politikusnak nokiás dobozokat, abban álltalában “érték” van ás arra mindenki felfigyel…

    Üdv!

  14. @mythbuster: jól beszélsz 🙂

  15. @mythbuster: De az is gáz hogy nekem már a 3. I4 et cserélik mert mindig van valami baja már az Apple sem olyan fényes mint régen.

  16. @torrente777: te kifogtad a tutit! nekem az első i4 van és semmi baja pedig már kapott tőlem hideget és meleget is 😀 tökéletes darab.

  17. Sziasztok!
    Új vagyok itt,de régóta követem az oldalt,ami nagyon tetszik. Sok-sok hasznos infó van itt ami nélkülözhetetlen egy iPhone használónak.
    Kérdésem az lenne, hogy az mennyire jelent rosszat, ha a telefonom (i4-32 Gb, gyári független) alsó része kicsit recseg bizonyos helyzetekben, mikor megfogom.
    Másik, van valami program, nem emlékszem a nevére és keresőben sem találtam meg, amio azt teszi lehetővé, hogy a beérkező hívásnál felajánlja, hogy elutasítom, vagy felveszem, ill. hívás fogadására elég rányomnom, nem kell elhúzni a nyilat. Kicsit hosszúra sikeredett, bocsi.
    2 napja frissítettem 4.3.2-re,erre tegnap este az iTunes azzal fogadott, hogy elérhető a 4.3.3. Remek 😀

  18. Nem hiszem hogy updatelnék, és szerintem sokan nem fognak mivel csupán a location trackinget javítja, ami engem különösebben meg nem zavar. Mondjuk érdekes, hogy mostanában eléggé gyorsan jönnek kifelék az updatek 😀

    Btw: Gamecenter screenshotot mikor kapunk?

  19. @Brandon: hát a recsegés mindenesetre nem jó, de te tudod hogy zavar-e. A két hívóképernyő mind benne van a szoftverben. attól függ hogy hol kapod a hívást. ha lockolva voltál, és akkor, akkor el kell húzni, míg ha használat közben akkor a két gomb jelenik meg.

  20. Sziasztok!
    iPhone4 4.3.1(8G4) Yoda-fone 04.10.01-es Base-el van Jailbreak-elve.
    Basebandhoz nem szeretnék nyúlni(frissíteni), de szeretném a legfrisebb firmwaret (4.3.3) feltenni, amint Jailbrake kész lesz rá. A linkekről leszedtem a 4.3.1, 4.3.2, 4.3.3_restore.ispw fájlokat. Gondolom ezek a gyári verziók? sn0wbreeze-el tudok olyat készíteni, ami a Basebandhoz nem nyúl és akkor azzal restore, majd Cydia telepítés(jailbrake)? Ennyit sejtek, csak megerősítésre várok a profiktól! 🙂
    4.3.1-ről iTunes (Shift+Restore)-al restore a sn0wbreez-zel készített 4.3.2 v (majd ha lesz 4.3.3 ipsw-vel), akkor 4.3.2 (vagy 4.3.3) lesz a teló firmware Baseband módosítás nélkül és utána jöhet a Jail?
    Köszi
    Cydia-ban azt írja, hogy SHSH:iOS 4.2.1
    Csak erre tudnék jelenleg downgradelni, ha gáz van?? 4.3.1 van most a telón, miért csak 4.2.1-et ír. TinyUmbrellát megint eresszem neki??
    Ezer köszi

  21. Sziasztok,
    3GS->Galaxy S kitérő után ismét “haza” húzott a szívem, és beruháztam egy i4 -re, sőt elhatároztam, hogy JB nélkül fogok boldogulni.
    Az érdekelne, hogy JB nélkül van -e már lehetőség a kimenő hívások perc alapú követésére? (ikon).

  22. Helyesbítek a TinyUmb. a következő shsh fájlokat szedte le nekem: 4.2.1, 4.3.1, 4.3.2 és mindegyik 4,7k. Ezeket jól megőrzöm, de a Cydia miért csak 4.2.1-et ír??

  23. Sziasztiok.
    Szerintem az aksim többet bír frissítés után 🙂
    3GS
    Valaki tapasztalta ugyan ezt ?

  24. @Jadeye: Hello.
    Küldetm nektek egy mailt még tegnap.Ha van időtök megtudnátok lesni?Köszi előre is!

  25. @s5vi:
    És ez miért is hasznos?? Netán tartóban zsebben megnyomódjon miközben éppen hívnak? Ha fogadom a hívást, akkor úgyis elhúzom a sávot (véletlenül sem tudom felvenni, elutasítani, ezért van a bill.zár), ha meg nem fogadom, akkor a bekapcs gombbal elutasítom. Ha tévednék, akkor bocsi!!!

  26. @janist:
    Ez engem is érdekelne.

  27. Én egyértlmű gyorsulást tapasztaltam az oprendszerben. Természetesen tiszta gyári rendszerről van szó. Akksival meg eddig sem volt probléma…

  28. Amúgy nekem fura, hogy mennyire nem foglalkozik az Apple a JB-es rés betömésével…már két javítás is kijött, lett volna idejük rá. Persze ennek én nagyon örülök 🙂
    Btw lehet meggyőztetek, inkább várok az iPhone 5-re, igazából nekem a nagyobb kijelző és a flash kellene…csak ki tudja, hogy az iOs 5-öt sikerül-e, és ha igen, mikor sikerül feltörni…
    Még egy kérdésem lenne, amit ha valaki megválaszolna, nagyon örülnék neki.
    Az alap mail programba hogy tudom belevinni az összes gmailen található email címet? Mert nekem nincs sync contacts vagy hasonló a beállításokon belül…alternatív appokat meg nem szeretem, mert ezen legalább külön megy a Push. Thx

  29. én frissítettem (i4). nem tudom hogy az új OS miatt vagy amúgy is, de be van állítva hogy a jelkódot ne azonnal kérje hanem 1 perc után és nem kéri…
    ÉS A LEGJOBB hogy sms-ezek valakivel, elküldöm az smst lezárom a telefont..várok nem jön válasz..megnyomom a home gombot erre jön a hang és az sms és amikor megnyitom látom hogy már 10 percel ezelőtt megkaptam csak nem jelezte, pedig végig itt volt mellettem a teló. nagyon érdekes és egyben rohadt idegesítő hogy ennyit ér 140 ezer forint. ha tehetném egy csúzlival kilőném egyenesen Sztív Dzsobsz fejének..

  30. Nekem iPhone 3G-m van, 4.2.1-el, akkor most örökké követni fog az iPhone-om?

  31. @mythbuster:
    “Ha egy iPhone -al jelensz meg valahol akkor felfigyelnek rád(észrevételeim szerint), ha egy x márkával akkor azt mondják, hogy hagyományos, már mindenkinek androidos van, unalmas…”

    Ugye Audi márkájú autóval jársz, TagHeuer karórával? 🙂

  32. @Jadeye ha van egy kis időd örülnék ha mondanál valamit a jelenségre 😀

  33. @john42: Nem 🙂 földönfutó civil vagyok, autóm sincs csak egy i4 -em és egy notebookom egy asztali géppel :)… BKV -val közlekedem!

  34. @john42: heh,ez jó kérdés 🙂 a 3G-seket nem akarják elveszíteni:D

  35. @attika40:
    @janist:
    Voiceman – méri a kimenőt-bejövőt külön, be lehet állítáni a számlafordulót, utólag ki lehet venni a listából hívásokat (p.l. ha egy ingyenes számot hívtál…), havi-heti-napi limiteket adhatsz meg amiknél riaszt is (egy push-t jelenít meg a hívás után), geotaggel így ha bekapcsolod, azt is megnézheted hol-mikor történt az adott hívás. Két hátránya van: 1. fizetős (1,5EUR), 2.Futnia kell folyamatosan a háttérben (flight mode /és természetesen kikapcs/ után újra kell indítani, mert elfelejt néha mérni utána…)

  36. @nickgrabowski:
    Köszi a tippet, már csak az érdekelne, hogy perc alapú számlázást (kerekítést) be lehet benne állítani?

  37. Sziasztok!

    Nekem egy 3GS-em van es 3.1.3 van rajta de valamiert elkezdett megörulni, nem tudom stand by-ba rakni es a programok is alig alig futnak rajta. Ugyhogy most jott el az ido h frissitsem ios4-re, de persze pont tegnap jelent meg 4.3.3 🙁 de
    pannonos vagyok szal kell a tores mindenkepp. Nem tudok 4.3.2-re frissiteni? Vagy a iTunes nem fogja engedni a regebbit felrakni mi?
    Koszi a segitseget!

  38. nálam nem menti csak az shsh le?

  39. @scream: olvasd végig a cikket, le van benne írva, hogy ha nincs SHSH-d a 4.3.2-höz, akkor arra nem tudsz frissíteni. próbáld meg lekérni, hátha még aláírja az Apple a 4.3.2-t, és akkor, ha függetlenítened is kell, custom 4.3.2 kell neked.

    @bolvar: mi a kérdés?

  40. Sziasztok most pakolom vissza a 4.3.2 , de 4.3.3 is feltettem, de nem tudtam azt JB zni. Igaz végig ment az a rc14 viszont fehér ikon volt cidia és a safari se nyilt meg sajnnos.:(

  41. Bolvar szerintem azt kérdezi:”csak nálam nem menti le az SHSH-t?”

  42. @norbesz74: még mindig azért volt fehér a cydia ikonja, mert ilyenkor a jailbreak csak “sem-tethered”, tehát betölt a rendszer, csak jailbreak nélkül! de ha felteszel bármi olyan kiegészítőt, ami belenyúl a rendszerbe, például mobilesubstrate, onnantól be sem tölt a rendszer.

    a másik része a dolognak az, hogy ezen nem kell csodálkozni, hiszen ez a jailbreak nem a 4.3.3-ra van optimalizálva, így természetes, hogy nem megy. majd jön frissített verzió, és kész.

    @saga24: akkor miért nem azt írja?

  43. nem vagyok egy nyelvtan zseni 😀
    de ezen mi az nehéz 😀

    vrz1:nálam nem menti csak az shsh le?

    vrz2:Bolvar szerintem azt kérdezi:”csak nálam nem menti le az SHSH-t?”

    ennyire zavaró a mondatszerkezet? :D:D

  44. @m.beka: én újrahúznám, és set up as new iPhone. vagy valami jailbreakes app okozza, ha jailbreakelve is van.

    @bolvar: a mondatodat nem lehet értelmezni. szedd le a legfrissebb umbrellát, mennie kell. ha nem, akkor az apple már nem írja alá a 4.3.2-t.

  45. hát ezért nem lettem nyelvtan tanár :Dszerintem jó a mondtad:D
    de most sikerült leszednie délelőtt valamiért nem tette.

  46. Sziasztok.
    Nekem tudna valaki abban segiteni, hogy a neveket hogyan tudnam szinkronizalni geppel(pc) mert akarhanyszor csak nekifutok a telorol eltunnek a nevek de szamok megmaradnak(az is csak elozmenyekben es kedvencekben)? Probaltam mar outlook-al google-el meg windows adress book-al.
    Igy hiaba teszem ujra a telot mindig be kell toltstem backupbol es mint olvastam az nem tul elonyos egy jailbreakelt telonal. Nyilvan valamit nagyon rosszul csinalok csak arra nem tudok rajonni, hogy mit. Kicsit meg kezdem mar unni, hogy restoreoljak emiatt.
    Segitseget elore is koszi.
    Udv.

  47. Sziasztok!
    iPhone4 4.3.1(8G4) Yoda-fone 04.10.01-es Base-el van Jailbreak-elve.
    Basebandhoz nem szeretnék nyúlni(frissíteni), de szeretném a legfrisebb firmwaret (4.3.3) feltenni, amint Jailbrake kész lesz rá. A linkekről leszedtem a 4.3.1, 4.3.2, 4.3.3_restore.ispw fájlokat. Gondolom ezek a gyári verziók? sn0wbreeze-el tudok olyat készíteni, ami a Basebandhoz nem nyúl és akkor azzal restore, majd Cydia telepítés(jailbrake)? Ennyit sejtek, csak megerősítésre várok a profiktól! 🙂
    4.3.1-ről iTunes (Shift+Restore)-al restore a sn0wbreez-zel készített 4.3.2 v (majd ha lesz 4.3.3 ipsw-vel), akkor 4.3.2 (vagy 4.3.3) lesz a teló firmware Baseband módosítás nélkül és utána jöhet a Jail?
    Köszi
    Cydia-ban azt írja, hogy SHSH:iOS 4.2.1
    Csak erre tudnék jelenleg downgradelni, ha gáz van?? 4.3.1 van most a telón, miért csak 4.2.1-et ír. TinyUmbrellát megint eresszem neki??
    Ezer köszi
    (Helyesbítek a TinyUmb. a következő shsh fájlokat szedte le nekem: 4.2.1, 4.3.1, 4.3.2 és mindegyik 4,7k. Ezeket jól megőrzöm, de a Cydia miért csak 4.2.1-et ír?? )

  48. @nickgrabowski:
    Köszi.
    Ez az egy lehetőség van?

  49. Cydia lehet csak 2hét múlva fogja kiírni,hogy elmentette az SHSH-t
    Bolvar,Te mintha németből fordítanád át magyarra,azért nem van neked jól nyelvtan?:-)))

  50. Sziasztok! Olyankor mi van ha a szifon repóbol akarok valamit telepíteni akkor egyszerűen bezáródik a cydia? HELP!
    És kérek szépen egy magyar.carrier.fix.vodafone.4.1.deb file-t!
    Köszi szépen előre is!

  51. @janist: egész percre kerekítve mér igen, @Attika40: hónapokig lestem a store-t, de nem volt más, amióta ez megvan, azóta meg nem nèztem, mert bevált.

  52. Sziasztok!
    En meg mindig a 4.1 iOSt hasznalok, most szeretnek frissiteni 4.3.3-ra.
    Mit kell tennem? (SHSH nem volt mente, most pedig mar nem is tudam 🙁 )

  53. @Jadeye: Köszönöm szépen.:)

  54. Sziasztok!
    Nagyon nem értek valamit!
    Adott egy iphone 3GS 5.16 ipad basebandel.
    Custom fw-t töltök rá és végig megy de amikor factory van akkor nem indul el a készülék. Bent maradt dfu vagy recovery módba (sötét a kijelző)
    És nem tudom mit csináljak?

  55. legjobb tudomásom szerint 4.2.1 volt rajta és 4.2.1 customot akarom feltölteni.
    TinyUbrella nem mutat semmit.

  56. 54.???

  57. @Katalin: iTunes-ban simán frissíted. a legfrissebb firmware-hez sosem kell SHSH-t menteni, mert azt az Apple mindig aláírja. ha jailbreakelnél is, olvasd el az erről szóló cikkünket, az most a főoldal legelső cikke.

  58. @Jadeye: 49-es hozzászólásomra kérlek válaszolj, ha lesz időd! Köszi

  59. @kovacspityu2: a cydia kijelzése cache-elt, csak később írja ki a pontos listát.

    mivel már most is 04-es a baseband, így gyári firmware is mehet rá, mert a baseband nem frissült a 4.3.3-ban sem, és így nem kell custom fw-vel szórakoznod. viszont előtte szedd ki a pipát a “set hosts file to cydia on exit” elől az umbrellában, apply, és indítsd újra a géped, mert különben 1013-mas vagy 1015-ös hibát kapsz a restore végén. umbrella ne fusson.

    (ugyanakkor a 04-es baseband szoftveresen nem függetleníthető.)

  60. @Jadeye:
    Köszönöm a gyors választ! 🙂 Függetleníteni a baseband miatt nem is tudom, de nem is szándékozom, viszont a Jailbrake az szükségszerű. Te az Umrellával történő frissítést és Jailbrake-et írtad, ha jól vettem ki a leírtakból.
    Gondolom a gyári firmware a “iPhone3,1_4.3.3_8J2_Restore.ipsw” fájl, amivel 4.3.1-ről tudom frissíteni, akár iTunes-al vagy ami ipsw fájlt kér. (baseband úgysincs frisebb és nem kell független), ugye?
    Ha gyári frissítést nyomok rá 4.3.3-ra, akkor a “TinyUmbrella” a “redsn0w_win_0.9.6rc15” vagy a “sn0wbreeze-v2.7” a legjobb a jailbrake-re?? Gondolom mindhárom tudja a “iPhone3,1_4.3.3_8J2_Restore.ipsw” beadásával a frissítést és jailbrake-et. Melyiket ajánlod?
    Ezer köszi!!! 🙂

  61. Tévedtem, megoldottam, hacktivál, bocsánat az előzőért, kicsit szenvedtem vele, de már jó.Fent van 3gs-en az ios 5.01, maradt a régi baseband, eddig minden szuper :D: D


Add a Comment