fbpx Skip to content

Hétfő óta az Apple készülék követési szolgáltatása mindenki számára ingyenes lett, így az elveszett telefon lokalizálása másodpercek kérdése.

Hivatalosan a negyedik generációs iPhone-nal és iPod touch-csal, valamint iPad-del működik, amin iOS 4.2-es rendszer fut. Nem hivatalosan (de legálisan) más készülékkel is igénybe vehető a szolgáltatás.

Find My iPhone

A nyomkövető alkalmazás az iOS készüléken futva lokalizálja az eszköz helyét. ha elveszítjük a készüléket, akkor MobileMe fiókba bejelentkezve egy térképen láthatjuk, hol “tartózkodik” épp kedvenc eszközünk. Képesek vagyunk távolról bármilyen üzenetet kiíratni a kijelzőre, illetve hang kiadására is “kényszeríthetjük” az elveszett példányt, vagy akár egy négy számjegyű PIN kóddal zárolhatjuk is az eszközt, ezzel megakadályozva az illetékteleneket, hogy hozzáférjenek személyes adatainkhoz.

Find my iphone 4 .jpg

Tehát ezt az egészet ingyenessé tette az Apple. Az ide illő lábjegyzet az Apple hivatalos oldaláról:
“You can create a free Find My iPhone account on any iPhone 4, iPad, or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2. Once you create an account on a qualifying device, use your Apple ID and password to enable Find My iPhone on your other devices running iOS 4.2.”

Find my iPad beallitas.png

Find My iPhone beállítása:

1. Töltsd le az App Store-ból a Find My iPhone alkalmazást.
2. Amíg a letöltés zajlik navigálj a Settings – Mail, Contacts, Calendars helyre és add meg az Apple ID-t és a hozzá tartozó jelszavadat. Ha csatlakozott kapcsold be a Find My iPhone-t!
3. Indítsd el az alkalmazást, majd add meg ismét Apple ID-d és jelszavadat!

App Store badge.jpg

Egyetlen MobileMe fiókhoz a külföldi tapasztalatok szerint három készülék rendelhető, tehát mondjuk iPhone 3GS-en megismételve a fenti három lépést jó eséllyel sikerrel járunk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

61 Comments

  1. nem azért….de melyik állat nem tudja ezt kezelni:D

  2. nem megy a mobileme szolgaltatas jobs bacsinak… valamivel fel kell futtatni…

  3. jaja, logikus, hogy egy ingyenessé tett szolgáltatással fel fogja futtatni a cégét. Kell is neki, hiszen alig fut a szekér.

  4. Kérdéseim a következők:
    Van 60nap ingyen mobileme szolgáltatásom mi lesz a 60 nap után? Automatice fizetős lesz vagy szólnak?
    Hogy lesz ingyenes ha mondjuk közben cserélem a 3G-t 4-re, vagy maga a keresés ingyenes a hozzá szükséges mobileme fiók pénzért lesz?
    A számítógépemen meg tudom nézni a telefonom helyzetét? (mert a find my phone ugye a telefonon van, dehát azt kéne megkeresni)

  5. A számítógépes keresés meglett, de a többi kérdés még áll 😀

  6. Hello!
    Ha 3gs-re felteszem a 4.2-t akkor fogom tudni hasznalni? Mert ezt most nem ertettem hogy mit takar az hogy legalisan de nem hivatalosan!

  7. Azért ha ezzel kéne megtalálni a telefont… Kb. 1 km-t téved a helymeghatározásnál 🙁

  8. @botii: Én feltettem, működik.

  9. A számítógépen látom az iPadomat, de a távoli irányítás, pl. letiltás, üzenetküldés nem megy.

  10. @KorLaci: 3G ipad vagy csak wifis?
    Kíváncsi vagyok hogy a wifis ipadot megtalálja-e, meg hogy vajon hogyan?

  11. Hát én akár mit csinálok nem megy….
    “Nem támogatott eszköz. Ez az iPhone nem jogosult az ingyenes MobileMe szolgáltatásra.” Esetleg valakinek valami ötlete?

  12. Pedig elméletileg minden szép és jó.:
    “E-mail cím megerősítve.
    Köszönjük, hogy megerősítette címét. A(z) *******@mailbox.hu mostantól Apple azonosítójához tartozik.”

  13. bocs,nem ide vág ,de valaki okos ember megtudná nekem mondani,hogy az itunes miért nem tudja beolvasni az új telom,már vagy 4-szer restoreltam akkor jó,de ha utána rádugom megint csak a restorés oldal jön be!!!!miért???volt régen 3g-m az patentul ment de ez most egy 4-es,valami ebbe más?kérlek segítsetek!!!előre is köszi

  14. Nos, ha “valamennyi iPhone 4”-re alkalmazható ingyenesen, akkor 3G és 3GS esetén ez nem igaz, vagy mégis? Most akkor, hogy van ez?

  15. Sziasztok..lehet hogy én vagyok a nagyon noob…de…ha “elvesztem” a vasat..és “becsületes” megtaláló mondjuk egy restore-ral szűz iOS-t tol fel rá mobelme nélkül..akkor is megtudom találni egy PC segítségével ezek szerint?….mert ennek az alkalmazásnak ha a biztonságról van szó ez lenne a lényege…

  16. és ha a szarka letörli ezt az alkalmazást ,akkor ugrott a keresés.
    vagy nem lehet csak ugy letörölni???

  17. Hát bármit csinálok is (iPhone 4, 4.1) az e-mail ellenőrzésnél visszadob és azt írja ki, hogy a jelszó vagy az e-,ail nem jó. Pedig jó. Ha követem az Apple általi útmutatót, akkor is.

  18. azt irja hogy 4.2-n fut az alkalmazás.lehet azért nem ok-s neked.

  19. @Majestic: …nem próbáltam az alkalmazást….de az ingyensség mintha 4.2 es iOS feltételét kivánja…legalábbis mintha ezt vettem volna ki a cikk első pár sorából…de mondom..nem próbáltam ki sehogy…

  20. Tudom, hogy 4.2 kell hozzá de az ingyenes 60 naposat sem engedi…

  21. @limi:
    Már akkor sem működik ez a keresés dolog, ha offlineban van a cucc. De nekem még akkor sem ment, ha csak a wifi volt kikapcsolva.
    Szóval ez egy semmiresemjó nagy k.ka. Mutogatni a haveroknak, arra jó. De másra nem.
    Még jó hogy ingyenes lett.. 🙂

  22. “Nem hivatalosan (de legálisan) más készülékkel is igénybe vehető a szolgáltatás.”

    A kérdésem, hogy hogyan!? Ugyanis nekem a bejelentkezéskor kiirja, hogy ez az iPhone nem jogosult a használatra! :S

  23. Hmm én sem értem ezt a cikket. Írjátok már át. Egyébként nem tudom hogy ha képes rá a telefon akkor miért kéne fizetni érte? Egyáltalán mit tud a mobileme ezen kívül? Mert a filemegosztás az nem = cloud computing. Teljesen fölösleges az egész szolgáltatás a find my iPhone nélkül:D

  24. Természetesen ha valaki ujra húzza az eszközt, vagy letörik az sw-t vagy az ACC-öt, akkor nem működik.
    A wifiset az ip cím alapján méri be, egész jó eredménnyel néha…
    Ha épületben vagy, vagy letiltottad a GPS-t, akkor csak az adótornyok alapján tud pozícionálni, így tud tévedni akár több kilómétert is.
    Ennek a lényege, nem az, hogy melyik asztalon hagytam, hanem igazából az, hogy lezárható, sőt, törölhetőek az adatok, azaz nem fognak illetéktelen kezekbe kerülni az adataink. Ha meg csak kb tudja a helyet meghatározni, akkor is nagy segítség, mert tudod, merre keresd.
    Persze ha a plázában 15 üzletben voltál, akkor nem nagy segítség, ha a plazat jelöli meg…
    😉

  25. @RSdiver: “Ennek a lényege, nem az, hogy melyik asztalon hagytam, hanem igazából az, hogy lezárható, sőt, törölhetőek az adatok, azaz nem fognak illetéktelen kezekbe kerülni az adataink.”..

    ha ne nyúlják le akkor nem is kerülnek illetéktelen kezekbe az adatok…ha meg lenyúlják akkor ahogy írod az alkalmazás törlése után simán hozzáférnek…a lezárást meg egy bill zár is megoldja ezen az alapon…hiszen nem gondolom azt hogy otthagyod a vasat egy asztalon és átmész egy másik irodába egy PC hez hogy lezárd…nem tudom…lehet hogy én vagyok negatív de nem vágom a lényeget ebben…

  26. Adhie: a mobile me az én esetemben a következőkre van tartva: iPad+iPhone+iMac gépeken levelezés, címjegyzék, notes, Safari kedvencek szinkronizalasa, valamint az iDisk 20 GB-ja.
    Lehet, ezeket meg lehet oldani ingyenesen is, de ezt már három éve használom, gyakorlatilag hiba nélkül.
    És nem kell buveszkedni vele, automatikusan mindenen megy…

  27. @RSdiver: nem kötözködés..tényleg nem jön át a lényeg…

  28. Két konkrét példa az elmúlt évekből:

    – este hazaértem a melóból, és döbbenet: nincs a táskában az iPhone. Kocsi: sehol. Asszony csörget: semmi. Első gondolat: kártya letilt, nehogy horror számla legyen, ha már buktam a készüléket… Aztán megnyugszik, iMac bekapcs, me.com, find my iPhone: nem pontos a helymeghatározás, de az iroda tömbje… Kocsiba beül, bemegy, és a mélygarázsban megtalál, persze törött üveggel, de működő képesen. Tudom, ez az én hibám, volt, de a rendszer segitett, hogy minimalizaljam a kart.

    – haverom kocsiját a szeme láttára kötötték el, a csomagtartóban az iPad 3G. Azonnal telefon rendőrségre, taxi, iPhone-find my iPhone, és látta, merre megy a kocsija. 10 perc múlva meg is volt. Tudom, ez meg krimi szeri, de kb ezer élethelyzet lehet, amikor jól jöhet. Ez kicsit olyan, mint a biztosítás: ha tutira veszed, hogy veled nem történhet baj, akkor nem kell, de utólag kiderülhet, hogy sokban van a magabiztosság…

    Szóval lehet arra is okot találni, hogy miért ne, meg arra is, hogy miért igen.

    Én ennél a szolgáltatásnál az igenes szavaztam, és volt, amikor kiderült, hogy jó döntés volt.

  29. Nekem alapbol ki van kapcsolva a WIFI 3G GPS hogy ne huzza az aksit, ha ellopják 99% hogy ilyen állapotban történik meg.
    Tehát ha a kedves tolvaj miután feltörte a belépőkodomat és bekapcsolja a wifit és a gpst illetve a 3g-t, akkor be lehet mérni ha szabad ég alatt van pontosan.
    Tök jó.
    Ehhez elég balf**nak kell lennie.

  30. @RSdiver: okés:) thx a választ ….így már érthető a dolog:)

  31. @JEROME: ha jól vettem ki RSdiver commentjéből akkor az adótornyok alapján is alaklmazható, ..és ha van térerő akkor a torony bemérheti, hiszen jeleket küldenek egymásnak…de wifis jel pontosabb

  32. Persze azért írtam hogy a pontos helyet.
    Amúgy tényleg jó dolog de sajnos rajtam a leírtak alapján nem segítene.

  33. @JEROME: hát elvileg nem magának lopja, és ha eladta másnak, az talán használni akarja ezeket a funkciókat is…

  34. @JEROME: jaja…nekem is kicsit az zavar be hogy valamilyen szinten szélsőséges esetekben válik csak hasznossá..
    Nálunk flottaelőfizu van a cégnek ahhoz a T-nél lehet havidíj ellenében kérni a készülék követést..( gondolom ez kártyaszintü dolog..), az is nagyjából így műxik…

  35. na az a nagyon okos aki ki írta hogy legálisan más eszközzel is megy mint 3Gs akkor írd már ki az is hogy hogyan! 😀 Na lássuk mert ne tegyél ki vagy ne állíts olyat ha nem működik!

  36. es a cmhez meg a jelszohoz elfogadja az appstores acc e-mail cimet meg a jelszot is ?Vagy kell valahol csinalni.

  37. Sziasztok, bármilyen e-mail cimmel lehet Apple id regisztrálni? mert nekem a saját gmail.com-os címemet nem engedi.

  38. Nekem 3G[s]-el nem működik. Feltettem a find my iphone-t, megpróbáltam hozzáadni a mobile me accountot, de kiírja, hogy a készülék nem jogosult a szolgáltatásra.

  39. Valaki admin vagy akinek ki pattant az agyából ez a cikk írjon már egy alternatív megoldást arra hogy 3Gs-re hogyan lehet alkalmazni ezt (legálisan)?

  40. iPhone 3G ios 4.2.1

    apple id -m jelszóval 1ütt müködik

    de ha beakarom állitani ezt irja ki

    Nem támogatott eszköz , ez az iphone nem jogosult az ingyenes MobileMe szolgáltatásra

    miért? mi a hiba ? mit csináljak hogy müködjön?

  41. Hogy kell 3G-s iPadot távolról törölni, lezárni ??
    A térképen látom, hogy hol van, de amikor lezárnám, nem történik semmi.

  42. @nico: Erre már én is gondoltam, csak így 3G-re! Úgyhogy mostmár ketten kérdezzük: hogyan lehetne az ingyenes Find my iPhone-t 3G/3GS-en használni?
    Mi alapján ellenőrzik, hogy iPhone 4-ünk van-e?

  43. @iP3Guser:
    ugyan az alapján ahogy az iTunes a megfelelő ios verziót tölti le a telefonodhoz.

    Sztem nem működik 3g és 3gs telefonokkal az ingyenes Find my iPhone…nekem se sikerült működésre birni 3g-vel.

  44. itt a főcim:

    Hivatalosan a negyedik generációs iPhone-nal és iPod touch-csal, valamint iPad-del működik, amin iOS 4.2-es rendszer fut. Nem hivatalosan (de legálisan) más készülékkel is igénybe vehető a szolgáltatás.

    akkor ,hogy is van ez ??

    legalább az irjon pár gondolatot aki megcsinálta ezt a bejegyzést ,hogy most is a szitú

  45. @Godlike: Én regisztráltam az ingyenes 60 napra kb fél éve, ahogy lejárt a 60 nap automatikusan vonni akarták a pénzt a kártyámról. Nem volt előtte kérdés hogy akarod-e vagy hasonló!!! Szerencsére nem volt pénz a kártyámon, ezért nem volt mit levonni.

  46. @zsebike: Azt hiszem úgyvan (persze én sem próbáltam ki még, majd ha lesz rendes JB), hogy egy negyedik generációs készülékkel, vagy iPaddel kell aktiválni, és utánna lehet hozzádni a 3G-t vagy 3GS-t

  47. Értem , de aki irta ezt a mondatot

    ” Nem hivatalosan (de legálisan) más készülékkel is igénybe vehető a szolgáltatás”

    valahonnét tudnia kellett ezt az infot , ezért nemértjük jópáran mi a helyzet

  48. @weberbarna:

    Igen, de mondjuk én ilyen plist átirogatásra gondoltam, mert pl. hiába van különböző IPSW 3G-re, meg 3GS-re, mégis be lehet kapcsolni a multit meg a hátteret 3G-n is, igaz hogy dög lassú lesz, de megoldható.
    Szóval én arra gondoltam hogy hátha át lehet írni valahol az “4-et 3G-re”… vagy egyszerűen valahogy becsapni a Find my iPhone-t… 🙂

  49. Mert ahogy az iOS verziót át lehet írni (emlékeztek a Fake 3.1.3-ra? az is csak egy plist-et módosított, és az iTunes 3.1.3-nak hitte a 3.1.2-t!), szerintem ez se lehetetlen…

  50. @iP3Guser: mert szerinted az Apple a készülék UDID-je és sorozatszáma alapján nem fogja tudni, hogy az igazából nem támogatott készülék? ez egy netes szolgáltatás. te csak annyit látsz belőle, hogy megkérdezi a készüléked, hogy éppen hol van. aztán hogy közben a háttérben pontosan mi is történik, milyen adatokat küld át még a készülék, arról nem tudsz semmit.

    a find my iPhone egyébként eddig is ment az ingyenes által nem támogatott készülékek esetén is, már a MobileMe bevezetése óta. tehát ha nem támogatja az ingyenest a készüléked, egyszerűen fizess elő a MobileMe-re, és kész. nem lehet mindent ingyen.

  51. Megy 3G és 3GS el is.A kulcs 4.2.1 es rendszer.

    1,Reggel , Settings – Mail, Contacts, Calendars appstore user/pass al simán Iphone 4 el !
    2,Ugyanazzal az iphone4 es accountal amit 1 es pontban megadtunk 3G vagy 3GS en is menni fog ugyan úgy Settings – Mail, Contacts, Calendars appstore ba beírva a MobileMe be ,de 4.2.1 kell MINDEN esetben . És igen egy Iphone 4 en reggelt accounthoz több(mint írtam 3G vagy 3GS)készülék is rendelhető.

  52. először fel kell tenni egy 2010-es készülékre (ip4, ipt4 vagy ipad) és amelyik accountot akkor megadtuk, azt kell megadni 3G/3GS-nél is. CSAKHOGY 1 acc-hoz 3 készülék rendelhető. ennyi.

    (tehát ha van egy ipad-ed, meg egy iphone 3G-d például, akkor neked ingyen jár mindkettőre a find my iphone, mert van 2010-es apple mobil kütyüd)

  53. Nah akkor a következő lenne a kérdésem. Az megvan hogy ez az “Apple-féle ingyenesség” hogy annyira ingyenes, hogyha megvetted a legújabb terméküket, akkor már egyből ingyenes. Ilyenkor olyan szívesen írnék Stevenek hogy ez nem ingyenes, mert mínuszba jön ki a végén az ember, de mindegy. De. Ha esetleg valaki más telójával (i4) beaktiválom a saját acc-omat (mert nekem nincs csak egy 3GS) és utána a sajátomat is megcsinálom, utána van-e olyan h a másik kijelentkezik és beírja a sajátját is, akkor működik-e?

  54. Tökéletesen működik!
    (Az itteni leírás nekem hiányos volt. Ezért YouTube-on kerestem egy videót a bekonfigolásról: h ttp://www. youtube.com/watch?v=p-wCuA6CgeE).

    A jelenlegi tethered jailbreak is elég jó szolgálatot tesz a védelem érdekében 😀
    Miutál feltelepítettem az App-ot, gondoltam teszek egy próbát, hogy mi van egy reboot után (el is felejtettem, hogy nem szabad rebootolni ilyenkor).
    Tökéletesen működik a LOCK, az Üzenetküldés, a pozicionálás is és gondolom az adattörlés is (Wipe).

    Akárki akármit mond… a semmitől jobb!!! ÉS EZ NEM SEMMI!

    Nyilván egy gyakorlott iPhone tulaj tudja, hogy hogyan lehet szabotálni egy ilyen védelmi funkciót. De egy szerencsétlen mezei megtaláló/elkobzó nem tudja, hogy mit kell tenni. Amíg rá nem jön, talán vissza tudjuk szerezni Szifonunkat!

    THX APPLE!
    THX SZIFON.COM

  55. Sziasztok!

    Én új felhasználó vagyok. Soha nem volt mobileme előfizetésem. Felraktam a find my iphonet és működik is. Az ingyenes azt jelenti, hogy soha nem kell fizetni? Egy bizonyos idő után sem? Ugyebár a mailfiókoknál a mobilme-t kell választani és úgy bejelentkezni. De ezáltal nem hoz létre tényleges Mobileme fiókot?
    Mert csak az iphone keresése opció jelenik meg és semmi más szinkronizációs lehetőség. Nem szretném, ha egyszer meglepetés érne, hogy lehúznak pénzre.

    Előre is köszi a választ.

  56. Hello! Haverom iPod Touch -át ellopták a táskájából. Le volt merülve. A Find My iPhone 4.2.1-en be volt regisztrálva. 4.3 van rajta, de a Find My iPhone app nincs rajta. Van valami remény? Köszi!

  57. @gerike73: de be volt állítva rajta? nem maga az app a lényeg, hiszen az arra való csak, hogy más eszközöket megkeress vele. az a lényeg, hogy az ingyenes fiók be volt-e állítva a settingsben, majd hogy utána wifire menjenek vele. ha nem volt beállítva, akkor ennyi. plusz persze wifire kell menni vele, másképp nem megy. ha sose megy wifire, vagy nyom rá egy restore-t, akkor szintén annyi.

  58. Be volt regisztrálva. Mit csináljunk? Életemben nem használtam még Find My iphonet. Kösz, amúgy, hogy segítesz!

  59. Nem fogják restorolni, mert az elkövetők nem tudták, hogy mit keresnek, és vittek el 3gb-os micro sd kártyát is.

  60. @Jadeye: köszi, csináljuk, és majd írok, hogy mi lett. köszi mégegyszer, isten vagy!


Add a Comment