fbpx Skip to content

Stylebolt és Szifon.com a CES-en! Helyzetjelentés 1.

Ahogy a beharangozóban írtuk itt a következő beszámoló egyenesen Las Vegasból.

A CES első két napján hoztuk a kötelezőt, és a Show töredékét kitevő iLounge-ban töltöttük minden időnket. Itt minden az iPhone, iPad, iPod trióhoz szánt kiegészítőkről szól, kiegészítve nem kevés Mac-ekhez szánt eszközzel. Itt van a Moshi, és a többiek is. Úgy képzeljétek el, mint egy nagy labirintust teli emberekkel, ahol minden gyártó demózza a termékét, és megpróbál értékesítőket találni neki.

Szóval túl vagyunk megszámlálhatatlan “Hello, how are you? I’m fine, and you?” köszönésen, bemutatkozáson, és termékbemutatón. Láttunk érdekes termékeket (Fling joystick iPadhez), minőségi kiegészítőket, irdatlan mennyiségű tokot, és sok gagyi kínai cuccot. Az utolsó néhány sor már majdnem olyan, mint a kínai piac. Kiosztottunk és begyűjtöttünk egy zsák névjegykártyát. Megtudtuk, hogy az egyik nagy distributornak volt egy rövid ideig magyar barátnője, és egyszer magyar szavakat is hallottunk, de gyorsan eltűntek a tömegben.

A lényeg, hogy nagyjából túl vagyunk az üzleti részén a Shownak. Otthon megpróbáljuk kigyűjteni azokat a kiegészítőket, amiket bátran ajánlhatunk majd nektek, és szeretnénk az üzletünk polcain is látni.

A kedvencünk a régi telefonokat idéző “headset” iPhonehoz. Kipróbáltuk, jó vele telefonálni, és még az irodai asztalon is jól mutat.

A következő két napban következik számunkra az igazi Show, és kipróbáljuk magunkat tech újságíróként. Következnek a 3D TV-k, az Intel, Microsoft és többi igazi nagyágyú impresszív standokkal. Már láttuk a Motorola tábláját, de elég nehéz hozzá közel kerülni, pedig van belőle egy pár darab.

Néhány szó a kütyük, kiegészítők jövőjéről. Az tisztán látszik, hogy mindenféle eszköz kapcsolódni fog az okostelefonunkhoz. Így nem kell külön felhasználói felület. Abban a környezetben kezelhetjük őket, amit már megszoktunk, és ez az okostelefon. Ráadásul így még olcsóbbak is lehetnek, mert az iPhone processzorát, memóriáját, kijelzőjét használhatják, “csak” egy jó alkalmazás kell hozzá. Ilyen például az iRadar (radar detektor) vagy a Ford alkalmazása, amivel az autónkról kaphatunk infókat.

Megnyomkodtunk egy Android 2.2-es táblát az Illuminustól. Eddig még nem hallottunk róluk. Lassúnak tűnt. Néha nem reagált az érintésekre, és szaggattak az animációk, annak ellenére, hogy a T9-esbe kicsit több erőt pakoltak mint az iPadbe. Lehet, hogy a nap végére már szétnyomkodták, és elfáradt. Nekünk nem tetszett, viszont a lányok szépek voltak.

Nem akarunk, és esélyünk se lenne versenyezni az Engadgettel (a hivatalos blogja a CES-nek). Ők sokkal többen vannak, kipróbálnak szinte mindent, írnak is róla, és ők az Engadget. Nekünk ez az első CES-ünk, néha még kicsit elveszettnek érezzük magunkat. Ezért úgy gondoltuk, hogy inkább megpróbáljuk nektek megmutatni, hogy milyen hangulata van az egésznek. Készítettünk egy rövid videót iLounge-os kalandjainkról, a végén már áttévedtünk az autós részre, és van egy kis ízelítő is a következő napokhoz. Ehhez még Las Vegast is képzeljétek hozzá. Este 6-kor zárják az ajtókat, utána irány a belváros.

Ha tetszett a beszámoló, akkor lájkoljátok Facebookon Szifont és a Styleboltot is! Ott lesz több fénykép, és rövid hírek. Kérdezzetek bátran, megpróbálunk válaszolni, utánajárni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Nem lenne rossz most kint veletek CES-ezni egyet 🙂

  2. Engadget-ből kimaradt egy ‘g’ 😛

  3. ha már ott vagytok remélem azért elkaszinóztok pár száz dollárt!!! az kötelező;)

  4. @Hedath: javítottuk, köszi! 🙂

  5. @PetiP: Alap 🙂

  6. @admin: 😀
    @Jadeye: Ti javítottátok, nem pedig bannoltátok @Hedath-ot! 😀

  7. SZIASZTOK!

    VAN EGY PROBLEMAM. MOST ALLITOTTAM BE AZ OTTHONI WIFI ROUTER JELSZAVAT, MACBOOKON MUKODIK DE AMIKOR BEIROM AZ IPHONEBA A JELSZOT NEM FOGADJA EL. “UNABLE TO JOIN “DLINK” NETWORK”
    ESETLEG VKI VMI TANACSOT TUD ADI?

    UDV!

  8. @Bubukaa: igen tudnánk. KAPCSOLD KI A CAPSLOCK-OT! azon felül ezt biztos nem a CES okozza.

    épkézláb válasz, hogy haszna is legyen az egésznek: ellenőrizd a routerben a beállításokat, nincs-e például MAC-szűrés bekapcsolva, és hogy biztosan jól írod-e be a jelszót. esetleg reset network settings az iPhone-on, és utána próbálj csatlakozni megint.

    és tényleg kapcsold ki a capslockot, mert ha full nagybetűvel írtad be a jelszót a macbookon, akkor utána az iPhone-on is full nagybetűvel kellene…

  9. Az osszefoglalo elejen az allitott modban videozas azert ott volt 🙂 Feletol rajottetek, hogy fekve azert nemileg tobb latszik a dologbol. Fotocucc nincs nalatok? Ne csak telefonal lovoldozzetek, az zart terben keves fenynel nem ad ertekelheto eredmenyt.

  10. Miért kell szetoffolni az összes topicot? Egy tok jó oldal lenne értelmes hozzászólásokkal ha nem lenne ez a sok offolo …

  11. ÚÚÚ biztos tök jó lehet ott a CES-en.
    Csináljatok sok sok sok videót meg képet légyszi 🙂

  12. Tisztelt admin!
    Egy kicsit más témában érdeklődöm,két emailt is küldtem a héten iTunes Gift card rendelés ügyében de azóta sem kaptam választ.

  13. @Jadeye:

    Koszi szepen! Csak azota csinaltam egy Restore-t es az nem kellett volna mert elfelejtettem hogy recovery modbol nem tudom kiugrasztani szval holnap megyek Pestre es majd beviszem az iDokihoz. Szerintem a routerben be kell allitani valamit, de az az erdekes, hogy apa 5800-a csatlakozik es behoz minden weblapot az enyem meg nem :/ :/ A Caps Lock meg ki volt kapcsolva az biztos meg a jelszot is jol irtam be sztem ez a MAC szuressel lesz vmi teendo.

    Udv!

  14. Ne is mondd, mérges is vagyok magamra az állított módú videózás miatt. Teljesen gagyi 🙂 Sajnos csak egy kis kompakt fényképező volt nálunk. Ráadásul a sok kijelző háttérvilágítás se segített a jó fényviszonyokhoz. Reméljük lesznek használható képek.

    A Motorola tábláról viszont nagyon jó kis videónk van.

  15. @dnp: Nah végre rájöttem, hogyan lehet válaszolni egy hozzászólásra a mobil verzióban. Az előző hsz neked válasz.

  16. Az Engadget sem ír róla, de az oldalukon kint vannak a fotók 😀

  17. Ami érdekes, hogy a kijelző szemmel láthatóan 1024×600-as, vagyis a jobb oldalon kilóg a kép, viszont a fejléc nem, vagyis nem egy iPad screenshootról van szó.

  18. @fotos:

    Nem is fogsz 🙂


Add a Comment