fbpx Skip to content

Akik már a 3.x-es időkben jailbreakeltek, azoknak ismerős lehet az iBlueNova nevű app, ami akkoriban lehetővé tette a bluetooth fájlátvitelt egy másik készülékre. Sajnos az említett alkalmazás fejlesztője nem portolta azt az iOS 4-re, szóval a tényleges bluetooth-kihasználtság nem volt lehetséges 4.x-es rendszer alatt. Viszont itt a megoldás! A CocoaNuts nevű fejlesztőcsapat ma kiadott tweakje lehetővé teszi a bluetooth-on való fájlátvitelt egy másik készülékre, csakúgy, mint a régi szép időkben.

A Celeste visszahozza a régóta várt funkciót az iPhone, iPad, vagy iPod touch készülékekre. Küldj és fogadj zenét, képet, kontaktokat, és még sok minden mást. A Celeste minden Bluetooth-kompatibilis eszközzel működik, és tökéletes összhangban van az összes iOS alkalmazással, mintha csak varázsolnánk.

A tweak valóban életmentő lehet egyeseknek, pl. akiknek nékülözhetetlen a Bluetooth a munkájukban, vagy ezért nem updateltek iOS 4-re.

A Celeste telepítése és használata egyszerű, nincs más dolgunk mint megvenni azt a Cydia Store-ból, majd aktiválni az SBSettingsben.

Nincs szükség semmiféle konfigurálásra, mint fentebb látható az app már alapból aktiválta magát. Mint már említettem, küldhetünk vele képet, zenét, kontakatokat, stb. Én egy zeneszámmal próbálkoztam:

Mint láthatjátok, ez nem egy bonyolult folyamat, ugyanez vonatkozik egy fájl fogadására is.

A Celeste a kiadást követő 3 napban 7.99$-ért, utána 9.99$-ért megvehető a Cydia Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

51 Comments

  1. 8 meg 10$? pfff…

  2. Remélem fent lesz más repoban ingyen.

  3. http://ihacksrepo.com on mr fenn van torve! Bar nekem aktivalasi hibat dob ki vele! De egy probat meger! 🙂

  4. Én inkább megvettem. És nem bántam meg, tök jól működik, oda-vissza a pc-mel és az asszony Nokia 6300-jával is! Tetszik. Bár egy kicsit lassú az átvitel, kb. 70-80kb/s. Igaz, már nem tudom, hogy mennyi is volt régen a bluetooth sebessége…

  5. @aqwer
    nekem 3gs 4.2.1 -n a http://ihacksrepo.com -ról letöltött Celeste Blue…. nem megy szintén reg.. hiba… :S

  6. Ez a verzió már berakja a music libraryba az átküldött zenét vagy itt is ki kell halászni majd iFileből a cuccot, és visszaszinkronizálni rá?

  7. Srácok, aki teheti, az vegye meg. Aki követte a csapatot twitteren (@CocoaNutApps) az láthatta, hogy mennyit dolgoztak és szenvedtek vele a srácok, míg kiadható állapotba került, nem beszélve arról, hogy nem ez a fejlesztők első hasznos tweakje. Sőt, ha megveszitek, akkor a jövőbeli updateket is azonnal megkapjátok, nem kell a crackelt változatok frissítésére várni. Támogassátok a fejlesztők munkáját, megéri!

  8. Ne feledjük, hogy minimum 4.2 kell hozzá… Én ugyanis például megvettem, 4.1-en vagyok és jól meg is szívtam…. 🙁

  9. 4.3-on nem megy. Az action menu nem kompatibilis. És lehúzták a 10 dollárt, nincs akció. Ötlet? Ha nincs, akkor downgrade.:/

  10. Off kérdésem lenne, ha nem nagy baj: Eddig a bankkártya nélküli us appstore regemet használtam, kamu amerikai címmel. Ergó vásárolni nem tudtam. Pár napja viszont a fizetési információk frissítésére szólít fel a telefon appstore-ja, még ha ingyenes cuccot akarok is leszedni. Arra gondoltam, hogy kértem most ilyen webkártyát, és akkor megadnám azt meg a rendes címemet. Működik webkártyával? Elvileg kéne nem? De akkor magyar store-om lesz, mennyiben más az?
    A másik kérdésem az lenne, melyik szoftvert érdemes most feltenni melyik basebanddel 3G-re? Most ha jól tudom nem lehet baseband frissítés nélkül a legújabb szoftot, vagy ez már megoldódott? Merthogy unlock és jailbreak az kell. Szóval most 4.0 van fent és borzasztó lassú, már eszembe sem jut telefonáláson meg e-mailen kívül bármire használni ezt a nagyszerű és sokoldalú készüléket.
    Előre is nagyon köszönöm, ha valaki válaszol!

  11. Gondolom már dolgoznak a fiúk a 4.3as kompatibilitás problémáin. Én még szerencsére nem frissítettem 4.3ra, úgyhogy mindjárt meg is veszem.

  12. @rasotamas: Szia! 4.2.1-ig lehet frissíteni, de a baseband-et ne frissítsd, ha unlock kell. A 4.0 tényleg lassú….

  13. Én egy kicsit bekeveredtem. A beállításokban nem jelenik meg külön az SBsetting. Az Activatorral van beállítva, hogy rövid gombnyomással jelenjen meg.
    De nekem nincs olyan ahol aktíválhatnám az SBsettingbe. Mit kell csinálnom?
    Köszi a segítséget!

  14. @mocsocsaba: SBSettings->More->Set Toggles->Celeste legyen 1-esen, azaz bekapcsolva…

  15. @mocsocsaba: És a beállításokban nem is fog megjelenni…

  16. @Szpisti: Köszi, így már meglesz.:)

  17. @Szpisti: Vagyis gondoltam hogy meglesz. Itt már jártam, de nem volt a celeste. Pedig megvettem, installálta is, újra is indult utána, de úgy látszik nem épült be.

  18. akkor 4.0.1 esre meg se próbáljam ezt feltenni?!

  19. @mocsocsaba: Most már oké, csak újra kellett installálni, valami porszem került a gépezetbe 🙂

  20. Nálam gebaszt csinál. Kipróbáltam csak egy névjeggyel, átküldeni a laptopra,
    és respringelt, majd safe modba rakta a telót.

  21. Proba: iPhone4 to iPhone 3G: Transfer Failed

  22. Azt mondja meg valaki, hogy 4.0.1-en megy vagy nem?

  23. @davidDodo2: Elvileg megy, de nálam is hiába megy 4.2.1-en, nem mindenevő, mint ahogy be volt harangozva.

  24. @mocsocsaba: Nekem is csak a névjegy-küldéskor indul újra Safe Mode-ba, úgyhogy ez nem egyéni probléma, hanem a cuccon van még mit javítani…

  25. @Szpisti: Tehát a még nem érdemes érte ennyi pénzt kiadni, mert van még mit javítaniuk.

  26. Az miért van, ha cydiába jobb felső sarokban rámegyek, hogy purchase, akkor nem csinál semmit, csak ha a purchase package-re megyek lejjebb, akkor engedi megvenni, de akkor meg 9.99 $-t akar levenni. Hogy lehet 7.99$-ért megvenni?

  27. hi,

    ihacksrepo-ból 4g-re sem megy… 🙁

  28. Megvettem 3. generációs iTouch-ra (4.2.1), és amikor próbáltam küldeni valamit a bluetooth szurkére és “unavailable”-re váltott, ha újraindítom a készüléket a bluetooth működik, de ha megpróbálok küldeni valamit ugyan az történik, így számomra használhatatlan.. 🙁
    Ötlet?

  29. @Xanthor: A bluetooth-ot felejtsd el, nem kell bekapcsolni, se ki ha a Celeste be van kapcsolva, akkor a bluetooth a Beállítások menüben szürkére vált. Ha még nincs fent nálad az SBSettings, tedd fel, azzal a legegyszerűbb ki-be kapcsolni a Celeste-t.
    Ha kikapcsolod, újra normálisan fog működni a Beállításokban a bluetooth…

  30. én 4.1-n vagyok és így nem tudom letölteni :S… nem tudjátok, hogy tudnék frissíteni 4.2.1-re? mert az itunes 4.3-ra frissítené az shsh -t meg nem mentettem le:\

  31. Még jó hogy iOS 4.x ….remélem majd lesz 4.1 re is mert én nem nagyon szeretnék ezért frissíteni.

  32. @WiC0: 4.x = 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.1, 4.2.1
    ugyanakkor a 4.3-ra még nem jó.

  33. @Jadeye: Érdekes, a BigBoss repojában a Descriptionban az van írva, hogy legalább 4.2 kell hozzá…

  34. @Szpisti: Bocsánat, a ModMy repojában…

  35. @Szpisti: az könnyen lehet amúgy, én azt nem néztem. de akkor viszont az említett 4.x hibás, mert az még a 4.3-mat is jelentené, tehát ugye bármit, ami 3.x felett van, de 5.x alatt, noha 5.x még nincs is. 😉

  36. Valaki segitene !!!!!!

    Az lenne a problémám hogy. . Iphone 4.2.1 3Gs 16Gb om van és ráraktam a http://ihacksrepo.com ról. De ugy belassult hogy a Feloldás scrolt nem tudom feloldani. Gépre dugom Ituns érzékeli meg minden de nem tudom mit tegyek. Ugy belassul hogy csak na 😀 🙁 Valaki help .

    thx

  37. OFF:Valaki pls help hogy tudnám felrakni az iPhoneomat 4.1 rő 6.15. bb 4.2.1 re hogy ne ragadjon recovery loopban?

  38. @pinto93: töröld a /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries helyről a megfelelő .dylib fájlt (pld. celeste.dylib vagy hasonló nevű), VAGY:

    be-SSH-zol a szifonba, majd:
    dpkg -l | grep -i celeste (a | az a függőleges vonal, AltGr + W)
    a kapott szöveg, pl. com.cocoadev.celeste vagy vmi hasonló felhasználásával helyettesítsd be:
    dpkg -r com.cocoadev.celeste
    killall -u mobile

    és kész 🙂

  39. @Jadeye: én felraktam 4.1 alatt és nem megy :S. Mind1 türelem rózsát terem

  40. Ezeket a szemeteket :@@!
    Csak azért sem veszem meg, inkább gépről ráteszek mindent mindthogy belőlem gazdagodjanak…
    persze lehet azt mondani h “örüljé hülyegyerek h egyáltalán van” de nem , inkább nelegyen…várom a sinful crack-et :DDD

  41. Ez a tipikus magyar felfogás -.-

  42. Nekem minden faszántosan működik!
    3Gs 4.2.1 -en
    Az iFile: /var/mobile/recieved mappába menti el amit átküldenek neked.
    Nekem megy nokiárór és pc-ről is 🙂

  43. Tudtok olyan alkalmazást / plugint aminek a segítségével bármilyen letöltött vagy átküldött mp3-at az itunes librarybe tudok importálni? (gép nélkül természetesen) a modmyi repoban azt írják, h a celeste mellé jár egy Gremlin nevezetű cucc, ami képes erre. (ez dolgozik a yourtube2-ben is) Viszont ezt egy repoban sem találtam meg:/ tudtok esetleg alternatívát?
    köszönöm

  44. iPhone 3g 4.0 cydia valamiért mindíg kidob mielött belépne! Mit csináljak?

  45. Help!Nekem is az a bajom mint pinto93-nak csak még ssh val sem tudok rácsatlakozni a szifomra.PLZZZ help, nem tudok semmit csinálni. 2percenként nyom 1 respringet és ennyi.Köszönöm előre is segítséget.

  46. Nincs mese, meg kell venni a programot hogy egy adottságot életre lehessen kelteni… Már mindent próbáltam semmi remény… 🙁

  47. Nekem olyan problémám van, hogy feltettem és az sbs-be bekapcsolom, de amint bezárom az sbs-t, kikapcsol a celeste… És nem is talál eszközöket..
    Ötlet? (i4, 4.2.1)

  48. Vedd meg és jólesz!

  49. A hacksrepo.com című Source ról ingyen le tudjátok tölteni , bár crack még nincs rajta fent szoval amíg azt ki nem adják addig csak feltenni tudod

  50. Eljutottam addig hogy rendbehozzam… Újra kelett telepítenem. 3GS-ről 4G-re nem megy a küldés és fordítva sem, 3GS-ről Nokiára sem megy… De gépre minden további nélkül küldi az adatokat mindkét telefonról!

  51. sziasztok én kezdő vagyok de hogyan kell leszedni a pogit ? SOS 😀


Add a Comment