fbpx Skip to content

Ez megér egy kiemelt hírt. Korábban már írtam a Pulse News Reader-ről, ami számomra és sokak számára az egyik legkedveltebb RSS olvasó iPad-re. Azt ajánlom, hogy töltsétek ezerrel lefelé az App Store-ból, mert a mai napon (nem tudjuk meddig) INGYENESEN letölthető iPhone -ra és iPad -re is.

Napiiphoneapp.hu:

Az iPadben sajnos hiányzik a mindenkinek hiányolt, a “best web browser in the world” mellett, az RSS reader lehetőség. Aki sokat használja az internetet, annak nélkülözhetetlen az RSS, a gyorsabb hírolvasási lehetőség! iPad április eleje óta kapható, s azóta már hihetetlen mennyiségű reader jelent meg rá, kihasználván a nagy képernyő előnyeit.

A mai napon a Pulse News Reader appot fogom bemutatni nektek.

Elindítjuk és azt vesszük észre az első pillanatban, hogy a gyorsaságával máris meggyőzött minket, egy újfajta RSS olvasási élményt kapunk a Pulsetól!

A bal felső sarokban találhatjuk a beállítási opciókat, s adhatjuk hozzá a Feed-eket. Három alap beállítás közül lehet választani. Első az automatikus hozzáadás a “Search” ikonra rákattintva, a kereső sávban hozzáadhatjuk a kívánt oldal nevet, mint például: napi iphone app, gizmodo, engadget. Mindent megtalál amit keresünk, többé nem kell fáradoznunk azon, hogy másolgatjuk a különböző xml.feed.rss címeket. Miután megtalálta a kívánt oldalt, egy gombnyomásra már hozzá is adta kedvenceinkhez.

Második lehetőség a “Featured” menüpontban található, ahol saját maga ajánlja fel nekünk a már meglévő “beépített” feedeket, például: Mashable, Technews, The Big Picture, Engadget stb., csupa hasznos, populáris oldalak.

A harmadik beállítási lehetőség pedig a mindenkinek közkedvelt, “Google Reader”. A Google Account-unk megadásával szinkronizálhatjuk gyorsan, kényelmesen a Pulse-zal. A “Manage” menüben a már hozzáadott feedeket tudjuk ide-oda helyezni a megszokott módon.

Az alkalmazás jobb felső sarkában megtalálhatjuk a “Frissítés” gombot, mellette pedig a kis “Szívecske”-t is. Ezen belül elküldhetjük a barátainknak, hogy milyen szuper a program email-en keresztül és megoszthatjuk Facebookon, Twitteren. A Bump segítségével, egy másik iPad-re szinkronizálhatjuk át a már meglévő saját feedjeinket bluetoothon keresztül (ezt nagyon hasznosnak találom).

A Főoldalon sorakoznak a különféle híreink, itt tudunk scrollozgatni és swipeolni közöttük. Mikor elkezdünk egy hírt olvasni, az alkalmazás “Text” módban jelenik meg először, ahol (a weboldaltól függően) röviden jelenik meg a szöveg. Jobb alsó sarokban az “aA” ikont láthatjuk, melyben a szöveg (betűméret) nagyságát tudjuk állítani, jó nagy méretűre is. Mellette lévő ikon a szokásos “Social Networking” jelet sugallja, itt kirakhatjuk a feedet Facebookra, Twitterre, Email-ben küldhetjük el, plusz ha van Instapaper hozzáférésünk, akkor oda is. A kis “Házikóra” kattintva a főoldalra dob vissza minket, ugyanezt a folyamatot a bal felső sarokban a “Home” gomb is elérhetővé teszi nekünk. A text felületen kívül, lehetőségünk van a “Web” nézetre is, melyben megnyitja az adott weblapot fullscreen-ben. Itt úgymond egy beépített böngészőt kapunk, ahol ugyanúgy tudunk webezni, mint a Safariban (YouTube videót kissé bugosan tudja lejátszani – hosszasan kell nyomni az ujjunkal a lejátszást). Ha a webes felület sem elég nekünk, akkor a jobb felső sarokban megnyithatjuk a Safariban is, és tovább böngészhetünk a neten.

Ami talán az egyik legjobb tulajdonsága a Pulse-nak, hogy Offline módban is használható. Hogy mit is jelent ez? Amikor nincs internetünk, de szeretnénk valamit olvasni, ezt lehetővé teszi nekünk. A legutoljára betöltött oldalakat (feedeket) elmenti, így később azokat olvasgatni tudjuk internet-hozzáférés nélkül is.

Természetesen használható Portrait és Landscape módban is, gondtalanul. Mindenkinek ajánlom az alkalmazást!

iPad – App Store

iPhone – App Store

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Na ez fasza!!!

  2. nekem nem nagyon jön be:(

  3. Épp a napokban kerestem valami értelmes rss olvasót, egész jónak tűnik azt hiszem megtartjuk 🙂


Add a Comment