fbpx Skip to content

A Smart Cover nevű, Apple által gyártott és forgalmazott iPad-tok mindenkinek megragadta a figyelmét a könnyű feltehetőségével és a gördülékeny használhatóságával. Mint ahogy az lenni szokott, az iFixit-es srácok szétszedték a tokot és az iPad 2-t, és választ adtak a működésével kapcsolatos kérdésekre.

Mindenki azt hitte, hogy nem átlagos mágnesekkel működik a cucc. Úgynevezett korrelált, vagyis speciális mágnesekre gondoltak. A korrelált mágnesek duplapólusúak, ami megmagyarázná a tok egyedi működését. Viszont ez nem így van. A gyakorlatban minden mágnes bipoláris, vagyis hagyományos mágnes volt, egyik sem korrelált.

Itt egy pár tény, ami a szétszedés során derült ki:

Összesen 31 mágnes található meg az iPad 2 és a Smart Cover között: 10 mágnes az iPad 2-ben, és 21 a Smart Cover-ben. A Smart Cover-ben lévők közül az egyik az iPad lockolására szolgál, a többi a csatlakozásra. A mágneses vizuális film (a “mágnes-röntgen”) megmutatja, hogy a mágnesek különös képességekkel rendelkeznek, amik lehetővé teszik a mágneses érintkezésre való reagálást (pl. lockolás). A mágnesek úgy vannak elrendezve, hogy egyszerű legyen a Smart Cover feltétele az iPad-re.

A váltakozó polaritású (+ – + -) elrendezés az iPad 2-n kiegészíti a Smart Cover-en találhatóakat (- + – +), ezzel biztossá téve azt, hogy a Smart Cover mindig a jó oldalán van rátéve az iPad 2-re.

Ti mit gondoltok a Smart Cover-ről? Fogtok venni? Ha igen, milyet?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Szivesen megnéznék egy képet melyen az iPad a hűttőre van rakva a Smart Cover segitségével 😀 😛

  2. Szerintem nagyon jó cucc:) az Apple megint megmutatta hogy nagyon király:D De én nem vennék ilyet, inkább olyat vennék ami az egészet védi:D

  3. Jó ez a smart cover, nem lesz olyan vastag tőle a pad, mint a réginél, de ugyanúgy lehet rá pakolni:) A lockolás is nagy feeling, tetszik, ahogy “odakattan” a tok. Viszont nem árt egy invisible shield a hátuljára,h védje meg hogy ne karcolja a szélét ahol kapcsolódik a tok,m néha kell rajta igazgatni 1-2 mm-t.

  4. Nem rossz ez, csak hát 69 $ egy bőr változatért kicsit sok.
    Én legalább is sokallom.
    Biztos lesznek még jó megoldású tokok.

  5. Előbb iPadet lenne célszerű venni, aztán jöhet egy ilyen, elég faszának tűnik.

  6. Veszek hozzá, fekete bőr-t…

  7. Veszek én is nekem a mostani bőr tokom 14.000 sokkal olcsóbban nem kapsz minőségi tokot csak vmi gagyit. Nem utolsó sorban ez az Apple tok 1000 x jobb lett mint az első na az baromira nem érte meg az árát pedig annak is volt szépen.

  8. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy jól fontolja meg a Smart Cover vásárlást. Innovatív, jó minőségű, jól néz ki, meg minden, de:
    – Nem egy teljes értékű tok, csak a kijelzőt védi.
    – Arra a 2 pozícióra amivel reklámozzák tökéletes (döntve fektetve gépeléshez és állítva filmnézéséhez, habár ez utóbbi szerintem erőltetett, én soha nem nézek úgy videót, hogy az asztalra állítom az iPad-et)
    – Kézben tartva és úgy használva az iPad-et (vagy akár térdre fektetve) útban van. Kár, hogy a hátlapba nem raktak mágneseket, mert így ha visszahajtod, akkor nem tapad oda, lifeg. Talán a félbehajtva hátracsapni a legjobb megoldás.
    – Koszolódik. Az enyém piros bőr és 3 nap normál használat után már szemmel látható szennyeződések jelentek meg, főleg a belső oldalán (ami ugye elvileg tisztítaná a kijelzőt, ami persze jól hangzik, de nem igaz). Valószínűleg a plasztik verziók kevésbé kényesek ebből a szempontból.
    – Tartósság. Erről egyelőre nem lehet semmit tudni, de az előző iPad tokkal voltak ilyen problémák.

  9. @moczy:
    gondolom akkor te mar boldog ipad 2 + cover tulaj vagy.

    En szemely szerint felek, hogy ha sokszor hajtogatod a covert, egy ido utan megtorik es tonkre megy.
    A masik dolog ha felgorgeted haromszog alakra akkor a belso resze fog az asztal fele nezni, igy kokemenyen koszolodhat.

    Megvarom az utangyartott verziokat (ha lesz ilyen)

  10. @moczy:

    Hátulra mindenképp ajánlott egy fólia szerintem is!
    Nekem szürke gumiszerű van és 1 hét alatt semmi kosz nincs rajta. Nem tudom,h a régi apple tok másabb anyagból volt-e (szerintem ua.) de az tele volt foltokkal, amit semmivel nem tudtam lemosni.
    Ha hátra hajtom, nekem valamennyire ott tartja a mágnes, szóval nem lifeg. Lehet a bőr vastagabb valamennyivel.
    A tartóssággal szerintem semmi gond nem volt a régi toknál, 1 év alatt a foltosságot kivéve hibátlan volt.

  11. @KiCsi86: Szóva az Apple mostanában méregdrága hűtőmágneseket gyárt? 😀

  12. “Ti mit gondoltok a Smart Cover-ről? Fogtok venni? Ha igen, milyet?”

    Én biztosan veszek!

    Csak nem tudom, hogy utána mi lesz a tokkal, mert iPad-em nincs…

  13. Én kb. két éve használok egy Smart Covert. Nagyon szeretem, jól működik.
    Sajnos már kezd szétválni a széleinél és épp tegnap vettem észre, hogy ahol kapcsolódik az Ipadhoz, foltokban, mintha rozsdálna. ??? Nem szoktam nedves közegben használni. Nem értem mi lehet, leszedni nem tudtam róla. Mindenesetre nagyon furcsa, ráadásul a gépemen is letörölhetetlen nyomokat hagyott. Tudja valaki mi lehet ez?


Add a Comment