fbpx Skip to content

Írhatnám akár magyar fejlesztés címén is ezt a cikket, de ez az alkalmazás talán kiemelkedik a többi közül színvonalában és kinézetében egyaránt. A StartAPP célja az, hogy minden magyar iPod- és iPhone-osnak egy megbízható forrást biztosítson az App Store-ban történő eseményekről, legyen az árban, verziószámban, toplistán való változás.

Az alkalmazást elindítva az ‘Újdonságok’ fül fogad, ahol a legújabb változtatásokat tekinthetjük meg az alkalmazásokkal kapcsolatban. Ez a fül különösen jól jön, ha például olvasunk egy hírt egy megújult alkalmazásról, de nincs kedvünk azt megkeresni az App Store-ban – ez esetben csak megnyitjuk a StartAPP-et, és az Újdonságok között biztosan ott szerepel majd az app-ünk. Rányomva egy alkalmazásra egy igényes, App Store-hoz hasonló megjelenést láthatunk. Viszont az alkalmazás teljesen magyar, beleértve ezt a felülelet is: az adott app-nek egy teljesen igényes, magyarra fordított, rövid leírását, ajánlóját olvashatjuk, és az összes többi adat is magyarul van megjelenítve. Megtalálható még az app-néző felületen a ‘Szeretném’ feliratú gomb, ami nem másra való, minthogy a ‘Szeretném’ fül alá (amire majd később kitérünk) tegyük az adott alkalmazást. Emellett az adott app linkjét is megoszthatjuk Facebookon, Twitteren, vagy emailben.

A következő a ‘Toplista’ fül, ahol az App Store-alkalmazáshoz hasonlóan a toplistás app-eket tekinthetjük meg, viszont egy dologban különbözik tőle az egész alkalmazás: az árakat beállíthatjuk forintra is, így reálisabb értéket kapva az alkalmazások áráról. Viszont ezek természetesen nem hivatalos árak, hanem a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi átváltási rátájának megfelelően vannak megjelenítve. A középső fül a ‘Napi tippek’ nevű, ahol magától értetődően naponta, a StartAPP által megítélt legjobb, új, leárazott, épp frissített, vagy a toplistán jobb helyet szerző app-ek találhatóak.

A ‘Szeretném’ fül alatt nézhetjük meg az általunk “szeretésre” jelölt alkalmazások részleteit, illetve itt állíthatjuk be, hogy milyen esemény (leárazás, frissítes, stb.) alkalmából küldjön nekünk Push-értesítést. Ha tehát szeretnénk megvenni egy alkalmazást, de az ára jelenleg meghaladja az erre szánt keretünket, felvehetjük a ‘Szeretném’ listára, és beállíthatunk rá értesítést: ilyenkor az alkalmazás azonnal jelez, ha a kiválasztott app olcsóbb lett.

A ‘Keresés’ fül pedig szerintem mindnyájunknak egyértelmű: név és leírás szerint keresgélhetünk az alkalmazások között.

A StartAPP ingyenesen tölthető le a Magyar App Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Jó kis progi, gratula a fejlesztőknek! Egy dolog nem tetszik benne. Ha a keresőjében megkeresek vmit és rányomok, akkor az App Store progit nyitja meg. Ez miért jó?

  2. @dokk: valószínűleg olyan appra kerestél rá, aminek még nincs magyar leírása. ebben az esetben az app az AppStore-t nyitja meg.

  3. @Jadeye: aham, így már értem. Köszi!

  4. Le a kalappal a Sanoma előtt: Nagyon ráéreztek az iPhone Appokra, nekem a TV24 a kedvencem tőlük.

    És le a kalappal a szifon.com előtt, hogy hírt adtak róla: Nagyon királyak vagytok, csak így tovább!

  5. Köszönet a cikkért! Nagyon tetszik! 🙂

  6. Korrekt kis app, csak kár, hogy nincs iPad-es verzió. A TV24-et is nagyon szeretem, de sajna abból sem csináltak a táblára való variánst.

  7. Valaki àrulja màr el hogyan èrhetô el a “Magyar appstore” ès ITunes.

  8. Olyan mint az appshopper app, csak ez magyar, meg hiányzik belőle a megvásárolt alkalmazások listájának lehetősége.


Add a Comment