fbpx Skip to content

A Skullcandy régóta készít iPhone-barát fülhallgatókat, az 50/50-es típusa is ilyen. Kifejezetten ajánlott a nagy basszust kedvelőknek, és ez nem túlzás: ebben tényleg kiemelkedő. Az iPhone tulajoknak nagyon kényelmes az integrált vezérlők, illetve a mikrofon használata. Persze érdemes odafigyelni a viselésre, hogy a mikrofon optimális helyen legyen a megfelelő hangminőség érdekében.

Maga a füles kialakítása előnyös a sportos életmódhoz, futás, bringázás, síelés közben sem fog kiesni a fülből. Kissé szokatlan lehet azoknak, akik a sima kis fülesekhez vannak szokvan, azokhoz képest ezt valamivel jobban be kell dugni a fülbe. A kezdetben furcsa érzésnek az előnye, hogy nem esik ki, valamint a hangja is közvetlenebb zenei élményt ad. Nekem kellett 1-2 nap, mire megszoktam a viselését a gyári iPhone fülhallgató után.

Csatlakozója vékony, belefér a speciálisabb tokok/bumperek nyílásán keresztül is, így hibátlanul lehet használni például a VAPOR 4-essel is. Zsinórja nekem kissé masszívabbnak tűnik, mint a gyárié, ez azoknak számíthat, akik nem szeretik kímélni. Hangerőszabályzója a megszokott módon működik. A csomagban a fülesen kívül kapunk még “hordtáskát”, plusz összesen 3 méretű gumit a végére – ez ugyanis cserélhető, így mindenki kiválaszthatja, hogy az ő fülének melyik a legkényelmesebb.

Összességében nekem pozitív a benyomásom a koponyás márkáról. Nagy “high-end” minőséget azért nem kell elvárni, de szerintem jó választás azoknak, akik igényesebbek a zenehallgatással kapcsolatban. A 13.990 Ft-os SzifonStore árával a középmezőnybe tartozik, miközben a minőségét én feljebb sorolnám. A márkának vannak szerényebb kivitelű darabjai is azok számára, akik nem szeretnének ennyit áldozni rá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Ennyi pénzért már ott a Sennheiser MM 50-es, ami szintén kifejezetten iphone/ipod touchokhoz készült és ugyanúgy rendelkezik mikrofonnal, hangerőszabályzóval. és az mégiscsak egy Sennheiser, a legjobb fülesgyártó cég terméke.

  2. Nem lehet ezt így kijelenteni, hogy a Sennheiser a legjobb… Én amikor fülest vettem a telóhoz, próbáltam rengeteget, köztük sennheisereket is. Végül egy Klipsch s4-et vettem, ami sokkal nagyobb térrel és dinamizmussal rendelkezett.

  3. A Sennheiser nem rossz, de nekem 2-3 hónal alatt széthullottak. Most egy Skullcandy-t használok (nem pont ezt a típust), de az már kb fél éve bírja. Nekem bejött ez a márka.

  4. Nem semmi árréssel dolgoznak a Szifonos srácok 😀 A teszbe belefért volna szerintem egy picivel átfogóbb teszt is a hangképéről, technikai paramétereiről, stb.
    @janos35:Nálam nagyon jól bírják a sennheiser fülesek, pedig strapálom őket rendesen. Imádom a márkát, csak az újabb füleseikre sajna rádobják a hangerő csúszkát, ami felettébb idegesítő..

  5. Nekem a sennheiser mm50 tavaly június óta bírja, pedig sokszor csutkán hallgatom 😀
    Ez a skullcandy is egész pofásan néz ki, ha lesz lehetőségem biztos kipróbálom, de 14e rengeteg pénz érte szerintem.. Sennheiser-t 8e-ér vettem.

  6. Én anno hamar rájöttem, hogy a gyári headset zenehallgatásra alkalmatlan, így először egy v-modával kezdtem, miután az tönkrement, rövid időre lett egy elég alap skullcandym, de az csak szükségmegoldás volt. Most egy sennheiser headset earplugjai vannak ráforrasztva az eredeti apple füles kábelére, mivel a sennheiser gombját/mikrofonját utáltam.

  7. Én is gondolkozok, hogy vennem kéne egy újat mert a gyári elég kaksi de ez kicsit drága :S

  8. Beats by Dr dre a legkiralyabb cucc! In ear, minden zajt kiszur, boduletes basszus ad le! Nagyon megvagyok vele elegedve! Ja es Iphonehoz van direkt!

  9. Én sima hangerőszabályzó nélküli CX300-as Sennheiserrel hallgatok zenét iphone 3GS-en és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Hangminősége kiváló! Ezek az agybadugós fülesek sokkal szebben szólnak, és teljesen kizárják a külső zajokat, így nem kell üvöltetni, mint a gyári Apple fülest. Ha hívnak kihúzom és felveszem a telót, nem kell nekem a miki rá, így kb. 5 ezer ft-ot spórolok, aki pedig mikis fülest akar, mert lusta ezt a manővert megtenni minden alkalommal, az fizesse meg 🙂

  10. @gmatyas: Telefonáláshoz egyáltalán nem kell kihúzni a fülest, mivel a szifon érzékeli, hogy mikis fülesed van vagy sem. Ha nem mikos, akkor a teló mikrofonja bekapcsol és csak elég a telót a fejed közelébe tenni. Egyébként én is két fülessel élek. Az egyik egy apple zsinóros sennheiser cx250 – ezt használom headsetként, mert mikis, hangerőgombos és aránylag jól szól – a másik pedig egy sennheiser cx400-ii precision, amiről zenét hallgatok. Utóbbinak dupla falú gumi dugója van, ami nagyon durván megfogja a külső zajokat:
    elmasepeti.com/images_buyuk/Sennheiser-CX-400-II-Prec_825_1.jpg

  11. Bocs, hogy megint kötekedek, de aki szerint a cx300 jól szól, az még nem hallott jó középkategóriás fülest sem 🙂 nekem is van egy cx300-am. Eredeti. Nagy kaki az egész. Én utcán hasznàlom, mert nem sajnálom, ha tönkremegy. Először próbàljatok ki egy jó fülest ( ha sennheiser kell akkor tudom ajánlani a cx95-öt vagy a cx550-et ), aztán mondjatok véleményt! 🙂

  12. Hát én rühhelem az agydugós füleseket deh a skullcandy-t komázom én most pl 1 fejhalgatót használok 13k ért vettem és 4cm hangszóró van benne 32om os ellenálással szabályozo meg miki nincs rajta most fogok venni 1 40om ellenálásu 5cm ös hangszórós mikis skullcandy fejhalgattót 20k ért és elég ütöss a szólása 😀

  13. Skullcandy az egyik legmegvetetteb márka a komolyabb fej- és fülhallgatós körökben. Ár/érték aránya még az Apple termékekénél is sokkal rosszabb, ami legyünk őszinték, azért nem kis szó. Hangminőségről azért nem esik szó, mert nincs értelme, ez a márka sosem erről szólt, trendin néz ki, státusszimbólum, hasonlóan, mint a Beats by dr Tré. Ennyi pénzért már normális füleseket lehet kapni, ettől minden tartsa távol magát. head-fi.org, ha valakit érdekel a téma.

  14. OFF:
    Ismerősöm pár hetes iPhone 4 készülékén olyan hiba jött elő, hogy a hátsó kamerával készített képek/videók homályosak, mintha nem tudna fókuszálni.
    Vissza a boltba javításra, vagy van esetleg más ötlet?
    Előre is köszi!

  15. @Nertpaelg: jó ez a link, egész biztosan szuperek a fülesek, amiket ajánlanak, de ennyi pénzt egy kis fülhallgatóra kiadni… Na, ez számomra kívül esik az értelmezési tartományon…

  16. van egy ismerősöm, nagy high-end buzi és Ő 40.000-ért vett fülest iPhone-hoz !
    meghallgattam ( a basszusnehéz zenéket kedvelem egyébként) és tényleg sokkal jobb volt a basszus rajta
    egyébként Audiotechnika márkájú a cucc
    🙂

  17. Ha sokat hallgattok zenét, ne vegyetek ilyet!
    Én kb 2 évig használtam ilyen agybadugósat,(sony, jó basszussal), azóta a gyári apple-t. Nemrég voltam hallásvizsgálaton és a doki szerint még egy-két hónap, és megajánlja a hallókészüléket. Mondanom sem kell, kiröhögtem, de egyúttal eléggé elgondolkodtam. Egyértelműen a füles volt a hibás. Azon a hangtartományon károsotam, amiben az erős volt. A beszédhangok és a mély. Mivel közvetlenül, szűrés nélkül nyomja a füledbe a hangot, sokkal károsabb, mint egy party a hangfal mellett. Higyjétek el, megéri a fejhallgató, vagy a kevesebb zene. De leginkább a kocsi hangszórói.
    Menjetek el egy ingyenes hallásvizsgálatra, mielőtt megvennétek!!

  18. Én évek óta a Bose in-ear füleseit használom, nemrég jelent meg mikrofonos változat is, külön iPhone-ra tervezve. Ilyen kis méretű fülesekből messze a legjobb hangminőségű amivel találkoztam.

  19. Srácok, egy olyan apró problémám lenne, hogy ha névjegyet akarok hozzáadni, akkor a +*# gombra nyomva kilép a kontaktok app.. Ez mitől lehet? 1x már láttam valakinél ilyen panaszt, de nem találom a hsz-t..

  20. Köszönöm a sok tippet.. 😀 Hétvégén frissítek 4.3.1-re akkor úgyis helyrejön. De addig is jól jött volna ha műxik..


Add a Comment