Magyar carrier- és logófixek 4.2.1-hez

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenkit kérünk, hogy bármelyik csomag telepítése előtt gondosan olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.


Elkészültünk a tesztelésre alkalmas változatokkal a 4.2.1-re való fixekből. De mielőtt mindenki nekiállna azonnal telepíteni őket, pár fontos információ.

A 4.2.1-ben az Apple ismét változtatott a Carrier Bundle-k fájlrendszerben elfoglalt helyén, így a korábbi carrier- és logófix csomagok már ezért sem megfelelőek.

Az új fixeknek három külön típusa készült el, ezekről mindjárt bővebben is, hogy mit jelentenek:

 1. csak logófix: T-mobile HU Logo Fix, Vodafone HU Logo Fix
 2. carrier- és logófix egyben: Vodafone HU Carrier
 3. carrier- és logófix + CommCenter patch: Telenor HU Carrier

A csak logófix csomagok semmi mást nem tesznek, csak a szöveges kiírást cserélik le a grafikus logókra. T-mobile és Vodafone esetén használhatóak. Fontos megjegyezni azonban, hogy iPhone 3G esetén nincs Vodafone_hu.bundle alapból a készülék szoftverében, így Vodafone-os telefonra az első típusú fix csak iPhone 3GS és iPhone 4 esetén használható. T-mobile esetén nincs ilyen megkötés, az használható bármely 4.2.1-es iPhone-on.

carrier- és logófix egyben csomag csak iPhone 3G-re van, és csak Vodafone-os változat készült belőle. Ennek az előbb leírt oka van, mégpedig hogy az iPhone 3G esetén nincsen gyárilag Vodafone_hu.bundle, hiszen azt nem árusítja a Vodafone. Így ha iPhone 3G-d van, és a Vodafone hálózatán használod, akkor neked erre a csomagra van szükséged. Ez felmásolja a készülékre a hivatalos Vodafone_hu.bundle csomagot, amiben már előre kicseréltük a logókat a grafikus változatra, de semmi más változtatás nincs benne (nem is volt szükséges).

carrier- és logófix + CommCenter patch csak Telenorral használt 4.2.1-es készülékek esetén szükséges, mivel a Telenor nem forgalmaz iPhone-t, így a beállításai egyetlen telefontípus esetén sem találhatóak meg a szoftverben. Kézzel ugyan meg lehet adni a beállításokat ilyenkor is a Settings / General / Network / Cellular Data Network alatt, de például a “Hívásátirányítás aktív” üzenet ettől még boldogan felugrik. Mivel egyáltalán nincs Telenor_hu.bundle, így ez a csomag felmásolja azt a készülékre, és még patcheli hozzá a CommCentert, mert másképp nem fogadná el a rendszer a nemhivatalos carrier bundle-t. Ez azért van így, mert a 4.0 megjelenésével az Apple egy belső aláírást tett a szolgáltató beállításait tartalmazó plist fájlba, ami aláírás hiányában az adott beállításokat a rendszer figyelmen kívül hagyja. Ez az aláírás azonban nem másolható át egy másik fájlból, mert ezeket a plist fájl tartalma alapján generálják, így a beállításokban való egyetlen karakternyi változás is érvénytelenné teszi az adott plist-et, így azt a rendszer nem tölti be.

A CommCenter viszont minden egyes iOS verzió esetén más és más, ezért van az, hogy a 4.1-es carrier fix nem jó 4.2.1-re, hiszen a két verzióban eltérő a CommCenter is.

Mihez melyik kell?

 • T-mobile, iPhone 3G, 3GS, i4: csak logófix
 • Vodafone, iPhone 3GS, i4: csak logófix
 • Vodafone, iPhone 3G: carrier- és logófix egyben
 • Telenor, iPhone 3G, 3GS, i4: carrier- és logófix + CommCenter patch

iPad-re is lesznek külön logófixeink, ezek előkészületben vannak. A most közzétett fixek nem jók iPad-re, mert ott máshol vannak a bundle fájlok!

A március 11-én megjelenő 4.3 kapcsán: a jelenlegi logófixek valószínűleg minden gond nélkül működni fognak a jailbreak megjelenése után azonnal, hacsak az Apple nem változtat ismét valamit. Telenor esetén viszont meg kell majd várni az összes iPhone esetén a frissített CommCenter patchet, és csak utána lesz frissített csomag.

Az említett csomagokat az unstable repo-ban találjátok (unstable.szifon.com), mindegyik rendben kell legyen. Ha problémát tapasztaltok, kérjük, jelezzétek.

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Ezek még érdekelhetnek:


 1. “csak logófix: T-mobile HU Logo Fix, Telenor HU Logo Fix”

  “A csak logófix csomagok semmi mást nem tesznek, csak a szöveges kiírást cserélik le a grafikus logókra. T-mobile és Vodafone esetén használhatóak.”

  Most én nem értem vagy tényleg elírás?

 2. Nálam tök üres az unstable repo. Ez miért lehet? Pedig írja a címét, hogy “Az első magyar Cydia forrás – teszt”, de ha belelépek tök üres. “http://unstable.szifon.com”. Mit rontottam el?…

 3. 3Gs 4.2.1 t-mobile cuccot feltelepitettem ujraindít almalogó és egy kis forgó kör ami egyszercsak megáll….azthiszem most 02:54-kor jöhet egy friss restore 😀

 4. Nekem a T-Mobile fix telepítése előtt, amikor bejön a konzol a cydia egyszerűen kifagy. 3GS 4.2.1 Sn0wbreez. Szerintetek hol a hiba? 🙂
  Minden más csomagot tud telepíteni.

 5. @bakker83: 4.1-hez biztosan nem jó, mert változtattak a könyvtár elrendezésen.
  Sajna Vodafone 3G-n nekem sem működik ez. :/
  Feltelepítettem, rebootoltam, Hálózati beállításokat reseteltem, újra rebootoltam, reinstalláltam, újra reboot, újra hálózati frissítések törlése.
  Mindent megcsináltam, amit lehet. 🙁
  Ha sikerül valamit összehozni, esetleg bedobnátok légyszi egy “Frissítés” részt a cikkbe?

 6. Ha valaki esetleg beragadt carrier bundle miatt sziv es nincs cellular data meg facetime, akkor a pushfix repoban levo carrier reset fix csomag megoldja a problemat.

  Annyiszor olvastam mar, hogy a Settings / General / Network / Cellular Data Network alatt meg lehet valtoztatni a beallitasokat kezzel. Mi van akkor, ha csak on/off lehetoseg van es nincsenek beallitasok? AT&T fuggo i4, ultrsan0w-val fuggetlenitve… En pl. sehogy nem tudok elocsalni APN beallitasokat.

 7. … en minden szoftverfrissites utan szivok a beragadt AT&T bundle miatt. Nincs 3g… nincs facetime… nincs MMS… csak az imak, hogy a pushfix-es csomag muxxon 🙂

 8. Lehet láma kérdés, de hogyan tudom frissíteni a cydiában a szifon source-ot, hogy lássam az új 4.2.1 Telenor Hu Carrier fix-et ? (jelenleg csak a 4.1-es Tele látszik)

 9. @syluccy:
  Ezer köszönet, természetesen átolvastam a cikket, csak most vettem észre ahogy írtad, hogy eddig nekem csak stable volt, az unstable nem (nem is tudtam, hogy van ilyen is :))

 10. hi
  nekem 3g-n 4.2.1 (redsn0w,ultrasn0w) nem műxik a telenor-os fix, telepőítéskor egy confirm ablakot kapok : Note: the reqested modifications cannot be applied bla bla..
  depends :com.1phone.cydia.icon.pack..
  megeshet , h a cydia nem up to date?
  köcce

 11. Bocsánat, most, hogy így látom a hibajelentéseket leesett, hogy az enyém elég hiányos volt.
  Tehát Vodafone, Sn0wbreez törés (4.2.1), ultrasn0w függetlenítés, és úgy néz ki, csak a logófix nem működik. A legidegesítőbb probléma hál’Istennek eltűnt, hogy minden hívás előtt mutatta a callfwd-os üzenetet.

 12. csak szólok, hogy a Telenoros APN már réges régen nem ‘net’ hanem ‘online’, nekem legalábbis már csak ezzel működik hónapok óta, a net-tel nem…

 13. köszi, Jadeye, nekem egyszer csak elkezdett nem működni a ‘net’ az online viszont igen, én most a logofix flrakása után se ment ‘net’-tel, átírtam ‘online’-ra és megy… (3GS cfw-es 4.2.1 unlockolva)

 14. Hali.

  3GS, és 4G-s en vodafonos telók, gyárilag függetlenek, jaibreakeltek. Egyiken sem megy a logó. A telenoros kiváló 3G-s gyárilag független telón.
  Ha jól látom a vodással nem csak nekem van gondom????

 15. Nekem a T-mobile logofix telepítése előtt mindig kifagy a cydia, stable sourceból más csomagot tudok telepíteni csak azt nem. Mi lehet a gond?(iphone 4 4.2.1 Greenpoison RC6)

 16. I3GS Tmobile függő, tmobil sim, 4.2.1, greenpois0n jaibreak, újratelepítés után működik, unstable repo, és ott a felülről a 2. T-mobile logo fix!

 17. Tipp: i4 4.2.1-en a következőt vettem észre: a telepítő a TMobile_hu.bundle mappát a System/Library/Carrier bundle mappába rakja nem pedig az System/Library/Carrier bundle/iPhone mappába! Kézzel átmásoltam a gyári mappát fölülírva és működik!!!

 18. Sziasztok!

  Mms küldési és fogadási problémáim vannak. A szlovák orange hálózatába nem tudok mms-t küldeni, kapni pedig csak egy sms-t kapok, hogy a neten nézzem meg, és egy kódot.
  Gondoltam beállítom a T-mobile mms-t, ahogy fentebb írtátok. De sehová nem tudom beírni. Volt network reset, felraktam a Cydia-bol a szifonos resetet SIM ki-be…. semmi.

  Ennyit látok:
  General/Network/
  Enable 3G
  Cellular Data (On vagy Off)
  Data Roaming
  Internet Tethering
  VPN
  Wi-Fi

  3GS ios 4.2.1 T-mobile, JB van.
  Szolgáltatónál bekapcsolva az mms

  Mit tudok tenni, hogy végre működjön?

  Köszönöm!

 19. @xbpass: “nekem 3g-n 4.2.1 (redsn0w,ultrasn0w) nem műxik a telenor-os fix, telepőítéskor egy confirm ablakot kapok : Note: the reqested modifications cannot be applied bla bla..
  depends :com.1phone.cydia.icon.pack..”

  szia, nallam is ugyanez az uzenet. 3G 4.2.1 PwnageTool

 20. Üdva Urak!
  Hátha valaki még olvassa és tud valami ötlettel elő állni!
  Nekem minden rendben a logóval, a carrier fix is ok, még MMS-t is tudok fogadni, küldeni viszont már nem. “mobil adatküldés nem elérhető” vagy valami ilyen üzenet jön. Ha fogadni tud, akkor küldeni miért nem?? Hálás lennék egy épkézlább ötletért

 21. Sziasztok,
  “A carrier- és logófix egyben csomag csak iPhone 3G-re van, és csak Vodafone-os változat készült belőle.”…
  Na ezt nem sikerül megtalálnom. Ugyanazt a képet látom, amit a cikk elejére is betettél. Van Vodafone HU Carrier 4.2…, Vodafone HU Carrier Fix… és Vosadone Hu Logo Fix 3GS. Melyiket kell feltennem a logóhoz?
  3G-m van iOS 4.2.1-el. Szifon.com ikoncsomag feltéve, ha az kell.
  Köszönöm a segítséget.

 22. @sitti: az unstable-ben a vodafone esetén csak 2 fix van, az egyik “carrier” a másik meg “logofix 3GS”. ha végigolvastad a cikket, teljesen egyértelmű, hogy vodafone-on használt 3G-hez melyik kell, és annak mi a neve.

 23. @Jadeye: köszönöm a válaszodat. Bár ha leírtad volna konkrétan a megoldást, most már bentebb lennék. De ki kell érdemelni a megoldást.:) Szóval ha van türelmed hozzám, még fárasztanálak. Carrier fix egyáltalán el sem indul, Cydia-ból kilép, tehát kilőve. Logo fix 3GS feltelepül, de ott meg nem történik semmi. Újraindítás sem segített. Szóval szánj meg kérlek.
  A cikkedből világos, hogy erre van szükségem: Vodafone, iPhone 3G: carrier- és logófix egyben. De mégsem ok… Oda vissza feltelepítettem már mindent, ha másért nem, már véletlenül el kellett volna találjam a jó megoldást.
  Előre is köszönöm a további segítséget.

 24. Hali nem lehetne kerni egy csak logo fixet esetleg Telenor-ra 4.3 ala?

  vagy ha elerheto lenne a kep file amit csinaltatok es eg leiras hova kell bemasolni az is szuper lenne.

  koszi

 25. Bocsi de nem lehet letőlteni t-mobile logo fixet van esetleg valami más lehetőség. köszi. Folyton kidob a cydia install confirm megnyomása után

 26. A Vodafone logófix megoldása az, hogy a csomagban lévő filenevekben módosítani kell a Vodafone-t vodafone-ra, azaz pl. “Default_CARRIER_Vodafone HU.png”-t “Default_CARRIER_vodafone HU.png”-re. Ugyanígy a 2x felbontású fileokat is a 4-es iphonehoz. A név módosítást meg lehet tenni iFile-lal vagy ssh-val bejelentkezve a telefonra. A régi file-t érdemes átnevezni, ha valaha vissza kell tenni.

 27. ezzel lehet függetleníteni az iPhone 3G-t?
  Ultrasn0w fennt van, elvileg független, de a vodás kártyát nem veszi be.
  4.2.1 a rendszer. ha ezt felteszem, jó lesz?

 28. sziasztok,
  van egy T-függő 3G telefonom. 4.2.1-es iOS, custom baseband-del jailbreak-elve. Nincsen log- vagy carrierfix telepítve. jelenleg nem tudok MMS-t küldeni. nyomtam “reset network settings”-et is, úgy sem megy. hogyan tudom kijavítani a hibát?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!