fbpx Skip to content

Az Apple magyar idő szerint 19:10-kor elérhetővé tette az iOS 4.3-mat hivatalosan is. Noha az iPad 2-t bejelentő keynote-on március 11-e volt megjelölve, tegnap és ma is több pletyka jelent meg, tegnap a tegnapi napot mondták, ma pedig a mai és holnapi napot. A mai nap végül bejött.

Fontosabb változások listája:

Személyes hozzáférési pont: megoszthatod az iPhone 4 adatkapcsolatát akár 5 eszközzel (akár 3 Wi-Fi, 3 Bluetooth és 1 USB kombinációja).

iTunes Saját mappa megosztása: lejátszhatsz zenét, filmeket és TV-műsorokat egy megosztott iTunes könyvtárból a Mac vagy PC számítógépeden (iTunes 10.2 szükséges hozzá),

Új AirPlay funkciók: az Apple TV készülékkel lejátszhatsz videókat a Fényképek alkalmazásból, beleértve a Filmtekercs albumokat, az iTunes előzeteseket, a kompatibilis külső alkalmazásokat és webhelyeket és a Fényképek alkalmazás diabemutatóit az Apple TV rendelkezésre álló átmeneteivel.

Safari: gyorsabbá vált az Apple Nitro JavaScriptnek köszönhetően.

HD-videokimenet az Apple digitális TV-adapterrel: megtekintheted a Videók, iPod, Fényképek, YouTube, Safari, Keynote és kompatibilis külső alkalmazások 720p HD-videóit egy HDMI-kijelzőn.

Ping funkciók: megjegyzések értesítéseinek küldése és kérések követése; közzététel és Tetszik funkció a dalokhoz, közvetlenül a Most lejátszott képernyőn; szülői felügyelet

Új beállítások: üzenetbeállítás egy jelzés ismétlései számának megadásához; iPad oldalkapcsoló-beállítás a képernyő forgatásának zárolásához vagy a hangjelzések, illetve hangeffektusok némításhoz.

Konferenciahívás egyetlen koppintással és szünettel a jelszó elküldéséhez.

Ezek mellett természetesen tartalmaz hibajavításokat is, illetve iPad esetén a Multitasking Gestures funkció mégis megtalálható a szoftverben, és alapból be is van kapcsolva.

Ha jailbreakelsz és függetlenítened is kell: egyelőre ne frissíts! Nemhivatalos jailbreak már a GM verzió óta létezik, ami egy az egyben egyezik a most megjelent 4.3-mal, így a hivatalos verzión is használható, de több hiba is van vele, hiszen nincs 4.3-ra optimalizálva, és csak tethered! Így ezt mi nem ajánljuk! A 4.3 frissíti a basebandet, így ha függetlenítened is kell, NE frissíts a 4.3-ra! Az iPad basebandet használók számára: az iPad baseband verziószáma magasabb, mint a 4.3-ban található baseband, így az ő készülékükben a baseband nem frissül!

Mindenki mentse a 4.2.1-es SHSH-kat minél hamarabb, mert azok hiányában a 4.2.1-et később sehogy sem lehet visszatenni! Az SHSH fájlokról és mentésükről bővebben itt: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

A 4.3 letölthető iTunes-ból a “Check for update” gombra kattintva, vagy itt vannak a linkek a közvetlen letöltéshez:

iPad (iPad1,1) 4.3 (8F190)
iPhone3GS (iPhone2,1) 4.3 (8F190)
iPhone4 (iPhone3,1) 4.3 (8F190)
iPodTouch(3G) (iPod3,1) 4.3 (8F190)
iPodTouch(4G) (iPod4,1) 4.3 (8F190)

Frissítés #1 – iPad és a multitasking gestures?

Alapból nem jelenik meg mindenkinél a multitasking gestures. De ha valakinek már volt fent 4.3 beta, azoknál lehet, hogy akár automatikusan is megjelenik, vagy ha esetleg Mac alatt Organizerben hozzáadta, akkor biztosan. Tehát a szoftverben alapból benne van a funkció, ahogyan azt már írtuk, de az jelenleg még nem tisztázott, miért jelenhet meg automatikusan.

Frissítés #2 – iTunes hibaüzenetek?

A 4.3-ra való frissítés során esetleg jelentkezhetnek hibák is. Mielőtt azonban ezzel kapcsolatos kérdést tennél fel, ellenőrizd a hibaüzenetet az alábbi cikkben, ahol összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldásokat is: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Olvasd el a hozzászólásokat is

210 Comments

  1. ” illetve iPad esetén a Multitasking Gestures funkció mégis megtalálható a szoftverben, és alapból be is van kapcsolva.”

    Ezt te hol találtad meg? Nálam nincs.

  2. @Mordon: nekem simán benne van. Settings / General alatt állítható, ahogy 4.3 beta alatt is volt. most egy 4.2.1-es, jailbreak nélküli rendszerről frissítettem, Organizer még nem is látta a készüléket. és nem, nem állítottam vissza 4.3-mas beta alatti backupból. egyszerűen benne van.

  3. Na asszem holnap tolom is fel. JB 4.2 nem az igazi..

  4. iPhone 3GS-re pontosan milyen szamu baseband jott ra?

  5. @Jadeye:

    Nálam meg nincs 😀

  6. és mikor lessz rá untehatred??

  7. (Nem értek hozzá), ha függetleníteni biztos nem akarok, de felmerülhet még a JB a korlátozott wifi megosztás (3GS) miatt, akkor nekem is mentenem kellene ezeket a SHSH bigyókat, mielőtt frissítek?

  8. Ilyenkor örülök a gyárilag független iPhone 4-emnek! 🙂 Bár a jailbreak-et várom!

  9. @Mordon: hát passz. most kipróbáltam, hogy esetleg csak magyar nyelv esetén ne lenne, de nekem ott is van.

  10. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ami most fent van a telón (iPhone4 nem jailbrekelt) az adott játék (Smurfs, Zombie Café) mentéseit hogy lehetne átvinni az új szoftverre hogy arra installálva a játékot ne elölről kelljen kezdeni?

    Előre is köszönöm

  11. @replica7: Rajta marad. Semmi gond

  12. Sziasztok!

    iPhone 4-em van és mióta a 4.3 GM van fent azt vettem észre, hogy ha hívok valakit FaceTimeon és ugye ameddig az illető nem veszi fel addig teljes képernyőben látjuk magunkat. Azt csinálja 4.3 óta, hogy egy fix álló képet mutat az előző FaceTime hívásomból. Pl. ma reggel hívom haveromat és egy tegnapi FaceTime állóképét teszi be, de miután felvette akkor megjavult, bár volt olyan is, hogy nem láttam magamat egyáltalán és a másik fél se engem.
    Reboot nem oldotta meg a dolgot.

    Más is tapasztalt már ilyet? Természetesen “stock” 4.3, nincsen jailbreakelve.

  13. Jadeye: Ismerősnek törném fel a telóját 4.1 van a 3gsén, mondtam neki h frissitsen de kurva gyorsan de lekéste… marad fenn neki a 4.1.. mivel tdnám 4.1 alatt megincsálni neki? mert a green read mejében csak 4.2.1 re van írva

  14. @Jadeye:
    Passzolom, újra restore-oltam és szüzen a restore után sincs bent a menüben.

  15. @Crazy: ma még tudnia kell 4.2.1-re frissíteni. azonnal mentsetek SHSH-t 4.2.1-hez, és kézzel letöltve a 4.2.1-et, még fel kell tudd tenni.

  16. i4 4.2.1-en működik a untethered jb shsh nélkül?

  17. belezavarodtam.. ha most nekem 4.1 hez le van mentve az SHSH és akarok frissíteni akkor most csak 4.3 ra tudok? vagy feltudom rakni a 4.2 is? mert nekem 4.2 kéne a jailbreak miadt… nagyon fontos lenne, kérlek segítsetek

  18. ja és 4.1 van a telefonon és custom ipsw-t raknék rá ugye 4.2 eset

  19. Már felraktam, nem volt törve a 4.2.1-em, úgyhogy simán ment minden, mondhatni pikk-pakk, bár azt sajnálom hogy iphone-ba nincsenek “gesztusok” ha jailbreak megoldja, akkor újra török:)

  20. Sziasztok az lenne a nagyon fontos kérdésem hogyha most szeretnék custom firmvare val 4.2.1 et shift plusz update al rátenni akkor az még lehet vagy már csak a 4.3 at lehet rátenni ??:S pont most akartam rátenni normálisan :S nagyon fontos lenne a válasz köszönöm

  21. @samu:

    Mindíííg minden körülmények között mentsd le az SHSH-t. Kb. 3percet vesz igénybe, viszont “életet menthet”. 🙂

  22. A 4.3-as magyar nyelv is szánalmas… :S Hihetetlen, hogy ennyire nem érdekli őket…

  23. kérlek válaszoljatok 😐

  24. @Mordon: nemtom, de írtam egy frissítést a cikkhez.

  25. @KillerTeam:

    Köszönöm!
    Akkor kattintok a linkre, és nézem, hogy mi ez egyáltalán 🙂

  26. @mate6: jelenleg még 4.2.1-es SHSH nélkül is mennie kell, ha shift+restore-ral teszed, mert elvileg még most is aláírja az Apple a 4.2.1-et, így először mindenképp mentsd azt le.

  27. remélem mire magyar óra bejön addigra lessz már rá tőrés má mint az ipad2őre untehatred 😀

  28. igen de pont az a baj hogy most muszály lenne restore olnom egyből customal 4.2.1 re mert most pont lefagyott tegnap és nem kapcsol be szal n de aszthiszem le mentettem már így is működni fog hogy dfu ból egyből shift plussz restore???

  29. @mate6: most írjam le megint? “jelenleg még 4.2.1-es SHSH nélkül is mennie kell, ha shift+restore-ral teszed, mert elvileg még most is aláírja az Apple a 4.2.1-et”

  30. Nekem 3GS-re simán fölment, pedig iPad BB van rajta (6.15.00). Igaz a BB nem frissül,t de az OS-el minden oké.

  31. ok köszi csinálom 😀

  32. uhh halljátok elindítottam a reecovery mode ot beillesztettem a custom firmwaret és elkezte és azt irta ki hogy hiba:1600 1600 as hiba ??? segítsetek hogyan tovább?? mit rontottam el?

  33. Nem szaggat akad 3gs-n ? En azért tettem vissza a GM helyett a 4.1 et mert akadozott!

  34. @mythbuster:
    Hát google-maps működik. JB után tudok max mondani, mivel nincsen eredetim, max leszedek egy navigont.

  35. @mate6: a custom az csak pwned dfu-ban megy fel. redsn0w-ban is van rá opció.

  36. @mate6:
    Beraktad pwned dfu-ba?

  37. @szakar1:
    Tök fasza, szerintem még szebben is fut, mint 4.2.1-en

  38. @Skylineman: A GoogleMaps mindig minden körülmények között kell éljen :), 3rd alkalmazásoknál szokott lenni gáz, like iGo, Navigon… Esetleg majd tolj föl egyet és írd le észrevtérteleidet 🙂 köszi…

  39. Sziasztok!
    Ez a Multitasking Gestures működik 4. Generációs iPod touchon is?

  40. @mythbuster: Igen, tudom, mindjárt mondom az állapotot.

    @Dave:
    Elméletileg igen. Max ha nem jeleníti meg, akkor JB után lehet aktiválni.

  41. Az iPad gestures működik valakinek vagy előtte tegyek fel egy 4.3 GM verziót hogy benne legyen a 4.3 ma kiadott verziojaba?

  42. UPDATE!!!!!

    3GS – van benne Personal Hotspot

    Illetve van egy Location Services

  43. halljátok 5.12.00 es szoftver van az enyémen azt lehet ultrasnow olni ugye ???:O az nagyon fontos nekem

  44. @szorian: Persze, anélkül nem fog működni. De JB nélkül csak iPad-on működik.

  45. Természetesen iPadra tennem fel.

  46. @CSE978: Tudjuk:$
    @mate6: Az elméletileg 3.1.3 OS-el jött nem?
    Amúgy igen, lehet.

  47. @szorian: Igen, azzal működni fog.

  48. Másnak is megjelent mint Jadeye-nak

  49. köszönöm mindnkinek a segítséget minden megy 😀 nagyon boldog vagyok már féltem hogy elrontottam de jó 220 a vérnyomásom 😀

  50. @mate6: Gondolom BB-re gondoltál. Igen, lehet.
    @CSE978: Location services eddig is volt, csak most lehet állítani, hogy melyik appnál szeretnéd engedélyezni.

  51. :OO
    Saját netet meg lehet osztani a telóról ugye 3GS-en is, de csak USD és Bluetooth-ként?:OO Azmi, úgylátszik marad a MyWi

  52. @CSE978: Neked is csak USB és Bluetooth?

  53. Tudnátok segíteni?
    Egy iPhone 4-re 4.2.1-ről próbáltam itunesen keresztül frissíteni, de nem sikerült, utána pedig restore-zni sem lehet. 1013-mas hibát ír.
    A telon sosem volt még jailbreak sem, meg semmi, szal minden gyári…

  54. Jó lett ez a kis 4.3… azon kívül hogy már a Genera-about-ban 4.2.1 helyett 4.3-at ír, semmi változást nem találtam fél óra keresgélés után… 😀

  55. @dEan: Biztos, hogy régebbi BB van, mint ami 4.3-al jön?

  56. @dEan: ha iphone 4 ed van és van umbrella a gépeden akkor azért.
    a host file ba beleir és a bb nem frissül.
    azért a 1013

  57. Nekem benne van alapbol a multitouch gestures, elotte nem buvoltem semmit sem ipaddel, nem volt jailbrakelve sem. Szerintem lehet meglepetesnek szantak 😀 Egyebkent teszteltem, es nincs semmi szaggato dolog, vagy ilyesmi szoval mukodik rendesen a funkcio. 🙂 Csak az az erdekes, hogy nem mindenkinek van benne alapbol…

  58. Üdv. Elolvastam én is a hibaüzenetek rovatot de az enyémre nem találtam megoldást, kicsit ideges is vagyok, mert nem először fordul elő. Szóval adott a legerősebb MBP 13″-os gép, tavaly augusztusi. Adott az iPhone 4. És kb 60 %-nál megáll az alma alatt lévő töltőcsík a telefonnál. Közbe itunes Restoring iPhone software-t ír ki. Talán legutóbb is ez volt, csak gondoltam hátha kijavították ezt a hibát, de nem. Legutóbb egy 30ezer forintos éppen működő Windowsos géppel kb 20 perc alatt megvolt a szoft csere, most pedig a fél millás mbp-n ez a folyamat a világot jelenti. Van megoldás? találkozott már valaki ilyennel, elég elszomorító az egész.

  59. @Palcsi: Ez konkrétan mi is? iTégla, iKon, vagy mi?:$

  60. No xCode-al én is aktiváltam a multitasking gestures funkciókat.

  61. @kwstop: Nekem is ez volt. Másik gépen ment. iTunes reinstall neke javította. Mindent ami Apple törölj a gépedről progit, és szerintem menni fog utánna.

  62. @kwstop:
    umbrella fent van?
    olvasd el 3 al visszább amit irtam

  63. @Jadeye: De teljesen buherálatlan, gyári állapotú készüléknél miért történik ez??? Nem értem…

  64. nincs fenn az umbrella, teljesen gyári készülékről van szó, sosem volt rajta semmi jailbreak. Ha letörlöm az itunest minden adatom elveszik? ( gondolok is telefonszámokra, sms-re, stb)

  65. @Skylineman: Gyári 4.2.1-es, az ahhoz tartozó BB-vel.

  66. @Skylineman: azért az kicsit erős lenne ha minden apples progit letörölnék, van egypár.

  67. @kwstop:
    az umbrella a mbp n kell hogy legyen vagy nem. csak ez szokott ilyet eredményezni.
    ha nincs is fent de valaha volt fent az is

  68. @kwstop: Ha letörlöd a gépről igen, de ha feltelepíted rögtön tudsz csinálni backup-ot, ha ráteszed a telefont, így minden megmarad.

  69. Sosem értettem ezt a baseband dolgot, de ahogy látom Ipadnál nem érint, még!

    Hol lehet megnézni egyébként milyen baseband van az eszközön?

  70. @kwstop: A minden apple-s progira az iTunest, a QuickTime-t stb…

  71. Az miert lehet, h a personal hotspot nem jelenik meg a menuben? :S

    iPhone 4 (gyari fuggetlen), Telenor halozat

  72. @Skylineman: jah értem, tehát letörlöm az itunest, visszatelepítem, és ugye utána kéne rádugni a telefont egy sync-re. A gond hogy már most recovery módban van. Tehát ha most letörlöm az itunest akkor az adatokat is bukom.

  73. Egy új dolog: ébresztéskor a csengőhang kiválasztásakor felül van egy Buy more Tones menüpont, az bedob az iTunes-ba! 🙂

  74. @KekszNET: TinyUmbrella írja. Amúgy az eszközön Általános->Infó->Modem firmware

  75. Sziasztok!

    Ipadre fel is tenném, de máris 3014-es hibát jelez. Ez a korábbi gyakori hibaleírásokban sem szerepelt itt. Valakinek van ötlete?

  76. Navigon nekem működik 06.15.00 alatt 4.3-al. Furcsa. Holnap kimegyek, és megpróbálom.

  77. @kwstop:
    umbrellával próbáld recovery bol kiszedni
    hátha

  78. @kwstop: Rakd be az eszközt DFU-ba, és utánna szedd ki belőle. Akkor elindul normálisan újra.
    @Methos: Biztos hogy jó volt az update? “Szem. h.férési pont” -nak van írva.

  79. @Skylineman: A multitouch gestures, a beallitasokban.

  80. próbálom dolgozik már egy ideje. Valahol azért ez mégis szomorú, és itt most nem nyafogni akarok, de két apple eszköz nem tud egymással kommunikálni, ráadásul a legújabbak, és egy hulladék majdnem széteső windowos gépnek ez meg sem kottyan, valahogy ezt nem tudom megemészteni. Persze azon vagyok hogy működjön, de azt hiszem el kell mennem a jó öreg windowos gépért….. 🙁 Ez az igazi apple érzés, bravó.

  81. @Skylineman: 07.10.00

    (Akkor elég sokáig nem írja még felül semmi, ha jól értelmezem…)

  82. @kwstop: sajnos van ez így néha. sikerült backupolni?

  83. Persze, a backup megvan, csak előszőr a windowsos géppel életet kell lehetni az iphone 4-be, hogy aztán visszaszinkronizálja, hogy utána letörölhessem az itunest, és visszatelepíthessen, hogy újra restoreolhassam, csak akkor már nem fogja engedni a szoftverfrissítést, mert már nem lesz hova. És a legközelebbi alkalommal ha kiadnak egy új frissítést hordhatok magammal egy windowsos gépet.

  84. @dEan: olvasd el a linkelt cikket, le van írva benne, hogy miért, és a megoldás is.

  85. @Skylineman: Amint kicsomagolja az új szoftvert és indulna… Egyből hibaüzenet.. pedig külön is letöltöttem és az Itunes is… tehát nem azzal van a baj…

  86. Sziasztok!Lehet nem ide tartozik,de nekem csak 3G-re futja.
    A 3G-men még 4.0.1 van fent. Szeretnék csak 4.1-re frissíteni,mert azt lehet jailbreakelni.
    Ha tinyumbrellával mentem a SHSH file-okat,akkor vissza tudok downgrade-elni 4.1-re anélkül hogy a 4.2.1-re kellene frissítenem?

    Válaszokat köszönöm.

  87. @Tatuska:
    ha van 4.1 shsh d akkor tudsz csak 4.1 re
    viszont a 4.1 bb je nem függetlenithető.
    ha kell egyáltalán

  88. @Tatuska: alaposan le vagy maradva, 3G-n a 4.2.1-et is lehet jailbreakelni, akár greenpois0n, akár redsn0w megcsinálja gond nélkül, de még akár pwnagetool custom firmware is.

  89. nekem sincs telenoros iPhone4-en Personal Hotspot :S

  90. köszönöm

  91. @cfman: nem tudja kivenni az umbrella sem. Még adok neki pár percet aztán leteszek arról hogy ilyen komoly műveletet végezzek ezen a szaron.

  92. @Skylineman: elvileg a home+power egyszerre lenyomva, aztán power gomb elenged és dfu-ba van a telefonkészülék.

  93. @kwstop: Power 2mp, Power+Home 10mp, Power elenged, várod hogy mutassa a gép, h uj hardver.
    Utánna az ellentettjével tudod kiszedni DFU-ból. Tehát, Home 2mp, Home+Power 10mp, Home elenged, várod az Apple logo-t. Elméletileg így el fog indulni normálisan.

  94. @Skylineman: Igen az, bocsi nem irtam 🙂

  95. Megpróbáltam másik gépről is. Ott van 1656-os hibával dobott vissza. Most megpróbálom a 4.2.1-et visszarakni.

  96. 1013-mas problémát ír erre is….iREB-eset megcsináltam. Ugyanaz. Ötlet?

  97. @Skylineman: ez így működik valóban, most kiírta hogy talált valamit, és hogy restore and update,most van a kritikus ponton,innen már nem szokott tovább menni a csík a telefonon. Közbe megnyílt az applescript editor ( magától?), van ám hibaüzenet.

  98. @Skylineman: kb 65%-nál. És onnan sehova tovább. Most hogy belegondolok volt régebben egy macbook air-em és egy iphone 3G-m, és ugyanez a folyamat játszódott le. (Szerintem szívat az apple, mert még mondjuk nem vettem ipadet.)

  99. @Jadeye: Elolvastam, nem működik. 4.2.1-hez méltóan recovery módban marad. És nem lehet kiugrasztani belőle.

  100. Ez milyen megint mi a fasz köze van a telefonnak hogy milyen szolgáltatóval használod hogy legyen hotspot telenor is menjen az Apple-el k…va anyjaba. Ez nem a jogtalan korlátozás a gyárilag független telefonokon?

  101. @kwstop: :DD háát sajnos így fejből most nem tudom megmondani. nekem másik gépen működött a dolog, de nekem is ugyanez volt. ha kell msn-en, vagy skype-n segítek.

  102. @dEan: akkor valamit nem jól csináltál. a hosts fájl kipucolása után ugye újraindítottad a gépet, vagy törölted a dns-cache-t? mert ha nem, akkor nem csoda.

  103. @Skylineman: köszönöm, ezen a néven vagy skypeon is?

  104. Sziasztok!

    Valaki mondja meg nekem, ha az ipad-os bb-et frissítem 4.3-al, azt már olvastam hogy működik a gps, de függetleníteni is lehet szoftveresen,mert ha igen,meg van a hetek óta várt megoldás!!!???

  105. @Jadeye: ??? 1013-mas hibánál a leírásban hol van ilyen?

  106. @szorian: valószínűleg a carrier bundle függvénye ez is. hogy nem-apple-partner szolgáltatókkal alapból nem megy, az nem feltétlen csoda, de mindenképp alaposan csesszékmeges. :/

  107. @lelle: 4.3-ra még nincsen se jailbreak se függetlenítés.

  108. @lelle: olvasd el a cikket. az iPad-es baseband NEM frissül. 4.3-ra nincs hivatalos jailbreak, így függetlenítés sem.

    @dEan: ott van épp a 1013-mas hiba felett írva: “(Ha azt szeretnéd, hogy frissüljön a baseband, mert nem számít a függetlenítés, akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől. Vagy a hosts fájlból ki kell törölni minden olyan sort, amiben a gs.apple.com cím szerepel, majd újraindítva a számítógépet, egy újabb restore szükséges.)”

    de frissítettem a cikket, így már megtalálod a 1013 mellett is.

  109. Megyek, jóéjt mindenkinek.

  110. Kitöröltem a hostsból mindent. Most iTunestba mehet a sima restore? Vagy tallózzam be neki a 4.2.1-et?

  111. Nekem is meghal 1013-as hibával. T-Mobile-os iPhone 4… nincs Jailbreak semmi… ötlet, hogy mit tegyek? Jelenleg most egy levélnehezék, nem telefon!

  112. @molnarb83: el köllött volna menteni előbb az shsh fájlaidat 😀

  113. Idézném a ruszkivállogatottat:

    ” MuscleNerd: Ultrasn0w unlockers should know the drill! Don’t let iTunes trick you into installing today’s 4.3 iOS. Just say no! “

  114. Ohh Jadeye isten vagy. Thx

    @molnarb83: ugyan az mint nekem. hosts fájlt takarítsd ki. Majd parancsorba beírod: ipconfig /flushdns. Restart és próbáld meg restorezni. Elvileg mennie kell.

  115. @Jadeye: De miert nem frissíti a carriert a telenor mikor Finnországban el is adnak iPhone-t es engem miert korlatoz az Apple hiszen gyárilag független telefonom van. Azt hiszem be fogom őket perelni mivel erről nem tájékoztatnak sehol se hotspot se kuva FT. Vicc nem lehet sehogy carriert frissíteni manulaisan hogy ez működjön?

  116. Akinek eddig nem ment a Facetime 4.2.1-en (telenor) annak most működik 4.3-on?

  117. @szorian: bemászol a fájlrendszerbe, kimásolsz egy carriert, majd átírod kedvedre, a supported sims -hez berakod a sim-azonosítókodot, majd beírod a carriers.info -ba is a kodot a támogatásokhoz és kész is 🙂

  118. Tiszteletem. Nekem jailbrek eltem elmentettem a shsh file.t
    Csak sajnos mobilckackot feltettem, amitől kifagyot. Így restoreztem shift.+restore 1013 hibat dob ki. Aztán tumbera ireb el sem tudom kiszedni recoverytől.:(
    Ma vettem és mit lehet csinálni? Köszönöm a segítséget.

  119. @errant: Mitől működne mikor a kurva hotspot sincs bent nem olvasol vissza egy kicsit en felvagyok haszna most nagyon hogy semmi sem megy érdekes amíg pannon volt volt 4.1 en FaceTime is unlike

  120. @norbesz74: már többször le lett írva. 128-as hozzászólás pl.

    @mythbuster: csakhogy az úgy nem megy, mert aláírás van a carrier bundle-ban, minden carrier és fájl esetén egyedi. belenyúlsz, és már nem is működik. jailbreak nélkül meg nem tudsz feltenni nemtámogatott carrier bundle-t. és commcenter patch is kell hozzá, mert csak akkor tojja le, hogy hibás az aláírás.

  121. @Jadeye: Köszönöm nem tudtam.:)

  122. Jadeye, én a helyedben beleírnám a cikkbe a 1013-as és Tinyumbrella mizériáját. A userek 80%-a bele fog futni a problémába…

  123. @szorian: Nyugi van.. Csak hogy tudd végigolvastam az összes hozzászólást, sehol nem írták. Attól, hogy nem megy a hotspot attól még a FaceTime működhetett volna, főleg úgy, hogy 4.1-en már működött egyszer.

  124. @Jadeye: Én a Vodafone RO -hoz gyártottam carriert, csak átírtam egy kimásolt carriert, majd átneveztem, és a supported sims-ek közé betoltam a szolgálató kódját, és ment is ahogy kell… működött 3.1.2/3.1.3/4.0/4.0.1 -en is! igaz voltak kisebb módosítások, de csak a carrier budleban…

  125. Én vagyok a hülye vagy nincs benne a hotspot? 🙂 Szar a szoftver vagy a T-Mobile egyszerűen letiltotta? 🙂

  126. Yajdee fönöknek üzenem, hogy tartozok egy hamburgerel.:) Umbrella zavart be tuti ra, kitöröltem amit irtal és a 27.0.1 tettem be és voalá,.:) Ujra restoreztam hiba nélkül feltelepült.:)

  127. @errant: Nem rád vagyok ideges de 600€ telefon függetlenül működjön már úgy ahogy annak kell!

  128. Nektek is szar third pary appoknál alkalmazásindításkor az effekt? Gyakorlatilag rábökök egy appra és semmilyen effect nélkül megnyílik.

    4.3 GM (vagyis nem iTunesból telepítettem ma), iPhone 4

  129. @szorian:
    Teljesen igazad van!! Nekem is ez a problemam. Ha mar az Aplle volt olyan kegyes es elkezdte fuggetlenul is arulni a telefonjat , akkor az mukodjon ugy mint egy Tremobilos vagy Voda fuggo telefon. Komolyan megfontolom , hogy hu maradjak e az apple cuccaimhoz amikor Jobs-ek ilyeneken szorakoznak!!

  130. Nah a probléma megoldódott leírom a megoldást hátha ezzel tudok valakinek időspórolni, tehát macbook proval nem tudtam az iphonera szoftverfrissítést csinálni, mert folyton megállt 65%-nál.Semmilyen ismert módszer nem segített. Az MBP-t ezért a kuka mellé tettem. Fogtam egy windowsos gépet, és kb 10 perc alatt megtörtént az a folyamat ami a Macbook Pron 3 óra alatt se. Éljen az Apple!

  131. @kwstop: valószínűleg nálad is a hosts fájl a ludas. korábban már írtunk erről, frissítésként ott a link a cikkben.

  132. iPad 3G-n meg sem jelent a multitasking gestures… 🙁
    Ment vissza a 4.2.1.
    Pedig annak lett volna értelme…

  133. de hol vannak ezek a hosts file-ok? és miért van az hogy valakinél működik a gestures ipad-en valakinek meg nem el tudja ezt mondani valaki? hogy akinél megy mi volt fent és akinek meg nem az is mit csinált, olvastam olyat hogy trénél sem volt hotspot, nem lehet hogy aki azt mondta nincs telenorba és trébe azoknak nem volt beállitva a hálozatuk mert akkor internet megosztás sem jön elő. irja le valaki konkrétan addig nem akarok frissiteni. thx

  134. Azért az Apple srácok bekaphatnák! iPhone 4-et frissítettem 4.2.1-ről 4.3-ra. A telefon sosem volt JB-zve. A software telepítésének végén recoveryben ragadt és közölte az iTunes, hogy restore szükséges… Gyorsan lekaptam a TinyUmbrellát és kiszedtem recoveryből. Azóta a térerő csak 1 pálcikát jelez és gyorsabban merül a telefon… Restore nem játszik, mert tele van a telefon fontos sms-ekkel és emailokkal.
    Direkt azért nem JB-ztem a telefont, hogy ne kellejen állandóan restorolni, mert az sms-eknek és az emailok-nak meg kell maradniuk.
    Tud valaki restore nélküli megoldást?

    Előre is köszi.

    PS: iPadre minden gond nélkül felment (sajnos nincs az új multitask cuccos).

  135. @Jadeye akkor miért van hogy valakinek van guesters valakinek meg nincs ipad 4.3-ban addig nem akarom feltenni mert nekem kell a megoldás

  136. @szorian: Ha nincs multitasking gesture alapbol akk manualisan kell aktivalni nemreg volt rola egy cikk hogy hogy kell.(asszem)

  137. A localizáció nem mindenhol sikerült 4.3-nál, az App Store alkalmazást kifelejtették, marad angol 😀

  138. @Mordon: de aHOZ jb KELL és pl Jadeyenak is simán aktiv lett minden JB nélkül de előtte neki valamelyik beta fent volt. ezért kérdezem kinek aktiv mi volt előtte és kinek nem aktiv és neki mi volt előtte?

  139. @dEan:
    nekem is ezt csinálta (gyárilag független iphone 4, sosem volt jb-zve) mikor valami miatt akartam egy restore-t nyomni rá. ekkor én utánaolvastam, és nálam az volt a gond, hogy a macbookon korábban jb-ztem a másik iphone-omat és ugye rajta volt az umbrella illetve anno még a host file-t is szerkesztettem. lehet, hogy nálad is ez lehet a gond. nekem a megoldás az volt, hogy átdugtam egy olyan gépre, amin sosem volt jb-zve iphone és rögtön sikerült. ebből tanulva most már a 4.3-at alapból arról a gépről tettem fel.

  140. @dugi: ez nem feltétlen igaz, hiszen ahhoz a manuális aktiváláshoz jailbreak kell, az meg normálisan jelenleg még nincs. iPad esetén meg elég Mac-en rádugni az Organizerre, és Use for development.

    @szorian: nem tudom, miért van nekem, és másoknak miért nincs.

    de leírom, nálam mi a helyzet. volt fent valamikor a 4.3 beta 1. megnéztem a multitasking gestures-t, nyomogattam 2 napig, instabil volt, napi használatra annyira nem alkalmas, így visszatettem a 4.2.1-et. mivel 4.3-mas backup nem megy rá a 4.2.1-re, így restore volt, és set up as new iPad. tehát a 4.3 beállításai közül semmi nem maradt, nem is maradhatott rajta. a 4.2.1-et nem jailbreakeltem. most erre a 4.2.1-re tettem rá frissítéssel (és nem restore-ral) a 4.3-mat. utána mikor elindult, alapból aktív volt a multitasking gestures, és a Settingsben is ott van rá az opció. Organizerre sem dugtam rá. egyszerűen alapból aktív rajta, és kész.

    de akinek nem aktív, annak ugyanazt kell tennie, mint beta 1 esetén: dugja rá Organizerre, mikor a devcenteres logint kéri, akkor cancel, és kész is. de ezt urbijoe kollega leírta lépésenként: http://urbijoe.blog.hu/2011/03/05/ios_4_3_multitasking_gestures

  141. Hali! Működik 4.3al és 06.15 basebandel a GPS? köszi

  142. @baum: ez változatlanul nem az iOS-től függ, hanem a basebandtől, az meg maradt 06.15, tehát?

  143. @Jadeye: cumi van 😀 De jó hogy nem az enyémről beszélek 😀 😀

  144. na jó ez egy kicsit gonosz volt… 🙂

  145. Sziasztok!
    A Hotspot beállítás hol tlálható? Iphone 4

  146. @baum: Én is a frissítés korlátait súroltam :D, de nekem fontosabb a GPS, mint a telefon :)… Amúgy kezd már elegem lenni ebből az egésszből, hogy mindig az amcsikra kell várnom :), valaki nem tudja, hogy hanyadik félévben tanítják a driverkezelést az Óbudai Egyetemen?

  147. @martonsworld:
    Szia! Szeretnem megkerdezni neked hogy jott elo a wifi hitspot? Frissítettel vagy restore? Raktal bele masik simet? Elore is koszi!!

  148. @nemtomi: Szia! Nekem sehogy nem jött be a hotspot. Frissítettem a telót, de nem találom rajta.

  149. Sziasztok!

    Nekem sajna pont tegnap döglött meg majdnem a szifonom, uh restoret csináltam, ami miatt feljött a 4,3 verzió. Természetesen ezt nagyon nem akartam, mivel eszméletlenül teledzsélbrékeltem a telefont. Nem tudok vagy ötletet a downgrade-re, vagy egy lehetséges időpontot az új JB verzióra?

    Előre is köszi!

  150. @nemtomi:
    Ha gyári független vagy s Telenoros (de sztem az összes többi szolg.-nál is igy van)
    simán settings->network->cellular data network->apn:net
    s legyen net előfizetésed..
    A facetime dolog meg csak akkor mükszik ha a sim kártyán van emeltdíjjas szolgáltatás aktíválva a szolgáltató által,mert angliába kell küldenie a telefonnak egy aktiválósms-t kb 60 v.70 huf ért
    ennélkül nem megy s nem is jön elő az ikon

  151. @szorian: előző hozzászolásom… lesd meg 🙂

  152. @nemtomi: Jah s sztem ha nem voltál jb elve akor simán fríssíthetsz 4.3-ra
    bár én mindig ugy csinálom h csinálok egy jb mentes backup ot s restore az uj sw-re még ha jb elve isvan a telom s utána a jb mentes backupot teszem fel
    az a pár számom ami elveszik közben azt meg simán tudom pótolni…

  153. @isty: az az SMS nemzetközi SMS, semmi köze az emeltdíjas szolgáltatásokhoz. nemzetközi SMS-t akkor is tudsz küldeni, ha a kimenő (és bejövő) emeltdíjas vackok tiltva vannak. nekem tiltva vannak, és még 4.1 alatt mégis beaktiválta a Facetime-ot egy teszt telón gond nélkül.

  154. @Jadeye:

    Valószínű megjegyzi az Apple szervere, hogy már egyszer aktiváltad a funkciót, hasonlóan, mint a függetlenséget.

  155. Sziasztok!sajnos nem tudom jb-t megcsinálni 3GS-en,greenpoison,snowbreeze,- mindent megpróbáltam,elsőre sikerült is,de a csajom nyomott egy minden beállitás törlést,azóta bármit teszek nincs Cydia sehogy.függetlenítést elk..rtam,05.11.xx. volt,de már nem is érdekel,csak Cydia lenne végre!új boot,3.1.2 óta megvan az összes SHSH.mivel kéne csinálnom,h megjelenjen az ikonja végre?
    Köszi a segítséget!

  156. @martonsworld: Es JB nincs a telefonon ugye?

  157. Hello!
    Azt szeretném kérdezni eddig nem voltam itthon most vettem észre megjelent ios 4.3 ,eltudom még menteni a shsh??Előre is köszi válaszotokat!!:)

  158. @sultan: mondjuk mi lenne, ha elolvasnád végig a cikket? pláne, hogy le van írva benne…

  159. @sultan: El simán

  160. @Jadeye: én ugy tudom ,hogy a telenor az emeltdíjas kategóriába tette ezt a a szolgáltatásaktiváló lehetőséget 2011től..
    ha meg nem így van akkor tényleg nemtuom miért nem megy mert spec nálam sem mükszik

  161. @isty: de ennek a telenor szolgáltatásaktiváló cuccaihoz egyszerűen semmi köze nincs. ez egy nemzetközi (angliai) számra küldött, speciális tartalmú SMS. egyszerű nemzetközi SMS-nek minősül. semmi köze hozzá a telenornak.

  162. @Jadeye: Oké oké,hiszek neked hisz miért ne.
    De akkor a kérdés sajnos még mindig adott,miért van az ,hogy bizonyos i4 eken (Telenoros sim el használt)aktiválódni tud,bizonyos i4 eken meg nem?
    Sztem a JB-hez nincs sok köze ennek.S ahogy írtad a sw verzioktól is független.

  163. Szorian:
    A Personal hotspot (magyarul Szem.h.férési pont) aktiválása:

    A Beálítások–Általános–Hálózat lapján le kell görgetni, és az Adat-roaming alatt van a Szem.h.férési pont. Erre bökve egy újabb oldalon megjelennek a beállításai. Ott lehet új jelszót megadni, ill. hogy BT-n, USB-n keresztül is lehessen wifi-t megosztani.
    Ezután már a Beállítások legelső lapján fentről a harmadik lesz a Szem.h.férési pont, mint menüpont. (a Repülő mód alatt)

  164. @Skylineman: Igen, 4.2.1

    @Jadeye: Ezt az Ipad és függetlenítést nem értem?! Lehet SIM függő az Ipad? vagy egy JB-től elveszítheti ezt? (Nem gyárilag független a cucc? olyan kártyát rakok bele, amit akarok?)

  165. @KekszNET: itt az iPhone 3G és 3GS esetén használ 06.15-ös, iPad-es basebandes függetlenítésről van szó, köze nincs magához az iPad-hez, mert a iPad WiFi+3G az gyárilag független, és nem is lesz soha függő.

  166. Nem lehet elesiteni , mert carrierre hivatkozással nem megy tovább. iPhone 4 telenor

  167. én sehol sem találom a persnal hotspot beállítást (vodafonos kártyám van). honnan kell egyáltalán elővarázsolni? settings – general – network itt nincs 🙁

  168. @agent1:
    Ha pannonos vagy menj a beallitasok , altalanos , halozat , mobil adathalozat , ott a mobil adathalozatnal es az mms alatti internet thetering APN nel ird be hogy : net.

  169. @Jadeye: Ah, köszi az infót. Ezt hiányzott még nekem hogy megértsem.

  170. @lulubelle:
    megtaláltam.. kiírja, hogy az engedélyezéshez vegyem fel a kapcsolatot a vodafone-al.. király.

  171. a lényeg, hogy akinek feltöltőkártyás a telefonja (vodafonál) az nem fogja tudni jb nélkül használi a personal hotspot-ot, mert amint beírtam a nethez, hogy vitamax.internet.vodafone.net rögtön eltűnik a personal hotspot gomb 🙁 amit nem értek, hogy miért, mert havi előfizetés van az internetre…

  172. @kwstop: Melyik kuka mellé tetted, mert elsétálnék érte 🙂

  173. “Frissítés #1 – iPad és a multitasking gestures?
    Alapból nem jelenik meg mindenkinél a multitasking gestures. De ha valakinek már volt fent 4.3 beta, azoknál lehet, hogy akár automatikusan is megjelenik, vagy ha esetleg Mac alatt Organizerben hozzáadta, akkor biztosan. Tehát a szoftverben alapból benne van a funkció, ahogyan azt már írtuk, de az jelenleg még nem tisztázott, miért jelenhet meg automatikusan.”

    Ez mit jelent? Tudna valaki segíteni? Nem JB-s Ipad.

  174. de utálom ezt az iTunes-t vagy én vagyok láma.
    Honnan szinkronizál telefonszámokat ? mert most tök üres és volt úgy 1000 számom …

  175. @szorian: Nincs.
    @nemtomi: Restore volt.

  176. Sziasztok!
    Nektek lett új kamera hang vagy ezt át lehet állítani valahol? Nekem maradt a régi és átállítási lehetőséget sem találok.
    Köszi!

  177. A Multitasking Gestures funkciót, miért nem találom az ipad-en?

  178. @pekdavid: olvasd _végig_ a cikket, le van írva benne

  179. Bocs,de tegnap frissítettem az iphone 4-emet,csak a személyes hozzáférési pont miatt,de sehol nem találom benne !!! Miért ? választ előre is köszi !

  180. ja és elolvastam a hozzászólásokat,de nekem nem ok az Beálítások–Általános–Hálózat lapján le kell görgetni, és az Adat-roaming alatt van a Szem.h.férési pont.,mert nekem alatta a vpn van nam más !!! telepítsem újra? vagy mi? Köszi

  181. @luteran: és milyen szolgáltatónál vagy? telenor? t-mobile? vodafone?

  182. telenor gyári független

  183. @luteran: oké, köszi az infót, én is ettől tartottam. sajnos akkor valószínűleg erre egyelőre nem lesz megoldás.

    amint lesz jailbreak, lesz új carrier fix is, ami valószínűleg megoldja, de jelenleg nem tudunk még mondani semmit, de hamarosan lesz ezzel kapcsolatban cikkünk.

  184. és ha pakolnék bele t-mobile-s akkor se? Amerikábol van.Az ipad-embe t-s van azzal se,mert csak ezért raktam fel a 4.3-at,hogy ne keljen külön fizetnem egy t-s internet előfizut is…..ezekszerint bukó….örülök…azért köszi.

  185. meg azért gáz,hogy azért vesz az ember gyári függetlent,hogy ne legyen megkülömböztetés….és tessék.ennyi erővel bemegyek a t-be veszek függőt és minden ok?!? Szégyen.

  186. @luteran: (az akkor szerintem inkább kanadai lehet, mert Amerikában nincs független iPhone Apple boltban sem, csak AT&T hűség nélküli.)

    ha beleraksz egy T-mobile kártyát, azzal menni fog. vodával szintúgy. mert azok Apple-partner szolgáltatók.

    az iPad-del viszont egyáltalán nem fog menni, a Personal Hotspot csak az iPhone 4 esetén elérhető funkció.

    a felháborodásod meg teljesen jogos. pont ez a bajunk nekünk is, hogy ráadásul sokkal több pénzt kiadsz a gyári függetlenre, mert a saját szolgáltatódnál nem kapható, erre pár funkció nem megy. ez nem állapot. de hamarosan lesz is egy cikkünk ezzel kapcsolatban.

  187. Köszönöm válaszod,remélem mihamarább megoldodik a baj.
    Addig is érdeklődéssel várom a cikket.
    És ez a t-s,hogy menne ? beleteszem,újra 4.3-om,megyeget t-vel,utána megint bele a telenor és mintha semmi sem történt volna hip-hop megy?lesz personal és telenorom is hibátlan lesz,vagy amint beleteszem megint rossz?bocs,ha értetlennek tűnök,de még nem csináltam ilyet ! válaszod előre is köszi.

  188. @luteran: valószínűleg sajnos az lesz, hogy ha T-mobile kártya van, akkor lesz personal hotspot, de ha visszateszed a Telenor kártyát, akkor a funkció eltűnik, de megmondom őszintén, nem próbáltam, mert nincs nálam jelenleg 4.3-ra frissített iPhone 4, és micro T-mobile SIM, de ha a carrier beállításokból szedi (90%, hogy onnan), hogy legyen-e hotspot vagy ne, akkor Telenort bedugva eltűnik a menüpont, mert betölti a Telenor beállításait (vagyis egy Unknown.bundle-t, ami minden, nem Apple-partner szolgáltató adatait tartalmazza egyben), és azzal kikapcsol a funkció is.

    de egyébként ha beleteszel egy T-s kártyát, nem kell majd restore, max aktiválást fog kérni esetleg, de utána menni fog a hotspot, ott lesz a menüpont.

  189. Szevasztok!!!
    4.3-at felraktam iPhone 4-re, azóta a Beállítások->Általános->Használat funkció nem működik rendesen.
    Ugyan azt az értéket mutatja a használatra és a készenlétre is.
    Másnak is van ilyen bug? (vagy ez egy új feature????)
    köszi
    hali

  190. Vaklárma volt, sima újraindítással megoldódott a számlálós probléma.
    sorry
    De legalább jó tudni, hogy itt is működik a restart, mint placebo orvosság.

  191. Frissítés után nem müködik a bluetooth headsetem,kár volt frissítenem.

  192. A kérdésem az, hogy ha frissítek az olyan mint a restore(tehát az adataimat backup-ból kell visszaraknom)?

  193. Sziasztok! Kicsit off es ezert bocs. Nos i4 jb + appok (official es unofficial). Megreccsent a vinyo, igy gyalu es win7 reinstall. Szoval appel szerint a pc authorized. Szinkronizalasnal ha az appokat is szinkelnem, akkor gyalul itunes. Itunsban szifonon jobb eger es backup rendben, de a transfer purch.. nel azt mondja nem megy es authirizaljak. Hogy tudom a telepitett appokat, kepeket az ures authorizalt itunesba feltenni, hogy ezutan tudjak syncelni?
    Kosz

  194. @kicsivg:
    Nekem is ez a problémám. 4.3 óta, (és 4.3.1-nél detto) a korábban tökéletesen működő kékfogú fülesem teljesen megbízhatatlanul viselkedik. Párosítva van a telefonnal, (többször is újra elvégeztem a párosítást, hátha…) de minden hívás után, újra leválik, és híváskezdeményezést követően, mindig át kell rá venni a hívást, különben a telefonon tudok csak beszélgetni. A bejövő hívásokat pedig egészen egyszerűen nem lehet rátenni. Korábban, (4.2.x idején) ha hatótávon belül volt, akkor alapból azon csörgött a hívás és csak fel kellett venni.
    Valaki tud valami megoldást erre problémára?
    iPhone 4, 4.3.1. jb. Jah és T-Mob, bár ez szvsz mind1.

  195. @kwstop:
    Még ne likvidáld az almás gépedet. Nekem Winfosikszpé van a gépemen és még a sima szinkronizálásra is képtelen vagyok vele, (2/3-nál elhasal és azt írja, hogy megszakadt a kapcsolat a telefonnal…) nemhogy ilyen különleges műveletre, mint a fw frissítés. Szerintem az iTunes egy instabil vacak. Ahelyett kellene valami megbízható alkalmazás. Ha frissíteni akarok, akkor a cimborám netbookját (!!!) használjuk, azon Win7 van és simán megy a dolog. A szinkronizálásról meg leszoktam. Lehet, hogy felélesztek egy asztali PC-t és ha azon megy a sync, akkor azt csak arra fogom használni. (közel 1000 kontakt van használatban nálam, telszámmal, e-mailcímmel, stb. Ezeket azért jó lenne biztonságban tudni és rendszeresen szinkronizálni, mert elég sok a változás naponta. Nem tudok folyton backupolni…)


Add a Comment