fbpx Skip to content

Az iPad-ek mintegy 16 millió forintos kiadást jelentenek az államnak.

Néhány héten belül helyettes államtitkári szintig iPad 2 táblagépet kapnak a magyar kormány tagjai – értesült a Világgazdaság. A lap információi szerint a táblagépek beszerzése már folyamatban van. A kormánylista alapján számított hozzávetőlegesen 90 darabos tétel mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak.

Ennek a mennyiségnek a beszerzése szállítási oldalról várhatóan nem okoz gondot még akkor sem, ha az amerikai Apple a globális gyártási problémák miatt a vártnál szűkebben méri a magyarországi iPad2-kvótát.

Magyarországra az iPad2 szállítmányok ugyan folyamatosan érkeznek, ám alig pár száz darabos tételekben. Az előállítási nehézségeket a Japánban bekövetkezett földrengés nyomán részlegesen leállt elektronikai gyártás okozza.

Forrás: MTI, Hir24

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

51 Comments

  1. szégyentelen! ahelyett hogy odaadnák ezt a pénzt a munkanélkülieknek! több mint fél millió munkanélküli van…. mi a f*sznak nekik ilyen? hogy pornót nézzenek a parlamentbe? ez magyarország!

  2. Atyám-Uram!…. Mire van manapság pénz ebben az országban…. Kormány Vikor ezt is elintézte… Ahelyett, hogy odaadnák ezt a pénzt pl az árvízkárosultaknak, vagy a vörösiszaposoknak….

  3. szemetek az állam háztartási hiányt meg velünk akarják megfizettetni!!! Én sajnos már nem vagyok büszke erre az országra. Nincs mire!

  4. Sajnos ezzel a 16 millióval nem oldanának meg semmilyen hiányt és attól tartok ez eddig a legkisebb költség, hiszen tuti kaptak pénzt, paripát, laptopot idén is…

  5. Nevetséges. Erre van pénz…

  6. Felesleges és hülye lépésnek tartom, de gondolkodjunk már egy kicsit! 16 millió egyáltalán nem nagy pénz, a félmillió munkanélküli pl. fejenként 32 Ft-ot látna belőle, az államháztartási hiány meg pár nagyságrenddel nagyobb összeg.

  7. @gklka:
    Igazad is van. Csak! A lavina is hópihével kezdődött. Sok 16 millióból pár milliárd lesz. Mondjuk volt itt már 30.000.000-s AUDI bérlés is.
    De hát ez kormánytól független.
    Aki ott van, az mindent visz. Ennyi.

  8. Nem pénzt kell adni a munkanélkülieknek hanem munkát. Ha elöször pénzt kapnak akkor nrm mennek el dolgozni. Sajnos van pár ismerősöm aki így nyomja.

  9. JAJ! Ti okosok! Ez csak egy hasonlat volt mikre lenne pénz igény!

  10. Van itt pénz!Admin,ti meg adjatok be nekik árajánlatot jb-re!:-))

  11. iPad2-re még nincs Jailbreak. 🙂

  12. Valakinek nem kellene egy alig használt, szürke okos fedő?
    “Apple IPad 2 Polyurethane Smart Cover (Gray)”
    Én még 11900ér vettem, de már vannak helyek ahol 10900ér is lehet venni, én mondjuk odaadnám 9-10 ezresért.

  13. a k anyjukat. minek? sok b.fsz kezelni sem tudja

  14. @rossifumi: ha egy egész országot képesek irányítani, akkor majd pont egy ipad fog ki rajtuk 🙂 IGEN! 🙂

  15. Ezek az emberek majd szépen vásárolni is fognak a Store-ban… Még mindig jobb mintha valami Androidos csoda táblát kaptak volna!

  16. Mire van pénz ebben a kib*szott országban!!!gusztustalan!!! Target locked!!! Headshot!!!

  17. @fabi83: Nah jah munka kell! Legyen egy Apple gyár itt MO-n. Dolgozzon ott 5000 ember. Talán akkor valamit javítana a helyzeten a kormány is és mi is jól járunk!

  18. Erre inkább nem irok semmit ugy felbassza az agyam.
    ezért:

    OFF
    A Facetime vs Telenor problémára tudtok Admin vagy Jadeye valami megoldást?
    Válaszotok előre is köszi.

    ON

  19. @deddy: Az a baj, hogy a munkanélküliek java részének nincs iskolája, szakmája, ezért egy Apple-gyár rajtuk nem segítene…

  20. @gklka: igazad van de sok kicsi sokra megy mi spórolhatunk ők nem? fizesd ki nekik ha ennyire véded őket. én nem tudom sajnálni.

  21. Dislike! :/

  22. Már nem érik be azzal amit a NOKIÁS dobozban találnak xD…

  23. Lehet hülyeség, de azzal a de azzal a pár száz 300e forintos Thinkpaddal amit elvileg most vettek, azzal mi van? Megunták a flash játékokat már angry birds kell?

    Perpill ezt a linket találtam csak: http://mandiner.hu/cikk/20100519_felmillios_laptopot_kaptak_a_kepviselok (sorry ha nem lehet linkelni:D )

    nem volt olyan rég, hogy ettől zengett minden.

  24. Nem azért, részben támogatom az ötletet, azért pl az Európai parlamentben nem mind1, hogy a mi drágalátos bizalommal ellátott képviselőink egy ocsmány zöld robottal vagy egy hasznos szép fehér alma logóval jelennek és tapsolnak Orbán elvtárs bölcs mondataira, amitől még a német államfő is maga alá csinál… 🙂

  25. @Asassyen: Azokat évente kell cserélni! Az Apple termékeket elég 2 évente cserélni, ezzel akar spórolni a kormány, és nem 300 ezres gépek hanem 180-200 :)…

  26. Veszek egy 4 éves iPhone 2G -t, azon is úgy fut az angry birds mint az i4 -en, a thikpad elavul és az emberek megunják, nincs appstore… 🙂

  27. Ezt a mocskos tolvaj orbáncot mikor vágja már valaki pofán!

  28. @epo :Azért a Gyurcsány kormány alatt is tüntek el 10 milliók nokiás dobozokban :D….

  29. Frissült az apple.com, vessetek rá egy pillantást;)

  30. @Stifler93:
    Vetettem. Mi az a csík a hangszóró felett?

  31. Szomorú, hogy ilyesmit vesznek, nem kellene!!! Sokaknak nincs mit enni….
    Eddig is utáltam a poltikát, de ezt a kormányt egyre jobban gyűlölöm.
    Köpönyegforgató lehúzós banda.

  32. @taky1974: nem biztos, de szerintem ott van a közelség és a fény érzékelő. amúgy így elég szarul néz ki, elrontja az a csík az egészet 😀

  33. @Eyesis: ha nem megy el és tudod picit olcsóbban adni, akkor érdekelne.

  34. Emberek! Legyünk rá büszkék!!!! Végülis a mi adóforintjainkból veszik, tehát egy részét a miénknek érezhetjük még ha csak képletesen is. Bravó Kormány Vikror bravó!

  35. @gabor94:
    Erre én is gondoltam, de így olyan kis béna… Na mind1.

  36. Meg sem érdemlik.

  37. Hat ezt!!! Borzalmas… ahelyett, hogy kicsit igyekeznenek az allamadossagot,koltsegvetesi hianyt csokkenteni… pfuj.

  38. @maxsys: dobj egy mail címet plíz

  39. @H2CO3: Ha mi lennénk ott mi is ezt csinálnánk ennyi! A francba elmegyek politikusnak aztán lesz ingyen i4 meg iPad2,meg…na jó ki a kezeket a biliből:-)

  40. még jó h rengetegen éheznek az országban…a lényeg h a senkiháziaknak ipad-juk legyen amin a kölykeik szórakozhatnak (mert saját fizuból biztos nehezen köhögnék ki azt a 136ezer nettót)

  41. @Eyesis: Szia, maxsys77 és gmail

  42. saját pénzből mrm fussa?

  43. Jaj gyerekek ne legyetek mar szanalmassak! 16 millio forinton nyamnyogtok???:D Szerintetek gyurcsanyek hany ezer milliardot sikkasztottak??? Csak ok ugy buktak le , nem bejelentettèk. 16 millat havonta keresett…! Latom sok mszp huszar van itt! 😀 Van valami kis hir aztan huu orban igy meg ugy 😀 LOL gyerekek

  44. Ja es angliaban a holnapi haZassagi buli 50 millio font lesz amit az adozok penzebol finansziroznak! Juj akkor most mi van! Szamold mar ki a kulonbseget 16 milla meg 50 millio font kozott ember! Aztan nem hobolog senki! Csak a magyar ilyen

  45. @aqwer:
    1. Tanulj meg írni
    2. Gyurcsány havi fizetése 1 azaz egy forint volt (mondjuk a munkája is annyit ért 🙂 )
    3. Egy királyságot összehasonlítani a köztársasággal… háááát…
    4. Ha az előző kormány sikkaszt, akkor a következő is sikkaszthat?
    5. Itthon nyomorognak az emberek. Angliában is?

  46. 1. Megneznelek angol billentyuzeten mit muvelnel
    2.gyucsany 1 forintos fizetese es 8000 millios sikkasztasa….
    3. Azert a nep fizeti, mert a nagy kiralysagnak nincs penze….! Am a legszegenyebb kiralysag az angol Ha nem tudnad.Multkor a villany , es gaz koltsegeket nem tudtak kifizetni.
    4.ez nem sikkasztas mivel be lett jelentve.
    5. Itt is kemenyen kell dolgozni a megelhetesert! Igen!

  47. @aqwer:
    Amen.

  48. megszorítás minden fronton ott meg szórják a lóvet
    De nem ez a pár millió fáj igazán,hanem még az a több milliárd amit minden más balfaszságra költ a kormány.
    Szívesen mondanék példákat,de nem tehetem,max annyit hogy 2,5 milliárd ment ki ugyanígy az ablakon csak az nem publikus
    😛
    Ez Magyar Ország
    És ezt is megtehetik!A kérdés csak az meddig nézzük el nekik?

  49. @Spider:

    “Ez Magyar Ország
    És ezt is megtehetik!A kérdés csak az meddig nézzük el nekik? ”

    Spider elarulom hogy mar 20 eve ezt csinalja mindenki aki hatalomra kerul, ezt nem fogja senki sem leallitani, ha te lennel ott ugyan ezt csinalnad…!

    2,5 milliard semmit nem jelent, amikor 8000 millio forintokat keres a szamvevoszek 2004-2006 kozott. Mert a draga politikusok az eu-s tamogatasokat eltette’k. Gyurcsany koma meg 1 milliot adott a romaknak tegnap hogy nyaljon oda is,pedig mar bortonbe kellene ulnie De errol felesleges is irni, mert ez egy ordogi kor, jobb nem belemenni. Ahogy mondod ez a magyar orszag…sajnos. Kicsi is vacak is de a mienk.


Add a Comment