fbpx Skip to content

Sokan gondolom már régóta ismernek olyan alkalmazásokat, amivel könnyű módon felismertethető, hogy egy adott helyen épp milyen zene szól, és azt lehívja nekünk egy adatbázisból, esetleg még pár plusz infót is szolgáltat! Gondolom mindenkinek először a Shazam nevű app ugrik be, azonban ma egy másikat ajánlanék a figyelmetekbe!

Soundhound

Régen talán még az emberek többsége Midomi néven ismerte meg ezt az alkalmazást! Anno még sokkal kevesebbet tudott, a Shazamnál is, mára már azonban szerintem jóval a fejére nőtt a konkurensnek, egy rakat kiegészítővel ellátták a fejlesztők, mint például már nem csak azonos zenerészletre keres, hanem akár hümmöghetünk is neki, természetesen van borító keresője, egyből megvásárolhatjuk az adott dalt az iTunes Store-ban, vagy amihez talál még dalszöveget is kiír nekünk! Mindemellett természetesen SMS, email, Twitter vagy Facebook-on is megoszthatjuk a megkeresett dalokat!

A Soundhound multiplatformos app, ideiglenesen leárazott termék, úgyhogy most 3,99€-ért megvásárolható a magyar Store-ban!

( Forrás: http://www.napiiphoneapp.hu/napi-app-2010-10-27-soundhound/ )

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. Én még anno ingyen szedtem le ezért még mindig szépen frissül
    Jó app

  2. ez aranyos bejegyzés 🙂 nagyon régóta szerintem mindenkinek a soundhound és nem a shazam ugrik be, de jobb később, mint soha, üdv a klubban 🙂

  3. Nekem is ez volt az első. A shazamról ráadásul később is tudtam meg, hogy létezik, de töröltem is hamar. A midomi meg tényleg ingyenes volt és frissül azóta is.

  4. Énis kezdetektől fogva ezt használom. Nagyon jó kis app. Shazamról nem is tudtam még akkor.

  5. tudom, hogy már nem egy mai alkalmazás, azonban pont mikor az ajánlót írtam le volt akciózva és megérte megvenni, mert olcsóbb (volt) mint a Shazam!

    nekem is egyébként a kezdetektől megvan, anno még a US store-ból töltöttem le! 🙂

    érdekes, pedig azt hittem mindenki inkább a Shazamot ismeri, ezek szerint tévedtem! mea culpa! 😉

  6. A cikk miatt feltettem és 1 baj van vele:
    Nem friss a zenei adatbázisa. 3 hete megjelent zenét a Shazam simán felismer, a SoundHound viszont nem…

  7. Shazamot még nem próbáltam, de a SoundHound ma felismerte a zenét elzongorázott dallamról is! Nem semmi!!

  8. Kérdés az hogy kinek jobb az adatbázisa. Mert lehet akármilyen interaktív meg hümmöghetsz is neki, ha nem találja meg a keresett számot akkor bukta.
    Ahogy “The Man” is mondta pl. Shazammal még sose volt bajom, anno még Symbian-on is jól teljesített, buliba ahol üvöltött a zene is felismerte a számot, illetve volt olyan is hogy (N82-n) ment a rádió fülhallgatón és a fülest (agybadugósat) tettem oda a telefon mikrofonjához és felismerte !! 😀

  9. az biztos, h szebb a felülete ennek a soundhoundnak, meg lehet neki dúdolni is, de szerintem is jobb és több találatot ad a Shazam. S60-on is szuper volt és iPhoneon is az.

  10. Par napja lehet az apple nemet oldalarol is rendelni iPhone4et. Az lenne a kerdesem, hogy a valos magyar cimre regelt itunes accommal tudok e itthonra rendelni onnan? Kihozzak minden gond nelkul? 170ert fuggetlenben nem lenne rossz…

  11. hello segítsetek légyszi mert ezt nem értem és kérdeztem egy két embert és ők sem tudtak semmi választ adni.
    iphine 3G(S) van tegnapig 3.1.2 volt fent mondom frissítek. green-el csináltam de amikor rá kellett mennem a JB gombra a progiba akkor a csík végig is ment a telefonon fehér képernyő lett és ott meg is ált, a kis program kiírta hogy quit próbáljam ujra próbáltam de ennél tovább nem jutottam. A Geohot cuccával sikerült minden végigment de a telefonon semmi csepp ikon nem jelent meg gyakorlatila nem törtte fel a telot. mondom ok restore-oltam feltettem a 4.1 rendszert és utána is próbáltam a green-el és a Geohot progijával de semmi ugyan az mint előtte. Mi lehet a baj? köszi eéőre is a segítséget.

  12. ja még annyi hogy a régi bootos 3GS ez és win 64-et használok. bár a lementett greenpoison filenevébe win 32 van igy lehet nem jó 64 bites winen?

  13. Hali, most vennék iPhonet. Hosszú gondolkodás után ezt választottam. Arra gondoltam, hogy elhozok egyet az USA-ból, mivel ott sokkal olcsóbbak, a kérdésem az lenne, hogyha függetlenítem, akkor működne e az itthon is (3GS-t fogok venni)?
    Köszi, valamint ha tudsz eladót, akkor várom az ajánlatokat!

  14. @Ananas: Nem olyan olcso az… Afat is szamold hozza, azt nem irjak melle 🙂

  15. használtan veszem, mert úgy feleannyi 😀

  16. Bocs, de off:
    iPhone 2G, 2.2.1 ismerősöm ideadta, hogy rakjak rá 3.1.3-at.
    iTunes felismerte, majd Shift+Restore, betallóztam a 3.1.3-at, és némi gondolkodás és munka után megállt a Preparing iPhone for restore közben, 1600-as hibával. És bármit próbálok elkövetni, nem jutok tovább, mindig ezt dobja. Az iTunes továbbra is felismeri, azt mondja, hogy érzékelt egy iPhone-t recovery módban, felajánlja a restore-t, de 1600-as hiba mindig… És közben a képeryő tök fekete, nincs iTunes logó sem, így azt sem tudom, hogy DFU-ban van, vagy Recovery-ben??? Nyomogatásra sem reagál, totál tanácstalan vagyok, mert guglizni sem tudtam semmi okosságot hozzá! Tud valaki segíteni, hogy mi lett vele? Hogy lehet legalább újra életre kelteni, mert gondolom nem törölt róla semmit az iTunes, mert csak hozzákezdett, de a Restore előtt megállt…
    Köszönök előre is minden építő jellegű javaslatot!

  17. Huh, köszi, ez tényleg jobb, mint a shazam.. Meg is vettem!

    OFF
    Tudtok valami jó fotószerkesztő appot, amivel tudok szöveget tenni és mondjuk erase-elni?
    ON

  18. Én mar a shazamot használom Azert mert ez felismeri a magyar zenéket is a másik meg egyáltalán nem.

  19. @Puhi: és legalább gyári 3.1.3-at akarsz rátenni? esetleg engedd neki, hogy az iTunes töltse le az fw-t, és telepítse fel, és NE shift+restore legyen, hátha úgy megcsinálja. aztán redsn0w 0.9.4 és ott a 3.1.2 betallózása.

  20. @Jadeye:
    Próbáltam 3.1.2, 3.1.3 amit én töltöttem.
    És 3.1.3, amit magától tölt le, és azzal sem megy.
    Tisztában vagyok (eddig legalább is azt hittem 🙁 ) a lehetőségekkel, volt olyan probléma, amit ismerősöknek nem, de nekem sikerült megoldani, de ez kifogott rajtam! És azért furcsa az egész, mert évek óta 2G-m van, és az enyémen kívül sok-sok 2G-t, és több 3G-t is raktam már újra. Azt hittem van jártasságom és tapasztalatom benne… de ez csúnyán kibabrált velem. Holnap du. pedig jön a tulaj, és egy rosszabb, jelen esetben használhatatlan telefont kell visszadom Neki! 🙁

  21. @Jadeye:
    Próbáltam már ilyen-olyan programokkal kiszedni recovery-ből, de nincs benne tapasztalatom, és nem sikerült. Illetve nem is tudom, hogy egyáltalán ez recovery vagy DFU, vagy csak simán meghalt a telefon!?
    Erre valami ötleted? (fekete a kijelző, semmire nem reagál)
    A Tinyumbrella 4.1.12-vel is próbáltam, mert ott a jobb felső sarokban van egy gomb, amivel elvileg sikerülne, de sajnos nem olvassa be a telefon adatait, és így a gomb is inaktív marad…

  22. @Puhi: ez DFU és a Home+Power 30mp-es nyomva tartásával tudod kiszedni belőle.

  23. Koszi, megnezem! Es nekem a Shazam ugrott be..

  24. az én esetemre senki nem tud semmit? :/

  25. @H2CO3:
    Tegnap éjjel óta nem nyúltam hozzá, csak most, hogy olvastam a hozzászólásod.
    Mikor próbáltam kiszedni a DFU-ból, hirtelen halványan életre kelt a kijelző, és azt mutatta, hogy tölteni kell, de valami általam eddgi még nem látott ikon/ok is volt/ak az akksi jelzése alatt. Feldugtam kábelre, de semmi változás, aztán megint le/föl, és próbáltam kiszedni DFU-ból, de ismét meghalt a kijelző… Illetve nem teljesen, mert pixelhibás egy vízszintes sor, és azt látom rajta, hogy hol van a hibás sor, de semmi egyebet…
    Még valami ötleted lenne???
    Köszönöm egyébként az előző válaszodat is!

  26. Unlock for iPhone 3GS, 3G on iOS 4.2 & iOS 4.1 to Drop After 2 Days At Most Once iOS 4.2 is Public ez már kellett!!! mikor is jö sz IOS 4.2??

  27. @lumpy: én most csináltam egyet 3GS Régi boot. a jailbreak után nekem minden ikon eltűnt. Újra raktam a 4.1et de most nem betallózott, hanem apple oldalról letöltött 4.1re restoroltam. utána azt JB greenp0ison. nekem ezzel ment..

  28. @lumpy: ja én a jb után újraindítottam és utána jelent meg a z ikon

  29. Annyival nem jobb a shazamtól, h fizessek érte. Elég régóta használom shazamot és szinte mindent felismer. még 1 buliban is ahol nagy a háttérzaj. Többször is használtam diszkóba.
    Magyart még nem is próbáltam vele, most megnéztem 2 szatmárit, nem talált egyezést. De mind1 is, mert magyarokat úgyis ismerem/hamar rátalálok.

  30. breadman meglesem ezt az apple oldalas története de én meg itune ba frissítettem 4.1 és utána JB és nekem a fehér képernyőnél fagyott le é kiírta a greenpoison hogy próbáljam ujra. este megpróbálom ezt az apple dolgot de ha valaki tudmég valamit szívesen fogadom

    köszi mégegyszer hogy írtél este megnézem

  31. @Puhi: akkor szvsz kezdd el tölteni, dugd rá a töltőre kb. egy órára (kellhet neki ennyi, ha nagyon mélykisülésban van), és utána próbáld meg a 30mp Home + Power kombót. Vagy, ha az nem megy, akkor kikapcs, majd a Home nyomvatartása mellett dugd rá a gépre (ekkor elvileg pár mp múlva bemegy recovery módba), majd lehet a gyári 3.1.3-mal restore-olni. 1013, 1015, 15xx és 16xx hibákkal a restore végén nem kell foglalkozni, hanem pl. iRecoveryvel kiszedni recovery módból.

  32. @H2CO3:
    Köszönöm a segítséget!
    Valószínűleg annyira lemerült a DFU mód folytoossága miatt, hogy nem engedte magát piszkálni. Sok órás töltés után viszont elsőre sikerült kiszedni DFU-ból, és most már talpraállt.
    Akkor ismét nekiugrom a restore-nak, kíváncsi leszek, most sikerül-e…
    Köszi még egyszer!

  33. @H2CO3:
    Ennyi, feladom…
    Ismét elszállt 1600-as hibával!
    Simán Restore, folyamat elindul, és az előkészítés során megáll az 1600-as hibával. Passz…
    A gond ismét az, hogy semmire nem reagál, és nem tudom kivenni DFU-ból!
    megint felraktam töltőre, hát ha csoda történik, és egy-két óra múlva ki tudom szedni belőle…

  34. Tudnátok segíteni, hogy mit kell beállítanom, hogy hallja a zenéket a shazam v. a soundhound? Egyik sem hall semmit, hiába hangosítom fel a zenét és teszem a hangszóró mellé… 3G-m van, 4.1-el

  35. @lumpy:

    Nálam is ez volt a helyzet egy ismerősöm Gs-ét akartam jb-élni de sehogy se ment, ugyan azokat próbáltam mint te és ugyan olyan eredménnyel, aztán a az egyel régebbi greenpoison (assze
    Rc3) -al lefutott a jb!!:) keress rá! Vagy ha írj nekem egy mail-t és elküldöm neked! peter.kacso(Kukac)gmail(PONT)com

  36. Bocs a furcsa magyarságért! Telóról pötyögök hulla fáradtan:)


Add a Comment