fbpx Skip to content

Az Apple nemrég jelentette be, hogy a 2011-es Worldwide Developers Conference a Moscone West Center-ben, San Francisco-ban lesz tartva (ugyanúgy, mint az utóbbi 5 évben), és június 6-tól 10-ig fog tartani. Az idei esemény különleges lesz, mivel ekkor jelentik be a következő iOS-t, és a Mac OS X 10.7 (Lion) kiadására is a WWDC során kerülhet sor. A bejelentés megcáfolja az eddigi pletykákat, szóval az iOS 5-ről nem korábban, hanem majd a WWDC-n tekinthetünk meg egy előnézetet, és majd ősszel lesz kiadva a végleges verzió.

“Az idei év konferenciáján az iOS és a Mac OS jövőjéről fogjuk lerántani a leplet” – mondta Phil Schiller, az Apple Nemzetközi Marketing Osztályának a vezetője. “Ha Te egy iOS vagy Mac OS fejlesztő vagy, akkor ez egy olyan esemény, amit kár lenne kihagynod.”

A konferencián továbbá 1000 Apple-alkalmazott lesz a fejlesztők tudásának bővítése céljából, illetve több mint 100 technikai tréningen vehetnek részt a vendégek. A WWDC hivatalos oldalán láthatjuk, hogy a jegyek ugyanannyiba mint tavaly, vagyis 1599$-ba (~300.000 Ft-ba) kerülnek, ami nem egy csekély összeg. UPDATE: Nem kellett több, mint 24 óra, a jegyek már el is fogytak az idei WWDC-re.

A WWDC-t 1995 óta rendezi meg az Apple minden évben, az elsőre “mindössze” kétezren mentek el, viszont a tavalyi, 2010-es WWDC-t már 5,200-an tekintették meg előben. A tavalyi WWDC-re a jegyek mindössze 8 nap alatt elfogytak, annak ellenére, hogy a 2009-es jegyhez képest 304 dollárral többe került, ami összesen 1599 dollárba kerülő jegyet jelent.

Mi a véleményetek, milyen lesz a következő OS X és iOS? Fogtok venni iPhone 5-öt, és ha igen/nem, miért?

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Ha marad a képernyő méret 3.5″, akkor maradok 3GS-nél…

  2. Jut eszembe srácok, a Smartmobil konferenciára pont tizedennyi a jegy, mikor sorsoltok? 😀

  3. Kérdés egyáltalán az, hogy lesz-e iPhone 5…

    Amúgy meg nem vennék iPhone 5-öt mivel alapból októberig van részletem az iPhone 4-emre és még egy rá évet van hűségem.

  4. mindenképp veszek iphone 5-öt ha kijön itthon T-nél. a 3GS-em 2 éves hűsége is lejár, meg kelleni is fog.. 🙂

  5. Sziasztok.

    Bocs hogy ide írok, de lenne egy kérdésem.
    Lehet-e olyan aktiváló SIMet kapni, ami bármely szolgáltatótól függő iPhone-t aktivál 4.2.1 és feletti iOS-ek esetében?

  6. Jelenlegi telóm egy lassan 2 éves 3G. A WiFi a garancia lejárta után pár napra elromlott. Azóta sem jó. Május 20-ig még kötve vagyok a T-hez. Gondoltam, hogy utána veszek egy 4-est de meggondoltam magam miután megtudtam, hogy év végén jön az 5-ös. Ha addig gyűjtök még pluszba akkor Előfizetés nélkül is meg tudom majd venni. Benne akarok már én is lenni egy aktuális hypeban. Ennyi

  7. OFF

    iPhone 4-et akartam 4.1-rol 4.2.1-re updatelni Win7 alatt, de kozben elszallt. most recoveryben van. az SHSH megvan elvileg mindkettohoz.
    tudna valaki segiteni? utanaolvastam, de nem igazan jottem ra hogyan kene..:/

  8. Én tuti h nem fogok venni mert még köt hűség a t-hez meg amúgyis még 1 éve sincs meg a gs

  9. én tutti megveszem majd az új iphonet. Már most is erosen gondolkoztam a iphone 4 en, de viszont a 3gs tol nem sokkal tobbet tud a 4es. igaz jobb proci jobb camera meg hasonlok. de ugy isten igazan, nem nyujt tobbet számomra ami nagyon kellene,. ez valami olyasmi lehet mind sokaknak a 3g rol 3gs re valtas. de ha kojon a uj valahogy erzem, hogy az már kelleni fog. várom ezerrel 🙂

  10. Nekem 3Gs van gondolkodtam rajta h lecseréljem 4 es re de nem lenne jó üzlet …
    Decemberben folytatom az előfizumat a T- nél és akkor mindenképp benevezek az új szifonra 🙂

  11. A 3GS-em hűsége jövő júliusban jár le. Addig biztos nem váltok. Akkor meg majd kiderül, hogy várok-e a 6-ra vagy sem. 😀

  12. 3G után i4 jött, lehet megvárom az i6-ot.. bár a 2magos proci jónak ígérkezik 🙂

  13. Csak ha telenornál is beadják a derekukat.
    Ha nem akkor függetlent kűlfölről !

  14. Én 1000%, h veszek! Mácsak azért is mert sok ismerősnek van i4es és a felbontása szuper.. már alig várom, h lecseréljem… 4-esre nem fogok már váltani, mert felesleges lenne, ha eddig vártam.. Pedig a Retina kijelző nagyon csalogat……

  15. én veszek, de csak mert az i4emnek lába kélt…

  16. Fél éve, használtan vett 3G-met cseréltem le 3 hete egy i4-re -2 év hűséggel a T-nél-, viszont kasztráltatni fogom magam, ha az iphone5 pletyka összeállítás valóság lesz.

  17. Én akkor vennék 5-öst, ha nem üveg lesz a hátlapja, hanem aluminium, ahogy arrol az egyik pletyka szolt 2-3 hete. A mostani 3gs-em ezerszer dizájnosabb, mint az a kis sérülékeny 4-es. Ha folytatják az üveg-design-t, akkor marad a jelenlegi…

  18. Jó reggelt! Ha sokkal jobb lesz a 4-nél, akkor mindenképp váltani fogok…
    Más: hallott már valaki az iWifihack, Hackwifi, vagy a Ch0ly Euro alkalmazásokról? Elvileg ezekkel fel lehet törni a kódolt wifi hálózatokat. Elég sok videó van róla a youtubon. Szerintetek lehetséges ez, vagy Fake? Próbáltam letölteni mindet, de csak fizetős oldalakon találtam rájuk. Ha valakinek megvan, vagy esetleg le tudná tölteni,-mert rendelkezik ilyen előfizetéssel- az írja már  nekem, fontos lenne. Köszi előre is a válaszokat.

  19. i4 után felesleges venni i5-öt, hiába a két magos proci, jobb grafikai terhelhetőség, egyelőre nem éri meg váltani…mire kiaknázzák, kijön az i6 😛 szerintem max két generációnkénti lecserélés a logikus.
    Az iOS 5-ben meg lehetne végre Bluetooth file sharing 😀 de úgysem lesz…más, hogy mi lehetne még benne…inkább rádió legyen végre az iPhone-ban…

  20. @DrJuris: Egyetértek, túl friss nekem a 4-es, hogy 6 hónap múlva lecseréljem.

  21. 4.3.1 iPhone 4em van ; másnak sem ébreszt a telefon ? Reggel ránézek és 1 órával kevesebbet mutat, aztán gyorsan oda ugrik a helyes időre , ébreszteni meg elfelejt.
    Én nagy iPhone fun vagyok , még a wcre is viszem a telefont, de ez már szégyen ,hogy ennyi frissítés után sem tudja helyesen az időt és nem képes felébreszteni ..

  22. Szerintem ahogy a nevében is benne van,az idei apple konferencian (juni 6-10) nem lesz Iphone 5 bemutato…az idei év a softweres fejlesztésé lesz es ha azt is figyelembe vesszuk,hogy a verizon- nak most csinaltak meg az iphone 4-et erosen kétlem,hogy ilyen hamar keszulek váltás lenne! Az hogy lesz IOS 5 es MAC OS bemutato,raadasul kimondottan a fejlesztoknek szol a konferencia,elegge minimalizalja az eselyt az uj iphone bemutatasara! :-((((((

  23. Tegnap el is adták az összes WWDC-s jegyet (5000 db) …

  24. @Robbiemalac: Azért mert automatára van állítva az idő. Elméletileg ha a settingsbe átállítod manualra akkor müködni fog.

  25. 3 nap alatt megint megjavul majd , mint szilveszterkor ?

  26. @CRaNk: Attól függ mi a cél, ha ki akarod rántani recoveryből akkor egy redsn0w jailbreak segíthet, aztán mehet a folytatás, egyszer egy iPaddel jártam így, semmire sem reagált, hiába reset, DFU, mindenáron restorolni akart.

    Ami pedig a topikot illeti, igen, amint elérhetővé válik előrendelésre az UK Apple storeban a független szifon5 már veszem is! 🙂

  27. Bocs, az előző komment eredetileg @norbertzodor: -nak ment volna..

  28. iPhone 5 kell! Én kiahagytam a 4-et tehát, már nagyon várom.


Add a Comment