fbpx Skip to content

‘Miért nincs fehér iPhone 4?’ – merül fel sokunkban a kérdés. Sokan gyártási hibára tippelnek, mások csak egy ügyes marketing fogásnak tartják az egészet.

Ebben a tesztben egy feketéről fehérre transzformált iPhone 4-et használunk, aminek a fehér részei eredetileg az Apple számára lettek legyártva, csak egy német oldal, a 3Gstore.de szert tett rájuk. “Filmeztünk (legalábbis megpróbáltunk) egy kicsit a raktárukban az iPhone 4-el, csak sajnos egy nagy hibába ütköztunk: amikor vakuval együtt fényképezünk vagy videózunk, egyszerűen a vaku nem működik normálisan, a kamerába túlságosan is belevilágít.” – mondta a 3Gstore.de. Nézzétek meg a videót alább:

Amint az láthattátok, az iPhone elkezdi venni a videót a 12. másodperctől, majd a 20. másodpercben a vaku bekapcsol, és totálisan elfakul az egész, olyan mintha egy páraréteg lenne a kamera előtt. Az ok elég egyszerű: a fehér LED átvilágít a fehér műanyagon, ezáltal egy nagyon súlyos túlexponálást okoz, tiszta fehér minden.

Mindazonáltal elég nehéz elhinni, hogy az Apple nem tudta eddig ezt kijavítani, lehet, hogy tényleg egy nagyon okos marketingfogás az egész. Ti mit gondoltok?

via | MacNotes

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. fucsán néz ki ezzel a domború kerettel…

  2. Nekem jobban bejön a fekete, mert a kisebb karcok sem viritanak rajta annyira.
    De élőben még nem láttam csak képen…

  3. Szerintem ezt nem lehet kijavítani, teljesen nyilvánvaló, hogy ezért nincs fehér készülék.
    A fehér üveg vezeti a fényt és annyira közel esik a vaku a kamerához, hogy tönkremegy a kép…

    Egyszerübb nem beismerni semmit, mert ki sem adták. Mintha kiadták volna és szabadkozni kéne, azzal nagyon lejáratták volna magukat…

    Szerény véleményem szerint, pedig sznob dolog iPhone-ból fehéret venni!
    Ez egy fantasztikus eszköz, nem ez a fő különlegessége, amiért megvennénk.

    Most valaki komolyan nem vesz iphone-t mert nincs fehér?… Ugyan már…

    Aki meg ezért nem vesz, az majd használ valami gagyi sz@ros müanyag, pink vagy fehér Sz@rsvungot…

  4. en nem ertem ezt a feher iphone problemat. tobben ugy kezelik mintha ha eletuk mulna rajta. sok iphonos ismerosom van, es eddig mindegyikuknek a fekete jobban bejodt. legyen az 3gs vagy 4, tokmindegy. feketeben komolyabban nez ki. es megtalalni a hoban 🙂

  5. na ez nyomós érv…na de mi van azokkal amiket már elkészitettek?mert zstem nem az elsőnél vették észre hogy kis bug van.akkor szétszedték és raktak rá fekete előlapot?nájsz munka mikor már majdnem kész vagy szedheted szét 😀

  6. Ez nagyobb blamázs lett volna mint az antenna saga.
    Észrevették és ez a lényeg. Jobb nem kiadni, mint magyarázkodni.

  7. “”az Apple számára lettek legyártva, csak egy német oldal, a 3Gstore.de szert tett rájuk””
    ezt most komolyan gondoljátok ??
    még ti is árultok fehér paneleket , meg még én is egyébként , meg az aki akar , mert lehet venni kínából , ez ki is verte az apple-nél a biztosítékot anno , bár nem tom miért , ez egy utángyártott hátlap , amiből minden színű létezik , gondolom nincs árnyékolás a vaku körül , és mivel a fehérnél a műanyag keret is fehér azon átmegy a fény , rá kell ragasztani belülről egy olyan réteget amin nem megy át sztkész
    na puff…

  8. Azért remélem meg tudják oldani

  9. Akkor ezen a telefonon nem eredeti a hatlap. Nekem eredeti feher hatlapom van, es semmi gond a vakuval foto vagy videozas kozben.

  10. Sziasztok. Ne haragudjatok, hogy ide kommentelek, de foggalmam sincs, hogy merre tehetném fel a kérdésem.
    Próbáltam ma telepíteni Cydiából a Lockinfot, de nem engedte, az alábbi üzenetet kaptam ( http://img593.imageshack.us/img593/730/img0003x.png ), az alábbi source-ök vannak telepítve ( http://img130.imageshack.us/img130/2810/img0004e.png ). Mi lehet a probléma, milyen source-t adjak hozzá, hogy a hiányzó csomagokat megtalálja?
    Előre is köszi, és bocsi még egyszer, hogy ebbe a hírbe írtam.

  11. Szerintetek mi lenne, ha a vaku körűl lenne egy ovális átlátszó rész? Akkor is túlexponálna? Vajon, hogy nézne ki teljesen átlátszó házban? Azért a techmániások megőrűlnének! Le is gyártatok egy párat kínában…:-)

  12. De ez most eredetileg fekete és cserélve lett vagy gyárilag fehér???mert ugye van a fehéér kit és az ez vagy ugyan eztcsinálná azzal is?

  13. Én konkrétan ki tudnám javítani a túlexpó hibát. A Medicor művekben dolgoztam a gyártásfejlesztésen a 80-as években. Akkor került be az országba az első Philips terhességi ultrahangos képalkotó berendezés, és annak a honosításában is dolgoztam. Azzal kezdtük, hogy darabokra szedtük az egészet, és alaposan átvizsgáltunk, értelmeztünk minden részt belőle. Egy sereg olyan újítást sikerült bevezetnünk, amiket mai napig is alkalmaznak az ilyen készülékek gyártásában. Az ultrahang frekvenciájában, a doppler fej felépítésében, a szórt ultrahangnyalábok elnyeletésében megfelelő csillapítóréteggel. Ez utóbbi nagyon fontos, mert ez okozza, hogy szellemképes lehet a kapott kép. Csak azért írtam le ezeket a látszólag nem ide tartozó dolgokat, mert ezek a Philips fejlesztőinek nem jutottak eszébe, holott egy világcég magasan kvalifikált mérnökei voltak. A Medicorról nem sokan tudtak a világban, a mérnökgárdáról még kevésbé, és mégis megoldottunk olyan feladatokat, amik kinn a fejlett Nyugaton nem voltak megoldva. Azt is kevesen tudják, hogy a MIR űrállomáson található sok orvosi elektronikai készüléket mi fejlesztettünk. Én konkrétan egy egy dollárcentes többletköltséget jelentő változtatással biztosan meg tudnám szüntetni ezt a túlexpó hibát. Ha az Apple megkeresne, és megfizetné az ötletemet, akkor átadnám nekik. Egyszeri újítási díjként kiegyeznék egy iPad-ban. :p

  14. @Handras: Talán mert kamu ez a felvétel. Nem a fehér hátlap miatt világít be a vaku, hanem mert rajta hagyták a közös fóliát a kamerán és a vakun. Eredeti fekete telefon is pontosan ugyanezt csinálja olyankor.
    Gondolom a kamera hátulról önmagában árnyékol, csak kívülről — jelen esetben a fólián keresztül — juthat be fény.

  15. Ez most komoly?
    Nem kell naponta tobb cikket kitenni, de amit kitesztek, az legyen mar ertelmes!

  16. Sziasztok

    Tudom hogy nem a témához vág, de tud nekem valaki abban segíteni, hogy hol tudnék szerezni a régi iPhone 2G telefonomhoz, valami rendes szilikon tokot. Ha esetleg iSkin márkájút is tud valaki, azt nagyon megköszönném.

    Elnézést a kellemetlenkedésért….

    ui.:Próbáltam múlt héten elmenni az iStyle vásárba, de sajnos nem tudtam a munkámból kiszakadni.

  17. Nem hiszem hogy marketing lenne a dologban, inkább tényleg tervezés.

    Ahoj

  18. A rendes gyári(szerű) fehér hátlappal nincs semmi baj.
    “sikerült megszerezni a készletet…” :D:D mintha nem lehetne egyébként venni “profi” fehér szettet….

  19. Sziasztok!

    A fehér iPhone 4 témához tennék hozzá egy saját tapasztalatot, ami igazolni látszik a vakus problémát.
    Fekete iPhone 4 -em van. Bele raktam egy félig gumi félig műanyag tokba aminek a hátlapja nagyjából s alakban fekete ill. átlátszó. A vaku körül is az átlátszó rész van. Nos amikor csináltam egy vakus fotót ugyan azt a jelenséget tapasztaltam, mint a fenti videóban, hogy túlexponált lett a kép, bár nem az egész de nagyjából a fele, a képen körben. Kivettem a tokból és a hiba megszűnt. Gondolkoztam egy kicsit és arra a következtetésre jutottam, hogy az átlátszó műanyagon visszaverődő vakufény túl deríti ” túlvilágítja” a képet .
    A megoldás a következő: fogtam egy alkoholos fekete filcet és a tok optika kivágását, csak az anyagvastagságában feketére színeztem, így megakadályozva a nemkívánatos fénytörést. A beavatkozás egyáltalán nem látszik, esztétikailag rendben van. A művelet 100%-ban bevált a hiba megszűnt.
    Elképzelhető, hogy a fehér hátlap ugyan ezt a jelenséget kelti, viszont ha így van csodálkozom, hogy a mérnökök ezt nem tudják kiküszöbölni. Mindössze a vaku ledje körül kellene az anyagban létrehozni egy kis átlátszatlan gyűrűt és minden ok lenne.

    További szép napot mindenkinek!

  20. @Lyrus: azért van ilyen fényesedés ebben az esetben, mert 90%, hogy rajta hagyták az eredeti fóliát a hátlapon, ami fedi a vakut és a kamerát is, és bár átlátszó, de pont azt eredményezi, amit leírtál a tokkal kapcsolatban. a vaku körül nincs gyűrű, de a kamera körül van, épp ezt kiküszöbölendő.

  21. @Arazriel:

    Mar miert lenne snob, 3GS-bol is csakis azt vettem meg, pedig varni kellett ra. Itt is vartam, de megvettem feketeben. Mihelyst megjon feherbe adom is el es cserelem le. Nem igazan ertem miert lenne sznobsag, ha egyszer szebb nekem abban! AMEN


Add a Comment