fbpx Skip to content

16:33 – Holnap bővebb összefoglalóval jelentkezünk, rengeteg információt kaptunk és kivételesen jó konferencia volt! Gratulálunk a szervezőknek!

11:32 – Mitől okos az okostelefonunk – Apple iOS, Windows Phone 7, Android

Sasvári Plastik Józsi:

– A 10 perces prezentáció helyett beszélgessünk pár percet.

A nagy kérdés: Az okostelefon piacon elképzelhető-e a nagy átrendezősés, tehát például mint a windows, hogy tulajdonképpen elfoglalta a világot. Elképzelhető-e hogy lesz-e ilyen a mobil piacon.

Válasz: Ha ez egy 10 éves távlat, akkor át kell gondolni, hogy mennyi idő lesz teljesen háztartási eszköz a mobiltelefon. Mivel például az internet egy háztartásban már egy alap “eszköz”. Így azt várjuk mikor lesz az okostelefon is “háztartási eszköz”. Tehát mi fog történni? Valójában a telefonok lecserélődnek és valószínűleg az okostelefon felváltja majd a többit.

Sajnos az okostelefon 2 év alatt elévülnek (szerk: vagy nem) Az Apple szerint mindez 1 év. 🙂

Mi történt az Androiddal: Igaz, hogy elérték ezt a 33%-ot, de stratégiailag lépniük kell. Mit fog lépni az Android?

Passz…

Plastik Józsi – Ismét kérés: Miért nincs CopyPészt a Windows Phone 7-be? Miért nem hallunk róla, hogy a start óta nem került bele ez a fícsör.

Válasz: Jelenleg 1 update ment ki, DE hetek választanak el a copy paste-től! Lesz egy új Mangó Fícsör szett. Sokkalta nagyobb innovációk jönnek ne a copy paste-ről beszéljünk.

 

11:24 – Kolosi Péter (RTL Klub)

Hogyan segít a mobil a tvzésben:

10:47 – Pintér Róbert – IPSOS

Kinek milyen telefonja van? – Többségben az iPhone 🙂

Tavaly 300-an, most már több mint 700-an vagyunk a teremben. Mit is mérünk? 10 percben…

Mekkora idehaza az okostelefon elterjedtsége:

– 1.3 millió okostelefon van jelenleg itthon. De mi azaz okostelefon? Régebben egy Nokia 3650 is okostelefon volt, manapság már nem tekintjük okostelefonnak.

– A válaszadók 2/3-a kevesebb mint 30 ezer forintot szán egy-egy új mobiletelefonra. 22% szeretne egy éven belül okostelefont stb…

– Akik nem akarnak okostelefont, azt mondják túl sok felesleges funkció van benne. Csak azért mert valami divatos nem fogok rá kiadni csomó pénzt. Ha olcsóbb és vonzóbbak lennének akkor többen vásárolnának.

Mi történt tavaly óta:

Utolsó Slide: Táblagépek:

Update #1

Sikeres csekkolás és reggeli után jelenleg Lassi Kurkijarvi előadásán ülünk, aki egy érdekes dolgot mutat be nekünk: A varázslatos képernyőt. “A mai világ egy csodálatos világ. A mobiletelefonok és az azokon lévő applikációk jóval előrehaladottabb állapotban vannak mint azt gondolnánk.” –  Lefordítható bármilyen szöveg, amelyre ránéz a kamera, felismertethető a rádióban játszott dal, vagy megkereshető a közelben a legjobb étterem. De hogyan nyerhet egy 121 éves médiavállalat egy ilyen új ökoszisztémában? Erről beszél most nekünk Lassi Kurkijarvi.

Képek a helyszínről:


 

A szifon.com csapata egész nap tiszteletét teszi a 2011-es év legnagyobb mobilkonferenciáján. A Smartmobil konferencia 08:30-tól kezdődik és estig véget sem ér. Több mint 60 előadó lesz jelen és több mint 700-an regisztráltak. Idén percről-percre közvetítést nem tervezünk, viszont ha van rá lehetőség és lesz érdeklődés, akkor UStream Live-ot adunk. 1-1 előadásról azonban kaphattok majd a mai nap folyamán beszámolókat, illetve képekkel is szolgálunk majd. Hihetetlen sok információt kapunk majd a konferencián, érdemes átolvasni, kik és mikor lesznek. Mi ott leszünk, 13:00-tól pedig hallhattok is minket! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Arra lennek kivancsi, ki az az ember a 2. kepen:)

  2. @mrone-two:
    Az nem ember, hanem csoki, vagy kex. Alatta pedig egy füzet. Alatta egy asztal. Ezek közül egyik sem ember. 😀

  3. “Plastik Józsi – Ismét kérés: Miért nincs CopyPészt a Windows Phone 7-be? Miért nem hallunk róla, hogy a start óta nem került bele ez a fícsör.

    Válasz: Jelenleg 1 update ment ki, DE hetek választanak el a copy paste-től! Lesz egy új Mangó Fícsör szett. Sokkalta nagyobb innovációk jönnek ne a copy paste-ről beszéljünk.”

    Nagyobb innováció alatt biztosan a copy / paste WIZARD -ot érti! Ez fogja forradalmasítani a copypésztet a világon…

    Eh….

  4. @mrone-two:

    Vagy Szabó József a T-Mobile-tól.
    Vagy Szabó József a Szigetvíz Ásványvíz és Szikvíz Kft.-től egy T-Mobile-os nyakpántban.
    Vagy Szabó József a Mikrofongyártók Szövetsége képviseletében.
    Vagy Szabó József megfigyelő.
    Vagy nem is Szabó József. 😀

  5. @mrone-two: Bátorfi Zsolt (Microsoft)

  6. “Lefordítható bármilyen szöveg, amelyre ránéz a kamera”
    Meg tudnátok mondani mi a neve ennek az app-nak? Tudom, hogy volt róla cikk is, de azt visszakeresni lehetetlenség… 🙂

  7. Udv!

    Lenne egy nagy problemam.
    lecsereltem a boot logom sajat szerkeztesure, mukodik is de eltunt az egesz elso oldal a telomrol csak a youtube es az idojaras maradt meg, es dock is eltunt az osszes ikonnal.
    otlet?

  8. @Jadeye: köszönöm szépen. Bár ahogy látom a magyar nyelv nincs a listában. 🙁


Add a Comment