fbpx Skip to content

Az EyeSee360 nevű csapat már évek óta a 360 fokos videók népszerűsítesén dolgozik, számtalan GoPano-t, vagyis 360 fokban felvevő objektív-kiegészítőt gyártottak már. Nemrég egy kiemelkedően jó ötletük támadt: egy 360 fokos kamera az iPhone 4-nek, ezzel lehetővé téve a panoráma-videók felvevését a készülékkel.

Nincs más dolgunk, minthogy a GoPano micro nevű kamerát rátenni az iPhone kamerájára egy szimpla kézmozdulattal, és mehet is a 360 fokos videó! A csapat célja ennek a videófelvételi módnak a népszerűsítése, amit később tv-s csatornák is használhatnának, az elméletük szerint. A projektet amúgy adományokból finanszírozzák, és már több, mint 75.000 dollár gyűlt össze. Nem is szaporítanám a szót, itt egy videó róla:

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Ez nagyon komoly… Gondolom egy vagyonba kerül…..

  2. Beszarok 🙂

  3. @Tibuka: nem így van, kb. 80$-be (~15e Ft) fog egy darab kerülni 😉

  4. Jópofa de pár perc baromkodás után megunod… Ráadásul ez nem azt jelenti, hogy a teljes képet feleszi, mint mondjuk egy fisheye lencse, hanem amerre forgatod azt rögzíti. Mi a különbség, hogy a telefont vagy ezt forgatod? Azon kívül, hogy jópofa az ujjaddal mozogni a képen? Réadésul a minősége is rosszabbnak tűnik a visszajátszott képen, mint a szifon által rögzített video.

  5. @attilaszu: Tévedésben vagy, ez az egész 360 fokos képet felveszi, és visszajátszáskor bármerre nézelődhetsz, ez benne a poén! Jól láthatod ezt amikor a kocsi motorháztetejére van rögzítve. Vagy gondolod ott ült a menet közben valaki aki simizte az iPhone-t?

    Már bele is gondoltam, hogy mondjuk egy buli alkalmával csak kihelyezem középre és elindítom a felvételt, majd máskor sokszor megnézve akár mindenkit meg lehet nézni mit csinált… Mondjuk a hang az ugye zagyva lenne de hát az már részlezkérdés…

    Nagyon remélem, hogy elérhető áron lesz majd a piacra dobva…

  6. szifono nem látom a vidit 🙁

  7. Szerintem is hasznos és érdekes lehet családi felvételeknél, házibulik alkalmával. Így mindenki rajta lehet a videón még az is aki felveszi. Többszöri visszanézés esetén is változatos lehet a video. Szerintem frankó, bár egy fillért sem adnék ki érte! 😀

  8. Én ezt már láttam kicsit régebben is, elég jó ötlet de a minőség elég silány. Több helyen is, külföldi oldalakon erre panaszkodnak. Ettől függetlenül jó cucc.

  9. boccs az OFF-ert:

    a telefonom nem tud csatlakozni sem a t-mobile , sem egyeb halozatra. Ez antenna hiba lehet, vagy tiltolistara kerultem a jb miatt?
    elore is koszi

  10. @Hunforchalad: szóval még ki se jött, de már panaszkodnak rá?

  11. @Ifive: jailbreak miatt NEM tiltanak le készüléket, azt ugyanis a szolgáltató NEM látja, hogy jailbreakelt készüléket használsz-e vagy sem (max akkor, ha beviszed szervizbe, és ott a szervizes meglátja rajta például a cydiát, de másképp nem).

    ha letiltottak, akkor díjnemfizetés vagy lopás miatt.

    de olvasd el ezt: http://szifon.com/2010/03/07/jailbreak-tenyek-es-tevhitek/

  12. Ha már ez egy iPhone-os oldal, akkor azért illene úgy kitenni a videókat, hogy iPhone-on is látható legyen, mert jelenleg egy nagy üresség van a cikkbe ágyazva.

  13. Milyen jó lehet ezen gruppen pornót nézni…:D

  14. @Bith: frissíts rá.

  15. Nem rossz kis kütyü. A minőség pedig nyilván sokkal rosszabb mert maga a cucc ha jól látom annyit csinál, hogy tesz egy lencsét a telefon elé ami 360 fokban gyűjti be a képet és azt rávetíti az iPhone kamerájára. Nem is csoda, hogy nem kerül sokba hisz valószínűleg semmilyen mechanikus cucc nincs benne, lényegében egy darab üveg.

  16. @Jadeye: Ok, már megy.

  17. A képminőségre azért kíváncsi lennék…

  18. krvára nem értem hogy ha nincs elektronika abban a szarban, akkor hogy érzi hogy én simogatom a teló kijelzőjét??? szval hogy tükrözéssel van megoldva gondolom hogy függőlegesbe megy a kép aztán megint vízszintbe, de hogy honnan érzi hogy merre kell fordulni csak azért mert a kijelzőt b@sztatom….???! sztem fake 😀


Add a Comment