fbpx Skip to content

A NowhereElse nevű francia iPhone-oldal csinált egy teljes iPhone 5-ről szóló pletyka-összeállítás képet, amit lefordítottunk nektek magyarra. Nem is szaporítanám a szót, itt láthatjátok (katt a képre a nagyobb méretért):

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. Most olvastam ma, hogy lehet, hogy őszre fog csúszni az iOS 5 megjelenése, a WWDC-n kapunk csak preview-t és ősszel jön ki a végleges és az új iPhone is iOS 4-el jön csak a pretykák szerint.

  2. Nincs Home gomb? Baromság.
    Sosem tennének a telefonjuk ellen merényletet. Gyakorlatilag nem lehetne onnantól egy kézzel kezelni, mivel a multitasking gesture-ben a kilépés az ötujjas zsugorítással egyenlő.

  3. “már mégis hogy lehetne 60% ot adni a nagyobb felbontásra.. ”

    +1
    hatalmas marhasag, miert kene nagyobb felbontas, ha mondjuk egy picivel nagyobb kijelzo kerulne bele

  4. jó sok marhaságot összehordtak.. már mégis hogy lehetne 60% ot adni a nagyobb felbontásra.. mikor már ezt a felbontást is alig érzékeli a szem. hiába lenne az nagyobb.a fullhd felvétel sem réális.. mégis hol tárolná a telefon azt az iszonyat méretű anyagot?

  5. @Handras: Eleve a nagyobb kijelző hatalmas marhaság szerintem.

  6. @hegyi: szerintem az iOS 5 még az 2011-es WWDC előtt is kijöhet, ha az Apple már a 4.3.1-et is kiadta, és ilyen tempóban halad..

    @LabiGabi: igen, én sem gondolom, hogy nem lesz home gomb. ezért van 20% esélye, ami gyakorlatilag semmi 🙂

    @Gabi: nem érzékeli a szem a felbontást? ez mit jelent? amúgy az iPhone 5-ből valószínűleg lesz 64GB-os változat, lesz elég hely a videók tárolására.

  7. hát…akármilyen is lesz, tervezem h veszek egyet (3g-ről valo váltás miatt is)

  8. @Bukko Ha nem lesz cloud iTunes akkor esetleg. A memória nem csak nekünk drága és az Apple is szeretné azért eladni a telefonjait. Szerintem.

  9. Sztem kész lesz az iOS 5. És szerintem most, hogy már 3Gre nem lesz több FW, az apple sztem olyan GUI-t mutat be amitől leesik az állunk. Mert valljuk be, a honeycomb-ban – Gingerbread-ben már van jónéhány olyan dolog, amit az apple-nek is érdemes lenne megfontolnia.
    Pl.: Safari: Tab browsing
    Multitask
    lockscreen info
    notification system
    szebb gui
    Ne értsetek félre, nem vennék androidot, de most már lenne HW egy jobb GUI-nak, és ez az ikonosdi önmagában jó, de ráfér egy nagy adag touchUp.

  10. Sziasztok. Bocs,hogy ide írok,de ha beállítom az ébresztőt pl: 02:00-ra akkor ha elmentem valamiért 03:00 lesz. (iPhone4 4.3.1)

  11. “Eleve a nagyobb kijelző hatalmas marhaság szerintem.”

    Jap. Az iPhone merete nem fog valtozni, igy viszont nem nagyon tudnak nagyobb kijelzot belepakolni.

  12. “Kevesebbe kerülő modellek: … szerintem nem illik bele az Apple marketing stratégiájába”

    Már hogy ne illene bele? iPod Nano, iPod Shuffle? 🙂 Ráadásul az iPodok eladásai folyamatosan csökkennek, kell valami új olcsóbb portable termék, ami a helyükbe lép. Én legalább 60%-ot adnék egy olcsóbb szifonnak, ami már ősszel bemutatkozhat.

  13. @Handras: Én úgy gondolom felbontásnak lenne értelme elviselnék egy még nagyobb felbontást ha lehetséges, és használható.

  14. @grego: az iPodok hogy jönnek az iPhone 5 pletykákhoz? van iPhone Nano vagy Shuffle? nincs.

  15. @bukko: Úgy, hogy az Applenek már egyszer belefért a marketing stratágiájába, hogy egy termékét diverzifikálja (eredetileg iPodból is csak 1 féle volt, a Classic), olcsóbb változatokat csináljon belőle. Szóval miért ne férne bele a marketing stratégiájába, hogy ugyanezt megtegye az iPhone-al? Pláne most, hogy az iPodok (és úgy általánosságban véve a zenelejátszók) eladásai a béka segge alatt vannak.

  16. Nem kell ide olcsóbb iPhone, hisz a drágából sem tudnak eleget gyártani….

  17. Nagyobb kijelző szerintem nem lesz. Több okból:

    – 3.5 col egy kiválló komprumisszum a méret és a hordozhatóság között
    – 4.0 colon de azonos felbontáson máshogyan nézne ki a sok százezer iPhone app
    – 4.0 colon, de nagyobb felbontáson a mostani alkalmazások futása közben lehet lenne egy fekete sáv, vagy másképpen néznének ki az appok
    – 4.0 col fragmentálná a platformot ami az Androidnak is nagy hibája.

    Olcsóbb iPhone simán esélyes lehet, bár kicsit kockázatos marketingszempontból.

  18. Szerintem simán jó lenne egy 4 colos kijelző 640×960-as felbontás mellett. A képarányt úgysem fogják változtatni az appok miatt.

  19. @Gabi: A felbontás attól növekedhet a képernyő növekedésével, így megtartaná a DPI-t. Vagyis az egy hüvelykre eső pixelek számát. Remélem otthon vagy ebben a témában. Bár úgy tűnik a hsz-ed alapján, hogy nem.–> Ha a felbontást nem növelnék romlana a képminőség, mert kevesebb pixel lenne adott területen!!!!

    Én el bírnék viselni egy 4 colos kijelzőt :))

    Amúgy indíthatna a szifon.com egy szavazás facebookon, melyik modell tetszik kinek a szifon 4-é, kinek az ipad 2- design???

    Nekem az iPad 2 design jobban bejön, és ha eszük van vissza is térnek, legalább egy kagylóforma-szifon4 közötti kompromisszum formára!

    ÜDv

  20. @j-cool:
    4 colon ugyan olyan felbontáson miért is nézne mind máshogyan ki??? Pont, hogy arra van a leg nagyobb esély , hogy csak a kijelző méretén változtatnak, de a felbontáson nem, mivel így nem kell megint hozzányúlkálni az appokhoz, mint a 4-es cuccoknál.
    Szerintem csak a kijelző méretében vannak lemaradva egy nagyon kicsit… amekkora belefér, az mehetne. Annyira nem tudják széthúzni a pixeleket, hogy észrevehetően rosszabb legyen a kijelző.

  21. Üdv
    Én úgy gondolom hogy a 4 colos kijelzőnek nincs értelme a fentebb említett okból túl nagy ami pedig a felbontást illeti az elég buta aki azt mondja hogy növeljék mert a Retina display-nek pont az az értelme hogy az emberi szem már nem látja a pixeleket!

  22. @VIP: Arra értettem, hogy most 3,5 colhoz terveztek mindent, a gombokat az egész UI-t. Fogalmam sincs hogyan nézne ki 4 colon, de 14%-os nagyítás szerintem észrevehető lenne.

    Mondjuk egy görgetésnél 14%-al nagyobb utat tenne meg az ujjad az ugyanolyan hatás eléréséhez. Lehet hülyeséget beszélek és semmit nem vennénk észre, de hirtelen ez jutott eszembe erről.

  23. Emberek, leírom még egyszer: Aki nem érti: Ha nagyobb kijelzőre teszünk ugyanannyi pixelt, egyértelműen, a pixelek egyenként nagyobbak kell hogy legyenek!

    Tehát, most 0.77 mm egy pixel, ha jól számolom a 326DPI-ből, ugyanez 4 colon, egy pixel= 0.89 mm lenne! Magyarul jobban látnál egy pixelt !

    Szóval, ha megtartják a felbontást 4 colon, rosszabb képminőség lesz, ha felemelik, hozzá kell nyúlni az appokhoz.

  24. @PredatorNo1: Gondolom 0.078 mm-t akartál írni…

  25. ragozzátok a semmit rendesen…

  26. pixelek, kijelzőméret, home gomb, design, nem mindegy milyen lesz?
    úgy is olyan lesz amit steve bácsi jóvá hagy. ne azzal foglalkozzatok, hogy milyen lesz. most mi van az a lényeg.

  27. Huhúú, már megint mennyi hülyeség gyűlt össze 😀 de a hsz-ek sem semmik 😀
    Szerintem:
    Dizájn marad. Hátlap talán kap új kinézetet a vaku miatt, hogy lehessen fehéret is gyártani. Új IOS belefér. Nagyobb kamera. Több ROM. 2x-es aksi idő, amit majd nem érzékelünk, mert a 15*brutálabb vas felemészt. Ja és 0,00002%-kal vékonyabb lesz! 😀

    Simán csak egy tipikus iP4-t kapunk majd kicsit felturbózva, hogy megérje majd váltani.

  28. Menjünk sorba akkor!

    Jobb kamera biztos lesz. 8MP-sre szavaznak sokan és szerintem annyi is lesz. Az hogy szimpla vagy dual led lesz mellette azt nem tudom, de szerintem már mehetne a dupla.

    Nagyobb képernyőről és a home gomb eltűnéséről is beszéltünk. Ez se kizárt. De a felbontás szerintem nem változik. Marad az i4-es 960*640-es.
    Dizájnról annyit hogy ugye elvileg fém hátlap lesz és vékonyabb lesz.

    QWERTY bill. Kizárt.
    Kevesebbre biztos nem fog kerülni. Ez is ugyan olyan drága lesz mint az elődök.
    Beépített tuti lesz, de a memória bővítés szerintem megint kimarad.
    3D kijelző kizárt.
    Jobb akksi elvileg lesz, ami NAGYON sokáig bírja.
    A sim-nél marad az eddig megszokott teknológia és szerintem nem vezetik még be a beépített sim-et. Európában akkor el lennének ásva.
    NFC tuti hogy lesz. Már nagyon régóta pletykálnak róla és kizárt hogy kihagynák belőle.
    A proci és a ram is tuti. Két magos proci és 1 giga ram.
    HDMI az eddigiekhez is volt csak rohadt drága az átalakító. Itt is ugyan ez lesz mint eddig. Átalakító és kész.
    4G? hát sanszos, de benne van.
    Voice kontrol nem nagy kunszt. Már minden telefon tudja. Hogy fejlesztik azt nem tudom. Szerintem nem sok ember van aki a telefonjához beszél, hogy csinálja a dolgát.
    iTunes felhő szerintem még gyerekcipőben jár, és nem telefon függő. Az még várat.
    iOS 5 biztos hogy jön. Szinte minden telefonjukkal új rendszert adnak ki. Hogy mi lesz benne nem tudom. Valszeg megjelenik itt is a vizuális multitask.
    Hogy mikor jön? Sajnos későn. A japán katasztrófa kihat az iPhone-ra is és emiatt késni fog.

    Sajnos ez is olyan mint az i4. Semmivel se tud többet. Pár dologgal jobb lesz az elődöknél, de forradalmit ez se hoz.
    Az új iphone-k már olyanok mint a régi, csak mindig egy kicsit hozzáadnak.

  29. Sziasztok bocs az OFF-ért de nem találok rá megoldást.
    Akarom 4.2.1-re frissíteni az iPhone4-met de mikor elkezdeném Shift+restore megáll a “verifying iphone restore with apple”-nél. Mi lehet a probléma?
    Most 4.1 JB van rajta

  30. nincs 4.2.1-hez shsh-m. Letudom tölteni valahogy? a cydiaban legfelül van egy SHSH: 4.2.1 az nem tudom mit jelent:\

  31. @esteGe: talán olvasd el a cikket, amit linkeltem, ugyanis abban le van írva, épp ezért linkeltem! ha a cydia azt írja, hogy SHSH: 4.2.1, akkor VAN hozzá SHSH-d. de olvasd el a cikket!

  32. like-olnám new designt 😀

  33. helló bocsi az offért
    Véletlen letöröltem a naptár ikonját , hogyan tudom visszatenni ?
    (villogó képernyő kis kereszt)

  34. Helló meg is van már nem érdekes

  35. Hogyan lehetséges megnézni, hogy egy iphone 4 melyik szolgáltatóhoz tartozik vagy kinél lett véve? Annyit tudok a készülékről hogy Franciaországból hozták, a dobozán nincs rajta egyik szolgáltató neve sem, viszont Itunes-ban frissítve lett és természetesen lock-os lett azóta. Fel akarom venni a kapcsolatot a francia szolgáltatóval, hogy van-e rá mód hogy utalom a függetlenítés összegét és az IMEI szám alapján függetlenítsék, csak nem tudom ki a szolgáltató.

  36. @davme:

    “Sajnos ez is olyan mint az i4. Semmivel se tud többet.”
    Mármint arra gondolsz, hogy az iPhone 4 olyan mint a 3GS? Semmivel se tud többet? Szerintem ez butaság.
    “Az új iphone-k már olyanok mint a régi, csak mindig egy kicsit hozzáadnak.”
    Mondjuk az iPhone 4 teljesen más, mint a 3GS, de tényleg “csak” kicsit hozzáadtak. 🙂
    “iOS 5 biztos hogy jön. Szinte minden telefonjukkal új rendszert adnak ki. Hogy mi lesz benne nem tudom.”
    Ez nagy okosság. Az iOS 6 is jönni fog, csak még senki nem tudja mi lesz benne.

    Amúgy a találgatásaiddal egyetértek. Vagy igen, vagy nem. 🙂

  37. @PredatorNo1: nagyobb kijelzővel lehet, hogy növelnék a felbontást..több mint valószínű. szerintem viszont megfelelő a mostani.. de a mostani felbontásnak a 326 DPI-je épphogy túllő a láthatón.így ekkora méretben marhaság lenne növelni a felbontást.erre gondolok.

  38. Hali bocsesz az off-ért. Olyan kérdésem lenne hogyan tudnám 4.1-es fw rendelkező 3gs 4.2.1-re frissíteni ? SHSH-t lementettem és cydia azt írja h van az új fw shsh. Ha valaki valami leírást tudna linkelni jó lenne. Köszi


Add a Comment