fbpx Skip to content

Stylebolt a CES-en a Szifon közvetítésével

Hamarosan kezdődik Consumer Electronics Show Las Vegasban, és a Moshi meghívására a Stylebolttól ketten ott lehetünk. A lényeg, hogy nemsokára ott leszünk. A Szifon.com segítségével pedig megpróbálunk nektek egy kis betekintést adni a világ egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállításába.

A CES-ről.

Minden év januárjában a Las Vegasban tartott Consumer Electonics Show a legjobban várt technológiai kiállítás, mióta az Apple magára hagyta a Macworldöt. Sok nagy cég itt mutatja be a jövő technológiai újdonságait, és termékeit amivel szeretnének a konkurencia elé kerülni, és megnyerni a vásárlókat.

Annak ellenére, hogy ez a rendezvény nem konkrétan az Apple-ről szól, azért nagyon érdekes lesz nekünk is. Sok Apple termékekhez tervezett kiegészítőt, kütyüt mutatnak be itt. A tavalyi CES egyik slágere például a Parrot AR.Drone volt.

Ezen kívül a többi nagy cég (akiknek a nevét ki se mondjuk, tudod kik) itt mutatja be az iPhone, iPod, iPad és Macek ellen hadba küldött termékeit. Ebből pedig következtethetünk arra, mit várhatunk az Apple-től, mire kell ráígérnie.

Miért megyünk a CES-re?

Moshi és köztünk jó kapcsolat alakult ki az elmúlt időben. Ennek köszönhetően meghívást kaptunk, hogy találkozzunk személyesen is velük. Ha már ott vagyunk, akkor megnézzük mivel készül a többi gyártó, hátha találunk még hasznos, jó kiegészítőket az Apple termékei mellé. Kíváncsiak vagyunk mit mutatnak fel az Apple termékeivel szemben. Reméljük versenyképes cuccok lesznek, mert a verseny jó, nem hagyja Steve Jobsékat a babérjaikon ülni.

Nagyon érdekel, milyen az egyik legnagyobb, legprofibban szervezett konferencia, ahol ott van a tech világ színe, java.

És nem utolsó sorban Las Vegas, a bűnös város. Belevetjük magunkat a forgatagba, és felteszünk valamit a pirosra, hátha nyerünk és bezárhatjuk a boltot. (Nem fogjuk, mert szeretjük csinálni.)

Mi várható az idei CES-en?

Az iPad sikerét látva mindenki tábla gépet akar gyártani. Lassan egy évvel az iPad megjelenése után kezdik összeszedni magukat, és idénre már várhatóak komolyabban vehető alternatívák az iPaddel szemben. Tehát az idei CES-en okostelefon mellet tábla parádéra is számíthatunk.

A Motorola már bejelentette, hogy a CES-en mutatja meg először a tábláját, ami egy tábla, de csak Motorola 😉 és nincs rá Cut the rope, Flipboard, HVG.

Várható még a Samsung Galaxy Tab 2, talán a HP is itt villant valamit a Palm felvásárlásával és a webOS-sel, és még az is előfordulhat, hogy a Microsoft is felmutat valamit.

A Samsungtól nem csak a Tab várható. Lesz Samsung Galaxy Player az iPod Touch ellen (nem sok eséllyel), talán Samsung Galaxy 2 az iPhone ellen (ez már alternatíva lehet, de a régi egy pofátlan koppintás volt).

Valószínűleg más gyártó is szeretne villantani valami iPhone gyilkost Android 2.3-as, vagy Windows Phone-os rendszerrel. Ezekre is ránézünk. Kíváncsian várjuk a kétmagos mobil processzorokat, és gyorsaságukat. Ezek mind megmutathatják mi várható a szabályszerűen nyáron megjelenő iPhone 5-től.

Persze az Apple-ön is rajta tartjuk a szemünket. Bejelenthetik a Verizonos iPhone 4-et, ezzel új kapukat nyitva az iOS növekedésének Amerikában. A legnagyobb trükk az egész show ellopása lenne egy tökéletes iPad 2 bemutatásával (kicsi az esélye).

Megnézzük a Google TV-t, az új 3D tv-ket, házi mozikat, és mindent amit érdekesnek találunk, de első sorban Apple kiegészítőket fogunk tapogatni, nyomkodni.

Napi bejelentkezés!

Megpróbálunk naponta jelentkezni egy összefoglalóval itt a Szifonon. Ha érdekelnek rövid hírek, képek a showról, szeretnéd követni merre járunk, akkor kövess minket a Stylebolt Facebook oldalán és Twitteren. Kövessétek, lájkoljátok Szifont is, kommenteljetek, kérdezzetek! Ha valamire kíváncsiak vagytok, írjátok meg, és ha időnk engedi megpróbáljuk megnézni, lefényképezni, véleményt mondani róla. Nézzétek el nekünk, hogy nem tudunk versenyezni a nagy tech oldalak stábjával.

Tehát január 6-ától 9-ig CES Las Vegasban, velünk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Hú, ez szép, szóval a CES-en? Az igen! 😉

  2. 1 pofátlan kérdés
    Nektek 2-nek mennyit kell beleőlni, hogy kijussatok?

  3. ööööööö nagyszerű hír.
    Ez is igen fontos, de talán fontosabb, hogy kijött a Garmin iPhone-ra.
    Talán az is megérne egy nyúlfarknyi bejegyzést.
    De azt kapjam válasznak, hogy írjam meg, és küldjem el, mert ez már uncsi…

  4. Bocsánat.
    Az utolsó mondat helyesen:

    De NE azt kapjam válasznak, hogy írjam meg, és küldjem el, mert ez már uncsi…

  5. @taky1974: és azt láttad, hogy az egész app 7.5MB, tehát térképet nem tartalmaz, és az “always up to date” miatt realtime szedi le a garmin szervereiről? ilyen erővel már akár a google maps is használható kb.

  6. Bocs hogy nem a témához irok, de sürgös választ szeretnék!!
    iphone 3gs 1 éves múlt , hirtelen lemerült kikapcsolt rátettem töltöre előjön rendesen az elem kevés pirossal az alján . már 2órája töltön van nem lehet bekapcsolni, nem birja felöltteni az akkut. akku vagy alaplap hiba ez? t-mobile nál mennyiért cserélik az akkut??( alaplap tudom hogy rengeteg pénz) köszi!

  7. @Jadeye: ez pl. egy csúnya húzás a Garmin részéről; a mobilnet miatt így tkp. használhatatlan turn-by-turn navi célra.
    @admin: én is, én is! 😀 Írtam anno egy fejlesztős cikket (sok-sok gond árán kb. meg tudtam valósítani az iPhoneDev on Linux projekt leírását), elküldhetem Nektek?

  8. @Robi91: szerintem nem alaplap hiba, max akku. Sajnos árat nem tudok, de szerintem tizes alatt megvan.

  9. @Robi91: Nem cserélnek aksit->túl sok pénz->telót cserélnek. Tapasztalat az Itouch üvege kicsit befele mozgott és 2-3 nap után cserélték ki.

  10. @Robi91: Ilyen nekem is volt, rossz a kábel. Gyári kábeled van vagy utángyártott? Restore-olni sem tudtam, csak sokadjára. Ne hagy lemerülni, és nem lesz ilyen.

  11. @Jadeye:
    Látom nem érted. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy egyáltalán megjelent. A google maps-ban pedig tudtommal nincs valós közlekedési info.
    Illetve a dolognak van egy pikantériája, hogy a garmin saját telójának (Garmin Nüvifon) becsődölése, melyet az Asustekkel csináltak, ez egy igen jelentős lépés. Nem mellesleg mindenki Androidra tippelt első megjelenésnek. S hogy nincs benne térkép? Nos, nem támogatja a Garmin az apptrackr-ot. 🙂

  12. Nem rossz a kábelen 2ön is probaltam , kocsiban is tölteni, de nem tölt.
    most akkor lehet utángyártott akksit belerakatni vagy fődarab csere lesz??

  13. Külömben az új Motorola tabletje HD (1280×720) és Új Androiddal jelenik meg, ami vicces, hogy csak HD képernyősökre lehet telepíteni ezt->aki vett mÁr vmijen tablettet az bukta egyenlőre

  14. Sziasztok!

    Nem ide tartozik, de megkérdezném, hátha többen is tudnának segíteni.
    Tervezem, hogy nyáron Londonban a nyitás napján megveszem az új iPhone-t.
    A kérdésem az lenne, hogy melyik store-ban (Regent Street?) érdemes és hány óra körül?
    Nem számít, hogy hányadiknak kapnám meg, csak, hogy jusson belőle, lehetőleg minnél kevesebb várakozással.

    Köszönöm előre is a segítséget!

  15. bocs, csak itt van élet: valaki tudna segiteni? – nem nagyon találtam sehol konkrétumot. van egy iphone 4-m a gps-t szeretném külföldön is használni persze kikapcsolt 3G-vel. ezesetben elég hozzá egy sima autós tartó, vagy pedig aktiv kéne, amibe van antenna is? előre is köszönöm.

  16. @gorbi:
    Szia, sima autóstartó elég. Plusz egy offline navi pl. iGO. Az iPhone 4 gps vevője meglepően pontos, késés szinte nincs.

  17. @gorbi: a GPS menni fog külföldön is, nem szükséges az aktív tartó, de valamilyen offline navira szükséged lesz az internetelérés hiánya miatt.

  18. bocsi srácok hogy ide írok, de elég sürgős a dolog..
    szóval hogy adott egy 4g ipod touch 4.2.1-en, viszont a jailbreak téma még csak mac-re van, jól tudom? meg ha igen, nemlehetne valahogy mégis megoldani? downgradelni nemtudok, mert igy kaptam készhez a készüléket, igy nincs shsh-m..
    előre is köszi a segitséget

  19. Sziasztok. Végre van normálisan internetünk. Szóval megérkeztünk San Diegoba, pihenünk egyet, es holnap, vagyis otthon meg ma, elindulunk a CES-re. Igyekszunk surubben jelentkezni. Volt egy kerdes, hogy ez mennyibe van nekunk. A CES-ert nem kell fizetnunk, meghivtak. Maradt az utazas + koltopenz, de uriember nem beszel penzrol nagy tarsasagban. Mi pedig azok vagyunk 🙂

  20. @taky1974: Grobi vagy valasztasz egy Navigon tartót és egy navigon szoftvert:) jelenleg nem tudok ennél jobbat:)

  21. Csak úgy özönlenekek a CES hírek :).
    No mind1. Biztosan eljatszották a kommunikációs eszközüket. Feltették a pirosra 🙂

  22. @taky1974: Szerencsére a kommunikációs eszközeinket nem vesztettük el. Még 🙂 Vannak előre nem látott nehézségek a bejelentkezésekkel. 9 óra időeltolódás, otthon már este fél 8 van, itt még csak most indul a nap. Amit itt reggel, napközben megírunk, az csak másnap reggel megy ki az oldalra
    A szállódai WiFi sem a legjobb a képek, videók küldözgetéséhez, plusz itt vannak a félkarú rablók, szóval van nem kevés hátráltató körülmény. Van videónk a Motorola tábláról, a BlackBerry-ről és egy sok képünk is. Reméljük lesz néhány használható is, mert sok helyen félhomály van, és az eszközök háttérvilágítása nem könnyíti meg a dolgunkat.


Add a Comment