fbpx Skip to content

2010.szeptember 24-én végre kishazánkba is megérkezett az Apple új generációs mobiltelefonja az iPhone 4. Ezzel még nem is mondtam túl sok újat, biztosan mindenki olvasta, hallotta, látta azt az őrületet, rajongást, és csinnadrattát, amivel elindult a készülék forgalmazása a magyar T-Mobile-nál! Aznap nekem is sikerült vad telefonálgatások közepette megrendelnem egy 16 Gb-os készüléket a webshopon keresztül, és várni a hétfő délutánt, hogy a kezem között tudhassam az új masinát. Úgy gondoltam, hogy mivel sokan voltak/vannak, akik anno a 3G-t két éves hűségre vették és még nem jutott nekik az első eresztésből készülék, azoknak bemutatnám az új kütyü minden porcikáját. Ebben segítségemre lesz Joey kolléga is, aki észrevételeivel egészíti ki majd ezt az írást, melyeket dőlt betűvel olvashattok a továbbiakban! /És aki az előkelő 12. helyet kaparintotta meg az iPhone 4 launch alkalmával az Arénában! 😀 /.
A tervek szerint több részletben fog megjelenni a cikk, de remélem így is hasznosnak fogjátok találni. Vágjunk is bele!

Doboz

Csomagolás, kiegészítők

Kezdjük talán a legelején. Szemügyre, majd kézbe véve a dobozt rögtön feltűnik, hogy az Apple nagyon komolyan gondolja ezt a környezettudatosságot, hisz a csomagolás újrahasznosított papírból készül és körülbelül fele akkora, mint anno a 3G-nél volt /Tényleg nagyon pici, szinte rögtön a launch után mentem dolgozni, ezért nálam volt egész nap, és aki látta, mind hüledezett a doboz méretein/.

A szokásos Apple logó valamint az iPhone4 felirat díszeleg az oldalain, a hátoldalon a készülék adatait, valamint néhány szükséges információt tűntettek fel. A tetején pedig az eddigiektől ellentétben nem az egész készülék képe, csak egy részlet látható, ezzel is kiemeli az Apple, hogy teljesen új a dizájn, valamint a kijelző.

Visszatérve a csomagolásra a miniatürizálást az is elősegítette, hogy a tartozékok egészen kis helyen elférnek. A töltő már nem a klasszikus szétszedős, hanem már egy egybeépített (lásd a képen) vékony, hatszög alapú hasáb (ami szerintem sajnos negatív változás, a cserélhető fej zseniális volt). Az USB kábel az előző szériához képest semmit sem változott, a fülhallgató pedig a 3Gs-éhez hasonló távirányítós megoldás (hangerőszabályzó gombokkal). Viszont az Apple mérnökei erre már raktak egy kis „csipesz”-t (lásd lejjebb), mellyel a kábel szétváló részét foghatjuk össze, hogy ne libegjen használat közben, illetve elcsomagolásnál ne váljon szét az eszköz. /Pontosan a hangerőszabályzó volt az, amit nagyon irigyeltem a GS tulajoktól. Végre ez is kipipálva. Érdemes megjegyezni, hogy szimmetrikus kialakítású továbbra is, ami megint egy olyan apróság a kényelem érdekében, amiért imádom az Apple-t és az iPhone-t./

Töltő

Csipesz és füles

A csomagolást, és tartalmát bemutató házi készítésű unboxing videó:

Ha a cikk felkeltette az érdeklődésedet, akkor a folytatást a Napi iPhone App lapján tovább olvashatod!

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. sziasztok!
    3gsen 4.0.1re honnan tudok tmobile karrier logot szedni? vodafone meg telenor logo megvan de tmobilet nem talalok.
    koszi!

  2. @tbmc: én sem találtam, szerintem sehol!

    Mellesleg egy kérdés, vissza vittem garanciával a 3GS-emet, már egy hete ott van. Abban reménykedek hogy kicserélik, mert T-be is tapasztalták a hibád, süllyed a kijelző a keretbe. Csak most olvastam olyat is, hogy ha a “víz indikátor” 75% páránál is narancssárga lesz és ezáltal veszik a garancia mert “beázásra” nincsen. Ez akkor is számít ha a probléma nem abból eredendő? Remélem nem ilyenen fognak problémázni, nekem a beázás az ha beleejtem vízbe, vagy bő víz éri, nem az hogy magas páratartalomba használom a telefont pl 10percig… Valaki járt már így?!

  3. Sziasztok!
    Itt olvastam a cikkben, hogy te netről rendelted az iPhonet. Mivel nem szeretnék emiatt utazgatni, ezért lenne 1-2 kérdésem ezzel kapcsolatban, reméle nem túl nagy off.
    Neten láttam, hogy lehet rendelni, de ott a 100.000 feletti árak szerepelnek. Ha én a 32 gigásat szeretném megvenni ikon200-ban részletre, akkor azt a rendszerben hogy tudom jelezni/kell-e egyáltalán jelezni? És ha megrendelem, akkor házhoz hozzák? Ez azt jelenti, hogy itthon kötjük meg a szerződést is?
    Bocsi, de ezt a részét nagyon nem látom át, a lényeg, hogy a fenti megoldással szeretnék netről rendelni készüléket vadonatúj előfizetéshez (eddig vodkás voltam). Köszi a választ előre is!

  4. én spec a kádban szoktam olvasni és wifizni vele de eddig még semmi baja nem lett tőle, pedig van hogy 1-2 órát is áztatom magam:D

  5. Ez meg most mi? Most akarod bemutatni az iPhone 4-et? Ébresztö….
    Amúgy meg kit érdekel a doboz?
    Légyszi ezt most itt az elején fejezd be….
    “És aki az előkelő 12. helyet kaparintotta meg az iPhone 4 launch alkalmával az Arénában!” Előkelő? Huhh na a tefajtád miatt alakult ki az iPhone-tulajdonosokról negatív vélemény.
    Bocs, nem bírtam magamban tartani…

  6. @asd: De nem az hogy kád stb… csak van benne egy vagyis két víz indikátor alul, felül, ami ha víz éri vagy (elvileg) 75% nál magasabb páratartaloban használod akkor a fehér pöttyből narancssárga lesz, és ha szervízbe szétszedik ezt látják ugye és veszik a garancia. Így olvastam. De remélem nem így van 🙂 Mert ha esik az eső és kisüt a nap akkor nem használhatom a telefonomat, mert elszineződik az indikator és veszik a garanci!? Hárításnak jó, másra nem

  7. szeríntem nem valószínű, hogy ugrik a garancia, vagy ha belekötnek ki lehet magyarázni

  8. Nekem a legmeglepőbb a telefon rossz GSM hangminősége volt. Sok helyről vártam a csapást, de ez tényleg váratlanul ért. Az első iPhone 4-em katasztrófális volt, azt pont ma cserélték (ellentmondva azoknak akik azt írták, hogy csak akkor van csere ha van raktáron készülék), de ez az újabb is csak maximum egy közepes. És nem csak az enyém ilyen, két másik iPhone 4-nél is hasonlót tapasztaltam. A 3G etalon volt ilyen szempontból, nagyon jó minőség és beszédérthetőség mindkét oldalon. Nem a mikrofon és a hangszóró hibája, Skype-pon tökéletesen tiszta hangot ad. Végülis lehet így is használni, de számomra nagy csalódás még úgy is, hogy minden másban tökéletesen megfelel az elvártaknak.
    Viszont ismét nem csalódtam a szervízben, ez már a harmadik iPhone cserém volt, ebből két esetben nem igazán reméltem, hogy megteszik.

  9. És még egy apróság (azt hiszem már írtam korábban), hogy a hangszórón folyamatosan megy egy kompresszor ami összesűríti a hangot, a halk részeket kicsit megnyomja, a hangosat meg elnyomja. Ez zajosabb környezetben biztos hasznos, jobban érthetőek a szövegek, de én sok kabarét hallgatok és ott nagyon zavaró. Nem tudom, hogy miért kell belepiszkálni jól működő dolgokban.

  10. @asd: És hogy a az indikátor azt jelzi? 🙂 Szerintem lesz.ják, azért kérdezem hogy valakinek volt e már ilyen

  11. Nekem a 3gshez kapott fulesen is volt csipesz… Tegnap vettem meg. 4est es aazt neztem h a fules ugyan az…

  12. @Poci: webshopon mindenféle konstrukciót meg tudsz adni, hogyan szeretnéd megvenni, de amúgy ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor hívd fel a következő számot reggel 6 és este 22 között: +36-30/63-63-630

  13. de ennek a csipesznek semmi értelme…

  14. @Benyo: elképzelhető! tudtommal a régebbi 3Gs-eké még nem volt… (sorry, ha tévednék)

  15. mivan csigger koma nem bírod a kritikát?
    egyszerűbb kimoderálni.

  16. Tavaly nyáron bevittem a 10 hónapos 3G-met a T-be, mert előjött a hátlaprepedése.
    1 hét után hívtak, hogy ugrott a gari mert beázott a telefon. Az egyik érzékelő elszineződött. Nem tudtam velük mit csinálni, a legjobb ajánlat amit kaptam tőlük az egy 35 ezres telefoncsere lett volna. Így megmarad és nézegettem repedten.

  17. tavaly (!!) szeptember elsején vett iPhone 3GS-em fülhallgatója is teljesen ugyanilyen, csipeszestül, hangerőszabályozóstul. és T-nél vettem. 🙂
    jótanács: ne pörgesd a fülhallgató részét úgy, hogy a hangerőszabályozós részt fogod, mert eltörik a kábel.. szerencsére garanciásan kicserélték 😀 (de gondolom az lehetett a baj, mert néha megszólalt ha ott ba..kuráltam és mindig pörgettem.. D:)

  18. @Csöri: ettől tartok így járok én is, de ha fel updatelik 4.1-re hozzá is vágom 🙂

  19. Én kb egy hónapja vettem az iphone4-et, és nekem a doboza ugyanakkor, mint a 3g-é volt. Bár valószínüleg az angol töltő miatt csak.

  20. OFF

    Ha iphone 3g-re az snowbreezel csinálok egy CFW-t a 4.1-ből és azt felrakom a 3g re az frissíti a basebandot??

    köszi előreis az infó!!

    ON

  21. Én idén márciusban vettem a 3GS-emet, ennek is sokkal kisebb doboza volt mint a 3G-nek, meg ugyanilyen töltője és fülese van. Csalódtam, hogy a 4-hez nem csináltak újabb, jobb fülest…

  22. A töltőnél nem tetszik az a visszalépés, hogy nem cserélhető a fej. Nem igazán tudtam ugyan kihasználni a 3G-nél, de akkor is visszalépés szerintem.

    Hatesz: Ha nem megyek ki éjfélre, akkor nem biztos, hogy tudok venni, mert 24.-én nem volt rá lehetőségem, estig melóztam. 25 reggelre meg nem sok maradt. nem akartam vadászni. És nekem muszáj volt az elsők közt lenni, mert reggel 6kor már meló volt 24.-én. Szóval 23 délután volt időm beállni a sorba, de éjfél után rohantam haza aludni… Egyébként nagyon jó volt a hangulat, és rengeteg jófej emberrel ismerkedtem meg, szóval az 5re is kinézek, még akkor is, ha anyagilag nem úgy állok, vagy csak simán nem hoz annyi újdonságot, hogy váltsak, mint a 3g–>GS esetében. (no persze akkor nem délutánra mennék)

  23. @gardina:
    Nem, hiszbez a lenyege, ne az expert módot válaszd, hanem advencet.

  24. Remélem a iPhone 4 széria kijavítja a 3Gs szériával kapcsolatos negatív tapasztalataimat! 😉 Jelenleg 3Gs-t használok, a műanyag burkolat repedezik a gombok és csatlakozók körül! 🙁 Az USB kábelt szigetelőszalaggal kellett betekernem, hogy ne essen szét a csatlakozónál, ugyanis, minden törekvésem ellenére a külső burkolat levált az USB csatlakozónál, pedig én hírhedten vigyázva használom a mobileszközeimet! Ez azt jelenti, hogy nem kitépem a falból a töltőt, hanem megfogom a csatlakozóknál, hogy a legkisebb ráhatással húzhassam ki a falból, illetve a csatlakozóból a kábelt! Azt csak mellesleg említeném meg, hogy a headset 4 hónap után beadta a kulcsot!!! Isten látja szívemet! Imádom a szifonomat, de, ugyanakkor nem értem, hogy miért nem lehet megkövetelni a minőséget a Kínaiaktól!? Miért kell súlyos 10 ezreket költenem a kiegészítőkre, miután a csomagolásban kapott kiegészítők irreálisan gyorsan, tönkremennek normál használat mellett!? Kérlek benneteket, akik már használjátok az iPhone 4-et, hogy ezek a hibajelenségek ki lettek küszöbölve!!!
    Köszönettel:
    Uzz

  25. OFF
    @Enci: Mennyire süllyedt meg? Nekem a bal felső sarok a keret fölé ér épp annyival, hogy érezhetően kijjebb áll mint a másik három. Én is nézegettem korábban, de gondoltam ilyen darabot sikerült kifogni. 5hónapos a teló, szóval ha ez tovább romolhat akkor inkább cseréltetem. Bár nem tudom, hogy most 16gb-os 3gs-re hogy oldanák meg. 8gb-os nem kell, mert ez is kezd szűkös lenni.
    /OFF

    Az 5hónapos 3GS-t ugyan így vettem át. A doboznál az volt az első kérdésem, Válasz: Nem tudom, új vagyok és ez az első iPhone amit eladok. KIBONTSUK??? LOL Szinte jobban örült neki mint én.

  26. @uzz: Én a 3g-met több mint 1 évig használtam, napi szinten volt számítógépre dugva többször is, és minden nap használtam a fülhalgatóját is, 1 hónappal ez előtt pedig hibátlan állapotban adtam el…
    Lehet csak nem volt szerencséd ezekkel a kiegészítőkkel.

  27. Sziasztok! Tud valaki olyan T-Pontot, ahol lehetne venni 16gigás iPhone 4-et? Két boltban is elő vagyok jegyezve jó pár napja, de semmi hír 🙁

  28. @fingilingi: nem tudok moderálni! 😀 max admin moderálhatott ki! 😀

  29. Webshopos rendelés esetén, aktiválják a T-nél a készüléket és úgy küldik ki, vagy fóliázva és neked kell csinálnod otthon? Mielőtt megjelent az ip4 itthon, bementem T-hez és azt mondták, hogy ha otthon akarom elvégezni az aktiválást, akkor nem bontják ki a telot és rámbízzák. Az előző havi launch után, már azt mondták, hogy ott bent kell ezt megoldani, viszont ezzel nekem rossz tapasztalataim vannak :’)

  30. off: nem megy a mobil internet az i4-emen telenor kártyával. már csináltam vele mident de semmi. az nem lehet baj hogy telenoros kártyával aktiváltam vagy hogy szolnoki vagyok? mert amikor bevittem a szolnoki telenorba azt mondták hogy “nem működik a rendszer”. valami megoldás van vagy várjak hogy “működjön a rendszer”?

  31. Májusban vett 3gs-em dobozába is ilyen töltő és headset volt.
    De legalább írtatok valamit, mert mostanában ritkábban frissülnek a cikkek.

  32. Úgy várom már a folytatást! Milyen lehet az a Retina display meg vajon igazak-e a rémhírek az érintéskor megszakadó hívásokról?! Elsőkézből végre valaki ír erről a csak pár napja kapható telefonról:))))))))

  33. Uzz:

    Talán az Iphone 4-nél nem lesz hátlaprepedés:-), de a kiegészítők (füles,adatkábel) ugyanaz a minőség. Nekem 1 év után adta meg magát a 3G kábele, de 1-2 ezresért lehet venni másikat, ami jobban erősített a csatlakozóknál.
    Egyébként a telefon nagyon jó cucc, nem bántam meg a váltást.

  34. @Hatesz:

    A retina display nagyon komoly, hamar megszokja az ember. Utána csak akkor jösz rá milyen király ha újra kezedbe veszed az elődöket.

    A közelség erzékelőn van mit még csiszolni, nekem is néha villog a kijelző a fülem mellett, de hívást még nem bontott.
    A térerővesztést viszont könnyen elő lehet idézni a kritikus pontok megfogásával, ez miatt viszont már szakadt meg beszélgetésem.

    Ezeken kívül más hibát nem tudok.

  35. @Escariot: aktiválni te aktiválod otthon, feltéve persze ha van microSIM kártyád! 🙂 ha nincs akkor be kell fáradni egy T-be, ott kicserélik a régi kártyádat, és beaktiválják ott!

  36. @Hatesz: mindenről fogunk írni részletesen is, csak nem akarom összecsapni a dolgokat és szép folyamatosan megyek!
    következőkben szerintem a kijelzőről és a kameráról fogok írni…

  37. @csigger: Köszi :} engem igazából tényleg csak a fóliázás érdekel, hogy felbontják e, microSIM-em van.

  38. @Escariot:

    Nem fogják, fóliázva jön.

  39. Nekem a Power (bekapcsoló) gomb lötyög a fészkében. Más is tapasztal ilyet?

  40. @If On: Én nem.

    Valaki tapasztalt már forróságot töltés közben?

  41. Fényes vagy matt képernyővédő fóliát érdemes rá venni szerintetek? Én a kijelző minőségéből kiindulva inkább a fényesre szavaznék, nem akarom, hogy a matt lerontsa. Valakinek esetleg van személyes tapasztalata? 🙂 köszi

  42. Ezen az unboxing videón hatalmasat borultam. :))
    Nagy büszkén kiveszi az iphone-t, aminek a kijelzőjén épp csak pacal pörkölt nincs. Talán egy kis tisztogatást megérdemelt volna… 🙂
    Na és az i-re a pontot a csipkés abrosz rakja fel. 😀

  43. Sziasztok!

    Kis segítséget kérnék!
    USA-ban vettem szerződés nélkül gyári kártyafüggetlen telefont amiben van egy AT&T kártya! A telefont regisztráltam iTunes-on keresztül, utána levágtam a T-mobile-os sim kártyát micro nagyságúra de nem működik vele a telefon…
    Ilyenkor mi a teendő? Hogyan kell megcsinálni?

  44. @mnorbi825: az USA-ban NEM lehet venni kártyafüggetlen iPhone-t. amit vettél, az csak egy hűségszerződés nélküli iPhone, de ugyan úgy AT&T-függő. az USA-ban kapható telefonok esetén nincs is lehetőség kártyafüggetlenítésre hivatalosan, kizárólag csak jailbreak után lehet szoftveresen függetleníteni. ennek függvénye pedig az jelenleg, hogy a baseband 01.59.00 legyen. a 4.0.2-ben még ez a baseband van, de ha frissítetted 4.1-re esetleg, és így frissebb a baseband, akkor nem lehet szoftveresen sem függetleníteni egyelőre.

  45. @Jadeye: Köszönöm szépen az információt! Gyárilag 4.1 (8B117) van rajta. Ilyenkor mi a teendő? Várjak addig amíg lesz valami szoftver ami tudja jailbreakelni aztán függetleníteni? 🙂 Akkor ezt most megszívtam! 🙂


Add a Comment