fbpx Skip to content

Újra kaphatóak a méltán népszerű iPhone 4 bumperek. Ez az “eredeti” Apple iPhone 4 tokja, amit már utángyártott verzióban megannyi helyen meg lehet vásárolni. Eddig egyáltalán nem volt raktáron semelyik AppleStore-ban, mégpedig azért, mert Steve ingyen osztogatta. Mikor kitört az ominózus “rosszul fogod az iPhone-t” botrány, Steve-nek ki kellett állnia, és lépnie kellett. Végül úgy döntött, hogy ezt a bumpert ingyen adja minden új és régi iPhone 4 ügyfélnek szeptember 30-ig. Viszont most már október van, tehát rögtön raktárra is érkeztek a bumperek: 29 dollár (plusz adó) áron.

Olvasd el a hozzászólásokat is

131 Comments

  1. 30 dollárért? Beteg….

  2. Nem értem benne a logikát, hogy némelyek ingyen kapták azt amit én most vehetek meg $30-ért…

  3. Így jár aki iPhone 4-t vesz MO.-n :ĐĐ

  4. remélem hamar itt lesz az én bomperem is by szifon store :S

  5. 30dodot nem ér meg. Jól lehet használni, de engem zavar a szilikon oldala, ami nem fényes. Zsebből kivenni macerás.

  6. Dekiraly… Akkor inkabb icarbons

  7. van egy olyan erzem h jön a shatter JB!!!!! érzem a levegőben!

  8. mekkora köcsög az Apple, a Case Programban meg 1-2 hetet kell rá várni…

  9. free bumpert megy ausztráliába fateromnak és ő küldi nekünk haza mert máshogy nem ok

  10. 3000-ért tudok szerezni eredetit, ha kell szóljatok [email protected]

  11. És ennyi? Semmi version 2-es iPhone 4? Semmi új infó arról, hogy innentől miért nem ingyenes?

  12. @csigger: csúnya szavakat NE használj! 🙂 🙂 🙂
    enyémen nincs bumper és semmi baja…

  13. The Man
    Nem erted a lenyeget? Amcsiban szar a halozati lefedetseg, europaban meg nem! Tehat valakin be kell majd hozni a sok free bumper arat! Kb 200 forintos vacak! Csak mindenki pofatlan modon kereskedik! A lehuzasok vilagat eljuk!

  14. Ha már tokokról van szó, egy teszt róluk vagy valami van valahol? Vagy melyikek a legjobbak? (főleg védelem szempontjából) 🙂

  15. űdv mindenkinek!iphone 4 vásárlása elött állok!véleményt szeretnék kérni!nekem igazából fehérben kellene,de sajna az amire ide ér, addigra inkább lehet feketét veszek…az lenne a kérdésem hogy mennyire látszik rajta az újlenyomat?mert 3g volt feketébe és azt folyamatosan lenyomatos volt,és meg untam a törölgetést,igy vettem egy 3gs fehérben,evvel nincs ilyen gondom,mert semmi nem látszik rajta..ugy hogy aki iphone 4 használt,az leirhatná tapasztalatát…hogy vegyem a feketét vagy várjak!köszönöm elöre is….űdv

  16. @retro29: csak a régi látszik rajta

  17. Szivok enis nekiallok jatszani az iphone 4-el es vagy 8x elmegy a terero, tiszta ideg vagyok, holnap bemegyek a tmobilba…

    mit tudtok ajanlani nekem?

  18. @retro29:
    Nagyon látszik az ujjlenyomat elől és hátul is. Én szinte minden használat után törölgetem.

    ON

    Azért tényleg kaphattunk volna mi is ingyen tokot…

  19. tudja valaki, hogy lehet beszereztetni külföldön élő baráttal?

  20. @filosz: azzal már elkéstél… de az egy járható út lett volna.

  21. Hali!
    Én a szifon store-ba rendeltem egy bumbert és tökéletes. Csak ajánlani tudom. Azóta megszünt a térerő problémám.

  22. Én ma még tudtam ingyen rendelni és vissza is igazolták ugy hogy még megy az iPhone4 Case akcio!!!

  23. @retomik: és hol lehet ilyet venni? mert nem nagyon szoktak a külföldi store-ok szállítani kis hazánkba? jah és mennyibe kerül?

  24. Nekem ez a szénszálas skin tetszik nagyon Bumper mellé. Így ujjlenyomat nélkül megúszod.
    cgi.ebay.com/iPhone-4-Carbon-Fiber-Skin-/220670614721?pt=PDA_Accessories&hash=item3360fe5cc1

  25. még megy az akció!

    aki szept 30 előtt vett annak még jár. az iphone case program, azt nézi hogy mikor lett itunesban aktiválva az iphone ha az sept 30 előtt volt akkor van igényelhecc tokot októberben is. nekem is sikerült.

  26. Üdv!

    GT hol tudom ezt igényelni? Mert akkor nekem is kellene.

  27. Csak magyar app store fiokom van. Legyetek kedvesek elkuldeni nekem az iphone case ipa-t a fenti nicknevem gmail szolgaltatonal levo fiokjara. Koszonom

  28. Nekem is elküldenétek, hogy hogyn jutok hozzá! Ugynis 29-én vásároltam! Előre is megköszönöm!

  29. Az első iTunes account címének megadtam az apple-t Cupertino-ban. Mikor láttam, hogy Magyarországra nem küldik (és annyira nem érdekelt, hogy az Angliai ismerősöket bevonjam) elküldtem a Bumpert az account alapján Cupertinoba. Azóta már két mailt írtak, hogy folyamatban a szállítás (hajóval!), bár nem hiszem, hogy Cupertinoban lennék. Bekaphatják, a vicceikkel együtt….

  30. @tibor64: A shipping in progress nem azt jelenti, hogy hajóztatják…

  31. sziasztok bocsi de kezd tele lenni a tököm, iphone4 4.1-es IOS
    szinkronizálok és azt irja a névjegyalbumba néha 4-5 aztán kb 10 névjegyre, hogy nincs név de csak a névsor végéről visszafelé ha ráklikkelek azonnal kilép mintha vmi bug lenne de eddig nem csinált ilyet az adressbook-ban pedig rendben van az összes név. van valakinek ötlete?

  32. @sztar1: tévedés. amcsiba nincs szar hálózat, sőt jó hálozat van csak az a baj vele hogy túlterhelt! gondolj csak bele, egész magyarország népessége él new yorkban sőt még többen is, igy nemcsoda hogy gyenge a jel, nálunk is jó hálózat van, csak kevés ember csatlakozik fel rá igy nem túlterhelt, kint van oylan hogy 1 toronyhoz kapcsolódnak több millioan, itthon ilyen, szal ne fikázzuk az amcsikat 🙂

  33. Na akkor ismét megkérdezném a nagyérdeműt, miután valaki sikeresen túlesett a fentebb található cikk értelmezésén.
    Mivel rossz a mostani iPhone 4 térerőileg, ezért adtak bumpert az USA-ban. De most már nem adnak, tehát akkor most ott már valami version 2-es iPhone 4 van, aminek nincs térerő gondja vagy egyszerűen innentől kezdve vegye meg az akinek nincs térereje? Arról mentek a találgatások, hogy Oct 1 után már talán jönni fog egy új, kicsit átalakított iPhone 4, erről nincs hír???

  34. @The Man: arról lehet olvasni, hogy szoftveresen javították a problémát.

  35. jó reggelt az én kérdésemre tud valaki valami választ?

  36. @Vucctok: hiába küldi el neked valaki a saját maga által letöltött IPA-t, az neked nem fog menni, csak ha a felhasználónevét és jelszavát is megadja mellé, és authorizálod azzal a gépedet… jailbreakkel viszont a tört változata (ha van) felrakható. a storeban már egyébként nincs fent az app.

    @Attila: az USA-ban a tornyok sokkal szétszórtabban vannak, mint itt, Európában. emiatt az átlag térerő szintje alacsonyabb, mint nálunk. itt, pláne a városokban a mikrocellás hálózat miatt az általános jelszint sokkal magasabb, és így stabilabb a hálózat, mint kint. az, hogy egy toronyhoz vagy egy hálózathoz mennyien kapcsolódnak, az egyáltalán nem befolyásolja a térerő szintjét.

    @The Man: az Apple sosem állított olyat, hogy kiadna bármilyen version 2-t vagy bármit. hiszen ez nem tervezési hiba. az iPhone 4 nem rossz térerő-ügyileg. sőt, sokaknak még sokkal stabilabb vételt is ad, mint egy 3G vagy 3GS. az, hogy jönne valami új, version 2, az pontosan az, amit írsz, találgatás, és ezzel kapcsolatban azóta sincs semmi új hír, megmaradt találgatásnak, nulla kommentárral az Apple részéről. tehát ezért sincs erről hír. mert nem lesz semmi version 2.

    hogy az Apple miért csak szeptember 30-ig tette elérhetővé az ingyen tokot? mert addig már három frissítés érkezett a készülékre (4.0.1, 4.0.2, 4.1), igaz, ebből csak a 4.1 frissítette a basebandet, aminek a térerőhöz is köze van.

    de ha eszedbe jut, ugyan ilyen hiszti volt anno a 3G esetén, hogy instabil a térereje 3G-n, és 2-3 frissítést várni kellett, mire “finomhangolták”.

    ha ezek mellett és a bumperrel együtt nem vagy megelégedve a készülékkel, akkor a vásárlástól számított 30 napon belül visszaviheted, és az Apple visszaadja a készülék árát.

    de “version 2” nem lesz, mert hardveres változtatás az Apple szerint nem szükséges. (illetve ha netán kijönne egy v2, akkor minden korábbi vásárló azonnal beperelné az Apple-t, ha nem cserélné ki nekik ingyen az új verzióra. és akkor várhatnál újabb hónapokat, mire ide is elér a “javított” verzió… tehát nem lesz version 2.)

  37. OFF:
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy a Winterboard feltétele után mindenkinek szürkék lettek-e az ikonok alatti betűk, és hogyan lehet visszaállítani, vagy vissza lehet-e egyáltalán?

  38. iPhone 3GS-em van 4.0 jailbreakelt

  39. Nem ertem hogy miert kell megrendelni a bumpert. Ha mar kiderult ez a terero problema akkor onnantol fogva a telefon melle csomagolhatta volna azt is. De igazabol errol is mi tehetunk, a vasarlok. Igaz hogy bugos, raadasul hardveresen de nekunk jo igy is. Majd veszunk hozza ilyen-olyan tokokat es nem megyunk olyan helyre ahol rosszabb a lefedettseg. Hogy fugghet az ember ennyire a kutyutol….?

  40. @Shinai: azért nem csomagolta mellé, és azért kell megrendelni, mert egyrészt nem is férne a dobozba, másrészt meg az Apple nem fog mindenkinek csak úgy sz(t)ívjóságból küldeni egy ingyen tokot, csak annak, aki tapasztalja is a hibát (mert gyatra térerős helyen él), és emiatt kéri a tokot. ugyanis még az USA-ban sem tapasztalta mindenki a térerőgondot, hanem csak a vásárlók 0.55%-a (az akkor 3 hét alatt eladott 3 millió készülék után).

    ha tehát ez hardveres hiba lenne, kivétel nélkül mindenkinek tapasztalni kéne a hibát. de az biztos, hogy nem csak 1%-nál is kevesebb részüknek.

    így érthetőbb, hogy miért neked kell kérni a tokot külön?

  41. @Jadeye: Biztos hogy en vagyok a szorszal hasogato hogy elvarom mint “Apple fan” hogy nem legyen bajom a nem 2 filleres kutyummel. Gondolom nem minimalberert dolgoznak a mernokok az applenel.

  42. @Shinai: én ezt értem. de ha amúgy nincs baj a készülékeddel, akkor minek a bumper? meg ha ez tervezési hiba, akkor annak az összes készüléket érintenie kellene, hiszen ugyan úgy készül mind. de akkor meg az akkori 3 millió vásárlóból miért csak kb 1600 ember telefonált nekik, hogy nem jó a térerő?

    a 3G hálózat meg amúgy is instabil beltéren, és így alacsonyabb a térereje, tehát a legtöbb telefon visszavált a 2G-s hálóra. az iPhone 4 basebandje meg hamarabb dobta el a hálót, minthogy visszaváltson. tehát be kellett hangolni arra, hogy hamarabb visszaváltson 2G-re, minthogy eldobja a 3G alacsony vagy csökkenő térereje miatt a kapcsolatot, és valószínűleg ezt hozta el a 4.1 basebandje.

  43. @Jadeye: Vettem, nyugtaztam. Nincs baj a keszulekemmel. Marad egyenlore a 3gs. 🙂

  44. trükközni kell erősen, hogy járjon a tok a magyaroknak is!
    mivel Magyarországot nem lehet választani postázási helynek, ezért haveromékhoz kellett megrendelnem az ingyen tokot Angliába!
    viszont tegnap már kaptam is egy mailt, hogy október 6ig kiszállítják, így egy hét sem lesz…
    amúgy Griffin Reveal Etch-t rendeltem…

  45. @draft: nem is Bumpert rendeltem! 🙂
    no majd megyek aztán jól lezúzom a Drone-odat vigyázz! 😀

  46. szlovákiában az apple.sk-ról rendelhet magának mindenki bumpert, aki szept. 30ig vásárolt. ilyen magyarországon nem játszik?

  47. @retomik: Azért ezek az árak a tokokra elég melegek… 😉

  48. @csigger, @Mateo87: Magyarországra szállítás azért nem játszik ez, mert itt nincs hivatalos Apple képviselet. APR-ek vannak, de az nem ugyan az. ha lenne itthon hivatalos Apple, akkor lett volna bumper kiszállítás is.

  49. Nem tudom itt kérdezhetem-e, de a szifonstore-ban lévő 1890Ft-os Bumperek eredetiek vagy utángyártottak? Mivel egy bumper újonnan 6000-8000 Ft átszámítva küldön egy App Store-ban.

  50. Bocs nem szóltam, látom “utángyártott termék”

  51. Sziasztok,

    ( bocs, hogy OFF )

    Tud e valaki olyan tablazatrol, vagy webcimrol, barmirol, ahol az
    iPad vs iPod Touch vs iPhone programok kompatibilitas esetleg le van irva.

    Egyrol tudok, de az csak a Cydias.

    Az iPad-em kijelzoje osszevissza ugral, es neha magatol beut 100 karaktert, utana meg nem reagal az onscreen keyboardra
    Ujraraktam, most 3,2.2 van rajta, ergo mar JB sincs 🙂

    Ha visszarakom a programjaim, akkor ujra csinalja.

    Ha minden appot leszedek, akkor rendben van.

    Most a KIZAROLAG ipad appokat tettem fel, most nem szorakozik meg.

    Mivel egyido utan csinalja csak, ezert az egyenkenti program pakolas nagyon nyugos. Talalkozott e ilyennel mar valaki kozuletek ?

    Pablo

  52. @pphone: ezt csak cydiás cuccok esetén csinálhatja, mert az appstore appoknak lehetőségük sincs a rendszerbe nyúlkálni úgy, hogy ilyet okozhassanak.

    ha nem rakod vissza backupból, hanem csak rászinkronizálod az appstoreos cuccokat, akkor még iPhone-os appok esetén sem fogja csinálni.

  53. Off ! Ezt vajon miért dobja az iTunes : The application … was not installed on the …. because an unknow error occured (0xE8000050) ? Előre is köszi ! On !

  54. @Jadeye:
    Akkor mi lehet a valos gond, hisz a jelenseg adott, es tobbszor leprobalt ?
    Van barmi otleted ?

  55. @Jadeye:
    Ja, es soha nem rakok vissza backupot 🙂

  56. @Laca69: tört alkalmazást akarsz legalább feltenni? appsync patch fentvan?

    @pphone: passz, ezt appstore appok esetén biztos nem kéne csinálnia. hány app van rajta?

  57. Bocsi az off-ért. Láttam hogy másnak is van olyan problémája hogy Telenoron nem megy a mobil net iphone 4-gyel. Már csináltam mindent, network restart meg ilyenek de semmi. Mi lehet a probléma? (ez után igérem nem lesz több off:D)

  58. @Jadeye: Igen , tört . Minden ment addig , amíg a Winfos 7-et újra nem raktam a gépre . Azóta nem megy fel semmi . Próbáltam több verziót is , hátha az . ipa rossz , de így sem jó . Authorise megvolt .

  59. @Laca69: mondom: appsyc patch telón fentvan? legújabb iTunes?

  60. @Jadeye: A telót nem piszkáltam , a MobileInstallation crack eddig is fent volt és ha jól tudom az ugyan az mint az appsync . iTunes legújabb .

  61. Sziasztok. Kicsit kezdő vagyok, elnézést. Frissithetem az Iphone 3G-met 4.1-es szoftverre? Kösz.

  62. és ausztriába lehet küldeni a bumpert?
    nekem ausztriai felhasználóm van és amikor benyomom hogy get started akkor kiírja hogy : your iphone does not qualify for the iphone 4 case program
    pls segítsetek

  63. @Jadeye: Annyit még hozzátennék , hogy ha dupla kattal berakom az ipa-t az iTunes-ba , látom az ikont , viszont a C meghajtón nem teszi be a Mobile Applications nevű mappába .

  64. OFF:
    iphone 4,t-mobil függő telóm van,4.0.2-es rendszerrel.
    1. Ha törni akarom akkor most még ne frissítsek?
    2. Maga a jailbreak gari vesztéssel jár?mert úgy hallottam hogy ez csak régen volt így…
    3. Ha véletlenül valamit elrontanék, egy sima restore után újra használható lenne a telóm?(így hogy t-mobile függő,ilyen szempontból van ennek előnye?)
    köszi

  65. @Jadeye:

    a térerő probléma mivel hardveres, minden telefont érint csak van aki letagadja:)

    győr belvárosa, háztetején ott az antenna, mellette állok, nem -100db-es, meg a legkisebb 113 ami még fogható, hanem -60! dbmw a térerő, telót két ujja fogom, mindkettő az üvegen, kisujjamat ráhelyem a bizonyos pontra 10 sec és no service.

    nin olyan h nem mindegyiknél van. tegyél rá egy drótdarabot zárd össze. ha elmegy a térerő akkor a tied is szar, csak neked a kezed bőrének akkora ellenállása van hogy nem zárja egészen rövidre. nekmmeg izzadós a kezem. megfogom elmegy. ezvan.

  66. @shaneee5: 1. Frissíthetsz, a törés a 4.1-re jön majd ki.
    2. A jailbreak garivesztéssel járhat, amerikában elvileg jogszerű.
    3. Elvileg igen. Akkor van gáz ha a készüléked úgy romlik el, hogy nem tudsz restorolni. A jailbreak-nek több előnye van, például tudsz futtatni az Apple által nem engedélyezett szoftvert (pl. SBSSettings, 3G Unrestictor, MyWi, stb.) és tudsz tört szoftvereket futtatni (nem kell őket megvásárolni).

  67. Nekem az a véleményem a térerő problémáról, hogy ennyi legyen a legnagyobb problémánk az iPhonnal. DE! Abban nem értek egyet az Apple nézeteivel, hogy nem ad mindenkinek ingyen bumpert alapból. Szerintem egy ekkora presztizsü cég, ilyen drága termékéhez ez nem egy olyan hü de nagy dolog lenne. Valamit képzeljétek el azt a szitut, hogy mondjuk Te Budapesten élsz, semmi térerő problémád nincs (ergo nem kérsz bumpert, mert azt hiszed minden fain, alapból meg nem adtak), viszont a hétvégén elmész nagyanyádékhoz Pilispöröcsfalvára és ott viszont jelentkezik a hiba. Na az para! És még te kuncsorogj tokért… és oké oké, hogy “szar” a hálózati lefedettség, de Istenem! anno nem volt ilyen szar amikor kijöttek a iP4 elődei?(Egész világra értve)

  68. @Laca69: akkor ez windows gond lesz. rendszergazdai joggal futtatod az itunest? mert ha a C-re nem másolja át, akkor nincs joga oda írni. ez okozhat hibát.

    @GT: ha hardveres hiba, hogy lehet, hogy a forgalmazás kezdete utáni 3 hét alatt csak kb 1600 ember reklamált az Apple-nél?

    vitatkozhatunk ezen, de ha hardveres lenne a hiba, akkor:
    – miért nem reklamál a több millió ügyfél, akinek szintén el kéne dobja, de mégse?
    – nekik miért nem dobja el? pedig a gyártás mindegyiknél megegyezik, hardveresen nincs eltérés iPhone 4 és iPhone 4 közt, csak a kapacitás.

    én már több készülékkel is próbáltam, és a hálót konkrétan egyiknél se dobta el, csak még 4.0 esetén, beton között, 3G bekapcsolva. 4.0.1 óta, pláne 3G kikapcsolva esetén lement 1-2 csíkot, de nem dobta el.

    próbáld ki, hogy kikapcsolod a 3G-t, és úgy fogod meg. ha úgy nem dobja el, akkor megintcsak a 3G hálózat volt az oka. az meg a baseband finomhangolásával valószínűleg kiküszöbölhető.

    ha egy torony közvetlen közelében eldobja neked a térerőt valami, mert kézbefogtad, akkor az a toronytól távolabb már zsebrerakva is el kell dobja, vagy bármi kis árnyékolástól.

    (mondjuk szerintem közvetlenül a torony alatt nem lesz sosem fullos a térerő, hanem inkább bizonyos távolságban tőle, a jel terjedése miatt. de passz, nem vagyok rádiómérnök, vagy akárki, akik ezzel foglalkoznak, így ez csak tipp.)

  69. @GT: az jó lenne. még július felé én is meg akartam rendelni a free tokot, de akkor még nem szállítottak mo-ra. aztán az itthoni launch után megnyitom az appot, bejelentkezek, és kiírja, hogy nem vagyok jogosult :S pedig még július környékén semmi baja nem volt vele. simán meg tudtam volna rendelni, csak nincs külföldi ismerős. mi lehet a baj?

  70. Oh ez tényleg nem hardveres hiba! 3G hálózaton körbe fogom a telefont lemegy 1 csíkra térerő(nem dobja el) kikapcsolom 3G-t miközben még mindig fogom és felmegy 5 csíkra EDGE-ben.

  71. @GT: Szerintem nálad valami más probléma lehet. Én Szegeden kertvárosi részen élek, itt, ha keményen(nem két ujjal) körbefogom a nagy tepsi kezeimmel, 3,2,1,vonal, majd “No Service” ez bennt a házban, és kb 20-30másodpercnyi erős szorítás után. Normális használat mellet, még sosem dobta el a térerőt, pedig nem használok bumpert, pedig direkt rendeltem az usából, gyárit, de nekem nem tetszik a telefonon. Tehát a problémát podukálni kell!!!!
    Bent a belvárosban, több helyen próbáltam, és volt ahol fullos volt a térerő, és bizony akárhogy szorongattam, teljesen le tiszta erőböl, percekig 1 vonal nemsok, de meg sem mozdult. Szinte a megjelenés óta használok 4-est, az elsőt Amcsibol hozattam, a másik ami most van Magyar T-s, és ugyanaz mind a kettő!

  72. @Sybang: igazad van. mondjuk azért azt tegyük hozzá, hogy sokkal rosszabb a 3g lefedettség itthon, mint az edge. ez egy részről szolgáltató-függő, de valamilyen szinten mind3 szolgáltatóra igaz.

  73. Sziasztok, nekem olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a mobilon elő van fizetve a mobilnetre és összekapcsolom géppel, és a gépen netezek? kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne

  74. @peetboy84: settings/general/network/internet tethering/on (a gépen lenni kell itunesnak)

  75. Sziasztok. Ne legyetek ennyire elfogultak…
    Az hogy eldobja a hálozatot az I4 nálam minden napi dolog. Nagyon zavaro jelenségés nem hiszem el hogy csak 1-2 készülèknél jelentkezik. Ha nem is dobja el a hálót, de a hivást igen!! Csak azt veszed észre, hogy vagy te nem hallod azt akivel beszélsz, vagy ő nem hall téged rendesen. Csak használni kell a szifont és máris jelentkezik a bibi.

  76. @Tigrishal:

    Ez nálam is igy van! De attol fuggetlenül szeretem! A masik ha minnél több felhasználónál fog jelenkezni ez a probléma előbb vagy utóbb meg lesz rá a gyógy mód!!!

  77. szal a topikhoz kapcsolódva, US accounttal lehet szept. 30 előtt vett telókra most is ingyen bumpert rendelni, csak kell egy külhoni cím ahova lehet küldetni.

  78. Borroneo:
    Köszi:)

  79. Srácok bocsi, hogy nem a témához szólok hozzá!

    Van itt egy haver 3G-je és rátoltam a 4.0.1-et utána jailbreakme.com. Az lenne e kérdés hogy vissza tudom e tolni rá a 3.1.3-at, mert ezzel iszonyat lassú lett a cucc! A baseband frissült, de az nem gáz mert T-s a teló és T-s kártya van benne, tehát az unlock nem számít! a Cydia-ban felül az SHSH 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.1-hez megvan azt írja. Akkor a 3.1.3-hoz is lesz vajon? Anno rányomtunk a szívecskére 3.1.3 alatt emlékszem! Ráereszthetem a 3.1.3-at?

  80. Én is írok pár tapasztalatot mások okulására/megnyugtatására! iPhone 3GS-ről váltottam a 4-esre. T-Mobile-os kártyám van így nyilván a Telenor-os, vagy a Vodafone-os hálózattal nincs tapasztalatom! Természetesen az antennaprobléma élő dolog! Símán elő lehet hozni a “halálos fogással” és bizony nem csak egyszer – ahogy a tesztek, vagy például Handrás állította – hanem bárhányszor, mégpedig fullos térerő mellett is, légvonalban kb 200m-re a bázisállomástól! (Én egy játszótér egyik felén lakom a harmadik emeleten, és szemben velem egy 10 emeletes tetején van a torony) Ezek a száraz tények, jöhet rájuk a szósz: Teljes felelőséggel kijelenthetem, hogy a dolog baromira fel van fújva! Ugyanis a hálózatvesztés ténylegesen egy speckó kéztartásnál jön elő ami pl. nekem teljesen kényelmetlen, soha nem tartom úgy a telót! A nekem kényelmes fogásnál is összezáródik a két antennarész, de úgy meg sem mozdul a térerőcsík! Valamint lényegesen nehezebben reprodukálható a hiba GSM hálózaton, 3G-n jobban előjön, de akkor is csak ennél a kéztartásnál! Valamint nálam egyértelmű volt a tok vásárlás – mindenféle antennagond nélkül is vettem volna tokot – szeretek vigyázni a cuccaimra, így a jelenség teljesen megszűnt! Az akku nálam két napot bőven kibír, bár szabin voltam, holnaptól indul a komolyabb forgalom rajta, de a 3GS-hez képest így is érezhető a javulás! Engem csak egy dolog zavar igazán, az pedig a közelség érzékelő hibás működése! Szerencsére olyan beidegződött tartással telefonálok, hogy az arcom nem érinti a kijelzőt, de zavar, hogy akkor is világít, ergo jobban is fogyaszt! Remélem az új softban sikerül ezt teljesen kijavítani! (Gondolom egy restore nem javítaná meg…) Kb ennyi! Imádom, szeretem, oda nem adnám semmiért! Aki ezek miatt gondolkozott eddig, nyugodtan vágjon bele!

  81. Csak hogy még egy tapasztalat legyen:
    Olyan helyen,ahol gyenge a hálózat, a “halálos fogással” igenis el tudom dobatni, normális lefedettségnél pedig gyengíteni tudom a jelet. Azonban a 2 hetes használat alatt sok-sok telefonbeszélgetésem volt, és egyszer sem szakadt meg hívásom!

  82. @Zuzzer: ha nem érdekes a függetlenítés, akkor tedd fel a 4.1-et, az ezt a lassulást javítja. jailbreakelni meg a 0.9.6-os redsn0w jailbreakeli. emiatt ne tedd vissza a 3.1.3-at szerintem.

  83. @Jadeye:

    Kb 30-40 plusz,

    du ota a csak ipad appokkal nyuzom, de ezzel jo !

    Lassan probalom felrakni az egyebeket, es remenykedem 🙂

  84. @Jadeye: Erre gondoltam én is először, de a devteam oldalán csak mac-es redsn0w van és nekem win alá kellene.

  85. Sziasztok

    Előre röstellem, hogy nektek, fanoknak ilyen amatőr kérdést teszek fel, de csak most tértem rá erre a készülék fajtára.
    Szóval: Értem, hogyan kell a Cydia Source-t telepíteni, mert itt megtaláltam hozzá a leírást. De az első lépés: nyissam meg!!!
    Hogy kerül a készülékemre, hogy megnyithassam?
    Köszi a segítségeteket és igyekszem gyorsan tanulni.

  86. off

    működik a push a 3g-men!:D igaz hogy kb 2 órával később jelez..!:D

  87. @Zuzzer: akkor kérd meg egy ismerősöd, akinek van Mac-je, vagy hackintosh telepítve, hogy csinálja meg. (vagy próbálkozhatsz még a snowbreeze-es custom fw-vel is, de én inkább a redns0w-t javaslom.)

    @Zoltan: a cydiához jailbreakelni kell a készüléket. milyen készülékről van szó, milyen szoftververzióval? mert ettől függ, hogy lehet-e jailbrekelni.

  88. @Keri: Szerintem a közelség érzékelő azért nem működik néha mert a szenzor pont a füljáratodba mutat olyankor és akkor bekapcsol a képernyő. Lejjebb kéne tartani a telefont

  89. @Jadeye: és a snowbreez-t miért nem javaslod? pont most akartam vele megpróbálkozni

  90. és az felrakja a cydia-t?

  91. @Jadeye:
    3gs osztrák kártyával T-mobile.
    4.0 (8A293)

  92. @m.beka: mert sok benne a hiba. a cydiát az is felrakja amúgy.

    @Zoltan: indíts rajta egy Safarit, írd be, hogy jailbreakme.com majd húzd el a csúszkát (slide to jailbreak), és várj, míg megcsinálja – egy folyamatjelző csík is lesz közben. a végén ki fogja írni, hogy felrakta a cydiát.

  93. @Zoltan: ha ez megvan, akkor utána használat előtt be kell állítani a cydiát. ezt rögtön akkor tudod megtenni, amikor először lépsz be a cydiába. “Reorganizing”, megvárod míg lefut, majd Cydia újból elindít.
    “User (Graphical Only)” funkció választása.
    Megvárod, míg minden szépen betölt. azután meg a repo hozzáadását a fenti útmutató alapján tudod megcsinálni. 🙂

  94. @Jadeye:
    Meg van, köszönöm. Ha horgászati kérdésed lesz, nyugodtan fordulj hozzám!

  95. OFF
    csak még egy kérdés(eddig iphone 2g-t használtam és ott jailbreak meg függetlenítés kellett hogy használni tudjam a telót)
    de most a t-mobil függő iphone 4-emen függetlenítés nekem nem kell,tehát elég jailbreakelnem és utána egyből tudom használni a telót?
    de hogyan?:D
    nem vágom:(
    köszi

  96. 1.1.4-től kezdve követem az eseményeket,szóval elvileg nagyon birka nem lehetek:)

  97. @Jadeye: Mégi s a 3.1.3-at kell visszaraknom amíg nem lesz 4.1 alá win-es JB. Szerinted vissza tudom tolni rá és utána spirit?

  98. @shaneee5: ha 4.0.2 vagy 4.1 van rajta, akkor jelenleg sehogy nem tudod jailbreakelni. várnod kell. ha 4.0 vagy 4.0.1, akkor jailbreakme.com

    @Zuzzer: DFU-ban vissza tudod tenni, de a végén 1015-ös hiba a baseband miatt (ez figyelmen kívül hagyható ugye), és recovery-ben ragad, amiből ki lehet szedni umbrellaval például. de 3.1.3-ra felesleges a spirit 3G-n, arra ott a redsn0w 0.9.4, és a 3.1.2-t kell betallózni, mert 3.1.2 és 3.1.3 között nem változtak a jailbreak által érintett fájlok.

  99. A következöt tapasztaltam ma:

    Iphonokat szerelek már a 2g óta.
    Mai nap szét kellett szednem egy 8gb-os 3G S telefont. És mit látok az alsó dock csatinál ahol az antenna van, közvetlenül az antennán 1 vékony réteg árnyékoló van. A cuccot teszteltem. A full térerös 32gb-os alaplapot beletéve 3 csik a térerö vissza rakva a sajátjába full térerö. Iphone 4 térereje ugyan az mint a módosított 3gs 8 gb-é. A réteg eltávolítása után maxon van a térerö

    Kicsit gáznak tartom a lépést az appletöl.

  100. @Viega: Ez lol. Csak azt nem értem, hogy ennek mi volt az értelme? Csak volt valami más haszna is annak az árnyékoló csíknak nem?

  101. Nemtudom pontosan milyen funkcioval rendelkezett még, de levétel után a térerö tökéletes

  102. Viega ez eléggé érdekes dolog. 🙂

  103. Helló, bocsi az offért, de ha nekem van egy 3GS 4.1 Új iBootos nincs shsh semmi, így kaptam T-mobil ból egy hete, akkor esélyem nem lesz jailbreakre? :S

  104. Viega, ha leszeded a szigetelest, megno a SAR ertek.

  105. vagy ha szerinted tenyleg 30k az ara akkor fizetek neked 60k-t es szerezz nekem erte egy iphone4-et erte, es 30ezer hasznod is lesz. jaa, hogy nem fog menni? vajon mert nem? gondolkodni manapsag mar luxus, divatos agyatlan birkanak lenni akinek ki van logatva a nyakaba hogy “verj at es fizetek erte”?

  106. MrMaster: sotet az te vagy, de olyan szinten hogy hozzad kepest meg a neger farka alagutban is olyan mint egy neoncso. nyilvan a szolgaltatasert IS fizetsz es a telefonert IS. kulonben nem basznak hozzad 30ezerert. es az apple nyilvan nem adja oda az iphone4-et 30k-ert, hanem olyan 150-200k-ert, ami bizony mindenkinek a penztarcajabol aki megveszi, el is jut az apple-hoz, mas kerdes hogy a tmobile-on at es nem telefondij neven, de akit ezzel meg tudnak etetni, az ugyis olyan mint a seggem.

  107. oke, akkor szepen moderalva hogy harmadszorra mar ne toroljek ki es hogy ne aludjanak rosszul az apple rozsaszin kodjeben elo birkak:

    MrMaster: sotet az te vagy, de olyan szinten hogy hozzad kepest meg a neger f@rka alagutban is olyan mint egy neoncso. nyilvan a szolgaltatasert IS fizetsz es a telefonert IS. kulonben nem vagnak hozzad 30ezerert. es az apple nyilvan nem adja oda az iphone4-et 30k-ert, hanem olyan 150-200k-ert, ami bizony mindenkinek a penztarcajabol aki megveszi, el is jut az apple-hoz, mas kerdes hogy a tmobile-on at es nem telefondij neven, de akit ezzel meg tudnak etetni, annak nincs mit magyarazni ugysem.

  108. @Jadeye: Nem értek veled egyet.
    “miért nem reklamál a több millió ügyfél, akinek szintén el kéne dobja, de mégse?”
    Szerintem többmillió ember reklamál. Csak itt a fórumon több tucat. Az összes többi magyar fórumot nézve többszáz (és hány iPhone tulaj fórumozik, ugye). Persze ez nincs benne a statisztikában, hiszen egyikük sem megy a T-mobile-hoz vagy az Apple-höz, hiszen tudják, hogy nincs rá megoldás. Szerintem ha holnaptól lehetne cserélni az eldobós készülékeket tuti jóra minden második ember vinné vissza cseréltetni.

  109. @qwerty: epic fail 🙂

  110. @Borroneo: tehát van egy rakás ember, aki annak ellenére megvette, hogy tudta, hogy hibás? nem értem. ennyire jól élünk, hogy egy ennyire nem olcsó telefont halomra vásárol mindenki, még ha gyártási hibás is, mert nincs más választása? hát akkor a fene a jó dolgunkat, hogy ilyen hisztéria mellett rohanunk otthagyni a pénzünket akár a T-nél, akár a külföldi eladóknál, hogy hibás készülékeket vegyünk százezrekért.

    remélem, ezt te sem gondolod komolyan. én eleve nem venném meg, ha a hiba valós lenne. téged, és mást sem kényszerít senki, hogy megvedd, ha az állítás szerint hibás.

    olyan meg nincs, hogy “egyikük sem megy a T-mobile-hoz vagy az Apple-höz, hiszen tudják, hogy nincs rá megoldás”. pont ebben az országban, ahol még 10 forinton is botrányt csinálnak? fogyasztóvédelem, és adják vissza a pénzem. miért nem teszi meg az, akinek gondja van a készülékkel? még maga az Apple is azt mondta, hogy ha bumperrel se jó, akkor a vásárlástól számított 30 napon belül visszaviheted bármi költség nélkül, és minden pénzt visszaadnak…

    továbbá változatlanul azt kérdem: az első 3 hét alatt eladott 3 millió készülék tulajdonosa miért nem pereli már az Apple-t? az USA is egy olyan hely, ahol már rég megtették volna. (és ez csak az első 3 hét, és 3 millió ügyfél, azóta sokkal több van)

    az antennahibánál sokkal nagyobb valószínűséggel fordul elő, hogy a kijelző elkezd csíkozódni vízszintesen: a plasztikus, egy pixelt sem látok típusú kép helyett vízszintes csíkozódás vehető észre egyes készülékeknél egy idő után. erről majd írunk is cikket, csak még le kell fotózni…

    de eleve: ha tudod, hogy akkor gyártási hibás az iPhone 4, mégis minek veszed meg…? azt meg ne mondja senki, hogy nem hallotta a híreket, körbeharsogta vele a sajtó az egész világot, hogy állítólag hibás. (azt már nem prezentálták ennyire, hogy akkor miért csak ilyen kevesen viszik vissza, stb…)

  111. @Borroneo: Több tucat? itt a fórumon? Miről beszélsz?
    Nekem is négyesem van, és bárhogy próbálom, nem tudom eldobatni vele a térerőt. Tényleg, AKÁRMIT próbálok. Szívesen találkozom veled, és ha neked sikerül, frankón ajándékba adom neked a telefont, minden tartozékkal, dobozban. Ha nem sikerül, elsétálsz – kockázat nincs benne. Na?

  112. @Jadeye: Effektíve senki nem tudta, hogy hibás, mindenki (most éppen te is) azt nyomta, hogy ez csak egy kis számban előforduló anomália. Az én kezemben volt vagy 4 darab iPhone 4 és mindegyik csinálta a térerő okosságot. Igaz én olyan helyen lakom ahol masszív 5 vonalas a vétel és ezt sikerült 1-2 vonalra levinni, szakadni sosem szakadt. De a jelenség mindegyiken megvolt és simán el tudom képzelni, hogy egy 2-3 vonalas helyen el is dobják a térerőt. Hogy más miért nem viszi vissza és kéri vissza az árát azt nem tudom. Nekem két okom is van, az egyik, hogy egyszerűen nem hiszem, hogy visszaadnák a pénzt és felbontanának egy meglévő hűségszerződést. Ha bármi problémád van eleve egy hét mire bevizsgálják (a T-mobile magától alapvetősen nem szeret hibát elismerni) és negatív válasz esetén kinek van kedve egy bizonytalan kimenetelű hosszú hetekig tartó fogasztóvédelmi vizsgálatba kezdeni. Egyébként pont ezt élem át, mint említettem szervízben van a telefonom pont egy hete és remegek, hogy kicserélik-e vagy sem. Hasonló a probléma, az én megítélésem szerint közepes minőségű a beszédhang minősége, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy akár a fogyasztóvédelem helyt adna a panaszomnak, mint ahogy próba után a szervízes sem értette, hogy mi a problémám. A másik ok, hogy szeretem az iPhone-t, nem szeretnék helyette mást. Inkább vennék mellé egy mezei telefont telefonálni, mintsem lemondjak róla.

  113. @Karobaro: Ahogy írtam, nekem sem sikerült eldobatni vele a jelet, de a jelerősség csökkenése durván megvolt. Ha már teszt, akkor vannak olyan helyek az országban ahol a userek megszakadásra is panaszkodnak. Oda kell menni és ott kell kipróbálni a telefonokat. Azt gondolom, ahol egy szakad ott szinte mindegyik szakadni fog. Szvsz.

  114. Ez azért vicces 🙂 A csökkenő térerő miatt problémázni…. Szerintem majd akkor kellene ügyet csinálni ebből, ha épp egy baromi fontos beszélgetésed van és megszakad közben a vonal többször is. Nem iPhone-nal, hanem sok másik telefonommal fordult már elő, hogy megszakadt a beszélgetés valamiért. Nem mentem fórumról fórumra rinyálni, hanem visszahívtam a másikat és egy “Na, valamiért megszakadtunk…” mondat után folytattuk ott, ahol abbahagytuk. nem buktam rajta milliókat (gyanítom eddig még senkit nem károsított meg egy megszakadó hívás) és még csak kellemetlenül sem érintett. Túl van ez az egész pörgetve…

  115. @Borroneo: Én sajnos pont teszek arra, hogy vannak olyan országok, ahol szakad. Itthon nem.

  116. @Karobaro: Nem országokra gondoltam, hanem városokra, falvakra.

  117. @Mateo87: Hi Mateo87! és a szlovák oldalon hol tudom megrendelni a bumpert??

  118. Sziasztok!

    Segitsegre lenne szüksegem.

    Tesom iphone4 ese nincs 1 hetes es tegnap azvtortent,h nem kapcsol be neki a telefon kijelzoje de a telefon mükodik. A fö menügom megnyomasara sem reagal. Mi lehet a gond?

  119. @Fagyálló: kapcsold ki, meg be, ha még nem tetted. ha nem oldja meg, próbálj egy restore-t. ha az sem, akkor meg vidd vissza a T-hez, hogy cseréljék ki.

  120. @Borroneo: “Effektíve senki nem tudta, hogy hibás”
    na ne viccelj már, hát eleve mindenki folyton azzal jött, hogy de hát ez sz@r, gyártási hibás az összes. tehát aki iPhone 4-et vett, az igen is tudott ezekről a hírekről…

    “Az én kezemben volt vagy 4 darab iPhone 4 és mindegyik csinálta a térerő okosságot. Igaz én olyan helyen lakom ahol masszív 5 vonalas a vétel és ezt sikerült 1-2 vonalra levinni, szakadni sosem szakadt.”
    próbáld meg ugyanezt bármi más készülékkel. azok esetén is lemegy a térerő, ha árnyékolod az antennát, csak idő kérdése a dolog. ez minden mobilkészülék esetén így van. meg például a Nokia 3210 esetén konkrétan bele is írták a használati utasításba, hogy ne érintse meg az antennát.

    (amúgy az sem mindegy, hogy 4.0 vagy 4.0.1 van rajta, mert ugye a számítás is más a 4.0 esetén, így bár 5 csíkot jelez, az még bőven lehet, hogy csak 1%-kal van a 4 csík felett, de az a valóságban csak 2-3 csík kéne legyen, így azt lefogva tényleg hamar lemegy, vagy el is dobja.)

  121. Oks köszi;)

  122. @besk023: besk023,
    gyári vagy utángyártott a bumper?

  123. @glaxer: Írtam neked mailt. Eredeti.

  124. @glaxer: apple.sk -> bal alsó sarok, ott látható is képen.
    de ez csak szlovák szolgáltatónál vásárolt telónál játszik, mert bumper vásárláskor a telefont regisztrálni kell szolgáltató, serial alapján.

  125. @Mateo87: köszi 🙁

  126. Legyetek szívesek mondjátok meg a tudatlan lényemnek, hogy azt a bumper ízét, hogyan kell megigényelni.
    Honnan kell (és mi a neve) a progit letölteni?
    Köszönöm.

  127. Komolyan innen tapasztalta valaki is ez a “problémát” mert egy osztrák ügyfelem mondta: Bullsh!t. Magyarországon meg nincs is ilyen hiba! Hype!

    Felejtsétek már el!

    A bumper meg sz@r mint az állat!


Add a Comment