fbpx Skip to content

Nagy örömömre szolgál  honlapunkon is megosztani Veletek egy örömhírt, miszerint egy magyar fejlesztésű mese alkalmazás jelent meg a napokban a magyar Storeban iOS alapú eszközökre, ezzel egy új vonalat nyitva a hazai magyar fejlesztésű alkalmazások terén! Lövey Bálint fejlesztő szavait idézném a következőkben:

Lövey Bálint vagyok a Mesemasina Kft.-től. Elkészült az első iPad/iPhone alkalmazásunk, ami egy interaktív mese, magyar tartalommal, magyar hangokkal (Németh Kriszta és Kálloy Molnár Péter) magyar fejlesztésben. Az app neve B és a rádió, a Borzontorz rádiót eszik ebédre című Zeke László meséből készült.

Az alkalmazás rövid leírását is közzétenném:

Borzontorz egy négyéves kisfiú, akit megtréfálnak a szavak. Még nem tudja pontosan, hogy a dolgok neve mit és mi mindent takarhat. Ezért aztán arra készül, hogy rádiót eszik ebédre…

Zeke László meséje interaktív formában, Németh Kriszta és Kálloy Molnár Péter előadásában.

  • A szerző eredeti illusztrációit a szerző maga dolgozta fel iPad-re.
  • iPad-en, iPod-on, iPhone-on és iPhone 4-en is működik (iPhone 3G minimum).
  • iPad-en HD grafika, a mese szövege is megjelenik.
  • iPhone 4-en retina grafika.
  • Valódi multitouch, egyszerre szórakozhat az egész család.
  • Egyszerű kezelhetőség (a szerző két és fél éves fia első látásra önállóan használta, megdöbbentő volt).
  • Sok-sok nevetés.
  • A Borzontorz sorozat első tagja.

Elevenítsd meg Borzontorz kalandjait. Kutakodj a napraforgó földön, aztán nézz körül a padláson, vizsgáld meg  jól az öreg rádiót. Zsörtölődj együtt Nagymamával a rádióműsoron, vagy keress másik adót a komolyzene helyett. Hallgass bele, hogy Borzontorzéknál mi szól a rádiókból, vezesd át a hangokat egyikből a másikba a néha bolondosan megforduló gravitációval. Játssz a gyerekekkel az oviban, és képzeld el te is, milyen lehet rádiót enni ebédre.

Személy szerint nagyon ürülök, hogy végre ilyen alkalmazások is felkerülnek az AppStore-ba, ezzel is szélesítve az iOS alapú eszközök felhasználhatóságát!

Az alkalmazás fejlesztői felajánlottak 69 darab promo kupont, amit Handráséknál az XMS-ben kérhet minden kedves új iPad vásárló, természetesen a készlet erejéig! Részletek Handrás blogján!

(Forrás: Napiiphoneapp.hu)

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Fizetett reklamunkat hallottak. 🙂

  2. mennyi lesz az ára?

  3. 140.000 Ft-tol indul. Viszont ha megveszed, kapsz melle egy iPadet is Handrastol…

  4. dnp bakker. Ne haragudj meg érte, de én letojom a Handrás iránti lelki problémádat, engem a progi érdekel.

  5. megtaláltam. nekem kicsit soknak tűnik érte a 4 euro.

  6. Akkor miert kerded? 🙂 Mellesleg Handrassal semmi bajom, csak fura ez a masolgatas….

  7. @dnp: Jah még nem vetted észre, hogy cikket ír itt a napiiphoneapp? Amúgy meg nekem lenne a legjobb ha még ezért fizettek volna is. 🙂

  8. 🙂 Piszmalyfrend! 🙂

  9. Sziasztok!

    Iphone4 4.1 02.10.04 -es baseband-t lehet függetleníteni ?:)

  10. @skl: nem lehet.

  11. @Jadeye: akkor jol emlékeztem 🙁 grrrr

  12. MIndenkinek ajánlom a linket: [link törölve. már számtalanszor leírtuk, hogy melyek a hivatalos és így megbízható oldalak. az általad OFF-ként (pláne törlés után újra) belinkelt oldal NEM a hivatalos oldalak közé tartozik, így nem megbízható. -szerk.]

  13. Infinity Bladeben mindenkepp meghalok 4ik szint korul? 🙂 Elemvagta a GodKinget 50es szinttel es jol szetkapta az arcom. Most 19es vervonal jon. Vagy nem jol csinaltam valamit? 🙂

  14. Off: Csak kiváncsiságból, szerintetek mi számit hivatalos forrásnak srácok, az apple oldalán nem hinném, hogy meg fog jelenni a függetlenítésről szóló hír:) Így nem tekinteném egyik oldalt sem hivatalos megbízható oldalnak főleg nem a devteam oldalát akik mások szellemi munkáját (Geohot) ellpova adnak ki “függetlenítést” stb,… ami ráadásul használhatatlan illetve tönkretehető vele a készülék.

  15. @oscar01: “a dev-team ellopta geohot szellemi termékét”? LOL, asszem ezt inkább nem is kommentálom…

    a használhatatlanság tekintetében nem tudom, miről beszélsz, ugyanis NEM az összes telefon esetén okoz GPS-problémát a 06.15-ös baseband, csak néhánynál. illetve jelenleg a 4.1 és 4.2.1-re SEMMI más függetlenítés nincs. legálisan is függetlenítheted a szolgáltatónál, noha az bizony pénzbe kerül…

    de ha mindez nem tetszik, senki nem akadályoz meg abban, hogy csinálj egy saját függetlenítést…

    mindenesetre a dev-team már elég sok mindent letett az asztalra.

    a hivatalos oldalak változatlanul:
    http://blog.iphone-dev.org/
    (és a http://redsn0w.com/)
    (és a http://ultrasn0w.com/)
    http://chronic-dev.org/blog/
    (és a http://www.greenpois0n.com/)
    http://spiritjb.com/
    http://limera1n.com/
    http://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow

    minden más oldal csak az adott nevet lovagolja meg, hogy reklámbevételt szerezzen magának, de közben semmit nem tesz le az asztalra, csak mások szellemi termékének a nevét lopja el, és ebbe a bevétel/látogatottság növelése érdekében kamu hírek közlése is belefér. de ezt már MuscleNerd is elmondta. csak a fenti oldalak a megbízható források. tehát minden más kamu oldal linkjét törölni fogjuk. (főleg ha az OFF.)

  16. Nekem tökéletesen működik az iPhone-om 4.1-el 06.15.00-s bb vel gps tökéletes aksi semmi probléma vele

  17. Létezik olyan okosság mellyel a kikapcsolást képes vagyok lekódolni? Köszi előre is a válaszokat!

  18. Sziasztok. Komoly gondom van. A telefonon csináltam egy teljes visszaállítás és nem indul újra. Iphone 3gs 4.0.1 van rajta. Esetleg van ötlet. Ha DFU-ba rakom látja az itunes, de ha kiszedem akkor nem. Sürgős lennek .Köszi! Ja és restoret nem engedni 4.0.1-re

  19. Újabb Magyar app: Mammut

  20. Multituning: azert, mert ilyenkor torol egy kulcsot, ami miatt az osszes adat olvashatatlan lesz, emiatt nem kapcsol be. Csak restore a megoldas.

  21. @multituning: Ezt most bővebben légyszíves, így nem tudunk segíteni.
    Mit értessz “teljes visszaállítás” alatt? Restore-t?
    Vagy a Settings -> General -> Reset alatt a “Reset all Content and Settings”-et? (utóbbi jailbreakelt készülékek esetén problémát okoz és “nem indul újra”, hanem belefagy.)

    Ha újra akarod tenni a rendszert a telón, CSAK iTunes-os restore-t használj, a Settings -> General -> Reset menüben található “Reset all Content and Settings”-et pedig felejtsd el, ha jailbreakelt!

    (A sima Reset Settings nem okoz problémát, illetve a Reset Network settings sem. Ezekre bizonyos esetekben, szükség is lehet!)

    Mivel a 4.0.1-et már nem írja alá az Apple, ezért kell SHSH. Ha Cydiában, vagy TinyUmbrellával mentettél SHSH-t korábban, akkor nyert ügyed van, egyébként 4.2.1.
    Ha még nem tetted meg, telepítsd fel a TinyUmbrellát (ingyenes), tedd recovery-be az iPhone-odat (NEM DFU! Úgy nem látja az Umbrella. Teló kikapcs, home gombot folyamatosan nyomod és közben csatlakoztatod az USB kábelt és vársz, amíg megjelenik a recovery logó a képernyőn), utána nyitsd meg az Umbrellát és nyomj a Save SHSH-ra! (Az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit”-től vedd ki a pipát, különben a sima restore nem fog menni, csak SHSH-s)

    Nézd meg, hogy mentett-e 4.0.1-hez SHSH-t, ha igen, akkor nyomj a Start TSS Server-re és így csináld DFU-ból a restore-t. (A TinyUmbrella fusson végig a restore folyamán, ne zárd be!)

  22. Ja és ha nincs SHSH-d 4.0.1-hez vagy 4.1-hez akkor sincs olyan nagy baj, mert hamarosan jön untethered jailbreak 4.2.1-hez is.
    Addig tethered jailbreak van, a redsn0w 0.9.6b6 által. (minden újraindításkor kell gép.)
    (Ha függetleníteni szeretnél, felteheted a 06.15.00-os basebandet 4.2.1 esetén is, erről volt itt egy cikk az oldalon, keress rá)

  23. @i4user: Köszönöm a segítséget. Sajnos mindent reseteltem. Megcsináltam mindet amit mondtál. Elvileg van shsh mentve cydiában, de nem tudom h ezt hogy tudom TinyUmbrellával előhozni. A gépemen találtam 3.1.3 shsh-t. DE elvileg cydián van 4.0.1 is. A restore leállt 12601-es hibával .Háttérben futott az TinyUmbrella. Lehet h csak 3.1.3-at tudom visszatenni? amúgy régi boot-os a telóm. Ötlet? Köszi!

  24. @i4user: Sajnos a függetlenítés lényeges és a 06.15.00 megoldás olvasatom szerint instabil. 🙁 Épp eladnám a telót, de így nem fog menni. 🙁


Add a Comment