fbpx Skip to content

A SzifonStore-os srácok is megmutatták az ő kedvenc bumperjüket, az SGP nevű iPhone-kiegészítő gyártó cég Neo Hybrid EX bumperjét, Satin Silver, vagyis szürke színben. Erről fogok most nektek egy tesztet írni.

Az SGP egy amerikai cég, amely a masszív tokjaival és bumpereivel tűnik ki a többi közül. Ezek a darabok nem utángyártottak, hanem teljesen egyedi és minőségi iPhone kiegészítők.

Elsőre furcsa érzés volt megfogni a kezemben az iPhone-t rajta ezzel a kemény bumperrel, mivel eddig az Ultra-Case UltraSlim vékonyka, műanyag bumperje volt a telefonomon.

A bumper két részből áll: egy szilikon keretből, a védelem érdekében, illetve egy szürke bumperből, ami a design érdekeit szolgálja. Az mindenképpen pozitívum a bumperrel kapcsolatban, hogy a power- és a hangerőgomboknál nem csak egyszerűen egy kivágás található meg, hanem egy, az alul elhelyezkedő műanyag kereten megtalálható kiemelkedés szolgálja a kényelmes használatot.

A szilikon kilóg egy kicsit a bumper alól, ami nem gyártási hiba, hanem a telefon elő- és hátlapjának nyújt védelmet leejtés esetén, illetve védi azt a csúszástól. A fülhallgató- és a kábel-csatlakozónál kihagyott hely egyáltalán nem blokkolja a használatot, tőkéletes helyen van mindkettő. A bumper felrakása után nem kell illesztgetni, minden a helyén van az első pillanattól kezdve.

A bumper bal-alsó sarkában egy ‘SGP Case – Neo Hybrid’ felirat található, amely a minőségi tokok egyik védjegye. A csomagban továbbá megtalálható egy Steinheil első illetve hátsó fólia, a teljes védelem érdekében, ami szintén egy plusz pont.

Összességében én elégedett vagyok, kb. 1 hét használat után elmondhatom, hogy ez egy jó vásár.

A bumper 6 990 Ft-ért vásárolható meg a SzifonStore-ból, ami véleményem szerint ár/érték arányban teljesen korrekt. A kiegészítő elérhető továbbá fekete, fehér, grafitszürke, pezsgő (arany) és sárga színben is, ezek elérhetőségeiről e-mailben érdeklődjetek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

54 Comments

  1. Mi az hogy nem utangyartott?? Minden ami nem gyari az utangyartott ,max minoseg es arbeli kulonbseg van kozte!! En vettem egy agyonhype-olt moshi xt tokot 6000 forintert ami ugyanolyan volt minosegileg mint a kint vasarolt 1 dollaros tok!! Igenytelen kemeny muanyag!!

  2. @Mkr: az utángyártott természetesen azt jelenti, ha valami a gyári kiegészítő pontos koppintása. itt azonban másról van szó.

    a moshi iglaze xt pedig elég sokban különbözik egy $1-be kerülő vacak műanyagtól… mert míg a “százforintos” változat legtöbbször nem illeszkedik pontosan, tele van olcsósági jegyekkel, mint pl hogy foltos az anyaga, vagy buborékos, és otromba mód vastag, addig a moshi ilyen téren összehasonlíthatatlanul igényesebb, és minőségibb, és pláne sokkal vékonyabb.

    de ha neked megfelel az $1-os is, akkor ne vegyél moshit, mert csak pénzkidobás.

  3. Sosem értettem, hogy ezek a bumperek mit képesek védeni a telefonon. Szerintem többet ér ha nincs is rajta:D

  4. @pixx: Ha tok nélkül is vigyázol rá, akkor nem sok különbség lesz közte, de ha valaki alapból kevésbé óvja a telefont, akkor ott látható a különbség 😀

    egyébként én is ezért nem haználok tokot hozzá 😀

  5. Olyan két hete használok ilyet, csak fehérben, és nagyon jó fogást ad a telefonnak, valamint eltartja a kijelzőz egy picit a perem révén, így nyugodtabban rakom le, bárhova…

  6. @pixx: “A szilikon kilóg egy kicsit a bumper alól, ami nem gyártási hiba, hanem a telefon elő- és hátlapjának nyújt védelmet leejtés esetén, illetve védi azt a csúszástól.” nem elég egyértelmű?

  7. “ár/érték arányban teljesen korrekt” :))

    Szerintem meg ez egy remek példa, hogy lehet egy műanyagdarabot piszok drágán eladni 😀 Már maga a telefon is eléggé el van árazva, de a hozzátartozó frinc-francok is vicces áron futnak. Lassan az iPhone szó kezd teljesen összekapcsolódni a lehúzás szóval 😀

  8. lenne egy láma kérdés!:
    a telefonon vannak a telefonszámok meg programok , hogyan szinkronizáljak az iTunes-al ? iTunes libaryban semmi nincsen félek hogy letöröl majd mindent,mert ahoz szinkronizál ami a gépen van 🙂

  9. @bukko: Akkor ejtsd le mondjuk csempére, vagy az utcán! Ha tényleg olyan nagy védelmet nyújt, nem lesz baja, és veszek rögtön 3 darabot belőle!

  10. érdemes lecserélni az eredeti bumperem egy ilyenre?

  11. Kedves finnyogók!
    Senki sem kényszerít senki semminek a megvásárlására. Ha figyelmesen olvassátok a fenti postot, egy leírást láttok csupán. Nekem van egy ilyen bumperem, az eBay-n vettem. Előtte volt az egydolláros változat is. Kurva nagy a különbség. Aki nem próbálta mindkettőt, az szeintem ne járassa a bagólesőjét. Az egydolláros egy hét után úgy kitágult, mint a széttaposott kozáksapka, kiesett belőle a szifon.

    Neu: Ha vas/kg árat tekintünk, egy Mercedes kb 3 Zsiguli súlyának felel meg. Az ára viszont nem a Zsiguli árának a háromszorosa, hanem legalább tízszerese. Érdekes, hogy adott árhoz kapcsolódó minőség, infrastrukrura, sehol sem lett megemlítve.

    Vedd meg a kínai utángyártottat ennek az árnak a törtrészéért, és használat közben gondolkozz azon, hogy mely esetben jártál volna jobban. A kínai gagyival, vagy az eredetivel?

    Mielőtt az a vád érne, hogy nagyképű milliomosgyerek vagyok, nem vagyok az, de mindig elismertem, hogy a minőség mögött olyan fejlesztői munka van, kutatások, stb, amit vagy megfizetsz, vagy vedd meg a gagyit. Világszerte természetes, hogy a minőségnek ára van, csak mi magyarok akarjuk a gagyi árán a legjobbat.

  12. Sziasztok! Egy kis off: hogy tudok egy 4.2.1-es ipad-et jb-zni???

  13. @pixx: akkor hajrá, bátran ejtsd le anélkül, és nézzük meg úgy. szerinted miért találták ki, ha egyáltalán nem jó semmire?

    @Bandi995: nos, ezzel a bumperrel biztosan nem tudod “jb-zni”. de ott a kereső a jobb felső sarokban, beírod, hogy 4.2.1 jailbreak, és azonnal megjelennek a kérdéses cikkek:
    http://szifon.com/2010/11/23/megjelent-a-redsn0w-0.9.6b4-jailbreak-4.2.1-re/
    http://szifon.com/2011/01/10/untethered-4.2.1-jailbreak-restore-nelkul/

  14. Nekem is ilyen tokom van:)Nagyon fasza:)Csak egyszer erosebben leszedtem mert a jackdugo nem ment bele miatta es kicsit meghajlik mert a feher keretbe valami drot fut es az tartja a merevseget:(

  15. redsn0w 0.9.7b6 -ot írtál nem 0.9.6b6 -ra gondoltál?

  16. nem értelek titeket… akkor vegyetek valmi szar 5rugos telefont,rá a nem illeszkedő műanyag tokot azt csá
    már komolyan a szifont fikázzátok, térjetek már észre….

  17. Semmivel sem vastagabb mint moshi ami ugyanolya rideg 1 forintos muanyagbol van! Ez tapasztalat de ha gondolod lehet egy osszehasonlito tesztet csinalni es kivancsi leszek a magyarazatra hogy hol a 5800 ft kulonbseg!!! Lehet vannak jo tokok de az Xt egy kifejezetten olcso muanyag!!!!!!

  18. Egy hónapja használom ezt a bumpert.
    Nagyon sílusos, igényes darab.
    De, aki ezt használja, az elfejtheti a jack dugó kimenetet a legtöbb nem Apple fülhallgató esetén, mert ezeket egyszerűen nem tudod beledugni. Ugyanez a helyzet a gyári USB csatlakozónál is. Ha folyton le-felrakod a bumpert, akkor pedig egy idő után megnyúlik a gumi, a műanyag borítás pedig eldeformálódik.

    A hangerőszabályozó gombokon lévő + és – felfestés viszonylag gyorsan lekopott, mint ahogyan a kikapcsológomb ezüst festése is.
    Mindezektől eltekintve tökéletes darab.

  19. Én — amikor használok — egy műanyag ágyba fektetős, bőr borítású tokot használok. Sajnos annak megvan az a hátránya, hogy nehéz kezelni, de teljesen megvédi a szifont, és ugye semmi sem akadályozza a füles, gombok stb. kezelését, mert a műanyag ott teljesen ki van vágva. Ettől függetlenül szerintem jó kis bumper ez itt, és az iKészülék-kiegészítőkhöz képes tényleg jó árú.

  20. @Jadeye: “nos, ezzel a bumperrel biztosan nem tudod “jb-zni””. 😀 ez tetszik!

  21. @H2CO3: szerintem meg még nem próbálta senki vele jb-zni a telefont, lehet hogy sikerülne, szóval ne állítsatok olyat amit még nem próbáltatok, köszi 🙂

  22. Hali!

    Nekem az a gondom ezekkel a tesztekkel, hogy szubjektív gondolatok amik valaki(k) véleménye alapján íródnak. Mondjuk ha meg lehetne fogni ki lehetne próbálni valahol, akkor én is kipróbálnám. Jelenlegi tokom szilikon borítása(fekete), gyalázatos módon szedi a szöszt. Emiatt bosszantóan néz ki soxor a szifon. Ettől függetlenül én sem értem a sok fanyalgó f@szt akik azon agonizálnak, hogy mi mennyibe kerül. Ha valaki vásárolni akar valamit, akkor az ár ismeretében dönthet: veszi, nem veszi. Ha valaki el akar adni valamit brutál drágán akkor tegye. Nem hinném, hogy attól minősíteni kellene.

    De hogy ebbe a témakörbe hogyan illik bele a jb…??????

  23. @Jadeye: Tök mindegy, hogy ezzel, vagy nélküle esik a telefon, csak gondold végig logikusan. Ha valami, biztos nem ez védi meg. Főleg ha nem sima talajra esik, hanem pl. kavicsra.

  24. @pixx:
    Te!! Mi van veled?? Csak úgy veszel valamit és ha mégsem olyan mint ,gondoltad akkor megvonod a válladat és veszel másikat?? Az ár messze nem egyenlő a minőséggel!!!!!! Eléggé mellé lehet nyúlni ,ha megveszel egy becsomagolt valamit!!!

  25. Én a saját ,hibámból tanultam! Megvettem egy tokot ,mert sok helyen említették ,hogy ilyen meg olyan jó. Egy olcsó műanyag volt ami ,ha használom és felrakom a telefonra akkor szerintem több kárt okozott volna mint amennyire a sérülésektől védte volna! Az oldalát és sarkait rommá koptatta volna!!

  26. Ja bocs elfelejtettem ,hogy több mint 6000 forint volt!! Így utólag ingyen se kellett volna!!

  27. @pixx: Hát szerintem ha leesik akkor smafu a bumper. A bumper a kisebb környezeti behatások ellen lehet jó max, de még inkább jó a telefon dizájnjának és a kereskedők zsebének. Vagy?

  28. Szerintem pedig ,jó lehet egy bumper ,mert nekem a 3gs-en egy rápattintható hátlap volt ami rengetegszer megvédte ,mert nagy eséllyel nálam legalább is a sarkára esett!! De ne felejtsük el ,hogy tudtom szerint a Apple nem is külső védelem miatt adta ki a bumpert :)!

  29. Legszívesebben én sem tennék semmilyen tokot/bumpert a telómra, de és itt jön a de. Aki ezt az oldalt olvasgatja és okosakat mond, az vagy iskolás, vagy kockafej(senkit nem akarok ezzel megbántani). Kevés az olyan, aki igazi munkába használja a telóját.Én már ejtettem le és örülök neki,hogy egy ilyen cucc volt a telomon, mert nem lett semmi baja. Mondjuk ez a 7 ropi szerintem is sok egy ilyen ma. “vacakért”, de a kenyeret sem adják ingyen. Meg ha már kiadsz egy telóért közel 150k-t akkor nem mindegy már.

  30. @Mkr: Hanem azért mert azzal is lehet egy valag pénzt csinálni….

  31. @NitroTom: Na ezért van az én szifonomon otterbox defender tok. Olyan a szifon mint egy tank, de leejteni így sem szeretném.

  32. @lukizoli76:
    én elsőre vettem egy invizibülsildszet, na az akkora sz@r volt hogy le is szedtem.
    Azt a szifonstoreba fóliát előre és hátra meg egy ilyen “majdnem apple” bumpert. Ja és azért még egy bugatti tokba belecsúsztatom:)

  33. @NitroTom: nézd meg a defendert megéri ha a tel védelmét tartod No.1 feladatnak

  34. Off
    Valaki tudna mondani egy programot vagy egy szafaris oldalt ahol tv-t vagy filmet lehet nézni Nagyon köszönöm

  35. Én speciel ugyanilyen tokot használok. Feketét nem akartam, az ezüst nekem nagyon fényes, így a kettő közötti Gunmetal változatra szavaztam. Nekem nagyon bejön, a telefon kinézetét nem változtatja meg nagyon, számomra a fogása is kiváló. Mindez természetesen szubjektív vélemény.

  36. Nekem 3GS van és azon szépen figyel egy BELKIN tok 🙂
    Ha nem lenne rajta akkor már rég széttört volna! tuti! volt egy két véletlen balesetem… amikor már olyan szinten koppant a telefon hogy azt hittem széttört 😀 úgyhogy nagyon is hasznos egy tok/bumper…. ha 4 em lenne az lenne az első dolog hogy veszek bumpert rá 😀
    Köszi a bemutatót 🙂

  37. @baggins: Egyetértek, hogy a minőségi és a gagyi között nem csak árban van különbség … de ez akkor is egy darab műanyag 🙂 Nem kell nagy infrastruktúrát mögé képzelni.
    Sem gagyi sem minőségi tokom nem volt soha a telefonhoz így a kettő közötti minőségi különbségről nem tudok nyilatkozni. Csak azt jegyeztem meg, hogy az előállítási és az eladási ár között nem kis differencia van 😀

  38. Már megvettem volna ha nem egy baromi drága IPOD touch lenne egyelőre az I4-em 🙁
    Én is ezt néztem ki a szifonsztórból.

  39. Mi van Adminnal??? Régóta nem írt postot, és az e-mail-ekre sem válaszol…

  40. @gerike73: cikkek: mikor ki ír épp. emailek: hétvége van 🙂

  41. 7000ért egy gumikarika…és ezzel most nem a szifonstore-t akarnám méltatni feltétlenül. persze, ha kiderül hogy 30ft-ért a beszerzési ár, akkor őket illeti az ámélkodásom, de nem hinném hogy erről van szó. mindegy, fura dolog ez. főleg, hogy egy tok is ennyibe kerül.

  42. Szerintem ez mindenhol drága, és nem véd semmit, ergo ennek semmi értelme. Ha védelmet akarsz a telefonodnak szánj rá még 3 ezret és vegyél Otterbox defender tokot. Csöppet jobb védelmet nyújt. Legalábbis szerintem.

  43. Már három hete szemezgetek az SPG NEO Hybrid EX bumperrel, a honlapjukon 29,99$ + 7,99$, tehát a 6990,-Ft-os ár, teljesen korrekt, egy gond van csak, hogy jelenleg nem kapható a SzifonStore-ban. Lehet érdemesebb lett volna ezt a cikket akkor bedobni, ha ténylegesen van készleten a termékből, mert igy csak ácsingózik az ember érte…..

  44. SPG – SGP, sorry az elirásért

  45. @lukizoli76: Ilyen ronda tokot már régen láttam… 🙂
    Én betettem egy elegáns beyzacases bőrtokba és megvédi mindentől, szép és nem kell rá bumper meg fólia, meg más az egyébként nagyon szép telefont elcsúfító cucc. Persze mindenkinek szubjektív, hogy mi csúnya. 😉

  46. @Fejo: szerintem nem függetleníthető verziójú iOS-re frissítette a szifonját. 🙁

  47. Az eBay-en 20dolcsi altt van postával…. Nekem csak az a bajom az ilyen tokokkal, hogy a kijelzőt nehéz tisztítani, mert ráborul körbe a tok….

  48. Admin: Gift Card rendeléssel mi a helyzet ? Mért nem válaszoltok az e-mailekre és miért törlitek a hozzászólásaimat ? Sajnálom, hogy itt offolok de nem tudlak semmilyen formában elérni titeket..

  49. @flashbackh: Azért töröljük a hozzászólást, mert nem ide való. Nyilván mi is látjuk, amit írsz, sőt, az email-t is olvastuk, viszont nem tudunk rá egyelőre megoldást, de írni fogunk.

  50. @admin: és az én e-mail-emre miért nem reagáltál, hamár “nem tűntél el”?

  51. @Fejo: Szerinted én a szépségéért tettem rá?
    Ha igazán szépet akarsz akkor a VAPOR cuccait figyelgesd!!!!

  52. @admin: Ha már mail-ek. Én is írtam 20-án, azóta nem jött válasz. Ha esetleg nem “megoldható”, akkor legalább annyit írjatok légyszíves! (iPhone 2G LCD csere)

    Köszi!

  53. @Fejo: Így kaptam, 4.1-es nem unlockolható. minden nap nézem a DevTEamet, de semmi, nem értem miért szaroznak. Lehet tényleg nincs semmijük.

    Ps: Igaz itt kétszer rákérdeztem, de senki nem válaszolt. Rájöttem hogy kell átköltöztetni a szifont másik gépre, sőt lehet másik géppel is szinkronizálni.


Add a Comment